Обща категория > Конспирация

Наш филм разгадава мистерията на Луната

(1/1)

Исперих:
Доказват, че много от снимките на "Аполо" са фалшиви
Само НЛО може да накара българина да вдигне глава от масата, твърди Боби Лазаров

Журналистът Борислав Лазаров пое щафетата от колегата си Пламен Петков да разказва в неделя следобед интересни случки в ефира на bTV. На 22 април ще видим последната серия от поредицата му "Факти и мистерии" - филма "До Луната и назад". В първата лента той ни разказа "Какво лети над нас", после видяхме "Феноменът Царичина", а по Великден гледахме "Чудесата в църквата".
В своята поредица Боби Лазаров показва фактите и не прави заключения. Затова и филмите му се различават от продукциите на западните популярни научно-документални телевизии, в които авторите защитават една теза.
Журналистът на bTV е роден на култовата дата 9 септември в Пловдив. През ученическите си години Боби е бил последователно продавач на печатни издания, диджей, рекламен агент и колекционер на снимки от "Междузвездни войни". Интересува се от щурите неща, които хората вършат.


- Г-н Лазаров, какво ще видят зрителите на bTV във филма "До Луната и назад"?
- В тази серия ще разкажа фактологията покрай решението човек да бъде изпратен на Луната, цялата космическа надпревара между СССР тогава и САЩ, както и материалите, които има като архив за покоряването на Луната. Ценното е, че един от най-големите и популярни изследователи на мисиите "Аполо" - англичанинът Дейвид Пърс, се съгласи да разговаря с нас и ни предостави огромна част от изследванията си. Той като независим изследовател на мисиите в началото е бил убеден, че има някакъв проблем. Не е мислил, че американците може и да не са кацнали на Луната. Започва да открива във фотосите и във видеоматериалите на НАСА много странни неща, интересни детайли, които не би трябвало да са там. За първи път пред нашата камера застанаха едни от най-добрите специалисти по космически изследвания от цял свят, включително и български специалисти, които работят в най-модерните и секретни лаборатории в целия свят. Официалната теза на НАСА е, че човек е кацнал на Луната. Но много учени и независими изследователи твърдят, че вероятно кадрите и архивните материали - фотоси и снимки от кацането шест пъти на Луната на хора, всъщност са фалшифицирани, а част от тях са заснети в студио. Открих много интересни неща, ровейки се последните три години в целия фото- и видеоархив на НАСА, който е обществено достъпен. Например на астронавтите им е било абсолютно забранено да насочват фотоапаратите и камерите си директно към слънцето, за да не се стопят лентите. Зрителите ще видят великолепни снимки, в които слънцето свети право срещу камерите и всичко е наред. Тези неща са малко странни. Изследователите на мисиите "Аполо" и учените обаче в един момент споделят едно и също мнение - на 430 км от земята започват едни огромни радиационни пояси. Всички кораби, совалки, космически станции летят до този периметър. Единствено "Аполо" успява да премине поясите на смъртоносна радиация, отива на Луната, каца и се връща. И то 6 пъти успешно. Това е много странно, защото Слънцето непрекъснато изригва всевъзможни потоци радиация. Това са опасни за хората частици, които са по-бързи от куршум в пространството. Според учените астронавтите от "Аполо" са били "късметлии". А според Дейвид Пърс

това не е възможно да се случи

- с нивото на техниката и вида на корабите да минат през радиационните полета, да стигнат до Луната и да се върнат. Не искам да влияя на хората. Те ще видят мнението на учените, фактите им и сами ще преценят.
- Всички сме виждали снимката на първия американски космонавт, стъпил на Луната?
- Интересното е, че малко след като Нийл Армстронг се връща на земята, той веднага се усамотява, отказва да се среща с журналисти. На 99% от снимките от Луната не е той, а неговият колега, който стъпва втори. Онази прословута снимка не е на Армстронг, а на колегата му.
- По Великден зрителите на bTV видяха "Чудесата в църквата". Колко голям е архивът на Светия синод за тях, кои са първите описани в него чудеса? 
- Хубавото е, че самата православна църква нарича тези особени явления, които са наблюдавани в много храмове и манастири в цяла България, с думата "чудеса". Светият синод води много сериозна хронология и архив за подобни събития. Случи ли се нещо подобно в някоя църква или манастир, се прави специална комисия, която съставя протокол и излиза със становище дали това нещо е чудо Божие или не е. В тази серия разказахме за абсолютно проверените и регистрирани чудеса. Ценното тук е, че

за първи път висши духовници говорят

открито за тези неща и сами ги коментират.
Най-старото чудо е от времето на турското робство, от края на 1870 г. Край Асеновград имало едно изворче Аязмо с лековита вода. Съпругата на богат турчин страдала от тежка болест. Той казал на жена си да отиде да види дали ще й помогне водата от изворчето. На следващия ден жена му се върнала абсолютно здрава. След това той подарява целия си имот, целия си чифлик и пари за построяването на християнски храм там. Само това дори можем да приемем за чудо. До ден днешен манастирът съществува и там стават чудеса - много хора са намерили изцеление. Аз самият не съм от най-вярващите.
- Какво е научното обяснение?
- Научното обяснение е по-скоро психологическо. Силното желание на човека да се излекува, не толкова религиозната вяра. Специалистите казват, че това именно е една от съвременните терапии - болният да повярва, че може сам да се излекува, а не да се затвори в себе си и да гледа негативно на нещата. Има една чудотворна икона на Света Богородица, която се намира в манастира "Успение богородично" във Велико Търново. Това е един от най-старите девически манастири в България. Преди няколко години върху тази икона са се появили сълзи върху очите й. Обяснението на монахините е, че в дадения момент Божията майка е страдала за конкретната ситуация - за безбожието, за всички отрицателни неща в нашия живот. Научното обяснение е, че това е специален вид влага, която случайно се появила върху иконата. Стотици хора с онкологични заболявания твърдят, че са се излекували там.
- Изследвали ли сте съдържанието на сълзите от иконата?
- Субстанцията, която аз видях, напомня много на миро. Не е правен научен анализ, защото духовните лица отказват, тъй като това би осквернило вярата.
- Какви хора сте ползвали за научните обяснения?
- Лекуващите лекарите на хората, които са преживели тези неща, категорично отказаха да застанат пред камерата. Те казаха, че можем да ги цитираме, но да не ги снимаме, за да не им се смеят. Признаха, че в състоянието на болните изведнъж настъпва изключително рязка промяна. Изследванията на една жена показват множество ракови разсейки из тялото, които в един момент изчезват. Тя е жива и здрава и до днес. Според медицината това може да се случи веднъж на 1 милиард - самият организъм да успее да се пребори.
- Какви кадри използвахте за първата серия "Какво лети над нас?"
- Военните кадри бяха разсекретени от ВВС на Русия. Българските кадри бяха от София, снимки на обекти, снимани над блоковете през 1987 или 1988 г. Много хора искаха да ни пробутат всякакви фалшификати за тази серия - от добре направени компютърни анимации до

хвърлени във въздуха фритюрници

и тигани. Кадрите, които показахме, са сигурни и проверени.
- Какви бяха реакциите за "Феномена Царичина"?
- Отзивите са много интересни и аз много и се радвам. Защото това означава, че тези филми провокират зрителите. Това ми е идеята - да покажем интересни случаи, които да накарат хората да надигнат малко глава от салатата, ракията и сметките за парното и тока. Фактът за Царичина е този, че преди 17 г. военните отиват в едно малко софийско село и започват да търсят в началото съкровището на цар Самуил. После се оказа, че те търсят останките на

първото извънземно същество

населявало земята. И в продължение на 2,5 години те копаят. По време на тази секретна военна операция са изразходвани около 16 млн. лв. Цялата информация се предава от Космоса чрез една екстрасенска, която можем да кажем, че през цялото време е ръководела разкопките. Казвала им е накъде да копаят. По едно време са наблюдавали кацането на непознат обект дори - НЛО, с което са дошли извънземни, които са влезли вътре в тунела и са взели проби от земята. Така твърди Елисавета Логинова, която е екстрасенската. От Генщаба обаче твърдят, че при тях не се пазят документи и материали, свързани с разкопките в Царичина.
- Защо президентът Желю Желев и тогавашният военен министър Димитър Луджев отказаха да коментират операцията?
- Може би се притесняват от нещо. Факт е, че по онова време Желю Желев е бил президент на България и върховен главнокомандавщ. Значи всичко е станало с негово знание и съгласие. Ние разговаряхме с неговия съветник по националната сигурност ген. Андреев. Той разказа, че първо е информирал президента. Желю Желев не е останал очарован от идеята, но казал - да работят, ще видим какви са резултатите.
- Ако сега влезем в дупката в Царичина, какво ще открием?
- Ще открием подземна река. Защото още по време на разкопките е започнала да избива вода. Но според мен, преди да тръгнем да разкопаваме отново дупката, трябва военните да застанат и доблестно да кажат това, което всички очакваме да разберем - проведохме такава секретна операция, резултатите от нея са такива. Трябва да вземат официално становище. А те просто си мълчат.

Антоанета Петева

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-04-15&article=185710

Навигация

[0] Списък на темите

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Премини на пълна версия