Author Topic: Арийци ли са Българите?  (Read 15005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Арийци ли са Българите?
« Reply #75 on: 13 Jan 2012, 13:19:12 »
Ариец е окултно понятие - измислица, която няма нищо общо с реалноста.
Никъде нашите национални герои не казват да са арийци.
Защо тогава днешните националисти-окултисти си измислят подобни неща ?
Аз не съм ариец и не искам да бъда, не са били арийци и дядо ми и пра-дядо ми.
Защо днес някакъв си леко чалнат шемет ще ми вика че съм ариец а ?
МИ не не съм и неща да бъда.

Offline gutito1964

• Banned
  • Forum Member
  • *
  • Зодия: Pisces Pisces
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
« Reply #76 on: 13 Jan 2012, 13:21:12 »
ти по добре кажи ти какъв си

кое за теб е най важно да бъдеш българин или православен

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Last Edit: 14 Jan 2012, 17:52:22 by Hatshepsut »

Offline Ратникъ

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Reply #77 on: 13 Jan 2012, 14:22:29 »
ти по добре кажи ти какъв си
Така като го гледаш колко е неук и невеж освен да е циганин друго не виждам !!!

Offline Thrashed

• Junior Member
  • *
« Reply #78 on: 10 Apr 2012, 16:09:18 »
Има два вида арийци ....
Тези на Хитлер ... чиста измислица.
И втория вид който представлява предразделение на европеидната раса, обединяващ народите говорещи индо-европейски езици ... Демек древните индо-ирански народи които пък се приемат за синоним на индо-европейци.Разберете го ние не сме славянски народ .... най-много 20% от днешното население да е съставено от хора със славянски черти .. Истината е една .. ние българите сме индо-европейски народ съставен от три етнически групи .. прабългари,славяни, траки това е ... За това има чернокоси и тъмнооки българи, както и руси и светлооки ... по-бели, по-тъмни и т.н ... И да следователно това което написах ние спадаме към арийските народи защото произлизаме от иранските народи ..
България е велика !

Offline Siegfried

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
« Reply #79 on: 10 Apr 2012, 16:55:05 »
Има два вида арийци ....
Тези на Хитлер ... чиста измислица.
И втория вид който представлява предразделение на европеидната раса, обединяващ народите говорещи индо-европейски езици ... Демек древните индо-ирански народи които пък се приемат за синоним на индо-европейци.Разберете го ние не сме славянски народ .... най-много 20% от днешното население да е съставено от хора със славянски черти .. Истината е една .. ние българите сме индо-европейски народ съставен от три етнически групи .. прабългари,славяни, траки това е ... За това има чернокоси и тъмнооки българи, както и руси и светлооки ... по-бели, по-тъмни и т.н ... И да следователно това което написах ние спадаме към арийските народи защото произлизаме от иранските народи ..

Донякъде съм съгласен с теб, но виж резултатите на Американската лаборатория, която прави ГЕНЕТИЧЕСКИ изследвания на балканските народи, до какви заключения стигна :

Общия славянски ген R1A - не присъства у българи и хървати, Българите са роднини с Иранци и Фиромци:

Изводите:
1. Българите и Хърватите НЕ са славяни.
2. Българите са относително хомогенна нация.
3. Македонците са чисти българи.
4. Хърватите и българите са родствени ПОВЕЧЕ отколкото българи и сърби/румънци/гърци.
5. Торлаците спадат към българската нация.
5. Албанците са в по голяма степен албанизирани българи, или славяни(сърби)
6. Българите са родствени с Персите.
7. Българите се различават силно от сърбите ГЕНЕТИЧНО.

Относно езика, който говорим Болг-АРИИте :
Българофобските русофилски и славянофилски простотии, които комунистите наложиха след 09.09.1944г., налагат и до днес във всички учебни заведения,  че БългАРСКИЯ език бил "славянски", че 24-ти май Не бил празник на Българската АЗБУКА и Култура , а на някаква си славянска "азбука и култура" (за да угодят на славянските си БРАТЯ руснЯците) е най - голямото предателство към Отечеството и Българщината, защото вече много Независими Български Учени и Историци Доказаха,че -  Българският език е силно повлиян и има хиляди думи от авестийския език, който е древен индоевропейски език съхранен в писмеността на Иранските езици.
На авестийски език са запазени свещените текстове на Зороастризма(Митризма) - под името «Авеста», откъдето произлиза и името на езика Ни !

Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
« Reply #80 on: 10 Apr 2012, 17:35:00 »

Общия славянски ген R1A - не присъства у българи и хървати, Българите са роднини с Иранци и Фиромци:

Това не е вярно. Хаплогрупата R1а присъства в българския генотип с около 15%, а в хърватския - около 29% (данните са към февруари 2012 г.):

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Друг е въпроса, че този ген е характерен не само за славяните, но и за други индоевропейски народи (киргизи, таджики, пущуни).

Иначе според мен въпросът дали българите са славяни опира не само до антропология или генетика, а и до самосъзнание.
Примерно аз също НЕ се самоопределям за славянин и не считам славянските народи за братски на българите.
« Last Edit: 11 Apr 2012, 05:14:12 by Hatshepsut »

Offline Thrashed

• Junior Member
  • *
« Reply #81 on: 12 Apr 2012, 00:06:21 »
Има има славянски ген в нашия народ, но както написах вече , да се среща най - много в около 20%. И да съгласен съм, че сме роднини с Иранци и Фиромци.Аз лично като цяло смятам, че повечето от нас имаме гена на прабългарите и траките ..
България е велика !