Много мило г-усин модератор, вчера ме нарекохте идиот, който не познава Католическата си църква и религия, а днес си позволихте да ме обявите и за АТЕИСТ, който нямал вяра в Христос,
браво поздравления г-усин медератор, "БРАВО",
надявам се поне Hatshepsut да е щастлив, че модератор(а не някакъв си обикновен член на форума)
- ОБИЖДА членове на форума ! Очевидно изобщо не познавате Католиците и не познавате нашата безпределна вярност и преданост към светата ни Католическа църква и вяра !? Не ви съветвам да говорите подобни глупости и откровенни лъжи в католическа държава, най - вече в Ирландия, защото вярвайте ми, че за подобни сквернословия към светата ни църква, в Католическата част на Ирландия няма да останете жив, не знам как като специалист, не сте информиран за тези неща, но "извинявайте", забравих че вие сте специалиста по католицизъм....!
Да ви кажа, това което аз виждам е ,че вие не просто нямате и капка познание по моята Католическа църква и вяра, но и изобщо нямате и капка познание не само по вашата КДСарска -болшевишка църква, а по христянската религия, като цяло, затова е и разбираемо, всеки път да не разбирам точно какво искате да кажете, след като виждам, че даже не сте успял и да РАЗБЕРЕТЕ какво съм написал за католическата църква ИЗТОЧЕН ОБРЯД !?
"господин" модератор, най - учтиво ще ви помоля когато отговаряте на постовете ми, преди това да си направите труда, поне да прочетете какво съм написал в постът ми, а и най - малко от уважение към трудът който съм положил да ви предоставя толкова много ФАКТИ , които вие незнайно защо отново не прочетохте и както винаги НЕ коментирахте !?
За съжаление, с удивление установявам, че отново НЕ сте разбрали, какво съм написал, въпреки, че само преди ден, САМ се определихте, като най - големият специалист по Моята Католическа религия и църква !?
Затова се налага, Пак да повторя и обясня
Никъде не съм написал, че Католическата Църква има НЯКАКЪВ ПРИНОС към ВАШАТА православна ЦЪРКВА в 19-ти век, молбата ми е, четете написаното в постовете ми, а не правете свободни съчинения върху разказ, който или не сте прочели, или очевидно, изобщо не сте успял да разберете !!! Пак повтарям - БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ от множество ПРАВОСЛАВНИ епархии в средата на 19-ти век МОЛЯТ Цариградската патриаршия, след това и РУСКАТА православна църква да им се РАЗРЕШИ да водят службите в ПРАВОСЛАВНИТЕ си тогава Църкви на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , както настояват и за отделна религиозно-народна общност в рамките на Османската империя и тогава през 19-ти век Цариградската патриаршия ПО ДАВЛЕНИЕ на РУСИЯ и руската православна Църква ОТКАЗВА да РАЗРЕШИ на българските православни общности това !.., - да водят службите в българските православни църкви на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК !!!
Заради това те решават да помолят Папата и Ватикана да им позволят това, след като Ватикана ПРИЕМА ВСИЧКИТЕ им искания , тези до тогава ПРАВОСЛАВНИ български общности стават КАТОЛИЦИ от ИЗТОЧЕН ОБРЯД ! Сега дали е ясно написаното, или пак ще се наложи да обяснявам на специалисти в религиозната област(и най - вече по въпроси СВЪРЗАНИ с КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА и ВЯРА) тези елементарни неща, за - БЪЛГАРСКАТА КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА - ИЗТОЧЕН ОБРЯД, как и защо се е появила тя ?
PS г-усин специалист, ОТНОВО НЕ РАЗБРАХ, и не ми разяснихте, защо славянските ви правАславни братя руснЯците и руската ви БРАТСКА правАславная цЕрква НЕ РАЗРЕШИХА на БЪЛГАРИТЕ да служат на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК в църквите, нали УЖ РУСНяЦИТЕ били ваши православни БРАТЯ, защо православните ви БРАТЯТА НЕ ПОЗВОЛИХА това на БЪЛГАРИТЕ, а това го направиха "лошите" Католици от ВАТИКАНА и "лошата" Католическата Църква, ЗАЩО Католическата църква позволи това БЪЛГАРОУГОДНО и най - вече БЪЛГАРОФИЛСКО ДЕЛО, а православните ви УЖ "братя" РУСНЯЦИТЕ не го направиха !?
И моля г-усин специалисте , да ми обясните, фактът за РАЗЛИКИТЕ
, за който САМО Вие, КДСарската и Кремълската КГБистка църква на рАсия твърдите, че при нас Католиците разликите от божието Слово са много повече отколкото при вас православните КГБисти !?!?! След това ще предоставя на вашето експертно внимание, разликите между двете църкви, които изобщо не са това, което Кремъл твърди, но с ОГРОМНО НЕТЪРПЕНИЕ очаквам изчерпателният ви отговор и фактология по въпроса !!!
Моля ви също да ми разяснете, след като при нас Католиците всичко било политика,
а не вяра, тоест ние Католиците не сме христяни, а нЕква политическа партия
, така да ви разбирам, нали г-усин специалисте ? Абе аз все съм чел бая досиета на български и руски ПРАВОСЛАВНИ СВЕЩЕНИЦИ от най - високото до най - ниското място в църквите ви, и те всички до един бяха ОФИЦИАЛНО членове на БКП и КПСС, да не говорим че нямаше такъв от тях който да не е доносник на КДС и КГБ, тост ДОНАСЯ за МИРЯНИ и добри ХРИСТЯНИ и ВЯРВАЩИ, това за вас предполагам са - невъобразими христянски православни ДОБРОДЕТЕЛИ
, нали така !? Даже в досиетата на тези комунистически АТЕИСТИ, а НЕ свещеници имаше стихотоворения и дитирамби във възхвала на компартията(също като вашите дитирамби за комунизма) , но да ви кажа, да днес, така не открих досие и на един Католически свещеник в България, който да е член на АТЕИСТИЧНАТА антихристянска БКП, явно вие като специалист в тази област ще ми предоставите данни и факти за меко казано - голословните ви твърдения и цинични антихристянски (но типично РУСКИ) нападки към Църквата ми !?
Всички църкви са пострадали след 1944 г в България. И Православната и Католическа и протестантските. Процеси, обвинения в чужд шпионаж, убийства, лагери. Това са едни от най-големите грехове на строя от преди 1989 г. Винаги съм го казвал и имам теми по тези въпроси - преди време, когато имах и време и желание да съм по няколко часа из форумите на ден. Преписвал съм на ръка от книги, които имам, издадени след 1990 и съдържащи разкази на осъдени пастори или свещеници.
Ликвидират водачите , къде физически , къде с присъди и слагат послушни хора в църквите, доносници.
Когато стане дума за вяра, не искам да раздавам квалификации, но е факт че при католиците разликите от Божието Слово са много повече отколкото при православните. Идеално няма. Най-добрата църква е тази, която е най-близо с действията си до Божието Слово. Пак повтарям за католиците в Хърватия,че постъпват според Словото и са срещу конвенцията. Моите почитания към приноса на католици за нашата църква през 19 век. В съвремието обаче почти всичко е политика, най-вече при католиците. При протестантите е забогатяването. Православните са най-близо до истинското учение. Казвам го безпристрастно.
Но ако нямаш вяра в Христа, се съмнявам че разбираш всичко, което говоря.