Автор Тема: Ангел Джамбазки  (Прочетена 27179 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Ангел Джамбазки
« Отговор #60 -: 01 Апр 2010, 21:33:28 »
Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки представи пред кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и пред Комисията по обществен ред и сигурност проблема с опасното пресичане на околовръстното шосе в квартал „Витоша-Киноцентър”. Там в разстояние на няколко километра няма изградени нито пешеходен прелез, нито подлез, нито дори светофар. Жителите на района са принудени да пресичат крайно рисковано шестте ленти на скоростната отсечка, за да ползват градския транспорт, чиито спирки са изградени по трасето. Пътно-транспортните инциденти в тази отсечка значително са се повишили през последните пет години.

На 28 март Ангел Джамбазки бе поканен на общо събрание на жителите на квартала, в което те поставиха въпроса.

ВМРО ще продължи да подкрепя гражданите на квартал „Витоша-Киноцентър” в техните искания по случая.

http://vmro.bg/modules.php?name=News&file=article&sid=582
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Ангел Джамбазки
« Отговор #61 -: 05 Май 2010, 19:35:19 »
                                                        Сами си правим джунглата

Ангел Джамбазки
общински съветник в СОС

Всеки град е джунгла, твърди старият ми приятел Мартин Карбовски. Описва екзотиките и опасностите на софийската джунгла - бездомни кучета, дупки, гета и цигански каруци.
Да, бездомни кучета по софийските улици много. Напаст. Много безотговорни "граждани", които ги хранят покрай кофите или ги пускат да спят във входовете. Много безотговорни граждани, които не си регистрират домашните любимци в районните общини и спестяват по 20-ина лева. По преценка на ветеринарите в София има около 200 000 нерегистрирани домашни кучета. Което по 20 лв. прави доста пари.
Пари, които трябва да отидат в приюти и евтаназия. Защото това е единственото вярно решение на проблема, другото си е обществено лицемерие. От неделя общинската администрация тръгна по градинките да иска паспорти и регистрации на безбройните кучета, които се прескачат с децата в пясъчниците. Под порой от псувни и обиди от собствениците на кучетата. С безумно железния аргумент "То какво ни е наред в тази държава, че кучетата подгонихте". Отговорът е само един - глоба. И се случва за пръв път от 20 години. Да, циганските гета са същинска язва за града. Язва са и за държавата прочее. Само че вече 20 години имат гръб - и в политиката, и в медиите, дори и в правосъдието. Както моят приятел Карбовски добре знае. От близките си контакти с цигански "легенди" като Марин Розата, или както там му е екзотичният прякор. От началото на мандата общината събори няколко големи гета - и в "Младост", и в Студентски, и във Връбница, и десетки по-малки. Едните ги върна на собствени (разбирай софийски) разноски оттам, откъдето бяха дошли - в махалата им в Берковица. Няма обаче никаква, ама никаква гаранция, че не са се върнали обратно да сглобят някой катун между два блока в "Люлин". Защото Столична община няма полиция, поне засега, и няма нито закон, нито нормативен акт, който да позволи изселване или недопускане на някого в града. За съжаление това е реалността.
Циганският въпрос е държавен въпрос - въпрос на държавна политика.
Решението му е просто - нужна е последователна политика на устройване, заселване, образование и вписване на тези хора в снагата на българското общество. Без значение дали тази политика ще е в "хармония" с циганския бит и душевност. Според хилядите "човекозащитни" организации. Останалото е работа на парче. Всякакви там "декади" и прочее вятър работи са просто харчене на държавна пара. Разбирайте, народна. Ако управляващите българската държава не се захванат с изговарянето и провеждането на такава политика, българското общество ще се изправи на ръба на една тиха, но жестока гражданска война между обикновените български данъкоплатци и "неинтегрираните" ни съседи - циганите. Тази война вече всъщност се води - в десетки селца и паланки. Вечер с колове, лопати, вили и ножове. И няма да спре от само себе си.
Общината обаче трябва да продължи премахването на гетата, защото те застрашават живота и имота на живеещите наоколо редовни данъкоплатци.
Въпреки затворения кръг и въпреки гонитбата от гето на гето и от катун на катун. И въпреки че категорично не е справедливо парите от бюджета на София да се харчат за решаване на социално-битовите въпроси на циганите от цяла България. Докато държавата и обществото узреят за решението на този въпрос.
И накрая две думи за отговорността - отговорност за обществения ред на столицата носи по закон кметът на Столичната община. Това е негово основно задължение. В нашия случай конкретно - на зам.-кмета в този ресор. Какъвто предстои да бъде назначен.
Задължение и право на всеки общински съветник, какъвто съм аз, е да предлага и защитава идеи за развитието и управлението на града, които се гласуват от общинския съвет и възлагат на кмета. Когато в Столичния общински съвет съществуват 26 съветници, които да гласуват наредби в горния дух, градът ще започне да излиза от състоянието на джунгла.
Когато в държавата се намерят 121 народни представители, които да формират, изговорят и проведат горната политика по отношение на циганите в България, ще започнем да излизаме от този омагьосан кръг. Дотогава - самоотбрана и пропаганда.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-05-05&article=323711
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Ангел Джамбазки
« Отговор #62 -: 07 Май 2010, 16:29:31 »
                           Ангел Джамбазки: Във всяко едно селище до София има войнишки паметник
06 май 2010 | 14:55 | Агенция "Фокус"

За състоянието на войнишките паметници в София и областта Агенция „Фокус” разговаря със зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Фокус: Г-н Джамбазки, какъв е броят на войнишките паметници в София и района, защото като че ли това е нещо, което не се знае?
Ангел Джамбазки: Не се знае, наистина. В момента, според промените в законодателството, на областния управител на София е възложено да изготви един списък с войнишките паметници, които са на територията на града. Той трябва да ги опише и да се грижи за тяхното поддържане. По наблюдение на ВМРО има много паметници, които са далеч от всяко понятие за памет, за достойнство, за уважение към хора, които са загинали за българската кауза и за България. Ще ви дам един пример. Наскоро ние възстановихме с наши усилия войнишки паметник, който се намира в парк „Илинден”. На този паметник му бяха опадали плочите, бяха опадали буквите, които показваха имената на хората, които са загинали за българската кауза. Има още няколко десетки паметници, които трябва да бъдат възстановени. На първо място, има една идея, която е разработена и ще успеем да реализираме в oбозримо бъдеще, за изграждане на Паметник на Опълчението, където е парцелът на Макeдоно-Одринското опълчение. Понастоящем там има една плоча с размер 50 на 20 см., която е скрита в тревата и сред отпадъци. На плочата е изписано: „На македоно-одринци от признателното поколение”. И това е голяма ирония. Той не е обявен за военен паметник. И понастоящем роднини на хора, които са погребани там, са започнали да поддържат парцела, но се е загубил статутът, който е бил някога. Идеята ни е парцелът да бъде обявен за военен паметник и да бъде изграден паметен знак на Опълчението. Има още няколко паметника, които се нуждаят от реставрация и реконструкция. Те са войнишки и са свързани с хората, които са участвали в Софийските полкове и се намират в крайните квартали. Един е в кв. „Враждебна”, един е в парк „Оборище” и един е в градинката на ул. „Солунска”, веднага след „Славейков”, в ляво. Понастоящем сме се организирали на всички тези паметници до 2 юни да бъдат поставени еднакви войнишки кръстове за храброст, тъй като липсват такива. Паметниците са изграждани през седемдесетте и осемдесетте години на миналия век, поради идеологията само са били изписани имената и са поставяни петолъчки, а не кръстове за храброст. А тези хора са загинали във войните за национално освобождение и обединение през 1912-1913 година, 1918 година. Те не са воювали през войната от 1942-1944 година. Според нас, би било нормално да има по един такъв паметен знак.
Фокус: А има ли паметници в района около София?
Ангел Джамбазки: Има десетки такива паметници. Реално погледнато във всяко едно селище до София има войнишки паметник и той се намира в центъра на населеното място. Ако пътувате по Подбалканския път, от Богров нататък във всяко едно селище, ако спрете, ще видите, че има войнишки паметник. Тези паметници са изграждани през тридесетте години. Общо взето представляват образец на пирамида, на върха на която е имало кръст, а на пирамидата са били изписани имената на хората, които са воювали и загинали в тези войни. Но състоянието на тези паметници е лошо и мога да изброя десетки такива. Те се възстановяват най-вече с усилията на местни хора, на хора от организацията на ВМРО, които откликват на родолюбивата кауза и като нещо, което трябва да се направи, защото ние като български граждани носим отговорност паметта на нашите предшественици да бъде почетена. В София-област състоянието на паметниците е още по недобро.
Фокус: Кой отговаря за поддръжката на паметниците?
Ангел Джамбазки: По логиката на закона би трябвало да е областният управител. Той трябва да завежда един списък на войнишките паметници, на паметниците на културата и да съгласува тяхното възстановяване между Министерство на културата и Министерство на отбраната.
В София се стремим средствата за възстановяване и поддръжка на тези паметници да излизат от общинския бюджет, но би трябвало да бъдат от бюджета на двете министерства. Ако те не се разберат, както се случва най-често, наши хора събират собствени средства и възстановяват тези паметници.
Фокус: Има ли такива паметници, които да се нуждаят от спешно възстановяване?
Ангел Джамбазки: В София от тези, които ви изброих, такива са паметниците в парк „Илинден”, паметникът на кръстовището на „Опълченска” и „Пиротска”. На този паметник му липсват плочи, той е издраскан, има графити и е точно обратното на това, което трябва да бъде. Здравето на всяко общество се оценява през отношението към неговите предци, през отношението към неговата история, през отношението към неговото минало.
Фокус: Говорихме за паметниците, а какво е състоянието на военните гробища?
Ангел Джамбазки: Военните гробища, които са на територията на Централни софийски гробища, се поддържат от съответната нация, на която са. На Централни софийски гробища има една много достойна, внушаваща респект статуя на български войник в бойна форма - с каска, с пушка и щик на нея. Там има и костница, която е сравнително добре поддържана. Но за сметка на това парцелът на Опълчението, за който говорих, което е част от българската армия, което е участвало в сраженията, е меко казано под всякаква критика. Той е запуснат и оставен на произвола на времето. Този парцел не е обявен нито за военен паметник, нито за паметник на културата, той е изоставен и никой не го поддържа. Трябва да го поддържа българската държава и това е нейно задължение. Ние сме подели една инициатива и събираме подписи и ще внесем искане до областния управител от името на ВМРО този парцел да се обяви за военен паметник и ще започнем събиране на средства за поставянето на паметен знак и да се възстанови парцелът – да бъде почистен, поддържан, да се възстановят кръстовете, както беше възстановено българското военно гробище в Ново село, до Струмица.
Росица ГЕОРГИЕВА
http://www.focus-news.net/?id=f14773
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,064
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Ангел Джамбазки
« Отговор #63 -: 13 Авг 2014, 08:05:47 »
Страницата на Ангел Джамбазки във фейсбук:

https://www.facebook.com/pages/Ангел-Джамбазки/139581756144530
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,064
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Ангел Джамбазки
« Отговор #64 -: 30 Авг 2014, 08:11:43 »
Ангел Джамбазки – Те идат

Вгледайте се внимателно в лицата на тези мъже. В очите им. Вслушайте се в думите им. Вижте посланията им. Нарочно не публикувам вече стотиците клипове, заснети от тези мъже, на брутални кланета, обезглавявания, разпъвания на кръст. На живи хора. Вероятно обикновени, нормални хора, живели в Ирак и Сирия. Със семействата им. Изклани като животни.

Политическите аутисти в Брюксел мъдруват и пишат наредби как да се колят прасета и пилета „хуманно“, докато ислямистите от джамията в Кардиф (за фенове на Азис, Криско, Дриско и другите, Кардиф е в Уелс, това е Великобритания, а не е, да речем, в Междуречието) режат глави на човеци, снимат се, публикуват видеото и са горди от стореното.

Разните мижитурки и лицемери от всякакви антибългарски комитети, мрежи и прочее, също дума не обелват по темата. И защото са защитници на правата на ислямистите, което явно включва коленето на човеци по телевизора, и защото вземат пари от американски фондации, за да защитават същите ислямисти, в ролята им на „бежанци“ пред българския съд. Същите човеколюбци настояват България да не се пази от нашествието. Да не строи стена. Да приема всички нашественици. Докато долния клип се снима пред ЦУМ.

Публикувам клипа, за да видите паспортите. Паспортът на примата с ножа е босненски. Паспортът на главореза до него е на Република Македония. Хайде сега всеки псевдо-демократ, всеки либерал, либераст и прочее, да отвори приложението с картите на „смартфона“ си, в краен случай да намери някой книжен атлас по география, навремето ги раздаваха в „даскало“, и да провери. На колко км са Скопие, Прищина, Призрен, Тетово, Гостивар, Кичево и прочее са жълтите павета, ул. „Цар Шишман“,ул. „Цар Асен“, 5-те кьошета, Червената къща и прочее и прочее. Средища и сборища на софийската интелектуална „дясно-либерална“, човекозащитна и пискливо бореща се за правата на всеки главорез, бохема.

Отделен е въпросът кой финансира, организира и позволи настъплението на „Ислямска държава“. Кой позволи превратите от т.нар. „Арабска пролет“. Кой свали Мубарак, кой финансира ислямисткият метеж срещу Башар Ал Асад. Ясно е кой. И заради геополитическото противопоставяне и опита да бъде овладяна последната руска база в Тартус. Но това е друга тема. На друг, дълъг разговор.

На останалите, тези, които смятат да живеят в държава, която се нарича България, държава на българите, които не смятат да бягат от тук, които не смятат да обрязват себе си, жените си и дъщерите си, които не желаят да живеят в халифат, на тези за които думите „Род“, „Родина“, „Отечество“ все още значат нещо – напомням: те идват. Организирани, подготвени, въоръжени. Да налагат халифата, да режат глави, да обрязват жени и момичета.

Да си веят черните знамена, да взривяват паметници и църкви, да отнемат имоти. Да продават жени и деца. Като овце. Като говеда. За това идват. Не за да обсъждаме проблемите на демокрацията, във всеки случай. Не за да дискутират проблемите на гражданското общество. Идат. Носят си автомати и ножове. Вече са в Пазарджик. В махала Изток.

Не знаете? Не сте чули? Не вярвате? Гледайте видеото.

Аз лично ще ги посрещна подготвен. С приятели. Всеки сам си решава.

Те идват.


Foreign ISIS Fighter in Iraq: We Will Conquer Jerusalem, Rome, and Spain

https://djambazki.org/
« Последна редакция: 07 Окт 2018, 07:42:21 от Hatshepsut »
 

Tags: