Автор Тема: Какво ще се краде още в България - Човекът с жилище - заплаха за властта  (Прочетена 1480 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ФранкистTopic starter

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,405
 • Пол: Мъж
България безапелационно е сред най-развитите държави по количеството собствени жилища.

Най-много хора разполагат със собствен дом във Видин и Бургас - около 90 %, докато в София 1 от 5-има е под наем. По този показател Варна се доближава до столицата, но въпреки това около 90 % от българите живеят в собствени жилища, не плащат наем и не зависят за подслон от никого.
Не смятам, че престъпния картел която управлява страната и икономиката ни повече от 20 години, които успя да ограби почти целия БВП на България, ще остави нещата така.
Човек с покрив над главата си е прекалено силна заплаха за създаването на сегашната феодална олигархия която потомствено иска да владее малкото си кралство. Човекът със жилище утре може да го продаде, да се изсели, да се озове с пари и да спре да е зависим за храната си, а следователно и неуправляем от престъпната групировка.

Собствениците на апартаменти в блокове, които не са провели общо събрание, не са избрали управително тяло на входа и не са се регистрирали в общината, да плащат данък сгради в двоен размер, съобщава в. “СЕГА“. Идеята бе лансирана от зам.-председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Николай Пехливанов ("Атака").

Целта - Зад всяко действие стои мотив
 
Все по-често ще сме свидетели на подобни "импулсивни" предложения.
Ще започне и яко облъчване в медиите на тази тема, за да се изкарат потърпевшите врагове. Целта със сигурност е следната (Нито един закон или предложение в парламента ни не са случайни, без преценена изгода за една или друга престъпна структура.
Атака ако забелязвате въпреки, че на думи са за ред и закон, до сега не са казали и дума срещу напълно незаконните цигански постройки и гета направени без нито един документ и за които не се плаща и лев данък. Защо? - Тези постройки са почти без стойност, а тук става дума за милиарди левове които ще могат да се откраднат.
Тази идея не е нова. Със 100 % сигурност е обмисляна поне от години и малко по малко се работи в тази насока. В страната ни все по-малко неща остават за крадене (освен жилищата на хората) за това, сега с новите високи данъци и огромни глоби (по-големи от за убийство на човек - 800 лева бе глобата за убийците на онзи убит дядо в гората), целта е следната:
 
Има много хора в малки градчета или дори в големите - които едва свързват двата края, но имат жилища и това е начин да им вземат и това - Тоест, като им натрупат огромни глоби с лихвите. После съдия изпълнител, търг и жилищата ще са продадени, а тези които са на улицата ще са в тяхна власт и за хляб и за подслон.
За това и тези огромни глоби и лихви - за безработни и бедни - не са случайни.
Хората в по-малките градове ще са тези които основно ще пострадат:
На тях от 20 години преднамерено се отнема всичко (Всяка фирма минала определен размер оборот задължително е длъжна да се пререгистрира в София за да създава нови работни места в столицата, за сметка на провинциите). Липсата на здравеопазване, елементарни услуги (за един печат не рядко се налага да се ходи в София) също не е случайна. Въпросът е потокът от пари да се канализира към столицата (За да се тушира напрежението там с подаяния), а провинциите да могат да се източват безконтролно. Смъртността от сърдечни и респираторни заболявания например, при хората в трудоспособна възраст бележи рекорди във Видин, но едва ли на някой му пука от това. Средната продължителност на живота е по-висока само в столицата докато в провинциите тя спада. Смятате ли, че това пак е случайно? Не. Нищо не се прави без цел
Доходите са най-високи в София. Втори по заплати са уж са във Варна, но възнагражденията са с 1/3 по-ниски от софийските, докато във Видин например вземат почти 3 пъти по-малко за труда си (!), отколкото в столицата.

Глобите и данъците обаче са еднакви за всички!

Ако забелязвате колко безпроблемно и без никакви дебати минаха новите глоби през медиите!
 
В нито една медия, в нито едно издание, този въпрос не бе засегнат, а "журналистите" удобно и за пореден път в интерес на престъпния картел, подминаха този жизнено важен за стотици хиляди проблем.

Ако не сте внесли здравната си вноска, глоба и я дайте с 36 месеца назад - Глобите от порядъка на 500-1000 лева, за какво ли не, точно за най-бедните не са случайни.
Сигурен съм, че има подобни планове и ги приемат единствено заради това.
Малко по малко върху хората се трупат разходи като целта е те да не удържат в един миг. 10 лева тук, 24 там, още 5 или 15 на трето място и те се трупат.
Едва ли управляващите ни не знаят, че сумата от 25 лева месечно, за стотици хиляди означава - или плати, или умри бавно от глад, или стой на студено и без електричество.
Напротив - както се знае нищо в тази държава не се прави без някаква цел.
Със сигурност ще се приемат и още разпоредби и закони, които да ускорят този процес и да го улеснят. Задължително саниране, нови лихви по неплатени осигуровки, нови още по-високи глоби и т. н.

Важното е хората да се товарят с разходи - поне 30-40 % са толкова бедни, че няма да удържат.
Това са стотици хиляди жилища, за милиарди.
Дори в момента данъчните власти вече работят с техни съдии изпълнители и се продава на техни хора, а когато се натрупат още разходи, процесът ще се ускори и ще се открадне и това.

Завръщане на крепостното право

Селянинът няма право да напуска феодалното владение на сеньора си, освен ако не се откупи.

Как ще коментираме иначе тази нова "глупост" измислена от правителството:

От 1 април европейската здравна карта става абсолютно задължителна при пътуване в чужбина. Всеки, който не я покаже на границата, няма да може да напусне страната. Застраховките няма да са достатъчни. Затова след 1 април дори човек да има медицинска застраховка, той няма да има право да напуска страната, ако не притежава европейската карта.

Че това е в крещящо противоречие с конституцията на България, едва ли някому ще направи впечатление. Не е нито първото нито последното. Колкото се спазва конституцията в частта и - "Държавата е длъжна да осигури на всеки здравни грижи" - толкова и ще се спази частта и със свободното придвижване на хората.

Защо се прави:
Съмнява ме да им пука за напълването на хазната ни. Ако за 20 години на някой му във властта му пукаше, нямаше да сме последната и най-бедна държава в Европа без нито една магистрала, с отчайваща инфраструктура и без елементарно здравеопазване за по-голямата част от населението. Тук както винаги има със 100 % нещо гнило!
Или целта да крадат повече, или искат гласоподавателите им да останат - а това са основно циганите. ГЕРБ със 100 % ще се обърне също към циганите (Обзалагам се, че Дон Цеци ще бъде пуснат от затвора по изборите, за да ги строи пред урните) като гласоподаватели, защото ме съмнява на следващите избори българите отново да излязат да гласуват. Всъщност те не искат това - Убивайки в момента бавно средната класа, малкия бизнес и свободните предприемачи извън престъпния картел, точно тези хора които гласуваха основно за тях, целта им е послушна и зависима група избиратели.
Като ги набутват с данъци и нови по-високи цени. Нищо в тази страна не се прави случайно или за хубаво!

Целта е да не излизат повече хора в чужбина - Крепостничество
Имаш дълг, стоиш в кочината и гласуваш. Ако циганинът дължи пари тук как ще излезе?
Има и друго - Така се задържат и българи - Стотиците хиляди квалифицирани, които ходят да работят нелегално в чужбина(като няма тук работа), берат портокали, работят като болногледачи, строители, шофьори и т.н., пазарят си от тамошните магазини, там се хранят и плащат сметки, а парите от ДДС отиват в чужбина. Нашите не могат да ги крадат.
За 20 години официално страната е обезлюдяла с 2 милиона - Неофициално едва ли тук с циганите сме повече от 5.5 - 6 максимум милиона. Много хора от години са в чужбина, но водят по статистика, че уж живеят в България.
 
С крепостничество ще се опитат да ги задържат. Иначе с този темп на изселване от страната, след 10 години тук ще има само баби, дядовци от една страна и цигани, политици и олигарси - Все хора които ако няма от кого да крадат ще умрат от глад.
Това е данък който искат предварително да вземат, ако ги напускаш. Един вид откуп - плащаш им и се махаш.
« Последна редакция: 31 Дек 2017, 20:14:05 от Hatshepsut »
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Много е вярно,умишлено хората са доведени до мизерия,за да продават каквото имат.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Статията е написана твърде апокалиптично. В крайна сметка проблемите, които разглежда са два. Първия - ако някой блок не е избрал управителен съвет и/или не го е регистрирал в общината, ще плаща двойни данъци. Решение - избира се домоуправител и се регистрира в общината.

Другия проблем - без европейска здравноосигурителна карта(ЕЗОК) не може да се ходи из ЕС. Решение - издавате си ЕЗОК(безплатна е).

А иначе, че крадат в парламента и, че на мнозинството от хората там не им е присърце народния интерес е видно отвсякъде. Какво може да направим ние?
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

Е,какво ще се реши,ако съкооператорите изберат домоуправител?
Едва ли домоуправителят ще успее да реши проблемите на хората!?
Провежданата политика в България е проста по своя замисъл.Всичко се свежда до натоваране с данъци такси,глоби и акцизи.Всичко се прави заради това,че нямаме нищо,което е в състояние да печели сериозни пари.
Нямаме нови технологии, промишленост,селско стопанство,качествен туризъм.
От дребен алъш вериш и слугуване на чужди фирми, и банки България не може да стъпи на краката си.
Блаженни са вярващите,че Симеон Дянков ще напълни хазната.
« Последна редакция: 09 Мар 2010, 19:23:02 от Генерал Колев »
Ad honores
 

 

Чуждестранни филми за циганите в България

Започната от cism28

Отговора: 33
Прегледи: 13974
Последна публикация 02 Апр 2018, 06:58:42
от Hatshepsut
Шефът на Етичната комисия на ВСС намекна, че "Америка за България" кадрува в съд

Започната от vailen

Отговора: 0
Прегледи: 1224
Последна публикация 04 Май 2015, 21:15:36
от vailen
Не щем още пакистанци!

Започната от Nordwave

Отговора: 2
Прегледи: 1367
Последна публикация 03 Фев 2009, 17:14:05
от samvoin
Изборите в България и турските войски в Източна Тракия

Започната от Podkrepa

Отговора: 15
Прегледи: 3120
Последна публикация 15 Юли 2009, 12:39:21
от Валентин
Ислямът в България се надига

Започната от Nordwave

Отговора: 301
Прегледи: 92256
Последна публикация 09 Юли 2017, 02:14:08
от donferdi