С думите си Ахмед Доган ни сложи на място като народ, каза пред журналисти Татяна Дончева от БСП, която беше помолена да коментира, речта на лидера на ДПС в село Кочан, община Сатовча - че той е инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата.
Всеки човек играе колкото му позволят и не може да се вини никой, че играе, посочи Дончева. Не си намирайте оправдания за това, че някой друг е виновен, че се чувстваме зле, призова тя.
По думите й, докато си търсим виновници помежду си, това ще е така, докато като нация не разберем, че нашите съдбини са нашето общо дело. Аз вече съм в ситуацията, в която мога да седна и аз отвън и да плюя, и да замерям парламента с камъни, каза Дончева, която не е кандидат за депутат.
Според нея "големият майсторлък на българите е да си изтъпанят след избори някакви виновници за четири години напред".
"В продължение на години беше внушавано, че тази сграда е презряна, сега какво искате, от какво сте недоволни, че дошъл Ахмед Доган да каже - рая сте били, рая ще останете. Ами, като сме му дали всичко в ръцете, защо да не го каже", заяви Дончева
ДПС се превърна в едно чудовище, за което не важат правила, каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров по повод на изказването на Доган в с. Кочан.
По думите на Димитров, Доган поставя себе си и ДПС над закона и над държавата. "Това чудовище беше създадено първо от НДСВ, които ги вкараха в управлението, а след това и от БСП, които им дадоха изключителни правомощия", заяви той.
Според председателя на СДС единственото решение в тази сложна ситуация е масовото гласуване. Така българските граждани ще се противопоставят на купуването и преливането на гласове, ще се намали пропорцията на щетите, смятат от "Синята коалиция".
Доган казва нещо просто: "Аз имам обръч от фирми, сега правя обръч от партии, гарантиран съм, във всяко следващо управление на страната аз ще определям финансирането на обществените поръчки, никой друг не може без мен", посочи Веселин Методиев от ДСБ.
Според него "това не е е шега, а фразата, заради която няма да получим пари от Европейския съюз". "Никой в Брюксел не си прави илюзията, че когато една политическа партия може да прехвърля гласове, да прави обръчи от фирми, е демокрация", каза Методиев.
Персоналната омраза към Иван Костов попречи на десните да разберат на времето неговото предупреждение, че Доган е проклятие за България, коментира Веселин Методиев