България и българите > Българофобия

Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци

(1/18) > >>

Индивидуалист:
На българи отказват заеми, на цигани отпускат, а на турците сигурно с предимство.
имате ли такива впечатления от вашите места където живеете?
Тези дни колежка го изпита това, а преди 2 години аз обиколих за едни 500 лв банките и всичко беше докрай усложнено и се отказах накрая и направих скандал в една банка накрая и заявих, че ако бях турчин или циганин веднага щяха да ме улеснят.
колежката ми предаде, че е било пълно с неграмотни цигани в банката на които отпускат.
интересно дали мислят да ги връщат или партията дето само суче, понеже те са основният им избирател, ще се погрижи как да ги вземе пак от българите, както тока и т.н.
 >:( >:( >:(

Nordwave:
"ШИШЕ-ДЖАМ" - гр. Търговище и по-точно дъщерното подразделение "ТРАКИЯ-ГЛАС БЪЛГАРИЯ" ЕАД. - Ако не владейте турски, е много малко вероятно да ви вземат на работа!

Бай Иван:
А и да ви вземат, нама да се скъсат да ви плащат.

Nordwave:
Много българи по една или друга причина стигат до услугите на ТЕЛК (Териториална експертна лекарска комисия). По-голяма част обаче не успяват да се възползват от тях, тъй като господата от комисиите преценяват, че човек с два-три инсулта е напълно здрав. За сметка на тези, които могат да платят солидна сума под масата.
Ще дам един показателен пример в това отношение, свързан с моя близка, която наскоро бе лишена от помощите след две операции, последната от тях - само преди няколко месеца. В многото случаи, когато съм чакала заедно с нея да мине през комисията, сме били свидетели как дами и господа от турски произход влизаха и излизаха с торби в ръка. Недоумявах възможно ли е всичко това да се случва пред очите ми - българите се брояха на пръсти, дори липсваха така наречените роми. Питах се как е възможно една малцинствена група да получава толкова привилегии спрямо останалото общество? Защо държавата ощетява българите, къде са техните права? Докога чужди лидери ще ни управляват в собствената ни страна?
Казват, че Емилия Масларова е ограничила социалните помощи, но на кого? Ако става въпрос за инвалидите и болните, които наистина имат нужда от тези средства, то това не е никак социално. Ежедневно наблюдаваме как здрави и прави хора получават пенсии по болест, само защото са се уредили така. Читателите трябва да са наясно, че става дума за мизерни средства, но какво да правят истински нуждаещите се, когато ги няма и тях? Когато си на легло или в инвалидна количка, всеки лев е ценен като живота ти. Как да оцелеят тези хора? Как да преглътнат обидата, че млади и възрастни турци идват от селата, облечени с костюми и с ехидна усмивка влизат в лекарския кабинет, без дори да си изчакат реда?
Единственият изход от нелепата ситуация е да се организира ефективен контрол върху ТЕЛК, изпълняван от независими наблюдатели, за да може да се предотвратят злоупотребите. Обикновените граждани също трябва да окажат обществен натиск върху властта, защото тези злоупотреби се осъществяват именно с техните данъци.

Галина Русинова, Бургас http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=48235&format=html

Балхара:

--- Цитат на: Императора в 26 Май 2008, 18:41:03 ---изпълняван от независими наблюдатели
--- Край на цитат ---

По-скоро да се организира една паралелна държава, която да осъществява независим контрол. Нещата така са навързани, че оправяне няма...  :'( :'( :'(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия