Author Topic: Български национализъм - българщина  (Read 81563 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Индивидуалист

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Не бойте се!
  • Зодия: Virgo Virgo
  • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
На теория може и да е правилно и да звучи добре. Но на практика лидери няма. Защото не носят реална отговорност. Никаква. Но на думи всеки е лидер голям. Пълен фалш. Какво значи лидер? Да се перчиш пред необразовани ли?

Бачкаторите...ми всеки нормален човек на тая земя се труди. Дали ще го наречем бачкатор или компютърен специалист...все е тая.
Говоря от опит. Ела да видиш -12 човека - 13 мнения. Пък където жените са повече, там знаеш и по-добре от мен.
« Last Edit: 10 Aug 2018, 11:34:14 by Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Offline Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
На теория може и да е правилно и да звучи добре. Но на практика лидери няма. Защото не носят реална отговорност. Никаква. Но на думи всеки е лидер голям. Пълен фалш. Какво значи лидер? Да се перчиш пред необразовани ли?

Лидери няма !

Offline HighVoltage

• Moderator
  • Senior Member
  • *
Индивидуалист, което имах предвид е, че не споделям ентусиазма по умението за "работа в екип".По мой наблюдения обикновено тези дето 'умеят да работят в екип'  са слагачи, интриганти, шушумиги, страхливци и тъпоъгълници, и не знам защо е ! да го има това във всяко мотивационно писмо.  :smile-1:
Важното е човек да е съобразителен, да взима правилни решения и да звучи толерантно - в работата, в политиката.
-
А за женските колективи .............. да не дава Господ да попаднем там  :headbang:

Offline Индивидуалист

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Не бойте се!
Човек така или иначе попада в колектив, дори и да не иска. Освен ако ти си фризьорка и работиш сама или най-много с още една жена. Или нещо подобно да работи човек. Сам. Сам да държи магазинче или някакво ателие. Обаче имам поне три примера от такива хора, които в началото са много доволни,че сами работят и прословутото "без началник на главата". Печелят добри пари.  И само след 2-3 години тия хора са загубили чувството за нормално общуване. Като полудиваци са. Мислейки само за пари и да не бъдат излъгани от някого или ограбени. И какъв живот е това?
Човек е създаден и за да общува и за да има контакти с околните. Това обогатява както него, така и другите. Ние се учим и възпитаваме едни от други. Аз се чувствам обогатен, когато се запозная с друг тип хора, които са различни от мен, които ги вълнуват други неща. Това е част от красотата на живота. Но и разбирам и подминавам мълчаливо нечие мрънкане от нещо или недоволстване, защото знам че по-младите ми например колеги не познават Христа и нямат този душевен простор, който Бог дава на тези, които вярват в Него. Бог отваря много сетива и възможности, които невярващият човек и не предполага че съществуват. Бог помага да приемеш по-лесно другия какъвто е и какъвто си иска да бъде. Затова Бог, вярата ни и отношенията ни са неразривно свързани.
« Last Edit: 13 Aug 2018, 11:54:42 by Индивидуалист »
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Offline HighVoltage

• Moderator
  • Senior Member
  • *
И само след 2-3 години тия хора са загубили чувството за нормално общуване. Като полудиваци са. Мислейки само за пари и да не бъдат излъгани от някого или ограбени. И какъв живот е това?
Човек е създаден и за да общува и за да има контакти с околните.
Какво мислене само! Да, едно е да знаеш, че на 20 или 30 ще си получиш заплатата и съвсем друго да знаеш, че ако не си заработиш парите - просто няма да имаш.  Хората, които работят за себе си стават по-особени.
А добрия собственик дали търговец или фризьорка трябва да може да общува и да бъде психолог, за да спечели клиента. Т.е. да си самонает и да не можеш да общуваш, това е изключена комбинация или поне много неуспешна.
Не мен често ми се случва да си харесам нещо, влизам в магазина и след втората реплика с продавачката да се откажа да си го купя. Не мога да си дам парите на някаво говедо, дето не знае как да ги вземе.
Така че единствената ти критика към тези ти познати може да бъде по : на това - добри или лоши търговци са, защото търговията е много проста работа, но не е за прости хора. 
 :giggle: Малко се размиха нещата

Offline Индивидуалист

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Не бойте се!
Една тънка линия има, която определя дали човек владее парите или парите владеят човека.
Когато кажем,че човек работи сам - не винаги да се разбира търговия.
Това което съм написал не е мислене. Написах факти. Мой приятел с години работеше в тесен кръг с роднина и още един човек. Само тримата. Преди да навлезе техниката в рекламите и ситопечата, рисуваха калканите/страничните стени на жилищните блокове/. Ежедневието го смаза. Накрая искаше колектив и направи промяна. Другия има фирма за видеозаснемане и работи с роднина и той. Двамата. Беше зажаднял за повече колеги след време.
Третия пример е мой роднина, за който не ми се разказва.
Аз съм бил винаги в колектив и се чувствам добре.

Такива работи.
« Last Edit: 16 Aug 2018, 11:35:56 by Индивидуалист »