Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Православие / Re: Вярвате ли в Господ?
« Последна публикация от Индивидуалист - Днес в 10:23:01 »
Този, Който създаде небесата, Той ще съди племената
96 псалм
-----------------------------------
Смирението е огромна част от вярата в Бога. Да се смири човек пред Бог означава да признае и приеме величието на Бог и неговата воля преди своята собствена. От Бог идваме и при Бог отиваме. Най-големия пример за смирение е Христос. Той, Който можеше да унищожи палачите си, не го направи и изпълни мисията си докрай. Заради човечеството го направи. Бог знае по-добре какво е добро за човека, отколкото самия човек знае. Хората не би трябвало да приемат това като ограничение а обратно. Имат огромна свобода на избора да избират винаги Божия път. Добрият път. Или да не го избират. Имат и най-сигурния помощник в този път - Създателя и Твореца, нашия Баща от небесата. Това което изглежда като ограничение за човека е всъщност предпазване от злото. Предпазване от бръкване в контакта, предпазване от пресичане на червено. За да се радваме на живота.

Смирението може да се възприеме и като част от себевладението, което е една голяма основа за поведението ни в живота. Човек без себевладение е за никъде.

Когато някой те е засегнал а ти се смириш и не му реагираш / но не защото се страхуваш, а осъзнато се въздържиш от реакция/ , това е великодушие. Върхът на нравствената стълбица.
---------------
2
Не ми се иска животът ми и бъдещето на родната ми страна, да се определят от бивши партийни секретари и партийни кариеристи-лъжци!
Партиите няма да донесат подобрение на живота в България. От няколко години това е твърдото ми становище. Първата крачка към добро виждам в разпускането им. Така или иначе зад всяка длъжност, пост и работа стои отделен човек. Не виждам защо трябва да се членува в партия. Всеки да отговаря за делата си. А не партията да ги измъква. Тогава много трудно ще бягат от правосъдието.

Иначе някои наистина се връщат. Мой добър приятел и стар колега се върна преди 2 години от Лондон. 10 години беше там, утвърди се с фирма, работеше, печелеше, там създаде семейство, вече с 2 деца, но се прибра. Родителите му са вече на години и където има чувство за дълг и обич, парите и благосъстоянието далеч не определят смисъла на живота. Тук си дойде, направи си фирма и веднага заработи и изобщо да е жив и здрав!
Дано са повече като него.
3
България / Re: Неудобни истини
« Последна публикация от Индивидуалист - Декември 14, 2017, 11:04:02 »
При тая дива селяндурщина в почти всички ръководни сфери, да се говори за елит е трагикомично. А пък като чуя политически елит и ми иде да викам силно.
Фарс, както е изписано със спрей на различни места из Варна.

Бай Тошо поне се беше обградил с учени, поети, писатели, художници, и все нещо е прихванал и от тях. Верно,че и те са се нагаждали. Но сега ташака е огромен, освен един-двама пишман артисти като Мутафчиев, около властта едва ли има нещо качествено. Свестните не се доближават до властта, камо ли да и се мазнят за облаги и пари.
4
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Декември 13, 2017, 20:03:49 »
Мари Тудоро

Мари Тудоро, черна черешо,
се кога мина, мина - замина,
покрай вашите равни дворове,
се ти се карат, карат, ругаят

Дали не си рано станала,
рано станала, двори измела,
двори измела, вода донела,
вода донела, хляба месила

Ази съм либе рано станала,
рано станала, вода донела,
вода донела, хляба месила,
най-ми се карат се зарад тебе

Кат ти се карат, се зарад мене,
аз ще минавам покрай други порти,
там ще задявам другите моми

Минавай либе, се си минавай,
мама е стара нека се кара,
ази съм млада на мен се пада.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=h1GpASE-XlM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=h1GpASE-XlM</a>
5
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Декември 13, 2017, 19:35:42 »
Цитат
"НСО обучава нови шофьори за предстоящото европредседателство. За да стигнат до полигона на службата в Доброславци, кандидат-шофьорите минават през проучване и подбор. Те трябва да отговорят на две основни изисквания – бърза мисъл и плавни реакции."

http://epicenter.bg/article/NSO-obuchava-shofyori-za-evropredsedatelstvoto/142866/2/0
6
България / Неудобни истини
« Последна публикация от Петкан - Декември 13, 2017, 19:22:39 »
Цитат
Борисов: Никой не може да ми обясни защо даваме милиарди за вертолети и самолети, а те не летят!

3156 | 13 дек. 2017 | 15:31

„От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции…", гневи се премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов постави на днешното правителствено заседание въпроса за дисбалансите при осигуряването на средства за въоръжение на различните родове войски. Той посочи, че основната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е предвидена поддръжка при сключването на договорите, и сега са приземени...
Той възложи на министрите на отбраната и на финансите да направят преглед и оценка на възможностите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат сключени до края на годината.

„Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде и никой не говори за поддръжката колко ще струва след това. Най-вероятно по същия начин ще останат на летищата да си стоят така, както „Спартан“-ите и хеликоптерите“, каза премиерът. Според него част от възстановените вертолети биха могли да бъдат използвани за нуждите на Спешната помощ

http://epicenter.bg/article/Borisov--Nikoy-ne-mozhe-da-mi-obyasni-zashto-davame-miliardi-za-vertoleti-i-samoleti--a-te-ne-letyat-/142856/2/0

От какви хора се създава обществения елит?
В демократичните страни обикновено това са представителите на големия бизнес(1), известни производители(2), авторитетни и известни политици (3), известни учени, юристи и известни личности на изкуството(4).
Силни и проспериращи могат да бъдат само тези страни, които са в състояние в подходящото време и в необходимия ред да направят необходимите промени. Но за това управляващите им елити трябва да бъдат отговорни и компетентни и да имат необходимата политическа воля.
И съвсем естествено възниква въпросът, дали в България има истински обществен елит, който може да излъчи своите представители, които да оформят управляващия елит, т.е. хора умни и компетентни, имащи необходимата воля и възможности за да направят някаква положителна промяна?
В политически науки понятието управляващия елит се определя като социална група, заемаща върха на държавната власт, която контролира едрата собственост, значителни финансови и медийни и други ресурси, които и позволяват да се вземат решения на национално равнище, да водят обществото.
Именно тази социална група определя и стратегията за развитие на страната.
Ако управляващият елит своевременно и компетентено провежда необходимите реформи, страната ефективно се развива и е силна, а в противния случай, т.е. ако елита не може да се справи с предизвикателствата на времето , търпи крах и трябва да се заменя с нов управляващ елит, който  е способен да извърши необходимите промени.Когато в управляващия елит некомпетентните и алчните превъзхождат останалата част настъпва криза в политическите, икономическите и социално- държавни отношения, което води до рязко влошаване на комплекса от противоречия, както в управляващия елит, така между елита и хората.
Тези некомпетентни и алчни,които държавата издига на високи постове са често срещано явление в годините на българския преход и след това, до ден днешен.”. Последните са, ако трябва да бъдем пределно точни, „елит” само на политически (обществени) „парвеню” – чиновнически, служебен елит: елит на позицията, а не на качеството. Характерно за чистия тип на неговите представители е, че не се издигат органично, с естествените качества на своята личност до определено положение в социума, но, напротив, чрез положението си по високите етажи на държавата си „набавят” обществен ръст.
Българските тъй наречени "народни представители" са представители всъщност на олигархичен елит, представляващ партийни и корпоративни интереси, а интересите на гражданите са последната грижа на тези уж народни представители, за които някой беше много сполучливо написал, че работата им се състои в това да пърдят тихо срещу 7000 лв. на месец.
Те нека си пърдят в пленарната зала така, както им се иска, но не срещу 7000 лв. на месец и не срещу интересите на данъкоплатците, защото милиардите, за които говори Борисов са платени от заплатите и пенсиите на българските граждани.
Срещу кого и какво, и защо именно сега министър-председателят Борисов изразява някакво недуомение за купените вече 12 хеликоптери „Кугър“ и трите „Спартан“-а?
Недоумение ли е това или наглост, или големи проблеми на един прост човек, набеден за силна личност?
Нека на този въпрос всеки си отговори сам и помисли за това, кои в България са представителите на големия бизнес(1), известни производители(2), авторитетни и известни политици (3), известни учени, юристи и известни личности на изкуството(4).?

Мисля, че скъпоструващите военни машини са купени именно от такива некомпетентни и алчни представители на управляващия елит, с които Борисов е в много близки партийни, приятелски и мафиотски отношения.
Втората част от тази неудобна истина е още по-неприятна и тя подсказва, че тези военни машини "не летят, защото те нямат функции" така, както и функцията на България в НАТО е минимизирана до ролята на склад и плацдарм за водене на бойни действия, иначе машините щяха да летят и да се използват по предназначение- за тренировъчни полети, патрулиране и други.
Утешителното в тази лоша новина за напразно похарчени милиарди левове от българските данъкоплатци е това, че машините, които ще бъдат използвани за нуждите на Спешната помощ са хеликоптери, а не танкове.
Що се отнася до "функционалността" на управляващия елит от марката Борисов & Company към националната сигурност, тя може да се сравни само тази на умрял *уй.
7
Спортни новини / Re: ПФК Левски София
« Последна публикация от Siegfried - Декември 13, 2017, 17:58:02 »
Феновете на Левски скочиха на легендите заради Делио Роси:

Вън на т. нар. легенди от любимия ни клуб  !!!

Тотална подкрепа за Делио Росси !!!


https://7dnifutbol.bg/archives/111371


Братята от Lazio, почетоха паметта на Николай Нинов-Тубата.


Почивай в мир приятелю мой, почивай в мир, няма да бъдеш забравен , защото ти като повечето от нас, истинските Левскари, беше потомък на десни българи, защото и твоя дядо е бил депутат, в една от най - Левскарските и най - десни български партии отпреди 09.09.1944г. -   Демократическият сговор  !

Почивай в мир приятелю, почивай в Мир  !8
Основи на националната Държава / Re: Кой и кога роди мафията в България?
« Последна публикация от HighVoltage - Декември 13, 2017, 16:47:05 »
Известни депутати, кметове и магистрати пропуснаха да декларират доходи за десетки хиляди левовеПеткан, представи си, че си на тяхно място и получаваш пари по банка, от заплата, под масата, над масата, на ръка, през трета ръка ми и ти ще се объркаш кое се декларираше, кое не се? 
Предвид сумите, които са твърде малки за нашия елит и неговите възможности вероятно става въпрос за недоглеждане, то от толкова имане също се обърква човек.
9
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от HighVoltage - Декември 13, 2017, 16:37:09 »
 :Azn: Няма да има къде да стъпиш - наляво холандци, надясно бенгали и тигри
10
Това е твърдото ми убеждение от доста време. Тук предлагам в тази тема да дискутираме и да прочетем как мислят хората, обичащи родината си и живеещи под 63 годишното потисничество.
...10 години са минали откакто съм във форума...Сега се сещам,че някъде август 2007 се бях регистрирал.
Дълъг живот има този форум на общия фон на залязли форуми. Примерно на АТАКА или Zrock. Форумът на Атака беше съсипан умишлено с времето. Като се започне още с Владо. Примитивен човек и нагъл глупак, търсещ изгодата.
След толкова години/ не че откривам топлата вода/ мога да кажа,че почти всичко се криминализира в обществения живот. Всеки на някакъв пост или служба има самочувствие на осно
воположник на живота, всеки дере и скубе колкото може и както му попадне. Пресен случай от последните седмици. Имам позната митничарка, но на друга митница а не на тази за която се наложи. Звъннах и с молба за помощ при пратките на един колега, на когото му ги бяха задържали на митницата около 15 дни. И нейните думи бяха: "   ами той няма ли си канали? в пощата и в митницата - за да си получава нещата, защото аз имам един колега, той така си получава каквото е поръчал..." Ми направо паднах...Всеки ли трябва да е някакъв каналджия...?
Най-голямата мафия е политиката. Благодетелите, кукловодите,някои банкери, тези чиито заповеди и воля изпълняват политиците те са главите на мафията/и по света и у нас/, след тях са политиците, по-надолу са другите по веригата в различните власти. Най-долу са обикновените изпълнители с по 1 гр. мозък в главите си, който им е достатъчен за да се нахранят, натряскат, надрусат и да изпълняват заповеди за пари.

Жалък живот. Човек е създаден със съвсем друга цел и призвание. А не да бъде говедо и добитък.
Страници: [1] 2 3 ... 10