Author Topic: Стоян Динков - поредният антиисторик и туркофилски изрод  (Read 7672 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Amenhotep

 • Pharaoh
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 3,522
 • Gender: Male
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: None None
Приятели, нека ви запозная със случая на поредния потурнак - псевдо историк и извратител на историята на България ... на същия тоя несресан ибрикчия дъщеря му се прави на "патриотка" и организира разни "патриотични" групи във Фейсбук ...

***

Османската империя е повече от първия РимОсманската империя е не само втори Рим, но и е повече от първия Рим. Това твърди Стоян Динков, който е автор на новопубликуваната книга „Османо-римска империя, българи и тюрки“ от издателство „Сиела“. Той е ученик на основателя на българската геополитическа наука проф. д-р Стефан Карастоянов. Книгата е нестандартен поглед върху процесите, конструирали Османската империя и установили едно ново владичество, обединило балканските земи. Представени са факти, малко дискутирани, напълно отхвърлени или изобщо неразглеждани от официалната историческа наука в България.

Според автора на книгата Османската империя е „повече от първия Рим“, защото „в османизма имаме идеята за центъра на вселената около който център се обединява цялото човечество. Т.е. тука се поема отговорност за човешкия просперитет. Ние вътре имаме християнска религия с Вселенската патриаршия в Истанбул, имаме халифата в Истанбул, имаме юдаизма в Йерусалим, който е вътре в Османската империя по това време. Т.е. ние имаме трите основно монотеистични религии. Ние нямаме само една религия. Това е една много важна съществена разлика.“

Стоян Динков казва, че има втори Рим (Османската империя бел. автора), който е дори над първия Рим, като визия за човешкия просперитет. Това не е просперитет на даден етнос, на даден народ. Това е просперитета и отговорност за бъдещето и добруването на целия свят. Това е универсалистичната доктрина на османизма.Той посочва, че официалната историография възприема, че османизма като идея, като обществена практика онаследява Източната Римска империя (Византия). „Според мене Османската империя онаследява не само Източната Римска империя, онаследява изцяло римската универсалистична доктрина. Тук има една съществена разлика, защото римската универсалистична доктрина е глобална, т.е. идеята за центъра на вселената, който обединява целия свят.
„Основната визия която съм дал в книгата е, че българи и турци са едно племе, те са тюрки. Българите и турците са от един корен, те са живели община до община в един исторически период. Това което искам да се осъзнае в моята теза е, че Османската империя е форма на толерантност, това е световна идея, това е универсалистична доктрина. Тука нямаме завоевателни принципи, имаме толерантност и усвояване на области и земи. Тоест те общо взето са канени, за да стабилизират политическата обстановка“, казва Стоян Динков.

Според него Османската империя представлява най-голямата форма на политическа толерантност в историята на човечеството. „Няма по-голяма толерантност, подчертава Динков.
„Първо ние знаем, че 45 сегашни независими държави са били част от тази империя. Всички са могли да изповядват своята религия, да говорят на своя език, всички са могли да учат това което желаят. Подобно нещо няма, не се е случвало в света. Империите винаги са били крайни. А такова нещо не е имало в Османската империя. Абсолютна свобода, хляба е бил за всички, нямало е гладни, нямало е болни. Специално България, която е една от тези 45 съвременни страни, които са били в империята, където 500 години е царувало мир, имало е хляб, благоденствие, хората са били свободни, нахранени, научени“, конкретизира Динков.

Толерантността на Османската империя се дължи освен на ислямската религия, която е обединител на всички религии, и на старотюркските традиции (огузките закони), посочва Динков. – Тюрките с техните закони, които са безкрайно мъдри, старите така наречени огузки закони, съчетани с исляма дават нова формула т.е. приемат се всички хора като равни, но трябва да има честност, почтеност, да работят и т.н.“

Според него на историята трябва да се гледа като движение на имиграционни енергии или на идеи. След това влагаме вътре времева фактология, какво се е случило и използваме географията за да знаем къде какво се е случило. „И ако ние излезем от тази гледна точка, като движение на имиграционни енергии съчетано с фактология за времето и мястото където се е случило, ще видим един много различен поглед върху това което е станало“, твърди Динков. Не бива да гледаме от политическа гледна точка. Историята не е наука, това е едно изследване на времева фактология, твърди той.
„В еволюцията на миграционните сили и енергии нямаме инвазия. Имаме обективни, естествени, логични еволюционни причини. Ако гледаме от тази точка на историческите процеси и събития всичко ще ни бъде много по-ясно, по-лесно, няма да има спорове, няма да има битки и всичко ще бъде елегантно и умно“, подчертава Динков.

Ще дойде време за Евроазиатски съюз

Стоян Динков има и друга намислена книга, която ще се нарича „Османската алтернатива“. „Звучи малко тайно, но това не е като идея да възстановявам Османската империя, а една идея да се възстанови една общност под формата на Евросъюза. Ако се направи такава общностна база – миналото на Османската империя плюс тюркската общност до Монголия, мисля че ще се получи много смислена общност, която ще бъде в основата на Евроазиатския съюз. Сега говорим за ЕС, след 50 години ще бъде време за Азиатски съюз. А още след 50 години трябва да седнем да говорим за Евроазиатски съюз. Това е логиката. И ако съумеем да направим такава общност между държави, които имат обща история, били са заедно, много са близки политически. Мисля, че това може да се получи много елегантно, като идея за бъдещия Евроазиатски съюз“, изтъква автора на книгата „Османо-римска империя, българи и тюрки“. Според Стоян Динков това ще бъде един естествен процес. „Всичко в този свят е естествен процес. Ако някой смята, че насилствено или нещо друго – това са политически спекулации. Имаме насилствени идеологии, но нямаме насилствено реализирана история“, допълва той.

Целта на написването на книгата е да се каже истината

Като основната цел за написване на книгата Динков посочва „да се каже истината“ и допълва, че би се радвал да се получи дебат и да има още такива книги, било от него или други автори.
За сега реакциите за книгата са положителни. „Много хора се обадиха и казаха, че това е един нов поглед, който трябва да се изследва. Мисля, че това е пътя – толерантно, мъдро, умно, спокойно да видим къде е истината. Ако се караме няма да има истина. Истината се ражда в един елегантен диалог и умен разговор с доводи и факти“, казва Динков.
„Аз съм готов да се срещнем с всеки желаещ, ако трябва да спорим“, отговаря задочно на всеки който не би се съгласил с него. Стоян Динков напълно осъзнава, че ще има доста хора, които ще му се противопоставят и в никакъв случай няма да са съгласни с него. „Много бих искал да видя кога турци са клали българите. Искам да видя исторически документ. Аз съм търсил такъв документ, където да видя турска войска или администрация която е клала българи, както се пише в историята. Такова нещо няма! Може да има спорове между българи-мохамедани и българи-християни. Те са се случвали за определени ниви, имоти“, подчертава Динков и допълва, че няма документ на официалната турска власт в империята (всъщност тя е османска власт) който да заповядва клане на българи.

http://zaman.bg/bg/osmanskata-imperiya-e-povetche-ot-parviya-rim/
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"...защото „в османизма имаме идеята за центъра на вселената около който център се обединява цялото човечество..."
Внушаването на малко вероятна основополагаща идея не е доказателство за обективна реалност.
Със същият "успех" би могло да се твърди,че някакъв праисторически организъм е основния белтък,около който се обединили всички сладкари от целия свят.
Ad honores
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Стоян Динков – нов кърджалия в нова полуда

Той е заклет брат на турците, да се обреже и да нахлузи феса, да се поклони на Аллах и да хвърли гюбек в чест на либералните султани!

Все повече се убеждавам, че Турция дава луди пари за промиване мозъците на нашия народ чрез непрестанно изкривяване на историята му. Жалкото е, че винаги се намират съвременни еничари, които за една паница леща са готови да продадат и род, и отечество, и вяра, и език - всичко онова, за което нашите деди се лели кръвта си и не са жалили живота си. Ботев има един много хубав и поучителен стих: „Нов кърджалия в нова полуда/ кой продал брата, убил баща си!”.

Днес открих още един такъв нов кърджалия – Стоян Динков, таксуващ сеза писател и лидер на партия „Зелена България”. Той излиза със смайващата и още по-налудничава теория, че Османската империя ни била спасила. От кого, питам аз? От такива зелени глави като него и неговата партийка ли?! Османската империя, видите ли, не ни оставила на европейските вълци да ни разкъсат териториално, а предпочела сама да ни консумира. В това се състояло нейното велико „спасение”. „Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, великите сили могат да си правят с нас каквото си пожелаят”– твърди г-н Динков. И това не бяхме чували, че вълкът е най-добрият приятел на агнето!

Евроазиатски съюз щял да измести Европейския съюз.

Защо, обаче, ни се пробутва тази политическа басня? Та нали Европейският съюз освен териториално и икономическо обединение, е съюз на страни, които са само християнски?! Каква работа има България, първа приела Православието от славянския свят, да влиза в обсега на мюсюлманския Анадол?! Тук, като Полоний зад пердето, съвсем отявлено прозира неоосманизмът и извратените му амбиции. Жалко, че негова подлога стават нашенски набедени интелектуалци, които са далеч не само от своя народ, но съзнателно и предателски се стремят да пренапишат историята му.

Ето ви и квинтесенцията на фантастичната теория на г-н Динков – турците и българите имат

единен корен в лицето на прадядо си Атила

и затова трябва и днес да се побратимят. По-глупаво нещо не бях чел. Както казва народът: „Къде го чукаш, къде се пука!” Турция била наш кръвен роднина, а тюркските народи са наши братя и сестри. Остава сега да сложим тюбетейките и да възхвалим Аллах. Исторически това твърдение е повече от грешно, нещо повече – то е напълно необосновано. Между нас и турците няма абсолютна никаква етническа връзка. Българският народ е наследник на траките, на компактни маси славянски племена и на няколко хиляди прабългари, а княз Борис І е създал нова нация, като ни е покръстил и ни е дал писменост. Той е основателят и на една от световните цивилизации – преславско-славянската. Вероятно и до днес, г-н Динков, трябваше жреците ни да разпарят кучета върху жертвениците и да гадаят по техните вътрешности по традиционен езически обичай. Тезата, че нашият Покръстител е избил около 100 000 души изобщо не е вярна и граничи с най-нечистоплътна историческа манипулация. Истината е, че са избити само 52 боляри с първородните им синове и то за организиране на държавен преврат. Къде са 100 човека, къде са 100 000, г-н Динков?! Можете ли поне малко да броите?

52 днес суверенни държави били някога в пределите на Османската империя без да изгубят своя език, вяра и обичаи, защото тя била много либерална и толерантна. Какъв гениален ум!

Какво да кажат помаците в Родопите,

които са жив пример точно за обратното – за кърваво насилие и варварска жестокост, която и днес можем да наблюдаваме сред братята мюсюлмани, обезглавяващи пленниците си като ярета. Това виждаме и във „Време разделно”. За пръв път чувам, че Османската империя, известна с дивите си азиатски нрави и зверства, била либерална. Къде ни тикаш, г-н Динков? В мрака на Мохамеда или в светлината на Христа?!

Втората българска държава била куманска и щяла да се разпадне на части, ако не била Османската империя да запази целостта й. Хубаво запазване чрез насилие, жестокост, поругаване и нечувано зверство. „Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия – твърди г-н Динков - като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби”. За какви прабългари става дума три века след княз Борис І, когато вече имаме българска нация, питам аз.

Руската пропаганда и апетитите на Руската империя били причината да се вдигат въстания у нас и да се бори народът ни за свобода. Ами да, след като

обявихме Ботев и Левски за апаши, а Бенковски за руски шпионин,

това е следващата стъпка в обругаването и изкривяването на историята ни. Нашите революционери излиза, че не са били нищо друго освен кукли на конци, дърпани от хитрите руски дипломати и агенти. Вероятно са били наивни малоумници и невежи раи?! Че националният ни гений Ботев е един от тях е ярко доказателство за щуравостта на вашите твърдения, г-н Динков!

Отдавна е известно, че русофобията е тежка психическа диагноза. При положение, че 200 000 руски войни са пролели кръвта си за нашата свобода, за да ни спасят от най-голямото варварство, което някога се е ширило по земите ни, е просто кощунство да се твърди, че Русия искала да ни завладее. Питам аз – какво ни е отнела Русия? Защо дядо Славейков, Чинтулов и Вазов посрещнаха руските войски с възторг и радост, а не със скръб и негодувание? Докога ще лъжите този измъчен народ, г-н Динков?! Засрамете си! Хвърлете паницата с леща, поднесена ви от Догановци, Местановци и прочие български врагове! Та не сте ли българин в крайна сметка?! Или сте достоен наследник на онези нашенски чорбаджии, които наричаха апостолите на свободата ни „хаймани”, „чапкъни” и „нехранимайковци”?!

Аз също вярам на Достоевски, г-н Динков! Повече, отколкото на вас! Но защо не споменавате неговото твърдение по време на Руско-турската Освободителна война, че днес „ние освобождаваме българите, а утре те ще станат наши врагове и приятели със своите поробители турците”. Перифразирам негова мисъл от „Дневник на писателя”. Каква невероятна прозорливост! А ето ви още един цитат за „милите” турски изверги от „Братя Карамазови”: „Палят, колят, изнасилват жени и деца, заковават с гвоздеи арестантите за ушите на стоборите и ги оставят така до сутринта, а на сутринта ги обесват... Тези турци между другото сладострастно са мъчили и децата, като се почне от изваждането им с кинжал от утробата на майката и се стигне дотам, че хвърлят нагоре кърмачетата и ги намушкват на щиковете пред очите на майките. Пред очите на майките – в това именно била най-голямата сладост за тях.”

Възмутен съм от вас, г-н Динков и вашите нодоносени и съчинени теории,

които могат да нанесат тежки поражения на българския народ! Ако вашият път отива към Мека, то нашият е към Велики Преслав и Търновград, където е родната ни слава.

Тъй като сте заклет брат на турците, не ви остава нищо друго освен да се обрежете, да нахлузите феса, да си хапнете малко рахат-локум, да се поклоните на Аллаха и да хвърлите някой и друг гюбек в чест на либералните султани!

Ние обаче докрай ще си останем българи, верни на своя народ и отечество, както и на кръвта на дедите си!

http://www.besove.com/новини/40995/Стоян-Динков-–-нов-кърджалия-в-нова-полуда
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Стоян Динков

Стоян Иванов Динков е български ляв политик и писател, обявява се и за геополитик и художник, син е на поета Иван Динков.

Председател на партия „Зелена България” 2007-2008 г., сляла се в 2008г. със Зелената партия в новообразуваната „Зелена партия – Българските зелени”, където става председател на Политическия съвет на „Зелена партия – Българските зелени” в 2008-2009 г. От 2011 г. насам е член на ръководството на Партия български социалдемократи.

С. И. Динков става известен с публичните си неоосманистки позиции и твърденията, че:

«Османската империя спаси българския народ.
Българското Възраждане е плод на руската пропаганда.
Нашия най-близък приятел е Турция.
Представата за османския период като „робство” се случва заради интересите на Русия.
Евроазиатски съюз ще замени Европейския.»


Пише прозаични, поетични и исторически книги, съучредител на Клуба на младия български писател в 2003 г., член на редакционната колегия на вестник ”Пулс” и на списание „Българска лира”. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Съучредител на Центъра за стратегии и анализи в 2008 г. Негови текстове са превеждани на английски, румънски, португалски и т.н. македонски език.

https://bg.wikipedia.org/


Стоян Динков: Османската империя спаси българския народ


Евроазиатски съюз ще замени Европейския, смята писателят

Писателят Стоян Динков е лидер на партия „Зелена България” и син на знаменития български поет Иван Динков. В новата си книга „Османо-римска империя, българи и тюрки” от изд. „Сиела” той изследва общата история на България и Турция още от времето на Атила и налага една теза, която влиза в противоречие с общоприетата представа за „турското робство”. Според автора Османската империя е продължител на Римската и благодарение на нея българският народ оцелява в един изключително труден период. Динков описва управлението на османските султани като по-толерантно от това на редица европейски владетели и твърди, че българи и турци имат обща история и произлизат от един древен народ, който още от времето на Атила управлява степите на Евразия. Динков подчертава колко е важно България да поддържа добри отношения с тюркската общност днес и смята, че бъдещето на света е обединението, както и че след Европейския съюз ще дойде време и за азиатски и евроазиатски съюз.

- Г-н Динков, във вашата книга твърдите, че присъединяването на България към Османската империя е спасило българския народ. Защо смятате така?

- Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.
Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко.
Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра – по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас – на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно.
По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

- Откъде идва негативната представа за османския период като „робство”?

- Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много. Но в България са идвали много умни хора от Русия и един от тях – Достоевски, е описал по доста по-различен начин как живеят „робите”. Аз му имам доверие.

- Плод ли е българското Възраждане на тази пропаганда?

- Да, то е плод точно на руската пропаганда и на идеите на Мацини. В това няма нищо лошо, но все пак тези идеи са имали специфична функция в Италия – при карбонарите. При нас се пренася същият модел на действие. Революционните идеи на Мацини се сливат с руския панславизъм и се получава един малък хаос.

- Как си обяснявате негативното отношение, което много националисти имат към Турция?

- Вие знаете, че това не е само тук при нас. В световната история определени велики сили с конкретни интереси винаги са разделяли народите от най-близките им приятели. Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, те могат да си правят с нас каквото си пожелаят.

- Вие коя теория за произхода на българите подкрепяте – тюркската или станалата популярна наскоро иранска теория?

- Тук не може да има теории. Става въпрос за факти. Всички факти в нашата история показват, че ние сме тюрки. Всичко останало са някакви хипотези. Няма факти в подкрепа на другите теории. Защо толкова малко се говори за съкровището от Наги Сент-Миклош? То е българско и категорично има тюркски черти. Върху него има тюркски образи, номадски конници. Има една спекула – че символиката на слънцето и луната в съкровището е персийска. Там обаче няма слънце и луна, а звезда и полумесец. Те представляват доислямска тюркска символика. Има по времето на хан Омуртаг. Тези символи са и османски. Когато османизмът завладява мюсюлманските земи, звездата и полумесецът стават ислямски символи.

- Има ли полза България от едно сближаване с тюркската общност?

- Първата полза за народа ни е, че ще сме наясно със самите себе си. Ще знаем кои сме и откъде идваме. Лъгани сме много време – първо, че сме славяни, сега – че сме иранци. Това влияе лошо на обществото – ние нямаме гражданско общество. Ние не знаем кои сме. А сме наследници на най-могъщите тюрки – тези на Атила. Когато го разберем, ще имаме самочувствие. Ние сме били световна империя от Франция до Монголия, огромна световна държава. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма – да не си знаем историята.

- Същият проблем имаха и наследниците на прабългарите в Русия – потомците на волжките българи? Какво е положението при тях?

- Там в момента се случват едни хубави неща. Тяхната партия – Български национален конгрес, е най-силната в момента. При едни свободни избори те биха могли да вземат властта.

- Смятате ли, че връзките на България с тюркските страни ще помогнат за създаването на един бъдещ евроазиатски съюз?

- Първо трябва да има азиатски съюз, а после европейският и азиатският да се обединят. Това е бъдещето на света. И ако нашата историография стане реална и истинска, а не лъжлива, България ще заеме едно много сериозно място. Тя не само че е член на ЕС, но ние говорим на славянски, макар и наложен насила. Освен това сме християни – повечето от нас. Остава само да си напишем истинската история.

- Казвате, че славянският език е наложен насила. Как става това?

- Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост – тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите – славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат. И ако искаш да научиш нещо, ти се налага да говориш на славянски. Това е добър ход на Източната римска империя, за да унищожи България.

- А как оцеляват българите?

- Ами реално ни няма. Второто българско царство си е куманско. Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия – като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби. Останалото са кумани, които са заселват тук, както и антите, които се завръщат. Всички династии от Второто българско царство са кумански.

http://novinar.bg/news/stoian-dinkov-osmanskata-imperiia-spasi-balgarskiia-narod


Българомразеца Стоян Динков твърди, че българите щели да изчезнат, ако не били завладени от турците! Що за глупост? И дава "доказателство", че в края на XIV век българите били 1.5 милиона, а в края на XIX век - 7.5 милиона. Тези цифри по принцип са верни, но ако България не беше завладяна от турците, в края на XIX век българите щяха да бъдат не 7.5, а много повече - поне 30-40 милиона души.

А той самия си противоречи, като от една страна твърди, че в края на XIV век българите били 1.5 милиона, а пък в края на интервюто казва, че по време на Второто Българско царство не е имало българи  :sad-1: Той явно и понятие си няма, че по време на Второто Българско царство прабългарите отдавна не са съществували като отделна етническа общност, а се влели в средновековната българска народност, формирана още през IX век.
« Last Edit: 04 Sep 2018, 07:25:50 by Hatshepsut »
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Пусть в Англии первый министр извращает правду пред парламентом из политики и сообщает ему официаль-но, что истребление шестидесяти тысяч болгар произошло не турками, не башибузу-ками, а славянскими выходцами,— и пусть весь парламент из политики верит ему и безмолвно одобряет его ложь: в России ничего подобного быть не может и не должно...
Сообразите: турок режет славянина за то, что тот, будучи христианином, райей, осмеливается домогаться с ним равнопра-вия. Перейди болгарин в магометанство — и турок тотчас же перестанет мучить его, напротив, тотчас же признает его за своего,— так по Корану. Следственно, если бол-гаре терпят такие лютые муки, то, уж конечно, за свое христианство, это ясно как день...
 А уж если искать причину помощи, то черногорцы, на-пример, и герцеговинцы, выказавшие всех больше благородного искания свободы, выйдут и всех достойнее помощи; сербы уж немного поменьше, а болгары и болгарки даже ведь совсем и не подымались за свободу, разве где-нибудь вначале, по горам, ничтожными кучками. Они просто выли, когда их маленьким ребятишкам мучители отрезывали в каждые пять минут по пальчику, чтоб продлить их мучения в глазах от-цов и матерей, а те и не защищались, а лишь целовали, вопя и терзаясь, как бы в безу-мии, ноги мучителям, чтоб они перестали мучить и отдали им назад бедных деточек...   " (Война на Балканах Ф. М. Достоевский. Из «Дневника писателя» 1876—1877 годы)
http://www.pobeda.ru/content/view/3708/
...
Това е основната идея на Ф.М. Достоевски, който пише за страданията на българите-християни и за протурската позиция на Англия към Високата порта по онова време.
Стоян Динков е от онези писатели-фекалисти, които и майка си биха продали за пари.
За индивиди като Динков е по-важно да излъжат, базирайки се на едно описание на Достоевски за това, какъв бит имат българите по онова време и колко красива е България и нейните села.Това е впечатлило писателя, който вижда в България нещо много по-различно като самобитност от това, което е в Русия.
На тези описания и на нескритото възхищения на Достоевски от България и българите  се базира  "тезата" на турчеещия се "историк", че тогава, по време на турското робство българите са били щастливи.
Възможно е и да са били щастливи,но едва ли е било от турското робство.
Що се отнася до идеята за панславизма, това е друга тема, но е единственият логичен отговор като противостоене на пантюркизма.

« Last Edit: 20 Oct 2013, 11:21:30 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
[Поредното изстъпление на изрода:]

Несъстоялата се държава

България на Балканите е несъстояла се държава. Не единствено поради това, че не е осигурявала никога нормален живот и развитие на хората, живеещи на територията й, а и поради това, че никога не е била държава, организирана по естествено-еволюционни държавотворни причини.

Да се върнем за кратко в миналото. Предполагаемо Първата българска държава, създадена на Балканите около 681 г., е по същество хуно-булгарска и официалното й име е Кара Бурджан. Тази държава оцелява около два века и е преобразувана във политико-религиозна полуколония на ИРИ-Византия. Век по-късно полуколонията е присъединена към Източната римска империя. За този трагичен век са избити безброй много хора, като три пъти е унищожавана цялата аристокрация. По време на византийското господство върху тези земи се заселват в продължение на близо два века печенеги, кумани, узи и още много по-големи или по-малки племена и народи. В края на 12-и век се създава нова държава начело с куманите. Тази нова държава носи името Загора и е управлявана още два века единствено от кумани. Така различното от гръко-византийското държавотворчество по тези земи изглежда горе-долу така: два века хуно-булгарска държава, един век полуколония, два века отново във Византия и още два века новообразувана куманска държава. В края на 14-и век територията е почти обезлюдена от тежката чумна епидемия, унищожила над 60% от европейската популация. Така тези земи попадат в рамките на Османската империя и остават там в продължение на близо пет века. Създаването на поредната държава върху незначителна част от земите на предишните две е свързано изклюително с решенията на Берлинския конгрес от 1878 г. Без тези решения земите биха били руска губерния за неопределено време, вероятно до края на Първата световна война и отново присъединени – този път към СССР след края на Втората световна война.

Многото преселвания, изселвания и миграции по време на Османската империя, както предимно изселванията в Русия през 19-и век и заселванията на хора от сръбски и западно-македонски земи, променят демографията в западните райони на бъдещото Княжество България. Източните райони остават предимно мюсюлмански и тюркоезични. В новосъздаденото Княжество отново протичат бурни изселнически процеси, като почти половината население се преселва в Източна Румелия или други земи на Османската империя. За първи път държава на Балканите официално носи името България.

От 1879 г. до 1944 г. се сменят династии, водят се поредица от войни, страната претърпява няколко национални катастрофи и преживява въстания. Последните са свързани или с пораженията във войните, или с инспирирането им от комунистическия Интернационал, ръководен от Москва. През този период се прави опит за стабилизиране на страната, продължил кратко до Балканските войни и Първата световна война, независимо от политическите убийства, ограбването и мизерията на немалка част от населението. Извършени са и серия от погроми над мюсюлманското население, масови покръствания и изселвания, осъществени предимно на новоприсъединените земи по време и след Балканските войни. През 20-те години се извършват преврати, атентати, политически чистки и убийства, включително и на част от интелигенцията. След 1928 г. се прави опит за демократизиране на обществената система. В началото на 30-те години, независимо от настъпването на световната икономическа криза и на Балканите, страната е сравнително стабилна в политически аспект, но през 1934 г. отново започва серия от преврати, които, за да не изпадне държавата под влияние на СССР, довеждат до установяване на авторитарно монархическо управление през 1936 г. Оставащите три години до началото на Втората световна война страната преживява в относително добра икономическа стабилност, но е фактически лишена от демократичен политически живот.

Ставайки член на фашисткия пакт, страната преживява икономическа криза, окупира територии на съседни страни, подложена е на тежки бомбардировки от някои от страните на атихитлеристката коалиция. Създаденото от комунистите ограничено партизанско движение създава допълнителен хаос и криминална обстановка. През 1944 г. държавата е окупирана от комунистическата Червена армия и след серия от незаконни решения и референдуми е обявена за Народна република през 1946 г. в условията на чужда, при това и комунистическа, окупация. В този двегодишен трагичен период е унищожена буквално цялата интелигенция, а властта попада в ръцете на лумпени и откровени предатели, служещи на чужди интереси, основно на тези на комунистическа Москва. След 1947 г. постепенно целия политико-икономически живот се трансформира катастрофално, унищожена е частната собственост и инициатива, селското население окупира градовете, хиляди попадат в концентрационни лагери и т. н. Държавата е напълно подчинена на СССР и тайните му служби. През 60-те и 70-те години се осъществяват няколко опита България да стане 16-а съветска република. Настъпва тотална деморализацията на хората, а несъгласните са подложени на тежки репресии. Лъжата, подлостта и страхът са водещите поведения и чувства, гарантиращи относително оцеляване в най-страшното робство – комунистическото. Човешкият живот и достойнството на личността губят почти напълно стойността си. Стотици хиляди агенти и доносници осъществяват активен контрол над населението, над неговото поведение, начин на живот, надежди и мечти. Извършени са престъпни социо-инженерни експерименти, от които страната губи около 300 хиляди граждани, потърсили убежище в Турция. Заедно с техните родени в чужбина деца и внуци, демографската загуба на България е приблизително един милион граждани.

През 1989 г. е осъществен поредния преврат, като част от комунистическата партия отстранява от власт другата част. Отново на власт са агентите и служителите на Кремъл и техните зависими протежета от ДС на България. Политическата мимикрия е откровена, а всички новосъздадени партии, взели участие в политическия живот са организирани и ръководени директно от Москва, начело с агенти на тайните служби. Настъпват години на масов обир на гражданите, политически и криминални убийства, престъпна приватизация, повсеместен контрол над личността и свободната инициатива. Финансовата и политическата система колабира няколко пъти. Страната преминава през период на тотален глад и абсолютна мизерия, умишлено наложени върху повечето от гражданите й. Всичко това довежда до допълнително рухване на остатъчите на обществен морал и ангажираност към държавността. Започва масовата емиграция на български граждани, придобила чудовищни размери – около 25% от населението напуска България, което е повече от 50% от активните и трудоспособни хора. България в мирно време губи десетократно повече хора, отколкото през войните, които е водила. Загубата на повече от два и половина милиона души в активна и репродуктивна възраст лишава страната потенциално от близо четири милиона граждани, половината от които биха били родени в Родината, ако съществуваха съответните политико-икономически условия. Фалшивото и манипулативно комунистическо образование е донякъде унищожено, но ново не е създадено. България изпада в дълбок социален вакуум. Корупцията придобива уродливи размери, здравеопазването е практически унищожено, стотици хиляди боледуват и умират, оставени без адекватна здравна помощ. Тотално е унищожена и подменена културната общност, и изобщо визията за култура и изкуство. Голяма част от хората, изпитващи искрени надежди за демокрация, просперитет и правов ред, са дискредитирани, десоциализирани и дори лумпенизирани от липсата на възможности за изява и средства за оцеляване. Организираната престъпност става държава в държавата, дори по-силна от официалните власти. От близо 9-милионно население днес в страната живят приблизително 6.5 милиона души.

Поредицата от напълно зависими и некомпетентни корумпирани правителства довежда България до невиждана икономическа, политическа и морална криза през 21-ви век. Тази катастрова е най-голямата в кратката й история от създаването на Княжеството през 1879 г. до днес. Бързото намаляване на населението и продължаващата емиграция, увеличаване броя на неактивните възрастни хора, намалялата раждаемост са допълнителните трагични фактори, водещи държавността до окончателен колапс. Липсата на социална справедливост и гражданска солидарност, неформираното гражданско общество, ролята на организираната престъпност и манипулативните медии допълнително ускоряват този очевиден процес.

През последните месеци на 2014 г. е конструирано поредното правителство, което откровено е безсилно и е формирано върху дълбоки компромиси. Освен доказано некомпетентни през годините на участието им във властта, повечето „управленци” са поставени и в условията на пълна невъзможност да вземат самостоятелни държавоспасителни и творчески решения.

Това представлява неосъществената българска държава през последните 135 години. Тепърва ще разберем дали подобна държавност има поне минимален шанс да се осъществи. Човешката популация на тези земи е страдала прекалено дълго, за да изстрада още толкова време. Държавите не се създават за страдание и мъки на хората, а за да гарантират техните права, включително на щастие, труд, надежда за оцеляване и просперитет, свобода и личностно достойнство…

http://nikak.bg/?p=19586


Моят коментар на горната статия е следния:
Авторът грубо манипулира и изопачава историческите факти (доколкото изобщо ги познава), за да оплюе България и българите, както и да омаловажи българската история.
Първото Българско Царство, създадено през 681 г., е независима държава, а не полуколония на Византия, както твърди Динков. Името на държавата е България, а не Кара Бурджан (??). Личи си, че българомразеца Динков е фьен на тюркската теория за произхода на българите и вероятно смята турците за нещо повече от българите.
Според Динков, Първото Българско Царство просъществувало около два века, което очевидно не е вярно, времето от 681 до 1018 г. е 337 години  :rolleyes-1:

По отношение на Второто Българско Царство авторът също лъже и маже на килограм. Името на възстановената държава отново е България, а не "Загора", Загора е само една от областите в държавата - територията между Източна Стара планина и Странджа-Сакар. Владетелите на Второто Българско Царство не са кумани, те са българи с българско самосъзнание, те говорят на български език (а не на кумански) и се стремят към освобождение на всички български земи, останали под византийска власт.
« Last Edit: 09 Nov 2014, 07:05:52 by Hatshepsut »
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
СКАНДАЛ! Водач на листа от ДОСТ с потресаващо изявление
пред вестник в Истанбул: Българите са с турски коренБългарите са с турски корени, това твърди пред всекидневника "Йени Шафак" Стоян Иванов Динков, който е кандидат за депутат от партия ДОСТ в Пазарджик.
"Не можах да накарам обществото да приеме тази моя теза", казва Динков пред турската медия, цитиран от "24 Родопи".
Вестникът посочва, че Динков в същото време е и автор на книгата "И Българите са турци".
Отидете до урните, за да гласувате за правата на мюсюлманите, зове Стоян Динков.
1 000 000 в България и 350 хиляди двойни граждани в Турция на 26 март ще отидат пред урните, за да си възвърнат отнетите им права и за по-добър начин на живот, допълва още  „Йени Шафак“.


http://pik.bg/
« Last Edit: 04 Sep 2018, 07:28:05 by Hatshepsut »
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
СКАНДАЛ! Водач на листа от ДОСТ с потресаващо изявление
пред вестник в Истанбул: Българите са с турски коренБългарите са с турски корени, това твърди пред всекидневника "Йени Шафак" Стоян Иванов Динков, който е кандидат за депутат от партия ДОСТ в Пазарджик.
"Не можах да накарам обществото да приеме тази моя теза", казва Динков пред турската медия, цитиран от "24 Родопи".
Вестникът посочва, че Динков в същото време е и автор на книгата "И Българите са турци".
Отидете до урните, за да гласувате за правата на мюсюлманите, зове Стоян Динков.
1 000 000 в България и 350 хиляди двойни граждани в Турция на 26 март ще отидат пред урните, за да си възвърнат отнетите им права и за по-добър начин на живот, допълва още  „Йени Шафак“.


http://pik.bg/
Преди предстоящите избори е крайно наложително да се създаде тема за подобни родоотстъпници, които са били в държавни институции и отново ще участват в тях.
Крайно наложително е, защото част от родоотстъпническите индивиди правят законопроекти, гласуват за тях и ги превръщат в закони, а останалата саст от тях, която е в изпълнителната и съдебната власт, превръща тези закони в реални политики, и следи за тяхното законово изпълнение.
Пострадала страна са всички други, които не са в групата на родоотстъпниците.
Ad honores