Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Чужбина / Булката на годината
« Последна публикация от Siegfried - Днес в 10:32:10 »


2
На сцената на сегашната българска политика-аз не ввиждам човек,способен да вземе решение от такъв вид.Смяната на политическия курс в една държава,трябва да бъде извършен от най-високо ниво,т.е президента или министър-председателя.В наши дни,двамата са еднакво тъпи и неподготвени за постовете си.Такива неподходящи хора,няма как да бъдат начело на този остър "десен завой",който трябва да предприеме нашата политика,за да догоним нашите европейски братски народи.Това,обаче, няма как да стане,докато за президент имаме болшевик с куха глава и в същото време на министър-председателския пост имаме бивша мутра,силов застраховател със също толкова куха глава.Такива хора трябва да бъдат лишени от граждански права и изпратени да чупят камъни,докато на тяхно място ние сме длъжни да поставим отговорни и национално мислещи хора,взимащи всяко свое решение в полза на народа,а не в името на своя личен интерес
3
Култура / Re: Летен фестивал "Сцена на вековете" - Велико Търново
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 08:05:54 »
„Сцена на вековете“ 2018 (7 юли - 5 септември)


Три концерта са включени в съпътстващата програма на III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“, който ще се проведе през лятото във Велико Търново.

 Концертите ще са в Летния театър на старата столица и започват на 6 юли (петък)  с  „Класика & Джаз с Хилда Казасян“. Най-популярните класически мелодии на маестро Вили Казасян ще бъдат представени от дъщеря му Хилда и Русенската филхармония със специалното участие на Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.
 
На истински спектакъл с песните на „Опасният чаровник“-Тодор Колев великотърновската публика ще може да се наслади на 17 юли (вторник). Музикалните изпълнения ще са на оркестъра на Държавна опера- Варна и група „Акага“ ,а солист ще е актьорът Филип Аврамов.

Най-успешната група на българската лайв сцена - Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще гостуват във Велико Търново в рамките на съпътстващите събития на „Сцена на вековете“ на 24 август (петък), заедно с оркестъра на Държавна опера-Пловдив.

8 заглавия – опера, балет и мюзикъл са включени в класическата програма на тазгодишния фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец. На откритата сцена в Двореца най-добрите си спектакли за сезона ще покажат балет „Арабеск“, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе.


„Сцена на вековете“ 2018 започва на 7 юли с балета „Ромео и Жулиета“.  Оперните заглавия в афиша на фестивала са „ Мадам Бътерфлай“ (14 юли), „Луд Гидия“ (3 август), „Джоконда“ (11 август) и „Аида“ (18 август)..

Под звездите на Царевец през лятото ще има и три мюзикъла –„Зоро“ (21 юли); „Криворазбрана цивилизация“ (27 юли) и  „Човекът от Ла Манча“ (5 септември).

Като подарък за публиката след всеки спектакъл ще бъде излъчвано аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов – Звук и светлина“.

 III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ е носител на  престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019 и ще се проведе под патронажа на министъра на културата г-н Боил Банов.  Фестивалът се организира ежегодно от 2008 г. от община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Цареврад Търнов“.
 
Билети за всички спектакли е предлагат в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново. 

https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/tri-koncerta-v-sypytstvashtata-programa-na-scena-na-vekovete-2018-2101358
4
Не познавам толкова добре езика и неговите особености,но според мен това няма как да бъде сравнявано със санскрит.Мангалите са били част от най-нисшата каста на обществото,а говорещите санскрит са били ок.150хил. души ,което говори за това,че санскрит е бил познаван само от най-висшата каста,т.е мангалите не са имали възможността да го учат,затова най-вероятно от думи,който са чували и заемки от други езици,според местоживеенето(турски,гръцки,румънски и т.н).
5
Езика им е сбирщина от крадени и измислени думи,какъвто е случая с много от езиците на нисшите народи.
В казармата бях с много цигани и от скука започнах да го проучвам. Много интересна и консервативна граматика, действително много заемки, но и изконни санскритски думи.
7
Балкански въпроси / Re: За Турция и турците
« Последна публикация от Петкан - Днес в 00:09:21 »
Американският дипломат Тина Кайданоу-заместник-помощник-държавен секретар по военната политика  предупреди Турция за "сериозния недостатък" на предложената сделка за закупуване на руски противоракетни оръжия, заявявайки, че санкциите, наложени от Конгреса по сделката, ще бъдат само началото, ако Анкара продължава да настоява.
Държавният департамент все още не е предприел действия срещу Турция, която е съюзник на НАТО, по отношение на нейния план за разполагане на руската система за противоракетна отбрана S-400.
Противниците от Пентагона на сделката за производството на ракетните руски комплекси S-400 в Турция твърдят, че решението на Анкара по въпроса за анти-ракетни системи на руско производство ще направи Турция съучастник в нарастващата сфера на влияние на Москва в Близкия Изток.

...
Цитат


 Top U.S. diplomat warns Turkey on 'serious downside' to Russian missile dealBy Carlo Muñoz - The Washington Times - Monday, July 16, 2018
https://www.washingtontimes.com/news/2018/jul/16/top-us-diplomat-warns-turkey-serious-downside-russ/
8
Общи дискусии / Re: Малко разнообразни и доста чалнати снимки
« Последна публикация от Петкан - Юли 16, 2018, 20:55:25 »
На днешната си среща в Хелзинки президентите Тръмп и Путин не постигнаха съгласие относно присъединяването на Крим към Русия и за ядрената сделка с Иран.
https://www.nytimes.com/2018/07/16/world/europe/trump-putin-summit-helsinki.html

https://www.nytimes.com/2018/07/16/world/europe/trump-putin-summit-helsinki.html
9
Спортни новини / Re: Световно първенство по футбол 2018 г.
« Последна публикация от Петкан - Юли 16, 2018, 20:08:50 »
Хърватска слабо ме интересуват, просто споделям с вас снимка на футболният отбор на Хърватска, по време на ВСВ !Като слабо те интересува отборът на Хърватска, защо пишеш в темата за световното първенство?
А снимката, която си публикувал сложи в темата за снимки.
Мога да сложа подобна снимка на футболния отбор на Германия от олимпийските игри през 1936 г., когато германците са победили отбора на Люксембург със 7:0, а след това са загубили от Норвегия с 0:2, но не го правя, защото темата е за световното първенство през 2018 г. и сегашният отбор на Хърватия не използва хитлеровия поздрав.
След загубата от Норвегия, Адолф Хитлер никога повече не се е интересувал от футбол и не го е използвал за пропагандни цели.
Футболният отбор "Schalke 04" още преди началото на войната е смятан за любим на нацистите. По време на войната по-голямата част от играчите "Шалке" са били освободени от военна служба.
През по-нататъшните военни години продължават промените във футбола в Германия. Отбори от окупираните територии, като Австрия, Чешката република и Елзас, са включени в "Голямата немска лига" (Großdeutsche Liga ) и през 1941 г. Рапид(Виена) става шампион на Германия. :mad:
...
...
Щом е позволено да се публикуват такива снимки и аз ще предложа нещо извън контекста на темата за Световното първенство по футбол.
Siegfried, ето една статия, която може би ще ти бъде интересна.
Озаглавена е "Защо хитлеристите са преследвали гейовете, но не лесбийките".

Цитат
Warum die Nazis Schwule verfolgten, nicht aber Lesben

https://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article175636038/Homosexualitaet-Warum-die-Nazis-Schwule-verfolgten-nicht-aber-Lesben.html
10
Към момента Българската политика не е пригодена за това което бъдещето ще изисква от нас.Крайната политика се завръща,това че един бивш съфорумец го отричаше  е без значение,ние трябва да сме готови за това завръщане,за да не страдаме от него.Към момента на политическата сцена няма ДОСТОЕН политик,имащ правилните качества,за да може България да оцелее на бъдещата политическа карта на Европа.Това,от което в момента българската политика изпитва СПЕШНА НУЖДА е един чист,достоен и доказан лидер,мислещ повече за Българското бъдеще,за разлика от днешните политици,мислещи за леки жени и софри,все едно не са ЕВРОПЕЙСКИ политици,а башибозуци,дошли да се награбят,наядат и напият.Такива политици-кръвопийци не са ни нужни.Анализа,който представяш е точен,но също не представя РЕШЕНИЕ,като това се дължи,според мен,на позата в която е поставена българската преса-надупена в посока на Бойко и неговите лизачи,от положението им на хора с пари и власт,но това не е въпроса сега...
В България е прието да се иска решение от хора, които нито имат право да взимат решения, нито е тяхна работа.Това обикновено правят политиците, които са неспособни да правят това или бягат от отговорността на решенията.
Анализът си е анализ, а на базата на него се вземат решения от имащите право на това и техните експерти.
Страници: [1] 2 3 ... 10