Автор Тема: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!  (Прочетена 61274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #75 -: Декември 06, 2009, 23:10:32 »
ако не ти трябват пари не си беден.
на кого му трябват пари? кой изисква пари? това е държавата ! за да можеш да си плашташ данаците. пари за друго нестават.
държавата изисква от теб пари. от къде да вземеш пари? естественно от банката на заем.
от другаде не дават пари.! ако приемем, че няма държавни служители , включително и частни служители няма, на заплата дето са.
тогава остава кат източник на пари само банката. това е най-чистия капитализъм.
кво ще кажите? дотука схващате ли?
както и да е пари означава борч.
питали ли сте се защо уж всички богати държави имат умопобъркващи борчове? е кво им е богатството тогава кат имат борч от тук до края на слънчевата система? а?
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #76 -: Декември 07, 2009, 12:17:05 »
Един от най-продуктивните депутати в 40-ото Народно събрание - доц. Минчо Христов, в момента е преподавател в Техническия университет. Магистър по история от Хаванския университет, специализирал е в Университета на Сао Пауло и Колумбийския университет, бил е гостуващ изследовател в Института за изследване на сигурността в ЕС, автор на десетки научни публикации и две книги. Беше заместник-председател на Комисията за борба с корупцията в 40-ото Народно събрание, където влезе от “Атака” и излезе независим. - Г-н Христов, предупредихте, че политическата олигархия подготвя нов банков грабеж по подобие на този от 1996-1997 година. Не мислите ли все пак, че сте прекалено черноглед?
- Категорично стоя зад думите си. Още повече че съм предупреждавал за всичко това Станишев и Орешарски от трибуната на парламента. Няколко са основните и страховити проблеми пред хората днес – безработицата и ниските доходи, опасността от финансов срив и ограбване на спестяванията, огромната корупция и престъпността, което наследство е пагубно. Ако правителството и парламентът не започнат бързо да ги решават, само след няколко месеца доверието към кабинета ще се срине. Проблемът на държавата не е евтиният зарзават, с който така самоотвержено поведе битка новият финансов министър, а източването от страна на мафията на няколко милиарда от ДДС, контрабанда, здравната каса, обществените поръчки. Първото нещо, с което трябваше да се заеме новият парламент, е колапсът на здравеопазването, а не лобисткият закон за нотариусите. От решаването на проблемите на хората, а не на тази или онази корпоративна група ще зависи дали правителството на Бойко Борисов ще заслужи уважението на обществото или ще бъде изметено от гнева на разочарованите и измамените. И то в рамките само на броени месеци. Необходими са незабавни и истински антикризисни мерки.
- Какво имате предвид?
- Ами няколко елементарни стъпки. Трябва да бъде премахната несправедливата точкова система при пенсиониране и да се увеличи коефициентът за прослужено време от 1,1% на 1,5%, което незабавно ще повиши пенсиите с близо 50%. Освен че ще бъде дадена глътка въздух на възрастните хора, много от онези, на които не достигат няколко точки и искат да се пенсионират дори при по-ниска пенсия, ще могат да отстъпят работното си място на по-младите. Трябва да се премахне здравната каса и корупцията, която тя генерира, и да се премине към бюджетно здравеопазване. Така, както е в Англия например. Да се намали ДДС върху лекарствата - така, както е в почти всички страни на Европейския съюз. Срам ме е, че мнозинството преди 2 две седмици отново отхвърли тази идея, както и предишното.
Само болни политически мозъци могат да превърнат болниците в търговски дружества, а здравето - в стока. Или да наложат лимити за прегледи при лекар. Държавата незабавно да поеме здравните осигуровки на социално слабите и трайно безработните и да наложи жестоки глоби на онези богати и крадливи бизнесмени, които не плащат дължимите осигуровки и данъци. Необходими са незабавни законови промени, насочени към гарантирането на влоговете и смекчаване на последиците от финансовата криза. Незабавно трябва да се върне наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити, като бъдат осуетени опитите на престъпни банкери да продължат да раздават парите на гражданите на определени кредитни милионери – същите, които ограбиха спестяванията през 1997 година. Ситуацията е изключително тревожна – само през последните месеци т. нар. лоши кредити са се увеличили с над 1 милиард лева и днес вече надхвърлят 2,7 милиарда. Брутният външен дълг надхвърли вече 53 милиарда долара. Вместо да се занимава със зеленчуците, новият финансов министър трябва да даде ясен отговор докога правителството ще търпи лихвите по кредитите в България да са в пъти по-високи от тези в Европейския съюз. Или кога ще бъде премахната наказателната лихва за предсрочно връщане на ипотечни кредити – абсурд, какъвто няма никъде в Европа.
- Но нали правителството предлага сега да падне наказателната лихва при потребителските кредити?
- Още в края на миналата година в парламента прокарах закон за отпадане наказателната лихва при предсрочно връщане на потребителски кредити. Такава лихва в момента няма. Аз разбирам защо банковата мафия крие това от хората. Добре е обаче премиерът да провери защо неговите министри го баламосват по този начин. Това, което незабавно трябва да направи правителството и мнозинството, е да премахнат наказателната лихва за връщане и за ипотечните кредити. Навсякъде по света онзи, който върне предсрочно своя кредит, се награждава, а тук – жестоко се наказва. Това аз наричам мафия. Ще ви кажа и друго. По закон при една единствена просрочена вноска банката може да конфискува жилището на длъжника. Ако човек се разболее и не си плати вноската – може да остане на улицата.
- В миналия парламент бяхте независим депутат и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията в парламента. Защо България продължава да е една от най-корумпираните страни в Европа?
- Защото тук политиците отдавна са се сраснали с организираната престъпност. Наслушахме се на призиви и заклинания за борба с корупцията. В миналия парламент предложих три ефикасни и доказани средства за борба с корупцията – отмяна на депутатския имунитет, проверка на имуществото на политиците и въвеждането на т.нар. проверка за лоялност – възможност специалните служби да съблазняват с подкупи висши политици, магистрати и държавни чиновници. Ако някой се хване – отива в затвора. Такава е практиката в САЩ и почти всички страни на Европейски съюз, където в затвора периодично се озовават сенатори, конгресмени, депутати, съдии. Разследването на корупционните сделки на предишните правителства също е задължителна антикорупционна стъпка. Правителството трябва да ревизира приватизационните сделки на БТК и енергоразпределителните дружества, криминалните заменки на гори и земи, замяната на външния дълг през 2002 г., закриването на блоковете на АЕЦ „Козлодуй”. От всяка една от посочените сделки българската държава загуби милиарди.
- Как и колко?
- Истината е страшна и размерите на грабителството се крие от хората.
И те се чудят защо у нас има толкова много богати хора и скъпи коли. От заменките загубихме между 6 и 8 милиарда, от БТК и Енергото – над 4 милиарда, от сделката с външния дълг – над 3 милиарда. От предсрочно спрените реактори на АЕЦ загубите са около 21 милиарда лева!! Какво би могло да стане с българската икономика, ако част от тези пари бъдат върнати в бюджета? Ами ако към тях бъдат прибавени и парите от далаверите на правителствата на Костов, Кобургготски, Станишев, обръчите от фирми на Доган? Ние, българите, бихме могли да живеем прекрасно, богато, ако политиците не крадяха толкова и не бяха безнаказани. http://www.plovdivmedia.com/18700.html
 

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #77 -: Декември 07, 2009, 13:26:57 »
минчо христов от икономика поне нищо ниразбира. но се труди поне това му прави чест.

българите имат огромен борч към чужбина. спестяванията на хората са минимални спрямо тези борчове. така че си заслужава да се закрият всички клонове на чуждите банки тук.
фалита на банките трябва да се предизвика от правителството иначе няма да стане доброволно.
това води автоматично до излизане на българия от ЕС и НАТО. да не ни бомбардират с атомни бомби от запада трябва да влезем в съюз с русия. това е ситуацията.
 

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #78 -: Декември 07, 2009, 14:06:48 »
GEITHNER: The entire U.S. financial system and all the major firms in the country and even small banks across the country were at that moment at the middle of a classic run – a classic bank run.

http://www.huffingtonpost.com/2009/12/05/geithner-interviewed-by-b_n_381460.html

световната банкова система е пред фалит , казва финансовия министър на сащ.
кво иската повече?
 

Неактивен FELDMARSCHALL

 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,912
 • Пол: Мъж
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #79 -: Декември 07, 2009, 16:04:45 »
минчо христов е голям смешник...ходеше хванат за ръчичка като гадже с една друга
ултралява комунистка стела банкова.
 

Неактивен Absinthia

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 239
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #80 -: Декември 07, 2009, 17:02:14 »
Не искам да бъда звуча грубо и песимистично, но определно има доста спорни твърдения в тази тема...

Защо кафетата и дискотеките са пълни с усмихнати хора, които се чудят как да си изхарчат парите?
- не е точно така... Особено след летния сезон дискотеките минават плътно на червено. А и в чужбина тези заведения не остават празни! Нима сте видяли празен английски пъб след края на работния ден?

Защо българите очевидно се обличат по-добре от повечето европейци?
- това изобщо пък не е вярно!! Това, че имаме вкус към естественото и красивото е друго нещо. Човек може да се облича добре и без да разполага с много пари...  :-)

Защо безработицата е 7% и продължава да пада, което в момента ни нарежда в топ 15 на страните с най-ниска безработица в ЕС?
- ето тук също мисля, че данните не отговарят на реалността. Нима наистина вярвате, че в тези огромни цигански гета живеят трудолюбиви хора, заети в сектори извън този на сивата икономика?

Други не мисля, че е нужно да коментирам, защото почти се припокриват...
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #81 -: Декември 07, 2009, 22:37:51 »
Хиляди българи ще бъдат принудени да доказват фамилните си имоти и парите в банки след коледната ваканция на парламента в края на януари. Подготвя се шумна акция, която ще стартира с проверката на известни личности. Дотогава трябва да бъде приет новият Закон за отнемане на незаконно имущество, който вече е написан от юристи на управляващите, пише Frognews.bg. В него ключовата дума е "конфискация" и е определян като "решаваща крачка" в борбата с корупцията. Това е български вариант на американския закон РИКО, приет през 70-те години на м.в. и прилаган много жестоко от Едгар Хувър, шеф на ФБР, по отношение на мафиотски фамилии, твърдят хора от ГЕРБ. Според тях това е единственият начин да бъдат ударени забогателите незаконно.
Новият закон няма аналог в световната практика по строгостта на мерките, които се предвиждат в него. Става дума дори за отнемане на имущество, което е на стойност 60 000 лв., ако не може да бъде доказано. По силата на закона хората ще трябва да доказват как са купили жилища преди 20 и повече години. Без да е изяснено как ще се приравняват тогавашните цени към сегашните пазарни. Освен това комисията сама ще посочва кой да бъде проверяван. Ще действа и по сигнали на "съвестни" граждани, което ни препраща към времената на агентите от ДС, които са си разчиствали сметките с колеги и приятели, които са им били неприятни, коментираха юристи. В закона е залегнала философията, че всичко материално, притежавано от дадено лице, е незаконно до доказване на противното. Записано е: незаконно е имущество, което не "съответства на доходите на лицето и за произхода му не е установен законен източник". http://www.plovdivmedia.com/18723.html
 

Неактивен april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 759
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #82 -: Декември 08, 2009, 12:24:41 »
под прикритие на уж да хващат престъпници обявиха всички хора за престъпници. това си е жив комунизъм искат да ни отнемат имуществото. но и да го вземат тия от герб са малоумни пак няма да напълнят хазната с пари.
кво от това като държавата насъбере много имоти? кой ще ги купи? на държавата не и трябват имоти а пари. и там е проблема.
 
като се знае че държавата действа неразумно. навсякъде по света правят амнистии и за неизплатени стари данаци при нас ще искат от панти век да си доплащаш некакви стари сметки.
по този начин ще прекратят всякаква инициатива в тази държава и хората ще им теглят по една майна и ще хванат пътя за чужбина.
това само показва в какво отчаяно състояние са управниците, щото виждат че няма приходи.
хората бойкотират държавата. и тя отговаря с комунизъм.
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 12:26:43 от april_z »
 

Неактивен valdope

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 135
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #83 -: Декември 20, 2009, 16:25:48 »
Да му мислят западняците! Не могат нито ракийка да си сварят, нито прасенце да си отгледат! Ами тези нещастници, които са избягали и са отишли в тази голяма мизерия, какво да кажем за тях?! Да си оставят прасенцата, сланинката, ракийката и да идат да мизерстват на запад! То какво му трябва на човека? Ракийка, сланинка и да щрака пръстите! Ако си заровим по -дълбоко главата в пясъка, въобще няма да виждаме, че гъза ни е гол! Направиха ни да се чувстваме, като чужденци в собствената ни държава, съдират ни кожите от данъци, унижават ни, изтребват ни, но...ние ще си пием ракийката и въобще няма да ни пука!
« Последна редакция: Декември 12, 2011, 05:32:03 от Hatshepsut »
 

Неактивен опълченец

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 988
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #84 -: Декември 20, 2009, 21:36:49 »
Западняците са некачествен матриал,ние можем на техното,пък те на нащо не 8-)
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #85 -: Януари 05, 2010, 13:36:53 »
Източна Европа е с най-лоши икономически перспективи за 2010 година, твърди водещата американска агенция за анализи RGE Monitor. Сред държавите в региона България има най-слаби шансове за възстановяване, твърди Нуриел Рубини, американският икономист, който преди няколко години предвиди световната криза. Именно за това прогнозите на RGE Monitor са смятани за едни от най-авторитетните в света. В един от новите анализи на агенцията се казва, че Източна Европа и Централна Азия се открояват като най-слабите в икономически план развиващи се региони в света. Това се отнася до способността им да постигнат икономическо възстановяване и положителен растеж през тази година.
По отношение на България и Румъния агенцията на Рубини е категорична, че двете страни няма да видят положителен икономически ръст до 2011 година; за други държави в региона – Хърватия и Сърбия, например – се предвижда, че ще имат слаб растеж още тази година. Валутният борд и фиксираната валута, според RGE Monitor, са голяма пречка за българския износ, особено на фона на падащата стойност на валутите в съседните държави. През 2010 година икономиката на България ще продължи да се свива, като прогнозите на икономистите се движат между 1 и 2%, пише „Дойче веле”. Вътрешното търсене ще остане слабо поради силно затегнатото кредитиране и високата безработица. Другите рискове за България са големият външен дълг и опасността от повторение на газовата криза от януари миналата година.
Външният дълг на страната е почти 37 милиарда евро или 107 процента от БВП. Той е сред най-високите в региона като процент от БВП и прави България особено чувствителна по отношение на финансови шокове, идващи отвън. RGE Monitor не изключва възможността страната ни да потърси финансова помощ от МВФ. http://www.plovdivmedia.com/19692.html
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #86 -: Януари 07, 2010, 14:42:27 »
380 000 българи губят здравноосигурителни права Общо 380 000 човека могат да отпаднат от обхвата на НЗОК, ако не внесат дължимите си здравни осигуровки, съобщи началникът на отдел "Осигурителна методология" в НАП Катя Кашъмова.

Това сочат изчисленията на Националната агенция за приходите (НАП) към 1 декември 2009 г., предаде БТА. За да не загубят възможността да ползват услугите на НЗОК, тези граждани трябва да платят възможно най-бързо поне 33 от дължимите вноски за три години, посочи Кашъмова.

От 1 януари 2010 г. здравноосигурителният статус за хората, които сами внасят здравноосигурителни вноски, се увеличава на 36 месеца, докато досега този период беше 12 месеца.

Според новите законови изменения, на самоосигуряващите се лица, които не са си платили над три осигурителни вноски за този период, им се отнемат здравноосигурителните права. Здравноосигурителният статус се обновява всеки месец до 25-то число, така че, ако до 25 януари се внесат дължимите вноски, няма да има нарушаване на здравните права, изтъкнаха от НАП.

От 1 януари минималният месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица е 420 лв. Лицата, които внасят в здравни сметки за своя сметка ще трябва да внасят не по-малко от 16.80 лв. Самоосигуряващите се лица трябва да подадат еднократно декларация образец номер 7.

Глобата за неподаване на тази декларация е от 500 лева до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 лева до 3000 лева.

Самоосигуряващото се лице, което не плаща дължимите осигурителни вноски за срок по-дълъг от 3 месеца, от тази година ще се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.

Драстично се увеличават и глобите за работодателите, които не внасят вноски за осигуряване. Така например за самоосигуряващото се лице, което не плаща дължимите осигурителни вноски за срок по-дълъг от 3 месеца, от тази година ще се наказва с глоба от 500 до 1000 лв. http://dnes.dir.bg/2010/01/07/news5653760.html
 

Неактивен Нестор

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 865
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #87 -: Януари 07, 2010, 19:31:09 »
Айде пак с изнудваческите способи смело напред.Явно здравата са я закъсали за да стигнат до такива заплахи,как смеят да заплашват стотици хиляди хора с драконовски глоби,не стига наказията да ги лишат от здравна помощ.Тия от здравната каса са абсолютни ненаситни изверги. Увеличили си месечната вноска от 10 на 17 лв. и си ги смятат за дължими ,колко прави 33 вноски по 10 лв.,не е ли 330лв.  330грешни левчета от продънения джоб на Андрешко,няма ли да си начислят и лихвите с натрупване. Долу здравана каса,никакво плащане! Знаете ли какви луксозни канцеларии са си обзавели ,с модерни компютри и с калорифери се топлят, а иначе няма пари за тежко болни ,нито за скъпи животоспасяващи операции.  Държавата да си поеме ангажиментите,да закрие тази паразитна структура и да осигури минималните общодостъпни здравни услуги безплатно за всички граждани. За по-специални грижи ,който има много пари да си плаща на частни лекари.
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #88 -: Януари 08, 2010, 10:40:04 »
Откривателят на Рогозенското съкровище днес е гастербайтер в Испания. Налага му се да чисти септични ями, спи по пейките и се храни с филийки хляб, а когато съкровището е на гости в Испания, се реди на опашка, за да зърне откритието си.
Историята на Пламен Иванов от Враца, а по настоящем от Валенсия, разказва Мартин Карбовски в предаването „Емигранти" по Нова телевизия в събота
През 1986 година Пламен е най-младият сътрудник на музея във Враца и точно него изпращат да провери сигнала на жител от село Рогозен. Така Пламен пръв взема в ръцете си 20-килограмовото сребърно съкровище - най-голямото откривано до днес по българските земи. По това време Пламен живее горе-долу добре със съпругата си Петя и двете си деца във Враца. В продължение на 15 години е уважаван музеен работник. Заплатата му е около 300 лева. Но през тежките 1997 и 1998 семейството му не успява да плаща сметките за парно и двамата с баща му се принуждават да продадат семейния камион, за да покрият дълговете. Пламен разбира, че не може да си позволи лукса да работи за удоволствие, а трябва да издържа семейството си и стяга багажа. Първо отива в Италия, а от там в Испания.Тъй като няма пари Пламен е принуден да спи в градинките по пейките, да яде, каквото му дадат в църквата, да живее в непрекъснат страх, че ще го хванат как работи нелегално по строежите. През първите седмици, когато се мести в Испания, изкарва по 5-6 евро на седмица и яде само филийки с пастет и течен шоколад. Каквото изкара, го праща в България. Един ден във Валенсия пристига част от Рогозенско съкровище и Пламен се нарежда на опашка заедно с останалите посетители, за да види съкровището си, за да гледа през стъклото съдовете, които пръв е държал в ръцете си. Боли го заради това, но признава, че животът му така се е объркал, че му е предлагал и по-горчиви хапове. След като е бил по строежите, на полето, в лунапарк и е влизал в току-що източени септични ями, днес Пламен работи в завод за каучукови изделия и получава 980 евро на месец. Става сутрин в пет часа. Сам се пере и поддържа. Дори сам си готви и въпреки това менюто му е ограничено - таратор и нещо месно - консерва или салам. „Глези" се с бира или чаша вино. Най-големите му разходи са за телефонни разговори с България. Прибира се при близките си два пъти годишно. Признава, че няма да се върне забогатял в България - за седем години не е спестил нищо - работи само за оцеляването на семейството си. Въпреки тежките моменти в Испания, Пламен счита, че престоят му там е положителен. „Възвърна ми малко себеуважението. В ония кризисни моментни вече бях сметнал, че не ставам за нищо и че съм някакво недоразумение на този свят". http://www.plovdivmedia.com/6892.html
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #89 -: Януари 08, 2010, 10:43:29 »
Няколко часа преди да отворят пощенските клонове в Хасково, пред вратите им вече се бяха наредили пенсионери, дошли за заветните 25 лева, подхвърлени като коледни добавки към пенсията. Хасковлии висяха по 5-6 часа, за да вземат мизерните банкноти. Суматохата настана към обяд, когато парите свършиха и възрастните хора трябваше да чакат, докато донесат нови пачки.
На напрежението не издържаха двама старци. В началото започнаха да спорят кой е по-напред на опашката, а после се стигна и до размяната на юмруци. Охраната се намеси и пооохлади страстите, но напрежението между чакащите остана.
„Вместо да се вдигнем всичките пенсионери и да дадем отпор на нанесената ни обида с тези 25 лева, ние сме се наредили като овце на опашката”, ядосваше се 73-годишният Петър Петров. „Какво да правя по-напред с тези пари, когато съм направил борчове за над сто лева за празниците”, не престана мърмори клетникът. http://www.plovdivmedia.com/19903.html
 

 

Българите с най-ниски заплати в ЕС

Започната от Nordwave

Отговора: 74
Прегледи: 27633
Последна публикация Ноември 30, 2017, 16:53:03
от Петкан
Къде най-бедните финансират най-богатите

Започната от Исперих

Отговора: 19
Прегледи: 7936
Последна публикация Декември 03, 2013, 06:23:09
от Hatshepsut