Author Topic: Дайте помощ с фото материали към един спор със сърби  (Read 3496 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Strunz

• Newbie
в 20:04ч. на 05 юли
Ако мој народ треба стално да стрепи од ткз,пријатеља,онда их се одричем...Показали су у последњем рату колики су православци када су допуштали прелет турских авиона који највеће злочине у источној и југоисточној Србији направили...Нека хвала ти их воли,ја немам намере!Милош Ђукановић в 20:06ч. на 05 юли
Свети Сава је сахрањен у Трнову, мошти краља Милутина су у Софији и дан данас. Бугари га славе као свог светитеља. Ја не заборављам шта је владика Николај говорио за бугарски народ. Прочитај:

http://www.rastko.rs/rastko-bg/istorija/vlnikolaj-zblizenje.php

Владимир Чановић

Нас су са њима посвађале велике силе... и треба да учимо на грешкама из прошлости, да их не понављамо... па да на основу тога оствримо добре односе и радимо у корист Православља...... Прочети още
Они јесу наша браћа у Христу, јер су нам Цркве у канонском јединству.

Милош Ђукановић в 20:07ч. на 05 юли
А Владимире, није неколико, него много више! Погледај мало јоутубе, наћи ћеш доста Румуна који кажу Тимок је Румунија, Србе на врбе... и сличне болештине. Али, то опет не говори ништа. У сваком народу имаш будала. Ни то не мења чињеницу да су нам Румуни браћа у Христу, исто као Бугари!

Владимир Чановић в 20:16ч. на 05 юли
Не може на тај начин да се закључује ко воли Србе,а ко не,имаш и много Срба који би да се одрекну сами себе! Реално,гад год нам је требала подршка православне браће,једино је од Бугара нисмо добили...Сети се какве су Грци демонстрације направили када су се искрцавале снаге НАТО-а на њихову обалу,да не помињем даљу историју! Једине земље које нас никада нису у историји саплитали,иако нам некада нису ни помагали су Русија,Грчка,Румунија и Словачка,то су нам традиционални историјски пријатељи!

Слажем се да треба опраштати,али колико још православних Срба треба да погине од руке православних Бугара,па да се помиримо?! Тај линк нећу да отворим ,јер знам то што ми пишеш,а и могао бих да ти пославим много линкова са сликама жртава православних Срба које су на најзверскији начин убили православни Бугари! Написао сам ти поштујем твој избор,мој је другачији,а вашда то иде са искуством поред знања!

Милош Ђукановић в 20:20ч. на 05 юли
Где сам ја правдао злочине? Нигде! Само сам рекао да то није разлог да се мрзимо са Бугарима, и да то није разлог да радимо у корист Православља заједно... Мени више значе речи светог Владике Николаја Велимировића... Димитрија Љотића, који се залагао да Срби и Бугари живе у једној држави, јер је сматрао да смо браћа по крви и вери!
А у Бугарској имаш Бугара који су просрпски опредељени. Рецимо, партија Атака је праивла протесте када је Косово прогласило независност... онда навијачи ЦСКА!

Ево погледај линкове:

Владимир Чановић в 20:28ч. на 05 юли
У реду,хајде да у миру и православно завршимо ову дискусију...Не мрзим никога,али имам права да презирем брата који ми је набио нож у леђа кад год је њему то одговарало!!!
И када ћу да га презрем,него када касапи мој народ?! Много историјске мирне воде морају да протекну да би се православни Бугари опрали својих недела и оправдали православни статус наше браће...

Владимир Чановић в 20:28ч. на 05 юли
Није довољно само да се неко крсти са три спојена прста,па да самим тим буде твој брат! Поред тога мора и да оправда православље,"Не на ближњег свог"...Толико од мене,поздрав! Догодине на Космету!

Drago Sundic в 20:31ч. на 05 юли
mislim da je vladimir u pravu,ne moze njih pravoslavlje da opravda

Nikola Antic в 22:27ч. на 05 юли
samo rusija i srbija ostalo su cigani iz Azije

Nedelcho Levicharov в 23:25ч. на 05 юли
Владимире, сърбите са направили много повече зло на българите...но никой не седи да помни миналото. Мини напред и мисли европейски!

Владимир Чановић в 23:30ч. на 05 юли
Само још када би и аргументе имао за ту тврдњу,а ја их имам много за моју,пријатељу православни!

Милош Ђукановић в 23:32ч. на 05 юли
http://www.sdf-srbija.org/viewtopic.php?f=11&t=179&p=2136

Nedelcho, прочитај ову страницу, молим те! Ја не знам шта се дешавало у Македонији. Али знам шта се дешавало у Врању, Сурдулици и том округу за време првог светског рата. Конкретно мислим на период између 1915-1918. године.
Ту је бугарска војска починила стравичне злочине према Србима...Имаш ли слике па погледај. А то је све из књиге Јована Хаџија Васиљевића, Бугарска Зверства у врању и околини 1915-1918.

Милош Ђукановић в 23:34ч. на 05 юли
Али, ја не мрзим Бугарски народ... и никада нисам ове злочине мешао са православљем. Само желим да се зна истина, и да учимо на тим грешкама из прошлости... да се оне више никада не понове... А чињеница је да су Бугари тада починили злочин над својом браћом у Христу, Србима! Ја знам да ће се сваки искрени бугарски веринк покајати за ова недела...

Ја желим да се не понове никада ратови између Срба и Бугара... и да заједно радимо у корист Православља!

Nedelcho Levicharov в 23:34ч. на 05 юли
И ти и аз имаме хиляди аргументи. Дядо ми помни войната със сърбите и знам от него.
Но кой има полза от това да ги помни? Ти познаваш ли българи? Идвал ли си в България?
Аз не съм идвал в Сърбия точно заради такива приказки като твоята...

Милош Ђукановић в 23:36ч. на 05 юли
Nedelcho, било би добро да нам даш неки линк, где се виде слике жртава... или било шта што нас може уверити. Ја заиста не знам дал је било убијања у Македонији са наше стране... али знам да је доста Срба страдало у првом светском рату од стране бугарске војске... Дао сам ти линкове, где се виде и слике жртава!

Владимир Чановић в 23:39ч. на 05 юли
Немамо ти и ја хиљаду аргумената,хајде постави један линк на ком се види да је српска војска починила неки злочин над Бугарима,а поготово на бугарској територији! ми смо увек у историји били на различитим странама,1. 2. Светски рат,па и овај последњи са НАТО-ом...Зато морате да признате злочине над мојим народом,да се покајете,па можемо да причамо о православљу...Ни ја вас не мрзим,али вас презирем,то су различите ствари!

Владимир Чановић в 23:41ч. на 05 юли
Само да ти напоменем да можеш на карти Душановог царства да погледаш докле се простирала Србија,али Бугарској ништа није фалило,ни један део територије,мислим чак да је била већа,него сада...

Милош Бороцкий в 23:44ч. на 05 юли
Мој другар је упознао два Румуна. Пошто је отишао в Румунију тамо су га људи толико заволели, да су га сваки од тих Румуна звали на своје сватове. Сређивали су за њега чамац, да би илегално ушао у Румунију, а и да изађе из ње. Посебно су га заволели зато што је он СРБИН! То што ви на нету сретнете групу ретарда који не знају ништа, то можете мачки од реп да обесите.

Nedelcho Levicharov в 23:50ч. на 05 юли
ок, чакайте да намеря линкове щом е толкооооова важно за вас да видите сръбските зверства в България...

Милош Бороцкий в 23:50ч. на 05 юли
Неделчо, тоа што ти зборуваш не е тачно. НИКАКО! Я Бугаре не мрзим, но Бугари су починили такве злочине према Србијанском и Македонском народу, да ти не можеш ни да замислиш то. Бугари су клали ова два народа, спаљивали их живе, рушили православне цркве, присилно мењали имена и презимена људима, одсецали им руке и ноге, и још много тога ружног су учинили. Но ми Срби смо то опростили. И Срби нису убијали Бугаре. Поготову на тај начин.

Милош Бороцкий в 23:53ч. на 05 юли
И да, Милоше Ђукановићу, за тебе, требао си ставити Македонце ту негде, али свакако и ове државе су ти добар избор.

Nedelcho Levicharov в 00:46ч. на 06 юли
Бороцкий, и аз не мразя сърбите, но мразя глупавите сърби. Мразя по принцип глупавия народ без значение от националността му.
Не четете само сръбска история. Прочетете и световна история. В българската история сърбите само зло са ни правили - ние се бием с турците в Истанбул, а "братята" сърби ни нападат в гръб..1885 мисля ...
И така нататък...не съм историк.

Има сръбски геноцид на българското население в западните покрайнини, в Македония, но няма как да го четете в сръбски учебници по история...... Прочети още

Гледайте напред, ние не сме ви врагове

Милош Ђукановић в 00:50ч. на 06 юли
Nedelcho... Прочети още, претерујеш сада... Какав геноцид над Бугарима? Геноцид је Јасеновац, холокауст... Геноцид је када планираш да истребиш цео народ, од новорођенчета па до старца... У историји је било геноцида и то над Јеврејима и Србима! Са правом се може рећи да се десио геноцид...

Рекох ти да нам даш доказе за те злочине над Бугарима... и ако је било неких злочина, то је далеко од геноцида! Велики се злочини догодише над Србима од стране бугарске војске у првом светском рату... па Срби не мрзе Бугаре. Многи вас сматрају браћом у Христу!

Милош Бороцкий в 00:51ч. на 06 юли
Не брини се, проучавао сам историју и из уџбеника других држава. Једино где су се дешавала убиства Бугара од руке Срба јесте било у борбама у току Балканског и светских ратова. Моје семејство је мултиетничко, и неком игром случајева са сваке стране имам по једног рођака који је професор историје, па сам са њима проучавао све то. Али то што ти збориш, то је глупост. УЧИ ИСТОРИЈУ!

Милош Ђукановић в 00:51ч. на 06 юли
И молим те дај нам доказе. Ја сам теби показао злочине Бугара над Србима... Погледај мртве људе, убијене жене... погледај мртве свештенике... то се све јасно види на оним сликама, показао сам ти линк!

Али, рекох ти, не мрзим бугарски народ!

Милош Бороцкий в 00:51ч. на 06 юли
Ово се односило на НЕДЕЛЧА.

Nedelcho Levicharov в 00:53ч. на 06 юли
http://www.promacedonia.org/karnegi/glava3_3.html

Милош Ђукановић в 00:54ч. на 06 юли
Nedelcho, ја на овим сликама видим само убијене бугарске официре, војнике. Нигде не видим ни једног мртвог цивила. Молим те покажи ми слику где су мртви бугарски цивили... да видимо то!

Владимир Чановић в 00:56ч. на 06 юли
Nedelcho Levicharov жао ми је што не знаш шта уопште значи термин "Геноцид",јер да знаш никада га не би употребио...Зар ти не написа да ћеш поставити овде бар један доказ да су Срби извршили злочин над бугарским народом...Што се тиче гледања у напред,то стално слушамо од данашње власти која нас убеђује својим поступцима да треба да заборавимо и Јасеновац...наравно да треба гледати у будућност,али је историја веома битна да нам се исто не би и у будућности поновило!

Милош Ђукановић в 01:10ч. на 06 юли
Ево слике бугарских злочина у Врању и околини за време првог светског рата:

http://img13.imageshack.us/img13/1709/10tq8.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/8096/12et3.jpg... Прочети още

http://img19.imageshack.us/img19/3674/13ox9e.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/6328/30992449ib6.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/3215/64519505vi7.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/2215/78318988fy2.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6659/dsc00041pk0.jpgВладимир Чановић в 01:15ч. на 06 юли
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%83_%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BC_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC_%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83Владимир Чановић в 01:15ч. на 06 юли
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%83_%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BC_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC_%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83Владимир Чановић в 01:16ч. на 06 юли
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0_%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B5#.D0.9F.D0.BE.D0.BB.D0.BE.D0.B6.D0.B0.D1.98_.D0.91.D1.83.D0.B3.D0.B0.D1.80.D1.81.D0.BA.D0.B5_.D1.83_.D0.94.D1.80.D1.83.D0.B3.D0.BE.D0.BC_.D1.81.D0.B2.D0.B5.D1.82.D1.81.D0.BA.D0.BE.D0.BC_.D1.80.D0.B0.D1.82.D1.83

Nedelcho Levicharov в 01:19ч. на 06 юли
Милоше, това са грозни снимки и ако наистина са причинени от наша войска се извинявам пост фактум. Но както знаеш по време на война правила няма.
Мой дядо ми е разправял (имаше сръбски куршум в крака си все още) как докато е бил на фронта сърбите са безчинствали в селото им, изнасилвали жени и сипали отрова в кладенците и после половин година не ставали за пиене...
Не се хващайте за думата "геноцид". Говоря за обезбългаряването, за насилственото посърбване на Македония. Не знаете какви са ги чинили сърбите в Македония?Изобщо не сте били цвете и вие.

Милош Ђукановић в 01:22ч. на 06 юли
Nedelcho... Прочети още, ја не мрзим бугарски народ... волим вас јер сте ви наша браћа у Христу, Цркве су нам у канонском јединству. Ово сам ставио јер си тврдио како Бугари нису чинили злочине над Србима!

Ја те молим да нам покажеш слике мртвих бугарских цивила убијених од српске руке... мора да постоје неке слике... Није ваљда да нема ни једна слика? Дај неке озбиљније аргументе... Знам да се у Македонији свашта догађало у време ратова... али, не верујем да је баш тако како се тврди... јер нико од вас не показује ни једну слику бугарских убијених цивила!

Милош Ђукановић в 01:24ч. на 06 юли
Nedelcho, ако мислиш на Македонију, главни кривци за Македонску нацију су комунисти! Какве везе имају Срби са тим? Нама је комунизам нанео највише зла! Добили смо црногорску нацију, Комунисти су косову фактички дали независност... Српски народ је од комуниста преживео голготу, мало мању него од стране усташа!
Знам и да је Бугарска претрпела велике жртве за време владавине Тодора Живкова!

Милош Ђукановић в 01:24ч. на 06 юли
Али, проблем је србофобија у Бугарској, које колико видим има... Срби вас не мрзе, то смо показали! Спремни смо да радимо у корист православља. и у Бугарској има часних људи, које поздрављам, који су спремни да се учимо на грешкама из прошлости, и да радимо у интересу Православља и словенства!

Nedelcho Levicharov в 01:26ч. на 06 юли
Милоше, не съм търсил, като намеря линк ще ти пратя

Offline Strunz

• Newbie
Така, че ако някой има подобни снимки и текстов материал?

Offline Логос

• Forum Member
  • **
в 20:04ч. на 05 юли
Ако мој народ треба стално да стрепи од ткз,пријатеља,онда их се одричем...Показали су у последњем рату колики су православци када су допуштали прелет турских авиона који највеће злочине у источној и југоисточној Србији направили...Нека хвала ти их воли,ја немам намере!
Готов съм да отговоря на всичко, но постепенно....
Турците трябва да избият цялата долна сръбска сган от псевдо-православни сърби. Сърбите не са православни.
Сърбите са богохулници, които псуват Бога!
Ето една табела от Погановския манастир, която приканя сръбските "православни" богохулници да не псуват нашият Бог.

Т.е. сърбите са слуги на мамона!!!

Offline Логос

• Forum Member
  • **
Милош Ђукановић в 20:06ч. на 05 юли
Свети Сава је сахрањен у Трнову, мошти краља Милутина су у Софији и дан данас. Бугари га славе као свог светитеља. Ја не заборављам шта је владика Николај говорио за бугарски народ. Прочитај:

http://www.rastko.rs/rastko-bg/istorija/vlnikolaj-zblizenje.php
Линкът, който прави този сръбски измамник е към битието на измамния сръбски владика Светител  Николай (Велимирович) Охридски и Жички.
Той обаче разчите, че не знаем нищо за това дяволско изчадие - николай Велимирович.
Аз ще посоча само един факт от живота на този служител на сатаната.
И ще използвам независим автор - не българин, не сърбин, а ФРАНЦУЗИН.
Владика Николай Охридски и Жички е обявен за Светец от Сръбската Православна църква. Канонизиран е за Светец в храма Свети Сава в Белград.
В Сърбия е известен като  плодотворен писател и мислител, почетен доктор на няколко престижни университета, като ненадминат организатор и проповедник и наречен "Сръбският Златоуст". От неговата духовна съкровищница Сръбската Църква черпи и днес. Затова и св. Юстин  Челийски  /Попович/  го нарича "тринадесети Христов апостол”.
Във войните от 1912 до 1918 г. той се включва като доброволец, неуморно помага на пострадалите и проповядва. През 1915 г. правителството го изпраща в Англия и САЩ. С връщането му в Сърбия през 1919 г. е ръкоположен за Жички епископ. На следващата година за кратко е преместен в Охридската архиепископия: по настояване на народа и на Архиерейския събор през 1936 г. отново е върнат в Жича.
Това е изключително важен момент от живота на владика Николай!!!
Виждаме, че бъдещият Светец поема Българската Охридска Архиепископия, която в този момент е под Схизмата на Цариградската Патриаршия. Собствеността на Охридската Архиепископия не е предадена с Ньойския договор на републиканската структура Сръбско Хърватско Словенската Държава и в тази връзка пребиваването на Светеца в схизматична църква на чужда държава  е  най - меко казано – Богохулство.
Какво се е случило в периода на пребиваването на "Светец" Николай Сръбски на територията на Македония?
Ние научаваме това от труда на големия син на френския народ Анри Поззи /Франция е съюзник и защитник на сръбските интереси в Ньой/ в книгата му „Войната се връща”. Ето какво пише бившия военен кореспондент на Балканите на в-к "Journal" точно за периода, когато Светец Николай Сръбски поема Охридската Архиепископия -
„В 1918, когато стана сръбска провинция, Македония имаше повече от 700 църкви, параклиси или манастири, обслужвани от близо 900 духовници; 86 гимназии и прогимназии с 2800 ученика, 460 преподаватели, 556 първоначални училища с 33 000 ученика и 850 учители. Църквите притежаваха- в стари ръкописи, златни предмети, статуи, икони, фрески- ценни богатства дело на 1000 години македонска култура и мисъл.
Черквите, манастирите и училищата бяха конфискувани; ВСИЧКИ СВЕЩЕНИЦИ, МОНАСИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ БЯХА ПРОГОНЕНИ, ЗАТВОРЕНИ или препратени в стара Сърбия. Събраните в църквите и манастирите богатства, на които самите турци не посегнаха бяха напълно разграбени.В Скопие, Щип, Велез, в двайсет селища около тия градове, В ОБЛАСТИТЕ ОКОЛО ОХРИД и Гевгели аз намерих в училищата сръбски учители, в черквите сръбски попове. Когато запитах последните какво е станало с тази и тази скъпа икона, тази и тази статуя, с тия и тия фрески, за съществуването на които бях осведомен, те ми отговаряха - всички, без изключение - "Отнесоха ги в Белград".”

„Нещо повече:Във всички гробища, във всички църкви на поробена Македония, ПО ЗАПОВЕД НА БЕЛГРАД ИЗТРИХА НАДПИСИТЕ НА БЪЛГАРСКИ, КОИТО СЕ НАМИРАЛИ В ОЛТАРИТЕ, ПО СТЕНИТЕ НА ПОСТРОЙКИТЕ, ВЪРХУ ГРОБОВЕТЕ; НАДГРОБНИТЕ ПАМЕТНИЦИ СА ИЗПОЧУПЕНИ, ГРОБОВЕТЕ РАЗРОВЕНИ.
В Скопие например повече от 40 тела са били изровени от черквата "Св. Димитър".- Какво ги направиха? - попитах сътрудника на г-н Йованович, който ме придружаваше при визитата в черквата и ми разказваше това.- Хвърлиха ги във Вардара - ми отговори.
Във Велес българските офицери, загинали при последните сражения по време на френско-сръбската офанзива през септември 1918г., били погребани в старата църква "Св. Панталеймон". Те били изровени от сърбите и остатъците им хвърлени в каналите за градските нечистотии.
Видях известни гробища в Щип, Градско, Куманово, Скопие, Радовист, Криволак, Велез, Кратово, ОХРИД - КЪДЕТО ВСИЧКИ НАДГРОБНИ ПАМЕТНИЦИ БЯХА РАЗРУШЕНИ, ИМЕНАТА И НАДПИСИТЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ИЗЛИЧЕНИ С УДАРИ НА ЧУК, ЦЪРКВИТЕ РАЗРУШЕНИ, НАДГРОБНИТЕ ПЛОЧИ МАХНАТИ И ИЗПОЧУПЕНИ. ТИЯ МЕСТА ЗА ПОКОЙ ПРИЛИЧАТ НА РАЗВАЛИНИ ..."
Тук се вижда ясно разбира, че Светецът на Сръбската „Православна” църква – Николай Охридски не е попречил да се  унищожава българщината в Македония и да се разрушават български православни храмове.

Цялата тази сръбска гад, водена от богохулният владика Николай Велимирович, са изцяло служители на дявола.
Това са само част от светотатството на владика Велимирович.
Ако още веднъж някой го даде за пример на "братство", ще представя и още факти за това сатанинско чадо!

Offline Логос

• Forum Member
  • **
Владимир Чановић
Нас су са њима посвађале велике силе... и треба да учимо на грешкама из прошлости, да их не понављамо... па да на основу тога оствримо добре односе и радимо у корист Православља...... Прочети още
Они јесу наша браћа у Христу, јер су нам Цркве у канонском јединству.

От кога сръбските богохулници станаха православци?
Още през 1914 г. сърбите подписаха КОНКОРДАТ С РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА И ТАКА ПОДПАЛИХА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. Сърбите не знаеха, че след повече от 70 години Ватикана отваря конкордатите и така всички разбрахме, че сърбите са приели католицизма.
 За това и в историята на Сърбия не се споменава нито дума за приемането на католицизма и началото на Първата Световна война.
Конкордат се нарича договорът между папата и някоя държава. Целта на договора е засилване и осигуряването на определени права на католическата църква в съответната държава.
Историците в голямото си болшинство са на мнение, че Първата световна война е предизвикана от Сръбския конкордат. През есента на 1912 г. започват тайни преговори межди сръбското правителство и Еугенио Мариа Джоземе Джовани Пачели / бъдещият 260 римски папа Пий XII, наричан още Хитлеровия папа /, за подписване на конкордат със сръбското правителство, за премахване на Австро - Унгарския протекторат, въведен с австро-сръбска конвенция от 28 юни 1881г.

Мери дел Вал, монсеньор Еугенио Пачели и сръбският министър Миленко Веснич на церемонията по подписването на Сръбския конкордат, под снимката на Пий Х, 24 Юни 1914 г.
Четири дни след подписването на Сръбският Конкордат – 28 юни 1914 г. в Сараево е убит от атентатор Франц Фердинанд - наследникът на Австро-Унгарския трон, заедно със съпругата си. Атентаторът, Гаврило Принцип е свързан със сръбската терористична организация „Черната ръка”. Австро-Унгария обявява война на Сърбия. Задейства се системата от военни съюзи, възникнала в Европа през предходните десетилетия и седмици след нейното начало основните европейски сили се включват във войната, която скоро се разпростира и в техните колонии по целия свят. През следващите четири години светът ще даде повече от 15 милиона жертви името на Антихристова Сърбия.

И сега да видим Сръбския конкордат с Римокатолическата църква :

А сега да преведем някой членове от сръбския конкордат с римокатолицизма:

Член 13,
Брачни спорове между съпрузите на католическата вяра, както и между съпрузи в смесени бракове, сключени пред римски католически свещеник - ще се съди в католически духовни съдилища, с изключение на дискусията на чисто граждански отношения.
Член 14,
Католически съпрузи в смесени бракове, сключени преди римски католически свещеник, ще има право да преговарят, за децата от този брак да бъдат възпитани в католическата религия.
Член 20,
В бъдеще, в случай че възникнат затруднения относно тълкуването на тези членове или за въпроси, които да не са предвидени в тях, Светия престол и Кралското правителството пристъпват, по общо съгласие, на приятелско решение, в хармония с каноническото право.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////
Важно е да се отбележи - дали все още Сръбският Конкордат от 24 юни 1914 г. подписан с Римокатолическата църква, има някакви правни стойности и днес?
Отговорът на този въпрос е положителен.
Отговор намираме в „Държавен вестник на Република Сърбия”, брой 36, от 2006 г.
В член 12 от „Закон за църквите и религиозните общности” четем:

12. Римо-католическата църква признава юридическа правосубектност, придобита въз основа на конкордат между Кралство Сърбия и Светия престол (Решение на Народното събрание на Кралство Сърбия на 26 юли 1914. "Сръбски вестник", бр. 199/1914).

Връзка към „Държавен вестник на Република Сърбия”, брой 36, от 2006 г. -
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_crkvama_i_verskim_zajednicama.html

И какво общо имат т.нар. "православци" с православието?
Нищо!!! Всички сърби са католически изчадия!!!

Offline Петкан

• Banned
  • Veteran
  • *
  • България преди всичко!
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
"Историците в голямото си болшинство са на мнение, че Първата световна война е предизвикана от Сръбския конкордат..."  "
Кое е това "голямо болшинство" от историци и как точно изразяват подкрепа на подобно мнение?
Има тема "За Сърбия и сърбите".
Ad honores

Offline Логос

• Forum Member
  • **
Кое е това "голямо болшинство" от историци и как точно изразяват подкрепа на подобно мнение?
Има тема "За Сърбия и сърбите".
Това са западни историци!
Това е така, защото темата за Сръбския Конкордат с римокатолицизма е добре замаскирана от сърбо-шовинистите.
Тук обаче ще добавя, че Сърбите сключват и втори Конкордат със римокатолицизма през 1935 г. И в допълнение - са отровили сръбският Патриарх Варнава по време на ратифицирането на Втория сръбски Конкордат в Скупщината.
Освен това - възнамерявам да отговоря на всичките въпроси, които авторът на темата е поставил тук. И да коментирам всичките снимки - до една, понеже такава е молбата на автора на темата!

Offline Логос

• Forum Member
  • **

Не може на тај начин да се закључује ко воли Србе,а ко не,имаш и много Срба који би да се одрекну сами себе! Реално,гад год нам је требала подршка православне браће,једино је од Бугара нисмо добили...Сети се какве су Грци демонстрације направили када су се искрцавале снаге НАТО-а на њихову обалу,да не помињем даљу историју! Једине земље које нас никада нису у историји саплитали,иако нам некада нису ни помагали су Русија,Грчка,Румунија и Словачка,то су нам традиционални историјски пријатељи!

Няма как да се получи със българите, понеже сърбите са измамници и мошеници спрямо България.
Още от времето на Илия Гарашанин, сърбите точат зъби за българските земи.
А по време на Балканската война, Сърбите съзнателно разбиха България.

СЪЮЗНИЦИ- РАЗБОЙНИЦИ
Любомир БОБЕВСКИ

Поехме ний ръка на брат,
У вас душа се крила ад
Привичка на разбойник стар,
Погазил име, чест, олтар!

Съюзници-разбойници
Коварни, подлии без срам
Обрахте ни, ограбихте
Отечествения наш храм!

Не хора сте, демони вий
У вас престъпността се крий
Загнездила се здраво днес
Вий рожба сте на злоба, бесь!

За сатанинския ви план
О, подла, завистлива сган
Помнете сметка ний държим
И люто ще си отмъстим!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AomXGZ_7MF4[/youtube]

Offline Логос

• Forum Member
  • **
Слажем се да треба опраштати,али колико још православних Срба треба да погине од руке православних Бугара,па да се помиримо?! Тај линк нећу да отворим ,јер знам то што ми пишеш,а и могао бих да ти пославим много линкова са сликама жртава православних Срба које су на најзверскији начин убили православни Бугари! Написао сам ти поштујем твој избор,мој је другачији,а вашда то иде са искуством поред знања!

Такъв линк няма и не можеш да представиш, поради простата причина, че българите още от времето след Патриарх Евтимий не са вили в лоното на православието до 1945 г. / с изключение на годините 0т 1870 до 1872 г./.
А това, което представиш е със сигурност сърбошовинистическа лъжа лъжа!

Offline Логос

• Forum Member
  • **

Где сам ја правдао злочине? Нигде! Само сам рекао да то није разлог да се мрзимо са Бугарима, и да то није разлог да радимо у корист Православља заједно... Мени више значе речи светог Владике Николаја Велимировића... Димитрија Љотића, који се залагао да Срби и Бугари живе у једној држави, јер је сматрао да смо браћа по крви и вери!
А у Бугарској имаш Бугара који су просрпски опредељени. Рецимо, партија Атака је праивла протесте када је Косово прогласило независност... онда навијачи ЦСКА!

Ево погледај линкове:

За владика Велинирович вече писах.
Но тъй като сърбаринът не проумява кой е владика Велимирович и Льотич, ще се публикувам и   върховно достижение на Велимирович - "През прозореца на затвора" .
От това произведение на Владика Николай разбираме защо е получил прозвището Златоуст –
"Европа сега  е на основното бойно поле на евреина  и баща му -  Дяволът,  срещу  Небесния Отец и Неговия Единороден Син . [...] [Евреите] първо се нуждаят да станат  правно равни с християните, за да потискат християнството, след това да превърнат християните в неверници, и да им стъпчат вратовете. Всички съвременни европейски лозунги са били направени от евреите, разпъвачите на Христос: демокрация, стачки, социализъм, атеизъм, толерантност към всички религии, пацифизъм, универсална революция, капитализма и комунизма ... Всички те са изобретение на евреите и на баща им , Дяволът.”
Подобни речи, макар и не до там изпъстрени с насилие  могат да се прочетат и в Златоустните му писания - "Индийски писма", "Охридски пролог" или  "Беседи в подножието на планината".
//////////////
Владика Велимирович Сръбски има и положително отношение към Димитрие  Льотич - сръбски политик, участвал в профашисткото  правителство на Милан Недич. От 1935 г. Льотич оглавява профашистката организация ЗБОР. В 1941 г. немците първоначално му предлагат да сформира Правителство, но той отказва и предлага кандидатурата на генерал Милан Недич. Така се образува „Правителството на националното спасение” с министър председател бившият министър на войната и съветник на Краля – генерал Милан Недич!
В началото на септември 1941 г. министърът на вътрешните работи на Сърбия, Михайло Олчан  предложи създаването на антипартизански единици. Още на следващия ден от движение "СБОР" се записват  234 доброволци. От 15 септември, 1941 започна да се формира  „Сръбска доброволна команда" / СДК /.  Дивизия се състои от активисти на "СБОР" и радикални военни. 17 септември  1941 той е назначен за командир -  полковник / а в края на войната – генерал / Константин Мушицки, бивш адютант на Югославската кралица Мария. Много скоро, немски ръководство признава образуването на новото сръбско формирование. СДК получава оръжие от германците.
С течение на времето, това формирование няколко пъти променя името си: Сръбска доброволна команда (Srbska Dobrovoljačka Komanda),  се преобразува в сръбски опълчение (Srpski Dobrovoljacki корпус) и накрая Сръбско доброволческо SS опълчение (Serbisches Freiwilligen Korps der SS).
Доброволците използват и името Льотичевци - от името на идеологически лидер Димитрие Льотич.

Сръбско SS опълчение /Льотичевци /

Църковните дела на Сръбското SS опълчение се водели от сръбският православен свещеник Алекси Тодорович.