България и българите > Български националисти

Националисти влизат в най-новата десница

(1/3) > >>

Nordwave:
Автор www.bgrod.org 
петък, 15 юни 2007
Двама националисти - лидерът на партия "Целокупна България" Григор Велев и председателят на партия "Гранит" Румен Леонидов са сред учредителите на новото дясно Движение за национална демокрация. Проф. Георги Бакалов оглави новата гражданска организация, а Валентин Василев (СДС), проф. Георги Марков, Евгений Бакърджиев (Съюз "Радикали"), Иван Колчаков (СДС), Йордан Василев (Институт за литература към БАН), Румен Леонидов и Георги Табаков (председател на Българския икономически форум) са в Управителния й съвет. Амбицията на движението е да консолидира дясното пространство, като се надява на 1,5 млн. потенциални избиратели. Организацията иска да промени избирателната система и да разработи национална доктрина с визия за развитието на България през следващите 15-20 години. Лидерът проф. Георги Бакалов смята, че трябва да се съчетае мажоритарното начало с преференциални елементи при избори.
Движението за национална демокрация ще формира експертни групи, които ще изработват становища по проблеми, свързани с науката и образованието, реализацията на младите българи, социалната сфера, както и развитието на средния и дребния бизнес. Проф. Стоян Воденичаров, който е съпредседател на сдружението на Българската отбранителна индустрия, пък заяви, че България е изправена пред предизвикателството след 20-30 години да стане само географско понятие и затова една от целите, които трябва да си постави сдружението, е да я направи богата държава с богати граждани.
Проф. Бакалов отхвърли тезите, че сдружението е професорска партия или националистическо обединение. Според него наличието на десетина професори при 190 души учредители не определя движението като професорско.
Актьорът Ангел Георгиев от Българска евродесница коментира, че лидерите на СДС не са разбрали, че СДС е кауза и са я превърнали в казионна партия. Синята река се превърна в мръсно поточе, сега трябва да се изчистят до дъно утайките, боклуците и мръсотията, за да се превърне в чисто ручейче, допълни той. Движението за национална демокрация няма намерение да се преобразува в политическа партия. Въпреки това учредителите ще обикалят из страната, ще създават свои структури, а на предстоящите през есента местни избори ще подкрепят "качествени кметски кандидатури".

Der Sturmer:
Как не им омръзна на тези хора да правят все нови и нови десни партии! :-[

Царица:

--- Цитат на: Der Sturmer в Юни 15, 2007, 14:33:16 ---Как не им омръзна на тези хора да правят все нови и нови десни партии! :-[

--- Край на цитат ---

Луд умора няма :lol:

Атила:
С леви последователи на маркс и енгелс, дясна политка да правят. Наистина че това си е достойно за болниците за психично здраве. Пък и това е целта! Разводнена и разбита десница, силна и обединена левица. "Разделяи и владеи" бе хора, не се ли толкова усещатате, целта на занятитето на ДС и комунистите какво е? Истинското дясно, е на път да спечели на хората сърцата, със своята наистина хуманна политка, да се съхрани паметта на един народ. И тези сега, искат да се намърдат, не канени там където не им е мястото. И сега такива празити с тези си опити, се опитват да се доберат до върховете на лидерското място на десницата, и пак да са те отгоре на ръководното място. И все пак, те да са отгоре. И се готвят пак да управляват, без оглед на това, кои ги - подкрепя? и кои не ги подкрепя. Все едни и същи мутри бе. Вече 17 г. и не се сменят с по-нови кадри. - Поне да замажат лицата на избирателите си. Какво да ви кажа! Луди колкото си искате ги има на този свят. Така че, тези не са по-различни, от другите луди от левицата. "ЛУД УМОРА НЯМА. ПАДА, СТАВА И ПАК ПРОДЪЛЖАВА. КАТО СКЪСА ЦЪРВУЛИТЕ! ОБУВАШ МУ ДРУГИ, И ГО ПУСКАШ ДА ПРОДЪЛЖИ ПАК ДА ХОДИ".

club28:
 :-[  Аз предлагам всеки да си направи партия така е по добре като сме разделени явно можем повече.Вместо всички да гледаме да сем заедно всеки гледа да е разединен не мога да ги разбера тия хора :-[

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия