Author Topic: Страшното лято на 1913-та - геноцидът на тракийските българи  (Read 17603 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yahudlover

• Forum Member
  • **
Да поговорим за един Истински геноцид...

Иска ми се да отвотя една тема за геноцида срещу Тракийските Българи през 1913 година. Извинявам се, ако вече е имало подобни дебати. Но, мисля, че на фона на всичките еврейски "сърцераздирателни" вопли за някакъв си холокост, никак няма да е зле да им се покаже, че има и други народи страдали, но наистина, от етническо прочистване и геноцид. И то именно нашите Тракийски сънародници  са били жертви на една еврейска несправедливост изявена чрез подписването на междумародните договори, оставили беззащитните хора в териториите на врага. Както и факта, че зад гърба на младотурското правителство, извършило този и арменския геноцид, са стояли не други ами отново представителите на обрязаното, "богоизбрано" племе, което не се е променило и днес, в съвременна Анкара.
Не претендирам, че съм голям специалист по История но намерих някои извори а и съм разговарял хора, наследници на Тракийските бежанци и за това ми се иска, тук, във форума представените така активно историци да опитат да хвърлят малко повече светлина върху този срамен и зловещ епизод от Българската История. За който почти всички политически сили в България днес и в миналото упорито са мълчали и фактически са лобирали за Анкара а не за пострадалите ни сънародници, които заслужават много повече от едно половинчато признание и финансово компенсации. Виж при еврейските лъжи за холокоста, вече знаят дори и на Марс а техните наследници  тънат в разкош и  се опитват да забравят "болезненото" минало на прадедите си, затрупани със всички земни блага и удоволствия.
Ние трябва да вдигнем шум около историческите факти, умишлено премълчавани от предателите-политици. И цял свят да научи за зверствата на турци и гърци. Аз лично, правя всичко възможно, колкото повече французи и други европейци да научат тези неща.

http://www.promacedonia.org/bmark/lm_tr/index.html

« Last Edit: 09 Feb 2007, 10:33:41 by yahudlover »

Offline Царица

• Forum Member
  • **
Турските изедници са избивали, клали българите докато те са бягали, пред очите на българските граничари, последните не са могли нищо да направят, а само са гледали какво се случва...Вие това можете ли да си го представите...защото аз избягвам да си го представям. Прабаба ми е от Беломорска Тракия и са бягали от тези зверства.
« Last Edit: 09 Feb 2007, 18:49:13 by царица »
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Впрочем арменците могат доста да разкажат за същото нещо, но в много по-голям мащаб. Всички приказки, че видиш ли, и в Батак и навсякъде другаде помаците били клали повече от турците се стопяват като пролетен цвят. Колко са народите, които могат да разпорят корема на бременна жена за да извадят и убият детето в нея ?
Това иде от правилото в шериата, че колкото повече неверници пратиш на оня свят, толкова по-голям рахат те чака в Рая. Така мюсюлманите са брояли и неродените деца като актив. :down:

Offline yahudlover

• Forum Member
  • **
"Царице", зарадвах се, че и Ти си потомка на Тракийски Българи! Аз също съм от такъв корен, едната ми баба е от Беломорска Тракия, от Одринско.
Жалко, че не виждам активност по темата! Може би си има някакви "непреодолими" причини за останалите Български Патриоти от този форум, да вземат отношение???
Вярно, че темата е деликатна и умишлено избягвана от официалните власти и медиите. Не е хубаво да си разваляме дослука с комшиите, чийто капитали все по осезателно диктуват политиката на София.

Offline Родолюбец IYI

• Senior Member
  • Зодия: Scorpio Scorpio
"Царице", зарадвах се, че и Ти си потомка на Тракийски Българи! Аз също съм от такъв корен, едната ми баба е от Беломорска Тракия, от Одринско.
Жалко, че не виждам активност по темата! Може би си има някакви "непреодолими" причини за останалите Български Патриоти от този форум, да вземат отношение???
Вярно, че темата е деликатна и умишлено избягвана от официалните власти и медиите. Не е хубаво да си разваляме дослука с комшиите, чийто капитали все по осезателно диктуват политиката на София.

Жалко наистина, че няма участие!  :( Може би се дължи на факта, че днес много малко се говори за това и повечето хора наистина не са запознати с проблема!!! А това наистина е една голяма трагедия - тук говорим за открит геноцид с много големи мащаби. Доколкото знам жертвите са над 200 000 избити, изселени българи, обезбългаряват се големи райони,  материалните щети са огромни.....Но тези чудовищни факти се прикриват - защо ли?!
Ами много просто - от СТРАХ - онзи първичен животински страх на българина от турския господар, насаждан със садистична жестокост 5 века. Страх да не разсърдим падишаха от Анкара, чиято икономическа и политическа мощ в последните десетилетия неописуемо нарастна  >:( Не виждате ли политиците ни - готови са да жертват нови милиони, само и само да угодим на Турция и да построим язовир на Тунджа, защото видите ли ставали наводнения на турска територия  >:( А тези подлоги и най - малък опит не правят да противоречат - отново в действие робския ген.
ПИТАМ - ТРЯБВА ЛИ ОЩЕ ДА ТЪРПИМ СВОЕВОЛИЯТА НА ТУРЦИЯ И НЕЙНИЯ СЛУГА ДПС? ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ И ДА ПОДМИНАВАМЕ ФАКТА, ЧЕ 5 ВЕКА НАД ЕДИН ДРЕВЕН И ВЕЛИК НАРОД СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАШЕ ГЕНОЦИД, НАЙ - ЧУДОВИЩЕН И АНТИХУМАНЕН? ДА СЕ ПРАВИМ НА ЛУДИ В ИМЕТО НА ДОБРОСЪСЕДСТВОТО?!
Що теманета и извинения за Възродителния процес....Задето пратихме турците по родните им места..... >:(
А ТУРЦИЯ ИЗВИНИ ЛИ СЕ ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ? ИЗПЛАТИ ЛИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА ИЗГОРЕНИТЕ ИМОТИ НА ОЦЕЛЕЛИТЕ?
Крайно време е да преодолеем насадения страх от чалмалиите. Да им кажем смело, че не ни е страх и че за да има добросъседство между двете държави, трябва да се разплатят вековни сметки!!!
Радвам се, че във форума има потомци на тракийски българи, преживели ужаса на турските кланета. В моя род също има хора, препатили от турския "хуманизъм"  >:(
« Last Edit: 10 Feb 2007, 20:45:35 by Родолюбец IYI »

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Не, не мисля че е от страх. По-скоро покрай клишето за Първата национална катастрофа, поражението във войната, безвъзвратната загуба на Македония се забравя за този момент от историята.
Но в крайна сметка колкото можем да виним турците за зверствата им, толкова можем да виним и бездарните ни политици начело с един комплексиран и алчен Фердинанд, малоумното ни правителство и безмозъчното главно командване. Да хвърлят една изтощена, обезкървена и гладна армия срещу два фронта, а да оголят позициите на турците, доскорошните врагове могат да направят само такива безотговорни овце като тях, още повече, че те доказват малоумието си след само 2 години, като ни пращат в наистина голямата касапница, наречена ПСВ.

Турците са си зверове, да. Това в България са го знаели и малките деца. С кой акъл ще оставиш неохранявана една толкова голяма територия, така близко до чуждата столица ? 

Offline Родолюбец IYI

• Senior Member
Не, не мисля че е от страх. По-скоро покрай клишето за Първата национална катастрофа, поражението във войната, безвъзвратната загуба на Македония се забравя за този момент от историята.
Но в крайна сметка колкото можем да виним турците за зверствата им, толкова можем да виним и бездарните ни политици начело с един комплексиран и алчен Фердинанд, малоумното ни правителство и безмозъчното главно командване. Да хвърлят една изтощена, обезкървена и гладна армия срещу два фронта, а да оголят позициите на турците, доскорошните врагове могат да направят само такива безотговорни овце като тях, още повече, че те доказват малоумието си след само 2 години, като ни пращат в наистина голямата касапница, наречена ПСВ.

Турците са си зверове, да. Това в България са го знаели и малките деца. С кой акъл ще оставиш неохранявана една толкова голяма територия, така близко до чуждата столица ? 

Може и така да е, но това е геноцид с мащабни размери. Как пък в поне един учебник не написаха за него.  ???
Във всички исторически учебници от 1 - ви до 12- ти клас не се споменава абсолютно НИЩО за етническото прочистване на Одринска Тракия, а само бегло се споменава, че турската армия, използвайки заетостта на българските части със сърби и гърци безпрепятствено си връща изгубените земи през Балканската война. И ДОТУК!!!  >:( Нищо повече. Срамота!!!
Но това е нищо....започват да стават все по - лоши неща..
Имам една позната учителка по история в начално училище. Тя е подписала специална декларация, в която се задължава да не говори на учениците си за турското робство и по - специално за зверствата на тия неандерталци, за да не би случайно да се насадят ксенофобски чувства в чувствителните детски душици. Представяш ли си докъде сме я докарали?! Да пренебрегнеш цяла една епоха от историята ни, за да не засегнем "височайшите" бейове от Анкара и техните слуги в България. Най - героичният период по мое мнение!!!
В новите учебници по история, уроците за османците започват с ".... петвековното турско ПРИСЪСТВИЕ в България..."
Историята е затова - да се помни и да не се повтаря!!! Не можеш с лъжи да скриеш истината за истинския облик на турчина.
Защото ако не бяха тия проклети анадолци, които ни "цивилизоваха" с огън и меч 5 века, България сега щеше да бъде в съвсем друго положение.
Трябва да се знае - няма народ в света, който да е донесъл на Родината ни повече страдание и мъки от турския!!  >:(
« Last Edit: 11 Feb 2007, 18:56:14 by Родолюбец IYI »

Offline Борисъ

• Senior Member
  • Зодия: Gemini Gemini
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Тя е подписала специална декларация, в която се задължава да не говори на учениците си за турското робство и по - специално за зверствата на тия неандерталци, за да не би случайно да се насадят ксенофобски чувства в чувствителните детски душици. Представяш ли си докъде сме я докарали?!

Точно такива чувства трябва да се породят,но май турчолята от ДПС нямат интерес от това >:(
Искат да превърнат децата в подобие на повечето от западна Европа,които съм срещал-"ооо трябва да толерираме различните култури,историята е минало и трябва да се забрави! :-[" а в същото време турците си правят каквото искат-германците вече са ревнали от тях,да не говорим,че в момента в Германия се строят над 200 нови джамии!!! >:( И не само там,но хайде да не се отклонявам от темата ::)

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Aма пак ли върнаха "присъствието" ?  :o

Чакай, нали беше уж владичество...Впрочем още след Освобождаението се е възприело точно владичеството като термин- поради ред съображения, но най вече заради положението, в което се намираме пред Високата порта- на васали за да не се дразни сюзерена  :-[
После се подхващат полемиките относно дали наистина сме били под робство, което не е съвсем така, но може би е дори по-зле /собственикът поне се грижи за стоката си/ или пък българите да били имали пълни права и само ред ограничения следствие на различното си вреоизповедание.

Робство в учебниците се налага като термин едва през 60-те години на 20 в. После го отхвърлихме като комунистическа пропаганда за оправдание на Възродителния процес  :kill:

А според всеки здраво мислещ човек нормалното е да се върнем към извора- към думите, които са използвали нашите деди, възрожденци и общественици. А те са робство, иго, ярем. Показателни до немай къде.

Offline Родолюбец IYI

• Senior Member
Aма пак ли върнаха "присъствието" ?  :o

Чакай, нали беше уж владичество...Впрочем още след Освобождаението се е възприело точно владичеството като термин- поради ред съображения, но най вече заради положението, в което се намираме пред Високата порта- на васали за да не се дразни сюзерена  :-[
После се подхващат полемиките относно дали наистина сме били под робство, което не е съвсем така, но може би е дори по-зле /собственикът поне се грижи за стоката си/ или пък българите да били имали пълни права и само ред ограничения следствие на различното си вреоизповедание.

Робство в учебниците се налага като термин едва през 60-те години на 20 в. После го отхвърлихме като комунистическа пропаганда за оправдание на Възродителния процес  :kill:

А според всеки здраво мислещ човек нормалното е да се върнем към извора- към думите, които са използвали нашите деди, възрожденци и общественици. А те са робство, иго, ярем. Показателни до немай къде.

Било е нещо повече от робство - тук говорим за геноцид, породен от чудовищна по размери турска ксенофобия, расизъм и дискриминация СПЕЦИАЛНО към българите. Доказано и в геноцида срещу тракийските мъченици.... >:(

Offline Бай Иван

• Hero Member
Баща ми, Бога да го прости, е син на семейство избягало от Одринска Тракия през 1913 г. Създали са с. Труфалий, дн. Иглика, общ. Болярово. Сега за жалост в това село не живеят Българи - измряха, много от къщите са окупирани от мангали. Жалко, ходих миналата година, вярвайте на гробищата не съм изпитвал такава мъка.

Offline yahudlover

• Forum Member
  • **
Но, аз разбира се няма да оставя нито един от познатите си тук във Франция, както и от други страни на Западна Европа, без да съм ги информирал обстойно и настойчиво за зверствата срещу моите Тракийски прадеди! Те и без това в мнозинството си французите са категорично против каквито и да било преговори за членство на Турция в Европейския Съюз, така, че още малко информация няма да навреди. Дори може и да помогне ако се вдигне необходимия шум и да се направят официални постъпки за международно признаване на Тракийския Геноцид и логичните последствия от това. Ако трябва, ще се стигне и до проучване на варианта за подаване на съдебен иск срещу Българската политическа върхушка, която не само, че не се грижи за интересите на гражданите на България, ами и съвсем преднамерено и вулгарно премълчава Исторически факти, и то в полза на Турция. Знам че няма да е лесно, но не е и невъзможно. Тъй както разни други племена, претендиращи за по-специален статут и какви ли не компенсации заради един меко казано несъществуващ геноцид, който си наричат, холокост, реват на ляво и дясно, защо да не опитаме да се преборим за каузата на жертвите, на един Истински Геноцид, какъвто е бил Тракийският? Не бива да оставяме и децата си в България да бъдат заблуждавани и манипулирани от сегашната "образователна" система!

Offline Бащицата Махно

• Banned
  • Forum Member
  • *
Но, аз разбира се няма да оставя нито един от познатите си тук във Франция, както и от други страни на Западна Европа, без да съм ги информирал обстойно и настойчиво за зверствата срещу моите Тракийски прадеди! Те и без това в мнозинството си французите са категорично против каквито и да било преговори за членство на Турция в Европейския Съюз, така, че още малко информация няма да навреди. Дори може и да помогне ако се вдигне необходимия шум и да се направят официални постъпки за международно признаване на Тракийския Геноцид и логичните последствия от това. Ако трябва, ще се стигне и до проучване на варианта за подаване на съдебен иск срещу Българската политическа върхушка, която не само, че не се грижи за интересите на гражданите на България, ами и съвсем преднамерено и вулгарно премълчава Исторически факти, и то в полза на Турция. Знам че няма да е лесно, но не е и невъзможно. Тъй както разни други племена, претендиращи за по-специален статут и какви ли не компенсации заради един меко казано несъществуващ геноцид, който си наричат, холокост, реват на ляво и дясно, защо да не опитаме да се преборим за каузата на жертвите, на един Истински Геноцид, какъвто е бил Тракийският? Не бива да оставяме и децата си в България да бъдат заблуждавани и манипулирани от сегашната "образователна" система!

Това ,което си решил да правиш наистина е добро.Трябва да се говори навсякъде за това.Да се разяснява за какво става въпрос.
Между другото на жена ми дядо  беше от Одринска Тракия.Разправял е как са бягали без нищо.Всичко са оставили за да не ги убият и оберат по пътя турските разбойници!Почина на 92години и докрая искаше да ни заведе в родното си село.Така и не можахме да отидем.
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Offline Борисъ

• Senior Member
  • Зодия: Gemini Gemini
Дори може и да помогне ако се вдигне необходимия шум и да се направят официални постъпки за международно признаване на Тракийския Геноцид и логичните последствия от това.

Това ще е най-справедливото нещо,спрямо всичките пострадали Българи!Но ще е трудно като се има предвид,че това все пак е Турция-100% ще се измисли нещо подобно на сегашната им теория за арменския геноцид(видиш ли,арменските варвари започнали зверства срещу невинни турски цивилни и това принудило младотурското правителство да вземе мерки и да изпрати войници,които просто възстановили мира.Разбира се как да не им повярваме-арменците найстина са били голяма сила в този период и са започнали ей така без причина да избиват за кеф :-[)
Трудно ще им убедим ислямизираните тикви,но пък ако успеем-малко репарации няма да ни дойдат зле ;)

Offline yahudlover

• Forum Member
  • **
Знам, че на официално ниво няма да е лесно. Но, нищо няма да ми пречи да опитам. Иначе сред познатите вече съм сондирал няколо мнения на французи и със задоволство откривам, че се интересуват и съчувстват. Не случайно и Франция е една от страните, признали Арменския Геноцид, за разлика от България. Защо не,  да признаят един ден и Тракийския Геноцид, който е много подобен на Арменския? А слугите на Анкара от правителството в София, ще трябва да бъдат накарани да си платят заради омразата към Тракийските Българи и продажноста си пред Турските капитали и интереси...
Много ще се радвам ако и други българи по света, се заемат сериозно и съвестно с просвещението на невежите и дезинформирани или неuнформирани чужденци относно Тракийския Геноцид. Защото именно една силна обществена подкрепа е много важна и полезна. Не вярвам така наречените Български медии, като Стандарт, bTV или Дарик-радио, които са и 100% казионни, да се втурнат със същия ентусиазъм и да правят цирковете с лентичките и пр. както е случая със сестрите в Либия? При Тракиския Геноцид нещата не стоят по същия начин, по отношение на еврейските им, задкулисни кукловоди...
Но, ще се борим и ще опитаме да направим всичко възможно Справедливоста да победи на края!
« Last Edit: 12 Feb 2007, 00:12:58 by yahudlover »