Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
България / Re: Годишнина от Шипченската епопея
« Последна публикация от Петкан - Август 22, 2017, 22:18:26 »
На 23 агуст 2017 г. се навършват 140 години от най-жестоката битка от Шипченската епопея.
Откъс от  спомените на един български опълченец.

"Трябва да опиша този ужасно горещ и сух летен ден на 23 август 1877 година, когато дадохме много жертви при защитата на Шипка. На този ден по небето нямаше и едно облаче, слънцето прегаряше въздуха, гърлата драскаха от сухота, водата не достигаше, а турците хвърлиха в боя всичките си резерви и атаките следваха една след друга. През този ден дадохме решителен отпор, макар че мунициите бяха недостатъчни, нямаше продоволствия, редиците ни непрекъснато редееха, е едва към 5 часа следобед се зададе подкрепление от малък батальон руски войници по двама, по трима на кон. Идваше нощта, а атаката не спираше.

 Тази нощ луната изгря отрано и освети цялата околоност. Около десет часа вечерта за малко настана затишие и легнахме на земята да поспим. Към 4 часа сутринта неочаквано затрещяха пушки и, едва поели дъх от последните атаки, отново скокнахме. Чудна работа, турците избягваха да се сражават нощем, ала тази нощ са решили да ни изненадат докато спим и наистина ни изненадаха с неочакваното си нападение. Бяха се промъкнали, с изключителна вещина и умение, на около 200 метра до нас без часовите да ги усетят и откриха страховита стрелба. На лунната светлина се виждаха телата на многобройни аскери, подобно на извиващи се гъсеници, да пъплят неистово към нас.

 Бяха много, може би няколко хиляди. Заехме отбранителна позиция и първото нещо, което забелязахме бе спуналата се много ниско червена луна на югозапад. И както бе светло изведнъж месецът затъмня, ама не изцяло и пред очите ни настъпи полумрак. На минутата турците престанаха да стрелят, изреваха като да са паднали в пропаст, ала бързо се надигнаха и отново се хвърлиха в атака. Имахме преднина, а турците идваха към нас тичешком, изправени и ревящи като бесни и докато стреляхме  убихме мнозина. Сетне боя премина в ръкопашен, турците се биеха с невероятна стръв – ожесточени, свирепи, решили на всяка цена да превземат прохода. Не мога да не призная, това бяха смели бойци, които не жалеха живота си и загиваха безсмислено, сякаш бяха упоени. И ние дадохме много жертви. Тази нощ загинаха всички нападатели. От умиращите научихме, че са бойци от “Полка на обречените“. Но ние защитихме прохода..."

http://didanov.blog.bg/history/2015/11/22/quot-shipka-quot-ne-e-quot-shipka-quot-10-malko-izvestni-fak.1409017
2
Общи дискусии / Re: Малко разнообразни и доста чалнати снимки
« Последна публикация от Петкан - Август 22, 2017, 21:56:00 »
Видяно от Космоса. Сянката на Луната при пълното лунно затъмнение над тихоокеанското крайбрежие на САЩ на 21 Август 2017.


...
...


Празненства по случай 413-тата годишнина от поставянето на Гуру Грант Сахиб в Свещената книга на сикхите (Ади Грант (“Изначална Книга”) ) в Златния храм в Амритсар, Индия, 22 август 2017 г.
Книгата е предмет на особено благоговейно отношение. Първообразецът й се пази в отделна зала (светая светих) на централния храм на сикхите – Златният храм в Амритсар. Всяка вечер с факелна процесия тя бива съпровождана от Златния храм до намиращия се на срещуположния бряг на свещеното езеро мраморен храм Акал Тахт ("Трон на Вечния"), символ на властта в света, а сутрин се връща церемониално в Златния храм. Покои се върху възглавница на специална маса, Манджи Сахиб, и върху нея се положено покривало (чанани) с драперия (румала). В религиозната традиция се утвърждават чествания на Книгата, съпроводени със специални песнопения (джапа) и с култови действия. Книгата, както и гурмукхи, се изучават от децата в храмови училища.


http://www.theshillongtimes.com/2017/08/22/amritsar-sikh-devotees-pray-near-the-sikh-holy-book-guru-granth-sahib-during-at-the-golden-temple-on-the-occasion-of-413th-anniversary-of-the-installation-of-guru-granth-sahib-in-amritsar-on-tuesd/


http://www.uniindia.com/photoes/145027.html


http://www.uniindia.com/photoes/145026.html
3
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Август 22, 2017, 21:26:21 »
Цитат
"Кандидатите за митничари вече няма да държат тест за интелигентност. Финансовото министерство предлага отмяна на тези изпити с мотива, че се налага да се облекчи процедурата за назначаване на кадри в Агенция "Митници" (АМ). Оказва се, че много висок процент от желаещите да работят в АМ нямат елементарни познания и логично мислене, провалят се на тестовете и свободните места остават непопълнени. Агенция "Митници" въведе тест за обща култура за първи път през 2010 г., защото се оказа, че напиращи за работа не знаят дали Гъpция ни е южна или ceвepна cъceдка и през кои държави може да е преминала задържана на нашата граница пратка наркотици, тръгнала от Колумбия...
Подобни кадрови неволи има и МВР. Вътрешният министър Валентин Радев вече много пъти се оплаква, че кандидатите за работа в полицията се провалят на тестовете за интелигентност, а често не могат да покрият и физическите нормативи."
https://www.actualno.com/society/agencija-mitnici-maha-testovete-za-inteligentnost-kandidatite-masovo-se-provaljali-news_629258.html
4
Балкански въпроси / Re: Какво ви е мнението за Сърбия и сърбите?
« Последна публикация от Петкан - Август 22, 2017, 21:20:10 »
Цитат
"В неделя Сърбия спешно изтегли целият персонал на посолството си в Скопие. Вчера президентът Александър Вучич заяви, че "има доказателства за разузнавателна офанзива" срещу Сърбия в Македония... "
https://www.actualno.com/balkani/dachich-v-makedonija-da-sa-najasno-che-znaem-vsichko-news_629153.html
...
...
Правителствата на Сърбия и Русия са против договора за добросъседство между България и БЮРМ.
Желанието за членство на БЮРМ в ЕС и НАТО е сериозен удар срещу влиянието на Русия на Балканите, чиято основна цел е разбиването на отношенията на страните от  Балканите със Запада.
Влизането на Черна гора в НАТО, а сега и ярко изразената проевропейска ориентация на БЮРМ, сериозно безпокоят Русия и нейния балкански сателит Сърбия. 
5
Нормално.Модерната медицина отдавна не е за всеки,така е,има две Българии,богата и бедна.Бедната трябва да премине на оцеляване,сър-вай-вър,находчивост с примитивни средства.
6
Чужбина / Re: Относно Северна и Южна Корея
« Последна публикация от Раковски - Август 22, 2017, 20:24:21 »
ВМС на САЩ намалява активността си в прилежащата акватория на Корейския полуостров.Причината--два сериозни инцидента с техни миноносци,единият е таранен от огромен контейнеровоз,а другия от танкер.И в двата случая има загинали и ранени моряци.Предполага се ,че това не е случайно,вероятно е предизвикано от китайски или руски радио-електронни атаки.
7
Спортни новини / Re: ПФК Левски София
« Последна публикация от Петкан - Август 22, 2017, 19:16:06 »
Цитат
"КЛЮЧЪТ НЕ е включен МЕЖДУ ЗАБРАНЕНИТЕ от ЕВРЕЙСКИТЕ организации ФИФА и УЕФА символи" (цит. Siegfried
« -: Днес в 17:34:07 » )
...
...
Последно предупреждение!!!
Ще отидеш да изразяваш истерията си в някой футболен форум, Siegfried , защото твоето "участие" в този форум се свежда до писане на глупости за някакви скапани и мутренски футболни отбори, и техните олигофренски фенклубове, пълни с отрепки, наркомани и подлоги.
Или ще участваш във форума на равни начала с другите или ще вървиш там, откъдето си излязъл!
"Левски" и ЦСКА са отборите-символи на футбола при комунистическата власт.
Най-посредствените индивиди се занимават с българския футбол, който е в ръцете на мафията.
"Литекс". "Лудогорец" са от същата категория.
Форумът не е място за футболни олигофрени, Siegfried!!!
Почисти си мозъкът, ако искаш да участваш във форума, Siegfried ,защото ще те изпратя да търсиш създателя си!
8
Спортни новини / Re: ПФК Левски София
« Последна публикация от Siegfried - Август 22, 2017, 17:34:07 »
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1503411614r.jpg

Сектор Б бастион на АНТИКОМУНИЗМА !!!
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1503411648m.jpg: От коминтерновското ръководството  цс*ка 9-тоСептемврийско знаме искат наказание за Левски заради хитлеристко знаме,................ това присъстваше в заглавията на всички спортни вестници и на спортните страници на другите основно червени болшевишки пасквили, незнайно защо водещи се вестници ! 

От БФС тогава обаче официално обявиха , че това е ПРЕЦЕДЕНТ в световната футболна история, ръководството на отбор да иска наказание за друг отбор, за Фашистка, нацистка пропаганда, което само доказва, че и преди 10.11.89г. и след 10.11.89г. ръководството  на цс*ка е комунистическо, а публиката е червен комунистически пролетариат, съставена от комунисти и потомствени комунисти  !   
http://vlasti.bg/news/Ot-TsSKA-iskat-nakazanie-za-Levski-zaradi-hitleristko-zname/1955

Специалиста по Левски - Петкан  обаче съм УБЕДЕН, че ще ни отговори,  кое е Хитлеристкото знаме на Левски на оградата, ако е това с Ал.Цанков, как може националсоциализма да е официално познат в световен мащаб от 1933г., пък през 1923г. Цанков да е Хитлерист  :laugh-1:

Интересното е и друго, как през 1923г. комунистите  в България  водят антифашистка борба с правителството на Ал.Цанков , пък в Италия МАЙКАТА на Фашизма, Мусолини ОФИЦИАЛНО идва на власт, доста след т. нар. 9-то Юнски преврат - 1923г. !?   :laugh-1:

PS Относно т. нар. нацистко знаме, КЛЮЧЪТ НЕ е включен МЕЖДУ ЗАБРАНЕНИТЕ от ЕВРЕЙСКИТЕ организации ФИФА и УЕФА символи, та тогава, когато стана този проблем ИНСПИРИРАН от децата и внуците на шумкарите, ятаците и комунистическите голтаци от публиката на Литекс - София,  БФС НЯМАШЕ по какви критерии да глоби Левски с 37 500 лева,  и седмици наред се опитваха да намерят под вола теле, и се гънаха като червеи, докато най - накрая сухо обявиха , че няма да глобят Левски за т. нар. -  нацистка символика ! :laugh-1:

Забранените символи от ФИФА и УЕФА, за съжаление на болшевиките от пначерево, ключенцето НЕ е между ЗАБРАНЕНИТЕ символи : :laugh-1:

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwic7sqqi-vVAhXBaRQKHd1tA6wQFggkMAA&url=http%3A%2F%2Ffanface.bg%2Fevropeiski-futbol%2Fitem%2F1869-%25D1%2583%25D0%25B5%25D1%2584%25D0%25B0-%25D0%25BF%25D1%2583%25D0%25B1%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BA%25D1%2583%25D0%25B2%25D0%25B0-%25D1%2581%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%258A%25D0%25BA-%25D1%2581%25D1%258A%25D1%2581-%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25B1%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8-%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25BC%25D0%25B2%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B8-%25D1%2589%25D0%25B5-%25D0%25B8%25D0%25BC%25D0%25B0-%25D1%258F%25D0%25BA%25D0%25B8-%25D0%25B3%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B1%25D0%25B8.html&usg=AFQjCNFSh61rovL0hCr3g8LwJ_7G1D4Iww


Тогава дадох идея на ДОНОСНИЦИТЕ от публиката на комунистическият кенеф Литекс-София, да пуснат жалба и против Ватикана, защото на герба на Ватикана,(както се вижда от снимката отдолу) има, не един , а цели ДВА ключа ?!....................................................

Символика на ключа, https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQjPftjevVAhVLWBQKHdkRDWsQFggkMAA&url=http%3A%2F%2Fmissis.bg%2Fnews%2FSimvolite-krai-nas-Kakvo-oznachava-kl%25D1%258Echut&usg=AFQjCNHLlzVvzLbdUPDkajebKHt6sjoO1Q…, който отваря различни врати и дава достъп до сложни области като религия, мистика, митология, сънища, магия...

На герба на Ватикана и на този на Женева са изобразени ключовете на Св. Петър - емблема на духовното могъщество на папството. Ключът от съкровищата на църквата е нейната власт да дава или отказва индулгенции.Силата на ключовете е правото да опрощават или осъждат, дадено от Христос на неговите апостоли. В Апокалипсиса не Св. Петър, а самият Христос държи ключовете от обителта на мъртвите. Ловешките АТЕИСТИЧНИ свинки, очевидно искат да бъдем СЪДЕНИ за това , че сме добри христяни и ползваме символът на Христос и св. Петър ?! За пореден път се убедавам, че НЯМА ТАКИВА КОМУНИСТИЧЕСКИ и АТЕИСТИЧНИ ИЗРОДИ, като Ловешките ! :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1503414083t.gif

9
Редактирано от модератор: Изтрит постинг, който съдържа клевети.
10
Изтрит текст, който изразява неуважение към модератор.
 Последна редакция: Август 19, 2017, 22:57:41 от Петкан »

Hatshepsut , това не е истина, ОТГОВОРЪТ ми е изтрит от Петкан !?!?!?!?!?!?!?!?

Hatshepsut  наистина ли ЯСНИЯТ ми е ИЗЧЕРПАТЕЛЕН отговор, на поредните целенасочени и манипулативни внушения на модераторът Петкан за публиката и отборът на Левски е нормално да бъде ИЗТРИТ(от модераторът Петкан),  защото въпросния ИЗТРИТ от Петкан ОТГОВОР,  НЕ изнася и НЕ е удобен на Петкан и опитите му за поредните  му  антиЛЕВСКАРСКИ пасквили и внушения  ?

господа  АДМИНИСТРАТОРИ, до сега в този форум НИКОЙ модератор,  НИКОГА не си е позволявал да ТРИЕ коментар, или тема на член на форума, защото темата, или ОТГОВОРЪТ на коментар,  не изнасят, или не се харесват на МОДЕРАТОРЪТ !!!!!!!   

Това което Петкан си е позволил да направи и нагло го е определил, като - неуважение към модератор, не просто е АБСУРДНО, то е нагло и цинично погазване на правилата на форума, но най - вече е вулгарна демонстрация на  ВЛАСТ и  ВСЕСИЛИЕ(очевидно и НЕДОСЕГАЕМОСТ), която въпросният...., като модератор има над всички теми и коментари на обикновенните членове на форума !  ..., това което аз разбрах от поредните неправомертни и необясними за мен действия на модераторът Петкан е, че когато някой коментар на член на форума, ясно отговаря и най - вече оборва нечистоплътен и манипулативен негов кометар, този коментар ще бъде ТРИТ,  не само защото не изнася на Петкан, а най - вече защото Петкан е МОДЕРАТОР и това (че е МОДЕРАТОР) му дава ВЛАСТТА да го прави, тоест да прави каквото си поиска !!!
Страници: [1] 2 3 ... 10