Author Topic: Бялото братство на Петър Дънов  (Read 18196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Бялото братство на Петър Дънов
« Reply #30 on: 16 Sep 2016, 09:49:31 »
Издали са наново томовете на сатаниста Дънов - Дънков.
Няма отърване от Дънов и "заветите" Му. Сега пък са пуснали ново пълно издание с "мъдростите" на "Учителя" и то на примамливо ниската цена от 3 лв. Преди някой да се изкуши да даде трите лева, за нещо подобно, ще му предложа да хвърли едно око само на някои от неговите "мъдрости". Дори те са достатъчни, за да се разбере, че на "Учителя" със сигурност му хлопа централната дъска, но по необясним за мен начин се харесва на толкова много хора. Чудя се само, Дънов вярвал ли си е сам на глупостите или е бил съзнателен лукав измамник, макар и малко луд?

Приятно четене:

„Аз съм океан, в който всички води се утаяват. И моите крака мислят по-добре от вашите глави.“ Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 6

„Между Мене и Бога разлика няма да правиш.“ Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 14.

Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който съм в плът на земята и в Духът на Небесата. Знам помишленията ви, мислите ви и желанията ви.“

(казано на 20 декември 1926 г., разговор на Дънов с ръководителите на братските кръжоци в страната.) izgrevat.com

„Аз имам власт да възкресявам, да лекувам, да променям човешки съдби, да променям политически събития и да направлявам съдбините на човечеството.” Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 14.

„В окултизма на окултиста-ученик не се позволява да проявява предпочитание между добро и зло.“ Дънов, П., Великата майка. С. 2006, с. 165.

„Господ не се нуждае от верующи или безверници, за Него е безразлично дали ще вярват хората или не.“ Дънов, П. Новият човек. Пос. съч., с. 31.

„Не струва човек да се жени.“ Действително, не струва човек да се жени, защото това не е сватба, а свада” Дънов, П., Великата майка. Пос. съч., с. 135.

„Ето една отлична и насърчителна черта на дявола. И Господ казва: „Вземете пример от него.“ Дънов, П. Сила и живот, т. 1. Пос. съч., с. 35-36.

„И бъдете уверени в едно нещо: ония, които спъват пътя Господен, това сме ние хората; дяволите не спъват пътя Господен” Дънов, П. Сила и живот, т. 2. Пос. съч., с. 14.

„Казва се, че Христос праща дявола във вечния огън. Но аз виждам, че Той го поставя слуга на Бога. Праща го да служи на слаби и страдащи, да служи на всички и навсякъде без насилие.“ Дънов, П. Заветът на любовта, т. 2. Пос. съч., с. 60.

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Бялото братство на Петър Дънов
« Reply #31 on: 19 Mar 2017, 19:41:57 »
Последователите на Дънов танцуваха под паметника на Альоша

Бялото братство в Пловдив изигра първата тържествена паневритмия на Бунарджика днес по обяд. Последователите на учителя Петър Дънов се събраха в кръг и под звуците на флейта изпълняваха системата от гимнастически упражнения.

Паневритмията е измислена от Беинса Дуно и представлява съчетание на движения, музика, слово, мисъл и влияние върху естествената природна среда. Танцуващите обикалят в посока, обратна на часовниковата стрелка. Езотеричните упражнения се играят при изгрев слънце в периода между 22 март и 22 септември. Според последователите на Учението целта на танца е постигане на хармония с природата, Бог и вселената.

Паневритмията се състои от тридесет ритмични музикални упражнения, които са в хармония с петте универсални принципа - на Любовта, Мъдростта, Правдата, Добродетелта и Истината, и дава възможност за връзка със светлината и фините светове.

http://www.plovdivtime.bg/news.php?id=497&lang=bg