Има едно село Шкорпиловци на 40 км от Варна. Не знам дали не е станало и град навремето. Крайбрежно. Широка пясъчна ивица, няколко къмпинга пълни по цяло лято, палатка до палатка бяха. Целия соц. лагер присъстваше там. Май най-малко идваха унгарците. Поне 5-6 лета в ученическите ми години ме водиха родителите ми. Помня познанствата им с едно източногерманско и едно полско семейство. От немците баща ми купи палатка, хубава, вътре с отделно спално помещение. Вечерите бяха пред палатките на трапеза, салати, ракия, скара. На поляка жена му се разсърди,че мъжа и на другия ден се събуди следобяд. Баща ми бил виновен, че му наливал... После и мина.
Едната година, ако не се лъжа 1981г. имаше във Варна концерт на Диана Експрес. Прочетох във вестника, но бях на къмпинга. 40 км от Варна. На автостоп се придвижих и вечерта бях на концерта. Освен своите парчета свириха и парчета на Пърпъл. Незабравим концерт. Страхотен звук. 16 годишен бях. В днешни времена много родители биха се вледенили ако синът им поиска да пътува на автостоп.
Такива спомени.