България и българите > ВМРО-БНД

Адиос мучачос или как агент Каракачанов избра грешния кон

<< < (2/3) > >>

ѣ:

--- Цитат на: Огражден в Ноември 14, 2008, 21:01:59 ---Ами да - Щом Бат Бойко плати нужната сума ще привикат и Господ в прокуратурата ;) А цапнатите "разбирачи" ще се хванат за поредната манипулация.
А и ми е чудно - как така тази коалиция "НАПРЕД" е създадена от и обслужва интересите на БСП и ДПС пък ударите по нея започнаха повече от половин година преди изборите. Как така "разбирате" всеки път само това, което ви изнася? Май основната цел на някои хора тук е да сипят помия по ВМРО, а не да се съобразяват с фактите :) Но нека - на умрело куче нож не се вади. Въпреки, че критикарите тук не заслужават подобно сравнение де - то тези жалки опити за манипулация ако трябва да ги сравняваме с нож - по-скоро са швейцарски ножчета.

--- Край на цитат ---
Да видим дали ще му направят нещо на вашия човек. Или е неудобен или това е просто поредната PR акция. Времето ще покаже. Дори и да го осъдят, то няма да е незаслужено ;) Ковачки е престъпник и мястото му е зад решетките.

Огражден:

--- Цитат на: Иван |Y| в Ноември 14, 2008, 21:05:39 ---Огражден, както си забелязал, аз почти не се меся! Ако скоро се почувстваш разочарован, тогава какво?

--- Край на цитат ---

Тогава няма да имам голям избор - ще се отдам на нещо друго, с което да съм полезен на Родината си - например да си отгледам децата както трябва и да ги науча да живеят достойно и да се борят според възможностите си за добруването на своя народ. както са ме учили мен.
Но до този момент твърдо ще работя за нещата, в които вярвам. 

Бай Иван:

--- Цитат на: Огражден в Ноември 14, 2008, 21:17:42 ---
--- Цитат на: Иван |Y| в Ноември 14, 2008, 21:05:39 ---Огражден, както си забелязал, аз почти не се меся! Ако скоро се почувстваш разочарован, тогава какво?

--- Край на цитат ---

Тогава няма да имам голям избор - ще се отдам на нещо друго, с което да съм полезен на Родината си - например да си отгледам децата както трябва и да ги науча да живеят достойно и да се борят според възможностите си за добруването на своя народ. както са ме учили мен.
Но до този момент твърдо ще работя за нещата, в които вярвам. 

--- Край на цитат ---
Да, това исках да разбера. Благодаря!

друг самотен войн:
Състав на Софийски градски съд прекрати делото срещу бизнесмена Христо Ковачки. Съдебният състав уважи искането на защитата. Според адвокатите на Ковачки в обвинителния акт има разминаване в обстоятелствената част и диспозитива.

По-рано защитата поиска прекратяване на делото - причината е неясно формулирано обвинение. Това лишава подсъдимите от право на защита, тъй като адвокатите не са запознати с конкретното обвинение.

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4511&sectionid=hotnews&id=0000115

Дотук с надеждите за ликвидиране на корупцията от банкерското еврейче Б.Б. Аз, разбира се, не съм имал такива, но повечето хора ще претърпят поредното си разочарование. Ама така е при демокрацията – избори печелят винаги и само тези с пари.
На Б.Б. му дойде дюшеш мекотелото Сидеров и превърналата се в патерица на ГЕРБ Атака.

Петкан:
   
Новият министър на отбраната Красимир Каракачанов - патриот, историк, агент от ДС


ицепремиерът и министър на отбраната в третия кабинет на Бойко Борисов е Красимир Каракачанов. Той е роден на 29 март 1965 г. в Русе.

Баща му Дончо Каракачанов е бил в окръжното ръководство на казионното БЗНС в Русе, депутат във Великото Народно събрание (1990-1991), осведомител и агент на Държавна сигурност.

Красимир Каракачанов завършва история в Софийския университет "Свети Климент Охридски", а през 2014 г. получава докторска степен по право от Югозападен университет "Неофит Рилски" – Благоевград, с тема "Външнополитическата дейност на ВМОРО (1893 - 1918 г.)".От запазеното частично досие на Каракачанов от "Държавна сигурност" се разбира, че той е вербуван на 11 май 1989 г. и е използван по линия на "промакедонския национализъм". По това време той е студент. В материалите по делото, които е достъпно на сайта desebg.com, се съдържат агентурни сведения, включително и собственоръчно написани още като е бил кандидат-агент Дончо и след това под псевдонима Иван. ДС го използва, за да събира информация за сбирките на Културно-просветен клуб (КПК) "Гоце Делчев", в които той също участва. Те се отнасят до хора, свързани с КПК "Гоце Делчев" или югославски граждани, както и за организационното състояние и дейността на клуба.
След обявяването на агентурното му минало самият Каракачанов твърди, че е писал анализи "по определени въпроси за българско-югославските отношения и най-вече по македонския въпрос. Чисто експертни неща, мои лични мнения по този въпрос".

С учредяването на ВМРО-СМД в края на 1990 година е избран за секретар на формацията. От 1995 до 1997 година е неин съпредседател, а след това и председател. В 38-ото Народно събрание Каракачанов става депутат от коалиция ОДС. На следващите избори ВМРО се явява в коалиция с "Гергьовден", но не успяват да влязат в НС. През 2005 година става депутат в 40-ото НС, след като ВМРО се коалира с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и ССД на Стефан Софиянски.

През 2011 година Каракачанов е кандидат за президент и печели по-малко от 1% от гласовете. На предсрочните избори през 2014 година ВМРО-БНД влиза в коалиция "Патриотичен фронт" заедно с НФСБ на Валери Симеонов. Коалицията има 19 депутати в парламента, като подкрепяше второто правителство на Бойко Борисов.

През 2016 година Каракачанов е кандидат за президент на Обединените патриоти (ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака"), като кандидат за вицепрезидент беше Явор Нотев от "Атака". Двамата взеха близо 15 на сто от гласовете.

Коалицията "Обединени патриоти" взе 9.31% на парламентарните избори през 2017 година и 27 депутати, което я направи фактор в аритметиката за съставяне на неизбежно коалиционно правителство.

Депутати от ГЕРБ настояваха, че Каракачанов не е подходящ за поста, защото ще има проблем с получаването на достъп до секретна информация от НАТО заради миналото му в ДС. От ВМРО контрираха, че Каракачанов притежава достъп до секретна информация, получен преди години като депутат във вътрешната комисия. Други източници твърдят, че кандидатурата му е сондирана с партньорите от алианса и отговорът бил в стил "така или иначе не споделяме много чувствителна информация с вас, тъй като ви нямаме доверие".

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/05/03/2964594_noviiat_ministur_na_otbranata_krasimir_karakachanov_-/
...
Странни са метаморфозите на Кр. Каракачанов!
Къде е ДС, къде е НАТО?


--- Цитат ---

"The few institutionalized cooperative intelligence arrangements that existed prior to the end of the Cold War could be divided into two categories: those that grew out of historically and culturally conditioned voluntary alliances, and those that resulted from direct subordination of a service to a foreign state. The first category was largely confined to the Anglophone states-- the United States, the United Kingdom, Canada, Australia, and New Zealand. The second category included the Bulgarian, Czechoslovak, East German, Hungarian, Polish, and Romanian intelligence services, which had been directly subordinated to the Soviet NKVD/KGB since the late 1940s...

Despite less than ideal results, many of the central and eastern European states have expended significant time and resources on vetting and lustration, making headway in this difficult area. Vetting officials for access to NATO-classified information proved to be particularly effective primarily because the national security authorities that carried it out had been set up in close coordination with the alliance, importing its well-established procedures and criteria, and the process was monitored by NATO officials. In other cases, reliable vetting still awaits the longer-term development of embedded institutions and established procedures..."
--- Край на цитат ---
https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/vol48no1/article02.html


Какво разбира Каракачанов от воени работи и отбрана?
Гоце Делчев е имал военно образование, макар и незавършено, но се е сражавал и е загинал геройски.
Красьо-"Иван" ще си напълни джоба с пари от министерска заплата и ще качи още килограми, и няма да загине геройски.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия