ВОЛЕН СИДЕРОВ: Петков, за да ме спреш, трябваше да ме убиеш на магистрала "Тракия"
МВР-шефът заплашва при дебатите за вота
Петков, докато съм жив, няма да те оставя на мира, ще ти дишам във врата. Няма да мирясам, докато не те пратя там, където ти е мястото. Трябваше да си свършиш работата още на магистрала "Тракия", трябваше да ме убиеш, за да ме спреш. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в отговор на заканата на вътрешния министър Румен Петков от парламентарната трибуна да заведе дело срещу него за разкритията му по аферата "Акрам".
Припомняме, че зад аферата "Акрам" стои източването на "Пощенска банка". Измамата е станала на 23 юни 1993 г., по разпореждане на Андрей Луканов парите са отишли за финансиране на БСП. Част от участниците в аферата са екзекутирани, като убийствата им и до днес не са разкрити.
Другите двама, които шефът на МВР се заканва да съди, са съдебният заседател от Плевен Михаил Михайлов и немския разследващ журналист Юрген Рот. "Нямам никакви притеснения от това, че Петков има намерение да ме съди, аз разполагам с факти за твърденията си", категоричен бе съдебният заседател вчера. Пред "Атака" Михайлов пръв разказа за ролята на Глъвъта в аферата.
В пленарна зала Сидеров коментира: "Това правосъдие е плод на един министър, който не се поколеба да впрегне цялата държавна машина, за да мачка мен и моето семейство, един министър, който не се спира пред нищо, дори пред трупове.
В аферата "Акрам" в Плевен има трупове, Петков е главно действащо лице там, в аферата, чрез която бяха източени парите от много български банки. Този министър, посочи го националистът, организира постановката, наречена инцидент на магистрала Тракия, но вече иска, ако може да поправи това, защото то заработи в негова вреда.
"Ако вие, управляващите, се бяхте вслушали в предупрежденията на АТАКА преди две години и бяхте сменили вътрешния министър, за когото още тогава казахме, че е несъстоятелен, сега щяхте да избегнете тези проблеми и гафове, в които влязохте. Вместо това предпочетохте да хвърляте черни краски по една патриотична, нова, неучаствала в грабежа на България парламентарна партия и така демонстрирахте, че не се съобразявате с мнението на голяма част от българските избиратели", каза още лидерът на АТАКА.
В България, за да се занимаваш с наркотрафик, с контрабанда, с трафик на оръжие, проституция и други такива черни дейности, трябва да притежаваш карта от някоя служба на МВР - дали от ГДБОП, дали от НСС или някоя друга, но е задължително да имаш някаква карта, за да започнеш наркобизнес, заяви Сидеров. И припомни, че с такива карти в джоба, по две - по три, са работели известни имена от близкото минало, вече покойници, като Косьо Самоковеца, Димата Руснака и други гангстери и босове от подземния свят. Когато са ги застрелвали, в джоба си са носели карта на ГДБОП. Защото просто ГДБОП ръководи наркобизнеса у нас, обобщи Сидеров . "Сега стана ясно, че този който не си плати в МВР на съответния шеф на най-високо равнище и на по-високо, го арестуват. Само тогава го арестуват. Вече съм убеден, че лицето, наричано Митьо Очите, е арестувано и дори се стигна до присъда при него, само защото не си е платило лептата, където трябва на който трябва шеф от МВР. Аз съм убеден, че въпросния Куйович е в ареста, защото не си е платил, на когото трябва. А чувам и друг слух, че една голяма сума била платена от него, но не стигнала до най-върховния шеф, дето имал по 4 запалки в джоба и това е причина за тези катаклизми във висшите кръгове на МВР", заяви патриотът.
"Няма нищо общо с финансирането на БСП, а президентът и премиерът са почтени хора", излъга Румен Петков. Премиерът Станишев не присъстваше в залата.
Къде са господата Симеон Сакскобурготски и Ахмед Доган, които са в това управляващо България тяло, защо не се чува тяхното мнение, попита Сидеров. И обвини Станишев, че вместо да се раздели с министъра си, се държи за него като за котва, която го тегли надолу. За пореден път Сидеров призова правителството да подаде оставка и опозиция и управляващи да седнат на една маса и да се разберат за предсрочни избори.
в.АТАКА-11.04.2008г