България и българите > Българският медиен портал

Пропаднали антибългарски медии и малоумниците, пишещи в тях

<< < (3/3)

Петкан:
Крезовски заплати в Нова! Някои си докарват по над 100 бона! (Шокиращи факти)


Шефката на отдел „Новини и актуални предавания” в Нова телевизия Дарина Сарелска, която бе обвинена от разследващия журналист Васил Иванов в цензура и обслужване на политическия и съдебен елит в страната, не се е вясвала цяла седмица на работа.
След безпрецедентния медиен скандал, който съпътства напускането на Васил Иванов и мощната подкрепа, която получи журналистът в социалните мрежи, Сарелска закри профила си във Фейсбук и врътна ключа на стъкления си кабинет, наричан от подчинените й „аквариума”, писа „Уикенд“.
„Дарина не е идвала на работа от миналата събота, преживява изключително тежко разигралите се събития. Не си е пуснала молба за отпуск, нито болничен, но е изпаднала в нервен срив. Комуникира по телефона единствено с приятелките си Ани Цолова и Генка Шикерова, които на практика управляват временно новинарския отдел в нейно отсъствие. Не беше честно това, което й причиниха”, издават от нюзрума на Нова телевизия.
Mиналия петък Дарина Сарелска трябваше да гостува в сутрешния блок на Нова тв, но не се яви на живо на екран, след като предния ден бе буквално попиляна от стотици гневни коментари на фейсбук страницата си.  Интервюто бе излъчено на запис.
И въпреки че не се вясва на работа, това не пречи на Сарелска да взима рекордните 15 бона на месец. А каква е цената на свободния ефир? Стойността на заплатите на работещите в НОВА ТВ журналисти бе публикувана от „Таблоид“ (данните са от 1 февруари 2017г.). Някои дори си докарват до над 100 000 на година:

Дарина Сарелска – 15 000 лева
Ани Салич – 8000 лева
Виктор Николаев – 8000 лева
Ани Цолова – 8000 лева
Генка Шикерова – 8000 лева
Лора Крумова – 7000 лева
Галя Щърбева – 7000 лева
Николай Дойнов – 6500 лева
Даниела Тренчева – 6500 лева
Марина Цекова – 4500 лева
Марин Николов – 4000 лева
Богомил Грозев – 4000 лева

При това огромна част от журналистите си докарват допълнително по още толкова, че и отгоре на месец, участвайки в мероприятия на протестърите, спонсорирани от „Америка за България“ и „еколозите“, смучещи милиони от държавни и други поръчки.

http://7dnibansko.bg/archives/5810
...

--- Цитат ---Неотдавна стана ясно, че по същата схема добри доходи са си осигурили и водещите на „Комбина“. Официалната месечна заплата на Лора Крумова е 7 хил. лв. толкова взима и нейната дългогодишна приятелка Галя Щърбева. За определени репортажи обаче те получават и допълнителни суми, които също достигали до 40 хил. лв. на всяко тримесечие.

На фона на тези солидни суми колегите им от конкурентната Бтв са направо бедни като църковни мишки.

Бившите водещи на централните новини Венелин Петков и Гена Трайкова са си повишили заплатите след като станаха шефове. В момента Петков е директор „Новини, актуални предавания и спорт“ с 8 500 лв. месечни доходи, а Трайкова е главен редактор на новинарските емисии – също с 8 500 лв. заплата. Това ги направи най-мразените шефове в медията.
--- Край на цитат ---
http://skandalno.net/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B2-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2-19-165630/
...
Високоплатени лъжци, които всеки ден със загрижен вид коментират проблемите на обикновените българи.

HighVoltage:


Цензорът най – после си намери мястото в телевизия Bulgaria on air.
Дълбокомислено той се бил зачудил, защо не ценим „най – голямата си придобивка” – културата? От култура никой не ни е лишавал от векове  насам, но виж свободата и от най – вече свободата на словото........... той много силно искаше да ни лиши.
Свободата, Санчо, а не салама, който ни предлагате е най – голямата ни придобивка и няма да ни лишите от нея!

HighVoltage:
СКАНДАЛ! БТВ спират репортаж за пребитите от Цигани Брутално Майка и дъщеря, които лежат в Болница.

https://ibtnews.bg/2017/07/04/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B1%D1%82%D0%B2-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B6-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82/Вчера /04.07.2017/ ви информирахме за Бруталния случай на пребитата 51 годишна зъболекарка и 14 годишната и дъщеря в село Мокреш област Монтана
Ние от IBTnews.bg обещахме на Мила Михайлова, голямата дъщеря на пострадалата да не оставим виновните ненаказани. Днес ние отново се свързахме с нея и научихме, че от БТВ отказват да излъчат репортажа, който са направили вчера в селото? Попитахме естествено, защо отказват и както се досещате са обяснили, че репортажа насаждал етническо напрежение?!
БТВ репортерката, която вчера е била изпратена на място да снима записа е потвърдила пред Мила, че е открила част от биячите и те с гордост са твърдели, че са извършили Бруталният побой – сега искаме да знаем БТВ, чии нареждания изпълняват и какво още чакат, за да излезе Истината в телевизионният ефир? Може би чакат някой да умре ли? За да имат Сензационни новини.   Случаят в с. Мокреш е опит за убийство над две български жени от страна на ниско интелигентни същества с цел да утолят жаждата си за кръв. Десет човека, ако циганин без образование и морал е човек с бухалки и дървета в ръце са искали да убиват и само случайността и проливният дъжд е спасил може би, жертвите на побоя.
Днес те лежат в Болница, а БТВ продължават да се ослушват или да изпълняват заповедите на някой, който с цената на всичко иска да е на власт, вместо след Асеновград за който пак Страницата Национален Протест срещу Безобразията в България, наш партньор първи писаха вече трябваше да си е подал Оставката.
Отдавна знаем, че Държавата е на Автопилот и никой не се интересува от хората, но в случаи като този поне се надявахме, така наречената телевизионна журналистика да вземе нещата в свои ръце. Предлагаме на БТВ да предадат поне записа на Прокуратура, за да се видят самопризнанията на самозабравилите се цигани и да може да се предприемат адекватни действия за наказания на виновните, които и в този момент, се разхождат ненаказани. Не става господа журналисти да укривате улики и самопризнания на престъпници и се надяваме да не сте унищожили репортажа.

Петкан:

--- Цитат ---"от БТВ отказват да излъчат репортажа, който са направили вчера в селото? " (цит. HighVoltage « -: Днес в 16:51:49 » )
--- Край на цитат ---
...
...
Недоумяваш HighVoltage, как може да има българи, които са по-лоши от циганите!
Ето ги, БТВ в целия им "блясък"!!!
Що се отнася до тази телевизия, скриването на истината не е в тяхна полза, защото "журналистите използват медийното пространство за да подобрят осведомеността на хората относно фактите, процесите и събитията, така че те да бъдат наясно с влиянията и силите, които действат в обществото." (Принципи и цели на журналистическата професия в България и ролята на СБЖ. Преамбюл ).
Излиза, че са лъжци и поръчкови играчи представителите на БТВ.
Нещо като тези журналисти от бекапейското "Работническо дело", работещи на основата на сталинския принцип "Есть человека, есть и проблема. Нет человека, нет проблема."
Перифразираният сталинския израз от страна на битивийците може да бъде прочетен така: "Има информация, има проблем. Няма информация, няма проблем!"

Медиите са проводник на информация до публиките си, чието съдържание често води до убеждаване и дори до пропагандни внушения.
Внушението, което прави БТВ със скриването на истината за побоя в с. Мокреш е тази, че в България няма етническо напрежение и това е поръчка на властта.
Туширането на информация за цигански бандитизъм и мигрантски нападения е общоевропейска практика, и е опит за скриване на неспособността на европейската правозащитната система да защити елементарни човешки права.
От друга страна медиите са в услуга на тези властници, които не искат да признаят невъзможността за преодоляване на социалното напрежение по въпросите с нарушаването на човешките права на обикновените български граждани от страна на циганския етнос.
По този начин властниците си измиват ръцете и не поемат отговорност за случващото се, а изявяващите се телевизионери ги обслужват без всякакъв свян, досущ като представителките на най-древната професия.

HighVoltage:
 :Azn: Това което най – вече имах предвид  бе следното – може да изпаднем в ситуация да обиждаме като цяло българите, заради някой, който не е българин. В нашата държава има много малко етнически българи, става така, че всеки който не е очевидно циганин или по име турчин в онази тема може да го изтипосаме за срам на всички българи.  Нека да е изкълчен патриотизъм това моето, но  за мен тези хора не са българи, дори да имат български имена и всички в семейството им да са с български имена, за мен те не са българи и аз за тях пет пари не давам. Работя с много хора и често се е случвало да мисля някой за българин, а после се оказва че я дядото му  бил казак, я бабата гъркиня, майка й на някоя била румънка.............  Нямам нищо против тези хора, но от това че е жълто като пате, ходи като пате, кряка като пате в  нашия случай не следва задължително, че е пате. 
Това е братчето ми, не мога да си конвертирам мисленето.
Мърша и невежи сред българите има, но враговете и мъчителите на народа и на България не са българи.
--------------------------
БТВ мисля на първо място, че обслужват интересите на ДПС.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия