Автор Тема: Огледалните неврони  (Прочетена 2617 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sturmmann

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 747
 • Пол: Мъж
Огледалните неврони
« -: Октомври 10, 2012, 20:51:04 »
В една тема във друг форум стана въпрос, че с постоянна пропаганда на какво е добро и какво е полезно да се прави, както за индивида, така и за обществото, може даден народ да се насочва в добра посока и съответно в лоша ако се пропагандират анти-ценности. Някои може би не го приеха за истина, но вече мога да предоставя и научно обосновка на твърдението си, което пък е базирано на историческа основа.
"Преди 20 години италиански учени откриват огледалните неврони, които се оказват изключително интересни.
Ризолати ще нарече този не­вероятен феномен „огледални неврони” в дейс­твие – неврони, които се активират, когато едно действие се извършва, но и когато същото дейс­твие се наблюдава.

“Огле­далните неврони са за психологията това, което е ДНК за биологията.”

Огледалните неврони са също и причината ние често и несъзнателно да имитираме поведе­нието на другите. Тази тенденция е толкова инс­тинктивна, че се наблюдава дори у бебетата – са­мо се изплези на някой бебчо и най-вероятно той веднага ще ти отвърне със същото."

http://www.mindhackerbg.com/ogledalni-nevroni/

От всичко това може да се направи следното заключение по отношение на политиката и като цяло управлението на една държава. Когато на власт е една анти-човешка, индивидуалистична, несъстрадателна, анти-националистична, импотентна, мекушава и толеранта система, то и народа почва да става такъв, а когато тези горе всекидневно пропагандират национална и социална политика, то и народа почва, лека полека, да се изменя и да върви към свръх човека.
« Последна редакция: Май 13, 2018, 08:57:27 от Hatshepsut »
Боян Расате:
Ние сме национални социалисти и се борим за силна и етнически чиста България.
 

Неактивен Горски Пътник

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 32
 • Пол: Мъж
Re: Огледалните неврони
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2012, 09:27:58 »
На практика историята отдавна е доказала това, вече има и теоретично доказателство.
Основното е, че отделният човек както и отделните народности не се изменят, тоест не поглъщат информацията по еднакъв начин.
и ако приемем, че съвременната политическа системата си служи с, кажи-речи еднакви способи за пропаганда
в европейските държави, можем да отсеем истински стойностните измежду тях на този принцип.
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
Re: Огледалните неврони
« Отговор #2 -: Май 02, 2018, 16:30:34 »
Психиката и мисленето не са генетично кодирани системи както цвета на очите, формата на тялото или функционалната възможност да прогледнеш, да се движиш и т.н.
Мисленето и психиката са плод само и единствено на обучение и практика, така че нормално са обект на жестока пропаганда.  За това като кажем, че ТЕ ни моделират това е точно така, правят го чрез медиите, пресата, интернет и най – страшното образователната система, за това борбата тя да бъде превзета навсякъде по света е най – голяма.
Не мога да каже, че всички съзнателно подражават на крадливите и нечистоплътни политици - ще има и такива, но останалите просто се възпитават да са боязливи идиоти.
Медиите постоянно фиксират различни социално проблеми, представят ги на хората, но ................ не ги разрешават. Това само акумулира стрес и страх в обществото и чувство за безнадежност. Няма как такива хора да прогресират и да си помогнат сами. 
 

Tags: