Българският националистически форум

България и българите => Българските общности в чужбина => българите в Гърция => Темата е започната от: Nordwave в Декември 25, 2008, 10:53:49

Титла: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: Nordwave в Декември 25, 2008, 10:53:49
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6c/Konstantina_Kouneva_2015_cropped.jpg/480px-Konstantina_Kouneva_2015_cropped.jpg)

Българката Константина Кунева е била залята със сярна киселина от двама неизвестни в Атина. Нападението е станало в понеделник срещу вторник. Жената е приета в много тежко състояние в болница “Евангелисмос”. Тя има сериозни изгаряния по лицето, главата, ръцете и гърба. Има опасност да загуби зрението си. Пострадалата е секретар на Атинския съюз на чистачите и домашните помощници. Зам.-председателят на синдикалната организация Васо Тцуни каза пред гръцки медии, че Кунева е била нападната, докато се е прибирала след работа, в квартала й Ано Петралона. През последните дни тяКонстантина е получила сериозни заплахи за живота си заради синдикалната и дейност. Имала и противоречия с работодателите си заради невнасяни осигуровки.
Преди около година гръцкият вестник Елефтеротипия публикува интервю с нея за подготвяните промени в пенсионно-осигурителната система в Гърция. От него става ясно, че е от 7 години в Гърция, заедно с 68-годишната й майка и 11-годишния й син.
От 6 години Константина работела като чистачка на станцията на метрото в атинския квартал Маруси за 560 евро заплата. Работното й време било от 5.30 до 23.30 часа
В интервюто тя се обявява против изваждането на чистачите от списъка с вредни и опасни професии в Гърция.
Леви партии заклеймиха нападението, обвявайки го за “нечуван опит за убийство в Гърция”. Те искат от правителството и полицията да открият извършителите и поръчителите на опита за убийство на българката.

http://plovdivmedia.com/4387.html (http://plovdivmedia.com/4387.html)
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 25, 2008, 11:04:35
Прочетох го преди малко и аз.Горката жена. Такова е злото по целия свят-безмилостно.
Ако имаме някакви институции на място,поне да потърсят контакт с гръцките власти и поне да се озъбят.
Едва ли ще стане.Да не говорим за Гоце-той е на лов-гърми по препарирани животни в някое циганско мазе и после мляска филета от елени с приятелите си комунистите и циганите.Какво му е притрябвало на Гоце да се занимава със съдбата на българите по света и у нас.
Оставка -Гоце нещастнико!!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: kpanov в Януари 02, 2009, 00:31:15
Докато тези пу*ки, които ни управляват седят с пръст в уста, така ще е. Няма да се учудя и ако в задника с фуния му излеят на някой киселина. Жалко за жената.
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: logx в Януари 02, 2009, 23:05:21
Че ония са си пу*ки - пу*ки са. Но те пък какво общо имат не знам... Като че ли аз ако съм престъпник и искам да залея някого с киселина - ще ме спре правителството на Родината му? Да бе, да... :D
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: Nordwave в Януари 23, 2009, 19:14:24
(http://kachi-snimka.info/images/klz1232730792q.jpg) В центъра на Атина се състоя протестен митинг в знак на подкрепа и солидарност с българката Костадинка Кунева, която малко преди Коледа бе залята с киселина от неизвестни лица в Атина. По същото време протестна демонстрация започна и в центъра на Солун. Организатор на митингите е създаденият преди две седмици специален комитет за действие, под наименованието "Инициатива на низовите организации за солидарност с Костадинка Кунева и за премахване на черния пазар на труда в държавния и частния сектор". Около три хиляди граждани сляха гласа си: "Константина, не си сама!", съобщава grreporter.info. На митинга се стекоха обикновени граждани, както и членове на 54 профсъюза, които вдигнаха своите плакати с думи в защита на българката, която бе залята с витриол на 22 декември. "Константинка може би никога повече няма да проговори" казва нейна колежка. "Заглушиха един глас, но се надигнаха хиляди", "Убийците на Константинка да заплатят", "Да затворят робовладелските фирми" се четеше на плакатите, с които се бяха подготвили хората. На един от тях се виждаше и снимката на нашенката. Основното искане на демонстрантите бе случаят с опита за убийство над жената да не бъде "покрит" и забравен, а да бъде направено по-обстойно проучване от страна на полицията, докато не бъдат открити и наказани извършителите. Хората, които бяха излезли и подкрепиха Костадинка, не желаят да оставят гласа й да заглъхне, да бъде забравен. Всеки един от тях - не само тези, които получават заплати от 500 или 700 евро на месец без осигуровки и надбавки, но и другите - служителите с високи заплати и на добри постове, които присъстваха на шествието, искат да имат свободата не само да надигнат гласа си срещу нечовешките условия на труд, но и да очакват действие от правителството си за подобряване на положението. На демонстрацията присъства и адвокатът на Костадинка Кунева, както и нейни колежки. Паралелно с демонстрацията в Атина, се проведоха шествия в подкрепа на българката в Солун и в Йоанина. http://plovdivmedia.com/5573.html
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: samvoin в Януари 23, 2009, 20:46:07
Начините на народно недоволство в Гърция, са добри като пример и съм очарован от надигането на тамошната българска общност, за разлика от тукашната по-този случай.
Но от друга страна, имам едни известни подозрения, че определени световни сили, да не ги назовавам, се стремят в момента "по-планиран сценарии" така да се каже, да отстранят тамошното правителлство, поради факта че е в известен смисъл /макар и в наш национален ущърб/ спица в коминтерновското и соросово колело-македонизма!... ::)
Дано не съм прав...Колкото и нелюбим народ да са ми гърците и това което до момента те разбират като национализъм...
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: Hatshepsut в Май 27, 2014, 22:34:16
Българката Костадинка Кунева става евродепутат от гръцката СИРИЗА

(http://www.mediapool.bg/images/220/56b869697a7b02b8f82ad3ce338f715d.jpg)

Българката Костадинка Кунева влиза в Европейския парламент от гръцката партия "СИРИЗА". Това сочат данните от избирателната комисия на Гърция към момента.
 
Радикалната лява партия спечели евроизборите в Гърция с близо 30%.
 
Костадинка Кунева е събрала 9677 гласа, което й отрежда четвърта позиция от шестимата евродепутати, които ще изпрати СИРИЗА, сочат данните на гръцката избирателна комисия.
 
Това е впечатляващ резултат за българката, която беше залята с киселина преди години в отговор на синдикалната й битка за правата на гръцките и чуждите работници във фирми за почистване. Тя е заела четвъртото място от 42-ма кандидати на лявата гръцка партия. Българи, живеещи в южната ни съседка, масово са гласували за нея, твърдят наши сънародници пред Mediapool.
 
В Гърция се гласува преференциално. В тъмната стаичка има изборна бюлетина на всяка партия с нейните кандидати, които са подредени по азбучен ред. Избирателят зачертава с Х предпочитания от него кандидат, сгъва бюлетината и я поставя в непрозрачен плик, който пуска в урната.
 
Гърция ще изпрати в Брюксел общо 21 депутати.
 
Най-много места взима "СИРИЗА" на Алексис Ципрас – 6 евродепутата. На второ място е управляващата "Нова Демокрация" на Андонис Самарас, която ще има 5 депутата. Трета е крайнодясната "Златна зора" с 3-ма депутати.
 
По двама представители в Брюксел ще имат РЕКА, Комунистическата партия на Гърция и коалицията "ЕЛЯ" между лявата ПАСОК и най-новата лява партия "Гръцка маслина". Очаква се и един независим кандидат да влезе в Европарламента от Гърция.

http://www.mediapool.bg/balgarkata-kostadinka-kuneva-stava-evrodeputat-ot-gratskata-siriza-news220691.html
Титла: Re: Българка залята със сярна киселина в Атина
Публикувано от: omerzen в Май 28, 2014, 07:36:24
Българката Костадинка Кунева става евродепутат от гръцката СИРИЗА

(http://www.mediapool.bg/images/220/56b869697a7b02b8f82ad3ce338f715d.jpg)
Ей това е една Кунева с която можем да се гордеем!
За разлика от една друга Кунева която навря атомната ни енергетика в котешки гъз!

(http://store.picbg.net/pubpic/BD/55/2b2077e1453abd55.jpg)   (http://i.kefche.com/p/1f/7lsd29ts1flzav86o.jpg)