Но, аз разбира се няма да оставя нито един от познатите си тук във Франция, както и от други страни на Западна Европа, без да съм ги информирал обстойно и настойчиво за зверствата срещу моите Тракийски прадеди! Те и без това в мнозинството си французите са категорично против каквито и да било преговори за членство на Турция в Европейския Съюз, така, че още малко информация няма да навреди. Дори може и да помогне ако се вдигне необходимия шум и да се направят официални постъпки за международно признаване на Тракийския Геноцид и логичните последствия от това. Ако трябва, ще се стигне и до проучване на варианта за подаване на съдебен иск срещу Българската политическа върхушка, която не само, че не се грижи за интересите на гражданите на България, ами и съвсем преднамерено и вулгарно премълчава Исторически факти, и то в полза на Турция. Знам че няма да е лесно, но не е и невъзможно. Тъй както разни други племена, претендиращи за по-специален статут и какви ли не компенсации заради един меко казано несъществуващ геноцид, който си наричат, холокост, реват на ляво и дясно, защо да не опитаме да се преборим за каузата на жертвите, на един Истински Геноцид, какъвто е бил Тракийският? Не бива да оставяме и децата си в България да бъдат заблуждавани и манипулирани от сегашната "образователна" система!