България и българите > Български националисти

Скандали тресат русенската АТАКА

(1/2) > >>

Division:
Недоволните бивши от "Атака" - Русе срещу Атила Минев

Сериозни противоречия възникнаха между близо 20 бивши членове на "Атака" в Русе и охраната пред Дома на учителя днес преди провеждане на общинските събрания по повод местните избори. Те недоволстваха от политиката провеждана от част от Общинския сбор и неговия председател Атила Минев. Настояваха да влязат и гласуват в залата, а също и предадат документи лично на ръководителя на партията Волен Сидеров при пристигането му. Така те привлякоха вниманието на русенските медии и случайни минувачи с викове и закани. Те варираха от "Кръв ще се лее !" до "Да направим нова партия !"

Единият от тях - Румен Кутинчев - представи своята позиция. По думите му от учредителите на "Атака" в Русе много малко са сега членове /от 82 учредители са останали само 7/. Атила Минев бил внедрен в партията. Той дошъл при Христо Попов - областен координатор и настоящ депутат и "Изскочил с номера, че дядо му бил свещеник". Той знаел, че и този на Христо Попов е бил свещеник и целта била да се привлече вниманието му. Атила Минев бил внедрен от хора, които не искали да се създаде силно гражданско общество.

Отправени бяха упреци към Десислав Чуколов и Атила Минев, че били разбили партията, че г-н Минев бил доносник, че щял да се откаже от кандидатурата за кмет, тъй като ще му се извади досието и пр.

Не се свърши дотук. Волен Сидеров бе обвинен, че създал кръг от послушковци. "До г-н Сидеров и магаре да вържеш - ще го изберат", говореха недоволните пред медиите. "Г-н Сидеров не трябва да бъде повече шивач на депутатски и кметски костюми. Трябва да бъде принципен !" Съмненията на бившите членове са , че "кадрува" г-н Ибришимов, а г-н Сидеров бил притиснат между "голата истина и семейната възглавница".

В квартал "Чародейка", например, се събирали 1 400 гласа. Сега не било ясно какво ще стане.

По - късно г-н Сидеров бе категоричен: "Не знам за конфронтация да има" по повод питане от в. "Утро" за противоречията в местната структура на партията. Добра оценка бе дадена на хората на "Атака" в Русе заради добрите резултати на евроизборите и президентските избори. Надеждите са и за местните избори да се повтори доброто представяне.

Областният председател на "Атака" Христо Попов се въздържа да коментира, като отклоняваше въпросите с думите, че е зает с работа с общинските ръководства и местните избори.

Тепърва ще се види дали най - сериозната структура на "Атака" в страната ще преживее поредното предизвикателство и ще се предпази от вредно външно въздействие в най - неподходящия момент.


http://www.ruseinfo.net/ news_20592.html

Division:
Предизборна хроника:

Атила Минев одобрен за кандидат - кмет на "Атака" в Русе, попълнен и Общинският сбор

Преди минути в препълнената зала на Дома на учителя в Русе след близо 1 - часово заседание единодушно бе определена личността на Атила Минев за кандидат - кмет на партия "Атака" в Русе. Това е второто му поредно включване в състезанието за кмет на града и общината след частичните местни избори през 2005 година. Въпреки тенденцията областните лидери да поемат тежестта на кандидат - кметската позиция, то в Русе не е така. Христо Попов е и народен представител.

По този начин днес се оформи т. нар. "тройка" на ползващите се с най - голяма обществена подкрепа понастоящем политически сили в града ни /ако се съди по последните резултати от изборите за евродепутати/ - ГЕРБ, "Атака" и БСП. Те имат шансове да се подредят на първите 3 места тази есен, като най - вероятен понастоящем при ниска избирателна активност е балотаж Б. Йотов - В. Танов, където позицията на "Атака" ще е решаваща в голяма степен.

В присъствието на Волен Сидеров - ръководител на партията, единствения русенски евродепутат - Десислав Чуколов, областния координатор - Христо Попов, бе попълнен също единодушно Общинския сбор. Така той вече е в състав - Атила Минев, Т. Кънева, Пламен Ламбев, Мирослав Славчев /касиер/ и Добромир Димитров.

В момента активно се работи върху предизборната програма на кандидата за кмет А. Минев, увериха от неговия щаб присъстващите членове на партията.

"Тези хора, които са отвън, някои отдавна, а други - сравнително отскоро, не са членове на общинската организация на партия "Атака" в Русе. Те са изключени категорично и единодушно с решение на общинския сбор заради поведение, станало несъвместимо, както с политиката на партия "Атака", така и заради уронване престижа и авторитета на общинското ръководство и лично на председателя на общинската организация. Така че, всичко това, което създава известен шум, неспокойствие или някакви въпроси у любознателни и любопитни журналисти, които се изживяват като журналисти е плод по - скоро на манипулация, отколкото на нещо, което действително съществува. Искам да подчертая, че вътрешнопартийна опозиция в общинската организация на партия "Атака" няма и общинското ръководство на организацията няма да допусне да има такава. И нека всеки, който си прави подобни сметки, да запомни това, което казвам в този момент, защото очевидно тези хора, които дълго изтърпяхме със свойствената си толерантност, арогантно погазиха основни ценности и събориха всички мостове, които ни свързваха заради общата ни дейност през тези години. Аз безкрайно много съжелявам за тези хора. Може да е парадоксално, но е така. Защото в тяхно лице така или иначе ние имахме гласоподаватели на партия "Атака". И съм сигурен, че тези хора няма да гласуват за общинската листа на партия "Атака" сега", каза г-н Минев пред две медии и членове на организацията днес по повод опитите за провокиране на конфликт и охраната, допускаща само членове на партията в Дома на учителя.

Волен Сидеров поясни, че в Русе ще има отделна листа за общински съветници. Техният брой ще е 51, допълни г-н Минев. Г-н Сидеров предупреди, че трябва много да се внимава след избора на общински съветници, тъй като те поемат сериозна отговорност с участието си в местното самоуправление и не трябва да изневеряват на поръченията от избирателите. Стремежът да имат в града собствен кмет обаче не значи, че коалиции въз основа на принципи ще се изградят по места - главно срещу противопоставяне влиянието на ДПС в други общини в област Русе. Даден бе пример с други места в страната, където е имало първоначални договорки с ГЕРБ /в Кърджали/, които са се провалили.

Според него НДСВ ще се стреми да запази статуквото, въпреки че не му се иска да бъде заедно с БСП и ДПС само заради настоящите си властови позиции, които при предсрочни избори със сигурност ще загуби. По тази причина вероятността такива избори да бъдат осъществени ще се предизвика от народното недоволство заради високите цени на всичко през тази зима, а не заради разцеплението на тройната коалиция.

Междувременно Волен Сидеров призова до 2009-а година, когато са редовните парламентарни избори, да се работи последователно за защита целите и принципите на "Атака" в полза на България. Така ще се запази прогресът в привличане на гласоподаватели от евроизборите, когато почти всички политически сили се разочароваха в резултатите заради отлива на доверие от страна на гражданите.

http://www.ruseinfo.net/ news_20594.html

Division:
Издигнаха Атила Минев за кандидат-кмет

Входът пред Учителския дом беше буквално задръстен с противници на Минев, които чакаха идването на Волен Сидеров
Валентина НИКОЛАЕВА

Общинският лидер на “Атака” Атила Минев беше номиниран за кмет на Русе на свиканото снощи организационно събрание на партията. Волен Сидеров и евродепутатът Десислав Чуколов показаха пред присъстващите видима подкрепа на номинацията. Сидеров дори каза пред журналисти, че е много доволен от изборните резултати на партията в Русе.

До редакционното приключване на броя събранието не беше приключило, а народният преставител Христо Попов не взе отношение по номинацията, не размени нито дума с Минев, Чуколов и Сидеров. Близо половин час преди идването на Сидеров пред входа на Учителския дом, където беше събранието, се бяха събрали противници на Минев. Вътрешната опозиция, предимно от възрастни хора, чакаха появата на Волен Сидеров, за да му кажат, “че Атила ще продаде “Атака” и е внедрен от сруктури, които са против гражданското общество”. Оказа се, че много от тях вече са изключени от партията. Румен Кутинчев, обявил се за говорител на опозицията, каза пред медиите, че Волен бил разкъсван “между голата истина и семейната възглавница”. Кутинчев обясни, че “Атака” всъщност се управлява от тъста на Волен - Георги Ибришимов. Опозиционери обясняваха, че Минев е казал ”който има пари, той ще стане съветник”. Колю Стефанов прогнозира, че Минев ще си направи отвод, защото няма да издържи проверката за връзки с ДС. Според него трябва да има друг кандидат-кмет. “И магаре да изберем, и магаре ще влезе в общинския съвет, щом е до Волен Сидеров”, каза Кутинчев. Колю Стефанов съобщи на чакащите медии, че в Русе основатели на “Атака” са били 82-ма човека, от които са останали 7. При влизането си в Дома на учителя Сидеров подчерта, че в “Атака” Русе проблеми няма и че щом Минев е изключил хора, значи има защо. Сидеров покани журналистите на форума, за да се убедят в единството на “Атака”.

http://www.brjag.eu/index.php? option=com_content&task=view&id=16476&Itemid=2

Division:
Учредител на Атака къса членската си книжка пред Сидеров 

Ще скъсам членската си книжка пред Волен Сидеров. Това заплаши снощи в Русе членът на партията Румен Кутинчев. Той се представи като един от учредителите на Атака. Като причина за протеста си той посочи възмущението си от това, че хора като Атила Минев, общинският лидер на Атака в Русе, се „намърдват“ на възлови постове в партийната иерархия.


От 82-ма, в момента в редиците на Атака са останали само 7 от учредителите на организацията в Русе, аргументира се Кутинчев. По думите му, Минев бил внедрен в партията. Представил се за внук на свещеник, за да използва обстоятелството, че дядото на областния координатор на Атака Христо Попов също произхожда от свещеническо семейство. Номерът минал и Атила бил „катапултиран“ на лидерското място в една от най-силните организации на Атака в страната.
„Вътрешнопартийна опозиция в общинската организация на "Атака" в Русе няма и общинското ръководство няма да допусне да има. Това каза в коментар Атила Минев. Той предупреди, че всеки, който си прави подобни сметки, ще бъде дълбоко разочаро                                                                                                                          Автор http://vest.bgrod.org/index.php?option=com_content&task=view&id=3072&Itemid=30

Аз съм БЪЛГАРЧЕ:
Атила Минев ми е бил учител по английски език в Гимназията по туризъм "Иван П. Павлов"-гр.Русе.Нищо лошо не мога да кажа за него.Дано има успех на изборите!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия