Обща категория > Общи дискусии

Четиво за търговци на газ и петрол, русофилски агитатори, лумпени, и наивници

(1/3) > >>

Петкан:
Много се пише в този форум за необходимостта от панславизма, за любовта(задължителната) към Русия, за признателността към това, че е "освободила" България от фашизма, но никой не си задава въпроса, как руската държавна пропаганда в уж съвременната и светска Русия, разглежда европейците и ЕС.
Това е откъс от статията на Александър Гончаров от "Сегодня.Ру".
Статията е озаглавена "ПРОЩАЙ, ЕВРОПА!" и е от 25 юни 2017 г.
Не е никак трудно да се разбере това, че се правят внушения към читателите за съществуващи различия на расова основа между руснаците и европейците, за агресивните намерения на европейците-вампири, а също така се оправдава и милитаризацията на Русия.
ЕС сега не се интересувал от руската сельодка, а от петрола и газа, а ако не е руското атомно оръжие, поредния Наполеон или Хитлер отново щяли да тръгнат на поход към Русия.
След категорично направеното заключение за съществуването на "гнила западна кръв" у европейците и проникването на тази зараза в телата на руснаците, авторът Гончаров отправя към читателите следния апел: "И заради това е необходимо да се изтиска тази кръв от себе си, да се прекрати с подражаването на други и да се започне да се живее по свой собствен начин- може и глупаво, но по нашенски. Според Божията воля, а не според човешкото желание ..."

Накрая, Гончаров съветва,че е най-добе да се каже ясно руското "сбогом" на Европа и на насажданата от нея митология, а за всеки случай под ръка винаги да има един кол от трепетлика (против вампирите-европейци), за всеки случай.


--- Quote ---ПРОЩАЙ, ЕВРОПА! АЛЕКСАНДР ГОНЧАРОВ
Дата публикации: 25 июня 2017, 14:45

Европейцы всегда любили Россию своеобразною любовью.

На самом деле русский тип человека абсолютно противоположен европейцу. Александр I вполне представим, как старец Феодор Кузьмич, бредущий по Сибири, а вот Наполеон в качестве скромного корсиканского аббата кажется сказкой и бредом.
С эпохи Отечественной войны 1812 года минуло 205 лет. И она до сих пор дарит нам урок, который лучше всего выражают слова П.И. Бартенева: «Стоит только прочесть описание Отечественной войны, чтоб не любящему России возлюбить её, а любящему полюбить ещё жарче, ещё искреннее и благодарить Бога, что такова Россия».
А Евросоюз? Он неизменен и сейчас. Его, правда, теперь волнует не русская селедка, но нефть и газ. И от похода на Россию очередного Наполеона или Гитлера сдерживает лишь ядерное оружие нашей державы. Не следует бранить США и Европу за их намерения. Они готовы нас атаковать, как вампиры, и чувствуют гнилую свою западную кровь, которая сама может пустить их в дом свой. А поэтому надо выдавить эту кровь из себя, прекратить подражание чужому и зажить по-своему, может и по дурному, но по-своему. По Божьему велению, а не по людскому хотению…
И сказать Европе и ею насаждаемой мифологии четкое русское «прощай».
И держать осиновый кол про запас…
Мало ли что…
Александр Гончаров, Сегодня.Ру
--- End quote ---
https://news-front.info/2017/06/25/proshhaj-ev-ropa-aleksandr-goncharov/?utm_source=giraffio
...
...
Някой от изброените в заглавието категории, би ли могъл да отговори на въпроса, как се нарича Божията воля в Русия?
 

Петкан:
10% от руснаците гладуват, а 50% се считат за живеещи в мизерия.

[youtube]cqDu8hkbkDw [/youtube]

ВЕДУЩИЙ В ПУХ И ПРАХ УНИЧТОЖИЛ ПУТИНА И МЕДВЕДЕВА С ПРАВИТЕЛЬСТВОМ РФ

NEWS Russian Channel
Published on Jul 27, 2017

Петкан:
Руската статистическа служба "Росстат" съобщава, че за трета поредна година, считано от 2014 г., паричните доходи на населението намаляват.--- Quote ---Росстат: в январе-июле реальные доходы россиян снизились на 1,4%

"Реальные располагаемые денежные доходы россиян в январе-июле снизились на 1,4% по сравнению с аналогичным периодом 2016 г., сообщает Росстат. В июле реальные доходы возобновили снижение на 0,9% после стабилизации в июне.
Реальные доходы населения сокращаются три года подряд: в 2016 г. доходы упали на 5,9% в реальном выражении, в 2015 г. было падение на 3,2%, в 2014 г. их снижение составило 0,7%..."
--- End quote ---
https://www.vedomosti.ru/economics/news/2017/08/17/729940-realnie-dohodi-rossiyan-snizilis

HighVoltage:
Това е старо като публикация, но си е актуално като съдържание:
Какво показват финансовите резултати на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД?
Тази година "Лукойл" /2015/може за първи път от 7-8 години да излезе на печалба, обяви бившият енергиен министър и сегашен представител на държавата в директорския борд на бургаската рафинерия Румен Овчаров.

По време на първия управленски мандат на ГЕРБ "Лукойл" имаше проблеми с бившия финансов министър Симеон Дянков, а бившият и сегашен шеф на митниците Ваньо Танов /2015/ определи компанията като "нулев пряк данъкоплатец".
Всяка година бургаската рафинерия отчита милиардни обороти, но що се отнася до печалбата картината е коренно различна. За последно "Нефтохим" е имал положителен финансов резултат през 2007 година. Тогава компанията е била на плюс със 103,5 милиона лева.
Защо фирмата е на загуба?

Вероятно такава е нейната роля в сложната счетоводна организация на групата "Лукойл", която включва най-различни дейности по добив и търговия с петролни продукти, които се простират в различни юрисдикции на територията на Европа.
Така че подобно на други големи международни компании, вероятно "Лукойл" прави трансферно ценообразуване, при което заради данъчни цели печалбата на групата или дивидентите се прехвърля там, където облагането е най-изгодно. Законно ли е? Напълно.
https://clubz.bg/29251-pecheli_li_lukojl_v_bylgariq_otgovoryt_shte_vi_iznenada

HighVoltage:

36 пъти е превишена нормата на сероводород във въздуха в морския град /2016г./
 
Рекордна глоба за „Лукойл Нефтохим”! Компанията ще бъде санкционирана с 250 000 лева заради обгазяване на Бургас 36 пъти над допустимата норма. Превишението е станало в малките часове на нощта и за късмет, пострадали няма. Но общината в Бургас е имала готовност да евакуира населението.
От 30 март вечерта жителите на Бургас и най-вече квартал „Долно езерово” усещат задушлива миризма.
------------------------------

Дано наистина да не се толерират своеволията на Лукойл, наскоро гледах една поредица: „Суша: отровни води”, която ме порази с обективността си, понеже в Америка да направиш филм срещу Шаврон и DuPont си е малка революция. За съжаление и там само хора, които са пряко засегнати от тези отровители се вълнуват от случващото се, а другите нехаят, и там политици и сенатори си затварят очите за престъпленията на промишлените гиганти.
Интервюираха семейство лозари от Калифорния, които казват че Шеврон имат право да влязат в лозята им и да сондират независимо от протестите им. Компанията добива 80% от петрола в щата. В следствие на търсенето на шистов газ, се получава огромно количество солена вода в почвата, което е причина всичко насято на нея  после да загние и загине.
А историята за завода на DuPont, който произвежда тефлонови продукти с С8 още от 1961 е страшна. От самото начало са знаели, че е токсичен за хората, но признават това чак след 2000 година. Още през 20-ти век са следели техните служители в специални дневници, след като разбират, че работилите с С8 жени раждат деца с малформации, това което правят е да скрият информация, но поне премахват жените от цеховете за тефлонови тигани. 
Само за 20 години в река Охайо са изхвърлени 9 мил. тона С8, който причинява 8 различни видове рак на хиляди хора в района.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version