Анкета

Деградира ли днешната младеж?

Необратимо
Да
Да, но не чак толкова
Не
Не ме засяга

Автор Тема: Ценностната система на българските деца  (Прочетена 30575 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Metoman_88

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 935
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #60 -: 19 Сеп 2008, 23:25:20 »
Да живее Casual културата!
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #61 -: 19 Юни 2009, 21:00:01 »
Всяка нация има три основни възрастови слоя: Деца – възрастни – стари. Най-уюзвимата група, но и най-важната са децата! Те са тези, които един ден ще наследят отиващото си поколение и ще бъдат гръбнака на нацията – следващите политици, спортисти, музиканти, хора на културата и науката и тн. За тяхното развитие и правилна насока трябва да се полагат големи усилия. Нещата не трябва да се изпускат от очи нито за миг. Защото, просто казано, днешното поколение трябва да отгледа едно силно следващо! Иначе накъде отива този народ? Към нищо добро със сигурност. Уверявам ви, това не е снобство. Това е самата истина, която простата логика би ви разкрила и без изобщо да четете този текст. Но уви, малко хора изобщо се напъват да мислят, камо ли да работят в тази насока. Всеки е зает с “по-важни неща”, винаги. Аз нямам намерение да пиша доктрина за важноста една нация да защитава, пази, насърчава и спомага правилното развитие на децата й. Това е пределно ясно на всички. Искам да бъда категоричен, разглеждайки проблемите на българските деца. Проблеми, които всъщност са един безгрижен живот за юношите, които не биха искали да се сбогуват с него. Бягане от училище, пушене на марихуана, грабежи, лоша дисциплина и отказване за полагане на минимален труд в учението. Това са само част от основните приоритети на българската младеж днес. Говорейки с цифри мога твърдо да кажа, че това са едно 80% от тях.

Проблемите тръгват от семейството. Обаче не обвинявам родителите. Днес родителите /особено младите/ са толкова вглъбени в живота, че няма и накъде. Трябва да се грижат да облекат и нахранят децата си, да им осигурят джобни пари от 2 до 5 и нагоре лева, да платят сметки, наеми, заеми и прочее. Бидейки по цял ден на работа, трудно могат да оказват нужния контрол над децата си. Децата прекарват осем часа в училище, там ужким са по-ограничени в свободата си да вършат глупости, но през останалото време от деня? Разбира се, когато един родител иска да възпита детето си добре ще успее да намери време и начин. Но, когато едно дете иска да стане стойностен човек и без някой да го възпитава и насочва ежедневно то ще стане такъв човек! Вината не трябва да се търси само у родителите. Трябва да търсим вината у децата, родителите и факторите, които им влияят и ги превръщат в престъпници, наркомани и нехайници. Да не забравяме слабата, адски слабата дори, социална политика, която от началото на прехода управляващите прилагат. Комунизна беше мракобесен и зверски диктаторски режим, но децата бяха учени на ред, дисциплина и никога не биха си позволили и 1% от сегашното си поведение в ежедневието.

Децата нямат хобита, занимания и извън-класни дейности! Това води до тяхното зомбиране пред компютрите. За пореден път гърмейки се с часове в играта Counter-Strike или развивайки героите си в World of Warcraft, децата забравят изобщо да стъпят навън. Да не говорим за спортуване или взимане на участие в обществено полезни инициативи. Абсурд! Компютъра е по-важен от всичко, той е приоритет. Профила в сайта за запознанства, скайпа и тн са не заменими!

Тези, които се пристрастяват към компютъра и и-нет мрежата обаче са “цвете” сравнение със тези, които забравят да се приберат по цял ден (понякога с дни) и дават последните си пари за наркотици. Често 16 годишни момци и девойки могат да бъдат уловени посред-нощ в някой столичен клуб да се наливат с алкохол. Да не говорим, че е публична тайна, че в някои клубове като столичния Ескейп например тоалетните на заведението се ползват от тийнейджърите, за да се друсат. Най-често употребявания наркотик в дискотеките са амфетамините, защото са на по-достъпна цена. Разбира се мечтата на всеки “пич” или “готин” тийн е кокаина, който обаче е скъпо удоволствие.

Наред с честата употреба на леки и недотам леки наркотици са цигарите. Голяма част, много голяма даже, от младежта са пристрастени и закоравяли пушачи, като почват често от 5-6 клас – време, което изобщо не е подходящо за започване на тютюнопушенето, не че изобщо има подходящо време да започнеш да се тровиш с цигарите, но това е друг въпрос. Цигарите също не са безплатни. От 2-5 лв отиват на ден за кутията цигари. Отделно висенето в кафенетата също не е безплатно. Абе, големи баровци.

Да спортуват, да се образоват и да развиват интелекта си са неща, които рядко могат да бъдат вписани в категорията с приоритети на един подрастващ българин. Описаните по-горе щена (които са само част от пейзажа) са далеч по-важни и стойностни в очите им. Държавата стои безучастно и не прави нищо. А уж държавата трябва да се грижи за нас и ние за нея. Сега нито ние се грижим за нея, нито тя за нас. Обаче – то има ли държава, за кояот изобщо да се грижим? Като гледам как е оставила българските деца на произвола на съдбата явно не! Ще цитирам няколко заглавия на проучвания и статии из българските медии:

     “Според проучване и класация къде децата живеят с най-ниско качество на 29 европейски държави Великобритания се нарежда на 24-то място по този показател. След нея са само Румъния, България, Латвия, Литва и Малта.”
     “Според проучване 80% от родителите не знаят проблемите на децата си”
     “В България над 10 хил. престъпления годишно се извършват от деца”
     “Деца пият, употребяват наркотици и водят от рано полов живот, сочи анонимно препитване”


Със всеки изминал ден заглавията ще стават все по-фрапиращи. Дали изобщо някой го е грижа за българските деца, които един ден ще поемат рула на българската държава и ще ни наследят…?!

Любомир Болгар
« Последна редакция: 10 Окт 2018, 17:52:16 от Hatshepsut »
 

Неактивен Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 915
 • Пол: Мъж
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #62 -: 19 Юни 2009, 21:21:20 »
Ако се привлекат децата да тренират някакви спортове, вероятността да стоят по цял ден пред компютъра или да се чудят как да се надрусат и напият силно ще се редуцира. Но за целта, както се казва в гореизложеното "държавата трябва да започне да се грижи". Трябва да се създадат подходящи условия и спортни бази.
Лично за мен, комунизът е главният виновник за сегашното положение в българските семейства. Сегашните родители, растнали във времената преди `89-та, са растнали при пълно отричане на изконни български ценности. Това сега рефлектира върху децата им и тяхното възпитание. Трябва да изминат няколко поколения, за да се нормализира положението
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,483
 • Пол: Мъж
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #63 -: 19 Юни 2009, 23:08:06 »
Ако се привлекат децата да тренират някакви спортове, вероятността да стоят по цял ден пред компютъра или да се чудят как да се надрусат и напият силно ще се редуцира. Но за целта, както се казва в гореизложеното "държавата трябва да започне да се грижи". Трябва да се създадат подходящи условия и спортни бази. ...
Др.Цар обеща да направи тези неща ама после само си смени крачола.
...
Лично за мен, комунизът е главният виновник за сегашното положение в българските семейства. Сегашните родители, растнали във времената преди `89-та, са растнали при пълно отричане на изконни български ценности. Това сега рефлектира върху децата им и тяхното възпитание. Трябва да изминат няколко поколения, за да се нормализира положението
Не знаеш просто колко си прав,чак ме караш да се съмнявам, че си на 23 години !
Комунизът направи това, което за 5 века турците не успяха - да унищожат душата на Българина.
 Но да се надяваме, че както е казано в Библията след 40г. лутане, когато умре и последния, който помни робството и ние ще намерим "обетованата земя".
Не падай духом, където ти падне !
 

Неактивен Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,530
 • Пол: Мъж
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #64 -: 19 Юни 2009, 23:38:52 »
Цитат
Лично за мен, комунизът е главният виновник за сегашното положение в българските семейства. Сегашните родители, растнали във времената преди `89-та, са растнали при пълно отричане на изконни български ценности. Това сега рефлектира върху децата им и тяхното възпитание. Трябва да изминат няколко поколения, за да се нормализира положението

Прав си! Вероятно се е стигнало до там, защото при нас, което не са могли да ни забранят, сме си го забранявали ние! Комунизмът е виновен за заличаването на ред традиции, на подмяна на история, на премахване на нрави, благодарение на него сега глобализацията ни изсмуква толкова бързо. Заради комунизма църковната ни институция не е достойна за уважение, защото всички знаят каква велика роля играе тя до 1944, виновни са и за съвременното анти-християнство.

Обезличаването започва от там.

Цитат
Трябва да изминат няколко поколения, за да се нормализира положението

Но трябва да изминат поколения, които ще работят непрестанно по проблема, както е мало комуняги да работят по обратното!

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 950
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #65 -: 17 Сеп 2009, 14:14:15 »
Снимките са от сайт за запознанства. Авторът на видеото не e позволил да се представи директно в сайтове, затова го гледайте в Youtube:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WouW69bl6PE[/youtube]
Маймуни от Импулс - фрапиращи снимки
« Последна редакция: 08 Май 2014, 07:57:28 от Hatshepsut »
 

Неактивен Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 915
 • Пол: Мъж
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #66 -: 17 Сеп 2009, 17:38:19 »
Напълно съм съгласен с написаното в началото на клипа!
Момичетата приличат на обикновени ку*ви, а момчетата на олигофрени и педали.
Радвам се че не всички младежи са подобни чучела...
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 950
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #67 -: 17 Сеп 2009, 19:20:35 »
От това същество на 6:45 може да сънувате кошмари :-P
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,064
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #68 -: 30 Дек 2014, 20:11:24 »
Циганизирана ли е нацията? В какво се превърнаха децата!

Видео от едно българско училище, в което ученици и учители обявяват начало на ваканцията с бурни кючеци и цигански оркестър, взриви интернет. То е публикувано от възмутен потребител в сайта YouTube със заглавие „Гимназията в Полски Тръмбеш – срам и позор !!!!!”Градът е известен със знаменития певец Веселин Маринов, който родом е от там. Събитието се е състояло на 23 декември в СОУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Това е последният учебен ден преди ваканцията и учители и ученици си спретнали коледен купон в коридора. Поканен е цигански оркестър, който забива с мощни кючеци и ориенталски ритми.

Видеото показва как учениците, значителна част от които от ромски [цигански] произход, умело въртят гюбеци и се радват на кръчмарските ритми. Сред тях се вихри и мъж, на видима възраст над 30 години, за когото се предполага, че е учител.

Дори и да не е, обаче, цялата вакханалия се вихри под строгия поглед на госпожите. Вижда се, че те стоят отстрани и купонът среща тяхното одобрение.

Коментарите на клипчето са повече от критични: „Безобразие, как може директорът да позволява такова нещо?”, „Браво на директорката, позор”, „Направо и по една чалма да им дават, като ги гледам вече са готови…”, „Какво става тука бе?! Добре де, няма ли кой да му вземе кларинета на тоя? Къде са учителите? Къде е другарката Минева?”, „Директорът да се накаже, или и той е на купона…”, „Това е бъдещето на България!”.

[youtube]MnlG8lQDdgk[/youtube]

http://novavarna.net/2014/12/28/
 

Неактивен FLEKTARN

 • Командир
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 78
 • Пол: Мъж
 • Интереси: Оръжия, Писане на статии, Патриотични речи, Видео обработка и Видео продукция
 • Зодия: Leo Leo
 • Religion: None None
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #69 -: 28 Юни 2017, 02:29:00 »
Деградацията не идва от чалгата, цигарите или алкохола тук в България. Деградацията основно идва от липсата на перспектива, нискокачественото обучение без никакви награди или дивиденти, слабите учители с мислене тип "коми", и други подобни обществени фактори. Всичко идва от учителите, образователната система, родителите и слабата инфраструктура, за което - имаме и ние вина, дори и частична. Аз имам познати бизнесмени с пари, но вместо да отворят школа, училище или да инвестират в спорт, те инвестират в дискотеки и барове. Нямам какво повече да кажа освен това - България, държавата на барчетата, на ресторантите, и всеки втори продава нещо, вместо да произвежда.
Флектарн – Новини & Отбрана на България
Имейл за контакти: flektarn@tuta.io
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 750
 • Пол: Жена
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #70 -: 28 Юни 2017, 15:58:28 »
Нищо не превръща децата в шибани идиоти така скорострелно както дрогата и чалгата. Какво ли се случва в главата на една подрастващо, което слуша в къщи телевизия Гъзета /Планета/ от сутрин до вечер? От там ли ще се научи на добри маниери, етикет и качествено общуване или може би как да се облича и гримира. За ценности и морал пък и дума да не става. Приканват ги да ходят по дискотеки смърдящи на лайна и скъп парфюм, където да слушат тези грозни чудовища, да си дават парите.
После защо тъпата Златка не знаела дори коя е столицата на Румъния или Сърбия, че как да знае те като се съберат ретроградните темите им на разговора  не излизат от дрехи, маникюр, прическа и кой с кого какво бил правил нощеска. Всъщност сигурно дори не мога да си представя  колко беден тематически е един разговор между чалгари прости.
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #71 -: 28 Юни 2017, 19:50:23 »
Помията по медиите е страшна.


Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен FLEKTARN

 • Командир
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 78
 • Пол: Мъж
 • Интереси: Оръжия, Писане на статии, Патриотични речи, Видео обработка и Видео продукция
 • Зодия: Leo Leo
 • Religion: None None
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #72 -: 29 Юни 2017, 00:13:30 »
Нищо не превръща децата в шибани идиоти така скорострелно както дрогата и чалгата. Какво ли се случва в главата на една подрастващо, което слуша в къщи телевизия Гъзета /Планета/ от сутрин до вечер? От там ли ще се научи на добри маниери, етикет и качествено общуване или може би как да се облича и гримира. За ценности и морал пък и дума да не става. Приканват ги да ходят по дискотеки смърдящи на лайна и скъп парфюм, където да слушат тези грозни чудовища, да си дават парите.
После защо тъпата Златка не знаела дори коя е столицата на Румъния или Сърбия, че как да знае те като се съберат ретроградните темите им на разговора  не излизат от дрехи, маникюр, прическа и кой с кого какво бил правил нощеска. Всъщност сигурно дори не мога да си представя  колко беден тематически е един разговор между чалгари прости.


Защо казах по-горе, че чалгата не е основния проблем. Защото там където живея, никога не е имало чалга дискотека, и не съм чул някой да ходи някъде изобщо. Но населението е селско, затъпяло, малоумно. Очевидно - чалгата не е проблем. Повечето са "хаусарчета", или "дансарчета", слушат модерна музика, поп, но деградацията е пълна. Разбира се, тук фактор наркотици е налице. Повечето джаскат "бонбонки" или "мара", някой път и "пико" или подобни помии.

Имам познат, не ми е приятел, никакъв, който работи в софтуерна компания, голяма компания от типа DELL. Тук в България е. И всеки ден след работа се напушва като куче, и си пише сам във Фейсбук. Сам си поства на стената, и сам си отговаря. Толкова е депресиран, и луд. И вместо да излезе, да се срещне с нови хора, hell, дори да посети форум, той решава да "следва другите", да се надруса, че да избяга от реалността, че няма приятели, и така да му олекне животеца.

Wrong. On all paragraphs.
Флектарн – Новини & Отбрана на България
Имейл за контакти: flektarn@tuta.io
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,064
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Ценностната система на българските деца
« Отговор #73 -: 08 Яну 2018, 06:57:33 »
Добрият пример  :smiley-1:Мария Йотова ни среща с 16-годишния Явор
В рубриката на „Събуди се” „Къси разкази” тази седмица репортерът Мария Йотова ни среща с 16-годишния Явор – типичният представител на новите българи.

Момчето се занимава с направата на дронове. Така изкарва пари, за да финансира другото си занимание – роботиката.

Целия репортаж гледайте във видеото.

https://nova.bg/
 

Tags:
   

  Страшна тенденция - българските момичета и жени?!

  Започната от Сит

  Отговора: 133
  Прегледи: 45172
  Последна публикация 28 Юни 2017, 02:37:09
  от FLEKTARN
  Българи ли са децата плод на смесени бракове?

  Започната от Билкаря

  Отговора: 61
  Прегледи: 10441
  Последна публикация 14 Апр 2009, 19:45:47
  от elFO
  Обезлюдяването на българските села

  Започната от Дашо

  Отговора: 34
  Прегледи: 9232
  Последна публикация 27 Окт 2013, 12:53:37
  от A.C.A.B
  Гласувай ПРОТИВ хомосексуално образование за децата ни

  Започната от Liubo1

  Отговора: 5
  Прегледи: 1951
  Последна публикация 05 Фев 2014, 17:19:36
  от Liubo1
  Система, генерираща несправедливост

  Започната от SPQR

  Отговора: 2
  Прегледи: 1439
  Последна публикация 01 Май 2013, 00:26:42
  от SPQR