Author Topic: Кастро: "Не в Куба, а в САЩ трябва да има промени"  (Read 5731 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mасон

• Senior Member
  • Sic transit gloria mundi
Да бе това със здравната система го чухме/прочетохме вече 1 000 000 пъти по всякакви форуми.Омръзна ми вече само това да натяквате,като няма какво друго.Много ясно,че няколко милиона души на едно място,с почти един обществен статут и централизирано управление ще се поддържат в добро здравно състояние.САЩ е пълна с всякакви утрепки,измет и тн. , с които правителстовото трябва да се справя едновременно не нарушавайки правата им.Всичките данни,които даваш се отнасят за точно тези хора.Убийствата,грабежите и лошото здравно и соцялно ниво са във въпросните гета на негри,мексиканци,кубинци,китайци и други.Това е все едно да съдиш за цяла България по Факултето или Орландовци. :lol: Е,типично за комуниситите - да изкривяват фактите били те исторически или други в своя полза.Лъжата и изопачаването са ви основните оръжия,но слава Богу все повече хора проглеждат през лъжите ви.  :devil:

Само че тази книга, с данните за американската действителност, не съм я писала аз, нито е комунистическа пропаганда.  :lol:  Автора е американец, даже и линк на английски съм дала, така че..........

И още нещо, защо в Куба няма такава измет и отрепки, както ти ги наричаш, като в САЩ?

Скарлет, Скарлет...
Едни искат социално равенство,
други-израел да изчезне,
трети-аллах да е баш акбар,
четвърти-ходжата да шепне,
пети-отново петилетки...
Човешкото съзнание така е устроено,че дори и в тежки моменти,възпроизвежда един измислен свят,където всичко това се е случило, а сащ са фалирали.
Друг е въпросът,че някои хора се възползват от достиженията на науката психология, водейки тези хора направо в психиатрии.Или ги организират пред избирателните урни.
Principes mortales, respublica aeterna!

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Масонче, а ти що търсиш в български националистически сайт ?!? :o ::)
Как не те е срам да се регистрираш с този ник ?!? :devil: :devil: :devil:

Offline gadget

• Forum Member
  • **
  • Монархист, Националист, Консерватор
Автора на темата явно е обърал форума.Това е НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ форум.Ако кастро и лакеите му не се разкарат от куба скоро там няма да има останали хора и няма да има кого да управляват , то и без това , който може да плува вече е във флорида.А тези , които възхваляват кръвопиеца кастро им препоръчвам да поговорят по въпроса с някои кубински емигранти , където и да са по света и определено , ако оживеят ще си променят мнението. ;D
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”

Offline отец Матей

• Forum Member
  • **
 Както сте я подкарали ще изкарате цял свят комунисти.Как така в цял свят Куба никуму не пречи,само на САЩ им е трън в очите?
Историята борави с документи,а отче Матей загуби в своите скиталчества всичките си документи с изключение само на един-своето прозвище "Миткалото"
               Н.Хайтов

Offline Mасон

• Senior Member
  • Sic transit gloria mundi
Масонче, а ти що търсиш в български националистически сайт ?!? :o ::)
Как не те е срам да се регистрираш с този ник ?!? :devil: :devil: :devil:
Ами гледам, че има никове като "фелдмаршал", нямащи нищо общо с българския национализъм, та реших вместо да се кръщавам "горда Стара планина", да се нарека "масон" ;)
Principes mortales, respublica aeterna!

Offline Skarlet

• Hero Member
  • хуманистка
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
На мен ми е интересно Скарлетке,като е толкова хубаво в Куба,имат си прекрасно здравеопазване,демокрация и икономика,защо ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ кубинци си рискуват живота преплувайки от Куба до Флорида във варели,камиони,коли,вани и какво ли още не? :lol: А стотици други пък умират в този опит,но не предпочитат да останат в прекрасната Куба.И като се казва "Острова на свободата" защо никой там не е свободен да ходи където си иска по света,а трябва да си рискуват живота хората?Това ли е свобода?А на скоро даже имаше случай с един кубински спортист спечели някакъв медал в състезание извън Куба след което избягал от залата и се покрил някъде из града,че да не го върнат в Куба. :-P Е,върнаха го в крайна сметка и го накараха публично да се извини по телевизията и "съвсем искрено" да си призне,че бил подтикнат от наркотици и много съжалява. :-[

Да те питам и аз, след като САЩ са най-великата демокрация и всичко там е прекрасно, защо стотици хиляди американци живеят разпръснати по цял свят? Само в града, в който аз живея има около 1000. Познавам няколко и лично са ми казвали, че предпочитат да живеят навсякъде другаде, само не и в САЩ, защото не понасят системата.
Недоволни има навсякъде, имало е и ще има, не може да се угоди на всекиго.

Offline Metoman_88

• Senior Member
  • Зодия: Cancer Cancer
Кастро на КаФеВо  :-[
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Offline gadget

• Forum Member
  • **
  • Монархист, Националист, Консерватор
Само болен мозък може да сравнява Куба и САЩ , по който и да е показател. :-[  :kill: Не 100 000 ами милиони хора всяка година намират спасение от политическо преследване или гладна смърт в щатите и почти всички успяват да си осигурят живот по-добър от този в родината им.За емиграция от САЩ за някъде другаде не съм чувал , но трябва да се отчете факта , че в сащ има прослойка от презадоволени богаташи или дори милионери , които от скука се чудят какво да правят и някой от тях се заразяват от по-леви идеи и си набиват филма , че в САЩ няма свобода и равенство.Част от тях сигурно заминават за уж  по-културната Европа.Всъщност тази спомената прослойко е и в основата на електората на негърчето Обама , който обещава розово бъдеще. :-P
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
Все пак всички гледат да емигрират за САЩ или Германия, където ще имат високи заплати, докато
не съм видял някой да е хукнал да търси късмета си в россия!! ::)

Offline Бай Иван

• Hero Member
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Еми искат, естествен процес, той и Кастро изобщо не ги задържаше, само дето бреговата охрана на САЩ ги лови и ги връща обратно, а на онези "успелите" им предстои дълъг престой в бежански лагер, без документи и с нулев шанс за работа. А самата действителност е, че безработицата в Куба е в размер на около 40 %, нещо нечувано в други "социалистически" държави. Средната заплата е около 60 долара. Това са фактите за рая Куба. На туристите, които посещават страната естествено се поднася лустрото, за да почели кликата на Кастро.