България и българите > “ген. Христо Луков марш”

Лекции за живота и делото на ген. Христо Луков

(1/2) > >>

Nordwave:
Лекция на Никола Алтънков в Централния щаб на БНС


На 29.01.2009 г. /четвъртък/ от 19:30 ч. в Централния щаб на БНС в София ще се проведе лекция на тема „Националистическите организации преди 1944 г., и живот и дело на ген. Христо Луков”. Лектор ще бъде историка Никола Алтънков. Той е един от малкото изследвали младежките патриотични организации в България от 20-те и 30-те години на изминалия век.

Неговата книга „Нарекоха ги фашисти” е най-подробния и безпристрастен труд за легионери, ратници и отецпаисиевци. Лекцията ще се проведе в рамките на мероприятията по отбелязването на годишнината от смъртта на  ген. Христо Луков и на нея ще бъде отделено подобаващо внимание на основоположника на съвременния Български национализъм.

След лекцията ще се проведе дискусия с г-н Алтънков, на която всеки от присъстващите ще може да зададе въпрос към лектора.

http://logr.org/lukov/?p=163

Мамарчев:
Добра инициатива!   :eusa_clap:

fw:
На 29-ти януари (четвъртък) в 9-та аудитория на ПУ “П.Хилендарски” от 17:30 часa БНС/ГВАРДИЯ -Пловдив ще проведе лекция на тема: ” Националистически организации преди 1944. / ген. Христо Луков - живот, дело, завет.” Лекторското място ще бъде заето от Димитър Манов. Целта е повече пловдивчани да се запознаят с личността на героя. Лекцията е поредната, която регионалната организация на младите националисти ще изнесе в града.

http://logr.org/lukov/?p=176

fw:
На 29-ти януари в ПУ “Пайсии Хилендарски” БНС/ГВАРДИЯ проведе лекция на тема ” Националистически организации преди 1944г.  и ген. Христо Луков “. Това беше поредното събитие в програмата по отбелязването на годишнината от смърта на ген. Христо Луков. Да се запознаят с живота и делото на героя от Първата Световна Война, бяха дошли над 50 момчета и момичета. От катедрата говориха Йордан Николов и Димитър Манов – членове на Съюза. В самия край беше дадена думата и на един от гостите – съвременник на ген. Христо Луков, който ни разказа интересни неща от срещите си с него, а на въпроса на един от гостите, дали счита БНС за наследник на СБНЛ заради куража и дейността, която развива, възрастният човек отговори: “Да, разбира се. Гледайки вас днес, аз виждам себе си преди години”.  БНС/ГВАРДИЯ – ПЛОВДИВ благодари на всички, които се отзоваха на поканата ни и присъстваха на тази лекция, която не е първата и със сигурност няма да бъде последната.

http://logr.org/lukov/?p=183

Огражден:
Браво - дали някой се е сетил да заснеме лекцията?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия