Автор Тема: Трябва ли наистина да се стремим да образоваме циганите?  (Прочетена 20216 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лудия Макс

• Registered user
  • Forum Member
  • **
  • Публикации: 368
Що да не промиваме циганските мозъци с държавна пропаганда?
"Едно е да искаш,второ е да можеш,трето и четвърто е да го направиш"-Николай Хайтов

Христо Ботев: "Патриот е,душа дава.Но не свойта душа братя, а душата на народа".

Неактивен Младиястарец

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 185
Всяко училище със задължителен процент ромчета, пише на първа страница "Труд". Ромчетата да бъдат разпределяни из всички училища, а не само в махалите.

Идеята на образователното министерство е всички учебни заведения да приемат определен процент деца от малцинствата.

Целта е те да получават по-добър шанс да се ограмотят. За интеграцията на ромите има 20 млн. лева.

Акцентът за новата учебна година ще е гражданското образование - инициатива, която развиваме с омбудсмана на България, обявява в интервю за "Дневник" Милена Дамянова, заместник-министър на образованието.

Ще активизираме училищните парламенти, ще организираме дискусии, дебати по подобие например на Народното събрание. Идеята е да се развият гражданските компетентности и съзнание в реални ситуации, в които те трябва да вземат отношение.

Другата инициатива е кампания за здравословен начин на живот, която ще наблегне върху здравословното хранене и превенцията от различните зависимости, включително и от компютърната, казва още Дамянова.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3910351

А някои гласуваха с не в тази анкета, естествено, че искат да нии направят една нация с тях!

Неактивен Norton

• Senior Member
  • Публикации: 651
  • Зодия: Taurus Taurus
 :-)

Младиястарец, да ти копна какво ми каза една грамотна циганка току що, по повод на тази статия. Колкото да си продължим приказката.  :-)

"Колко сте глупави. След няколко години ще е обратното. Вашите деца ще са малцинство. Още малко ви остава."

Сещам се за една фраза - "Опасен ум".  :-) Преди да им дадем това оръжие - грамотност и познания, преди това, трябва да направим нещо друго. Защото, колкото и да сме благородни, колкото и да сме с добри намерения... все пак си играем с огъня.

И да ти разкажа набързо за една моя позната - българка, тъкмо я изпратих. Бивша съученичка, не я бях виждал с години. Пихме едно кафе, колкото да се чуем и видим. Омъжила се за турчин от България, но с бизнес в Турция. Има дъщеря от него. Като я гледам 6-7 годишна. Говори й щерката на турски какво иска,а майка й ми превежда на мен. Не се стърпях и си попитах "А тя български не знае ли?!" Доста сконфузена съученичката ми казва набързо :"Не!".... "И защо?!" -продължавам да се чудя аз. Отговорът бе точно на място: "Баща й не иска!"

Грамотността и познанието в цивилния живот са също толкова опасни, колкото високите технологии при военните.
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 11:17:15 от Norton »

Неактивен Младиястарец

• Forum Member
  • **
Така е, Нортъне, това твое мнение е доста тъжно.

Не зная дали гледаш Карбовски, не че аз го следя, но от време на време има попадения, имаше едно предаване за една циганка с 22 деца, която не им знаеше имената дори и ги интевюираха, най-големият и син като го питаха дали няма да е по-добре ако бяха по-малко деца та да ги гледат по-нормално, той им каза, че не, нямало да е по-добре, "всички тука българи умират и ние ги ровиме всички, накрая оставаме ние и всичко тук ще е наше!". Звучи едновременно нагло, но и тъжно, защото е като пророчество.

Който прави деца, той ще има тази държава и за съжаление не сме ние това. И аз искам да имам 5 деца, само по тая причина, но зная че нито това би променило нещо, защото това трябва да е масова практика, а също знам и че няма да се случи, защото не искам децата ми да живеят в мизерия защото са много.

Да се оправи всичко това е почти невъзможно.

Тъжно е и че с нас ще си отиде и хилядолетна култура и езика, на който пишем.

Неактивен Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,405
Аз пък продължавам да си държа на своето и да тропам с крак  :-)

Значи ше ги задължат да ходят на училище - и какво - 1.това ще е само в началото - докато се успокоят страстите - после пак по старо му.Знаем си ги мангалите. - 2.Образованието е задължително до 16 годишна възраст - в началото и да се спазва  - после всичко ще отиде на кино. - 3.Даже и да се спазва  - какво - ще имаме малко по-интелигентни цигани( но малко) - пак без средно образование. - 4.Не вярвам много много да са мангалите дето да сколасат до 16 години ( това е някъде 9-10 клас). - Ще има тук там някое цигане  в училищата ей така - от кумува срама - за пред хората да не кажат че пак сме ги изолирали.

Неактивен Norton

• Senior Member
  • Публикации: 651
  • Зодия: Taurus Taurus
Не им помня имената на племената, но има едно, което си прибира момичетата след 4 клас, защото според обичая им тогава започвали да ги крадат. И, да, нищо няма да излезе с образоваността на циганите. То и сега има седмокласници, дето не могат да четат и пишат. Бутат ги в по-горен клас фиктивно. Още не съм разбрал с каква цел. На мен ми се вижда безпредметно.

Неактивен Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
Знаеш ли - току що видях едно уникално решение(наистина е много идейно,на  ум не ми беше идвало) за проблема с мангалчетата на което няма как тия от ЕС да ни задължат.Цитирам:

майка съм на дете, което тази есен ще бъде първи клас. В молбата съм написала,че не желая детето ми да учи в клас със цигани. И такива молби са написали и другите родители. Искам детето ми да учи спокойно, а не да го тероризират разни цигани.

Найс, а? Всички родители трябва да пишат подобни молби!

А сега да видиме тия от ЕС как ще ни задължат! Или Бойко ще тръгне срещу народа си за пореден път?!
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 17:35:56 от Hatshepsut »

Неактивен Младиястарец

• Forum Member
  • **
ЕС няма да подкрепи такива молби, нито такива класове...

Неактивен Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
И аз така мисля  - значи ще тръгнат срещу волята на българския народ!

Неактивен Amenhotep

• Pharaoh
  • Hero Member
  • Публикации: 3,527
  • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
    • Профилът ми във VBOX7
  • Зодия: Gemini Gemini
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Въпреки че, може би, от тук присъстващите съм най-големият "любител" на неинтегрируемата сган, в името на прогреса гласувах с "да".

В статуквото на днешния ден няма как нито да ги пратим "под душовете" нито да не ги ваксинираме против Морбили.

А иначе, имайки в предвид, че колкото е по-прост и по-необразован един човек, толкова е по-голяма възможността той да се забърка в някакви глупости и това не важи само за хората, а важи и за циганите.

Друг е въпросът, че повече от 1 цитгане в клас с българчета е прекалено много и че трябва чаветата да се обучават в училища за циганета, пък ако трябва нека са вързани за чиновете и да повтарят един клас по 2-3 пъти. Нека тези, 1-2% от циганските чавета, които имат умствения потенциал да станат хора, да бъдат записвани в български училища, но не и останалите 98%. Записването на тези 1-2% читави, ще повиши драстично нивото им на човекоподобност, но за жалост ще понижи нивото на образование на българчетата (при този % незначително) ... но представете си 50% на 50% клас с българчета и циганчета - от този клас никой няма да излизне образован ... дори учителя ще се обезобразова.

Така че, 1-2% преспективни чавета - може. За останалите - специализирани училища за хъхряци, оградени с бодлива тел и ограда по която тече ток.
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 16:39:10 от Amenhotep »

Неактивен Nordwave

• Webmaster
  • Founder
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 4,369
  • R.I.P. 2017
    • Български националисти
  • Интереси: История
  • Зодия: Capricorn Capricorn
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Министерството на образованието обмисля всички училища да приемат определен процент деца от малцинствата. Така ромчетата ще бъдат разпределяни из учебните заведения, а не само в махалите, където живеят. Процентът на такива деца вероятно ще се определя от особеностите на региона, желанието на родителите и възможностите на училището, но всички ще бъдат задължани да го направят, съобщава в. "Труд".

Целта е максимално голям брой от етноса да получат шанс да се ограмотят, тъй като според статистиката над половината от 200 000 напуснали училище деца са ромчета. Идеята е те да бъдат върнати в класните стаи, защото оставайки необразовани отивали директно на пазара за безработни и ставали клиенти за социални помощи. Просветното министерство ще организира и курсове за обучението на самите родители, за да пускат децата си в “българско” училище. По места има и длъжност “помощник-преподавател”, който се занимава допълнително с ромчетата. За интеграцията им са заделени 20 млн. лева от еврофондове. Първите 7 млн. лв. ще бъдат дадени още през юли на училища, които са спечелили проекти за интеграция.

Голям проблем обаче има в гетата, където има училище, защото самите семейства отказват да пратят детето си в близко “българско” училище и го записват в местното.
Практиката показва още един проблем - често ромчетата са пращани като изоставащи в учебните заведения за децата със специални потребности. На други места директори под всякакви форми отказват да ги запишат, за да не загубят името си на елитна гимназия и да имат проблеми с останалите родители, коментира изданието.

През септември миналата година в Пазарджик избухна скандал, след като родители отписаха 24 деца от паралелка с ромчета, а преподавателките напуснаха. http://dnes.dir.bg/news/uchilishta-romcheta-8907770?nt=10

Неактивен Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
Демек с две думи - нищо няма да стане отново - само "джабала" да се вдига  - и да симулираме пред ЕС.

Положението е ЧУК!

Добре че не ги даваме ние парите,ама все пак си е загуба на време,нерви и човешки ресурси!А освен това и хората се настройват по тоя начин.
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 17:52:47 от lonely_rider »

Неактивен Младиястарец

• Forum Member
  • **
ква пък елитна гимназия им се чини на мангалите без изпити, че директорите "отказвали да ги запишат"

Цитат
тъй като според статистиката над половината от 200 000 напуснали училище деца са ромчета

Кво ли искат да кажат, че над 100 000 са циганета, а другите българчета ли са?

Вероятно под "над половината" имат предвид нещо от сорта на 98%, то пак е над половината.

Неактивен BulgarianBlood

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 271
  • Зодия: Capricorn Capricorn
Който прави деца, той ще има тази държава и за съжаление не сме ние това. И аз искам да имам 5 деца, само по тая причина, но зная че нито това би променило нещо, защото това трябва да е масова практика, а също знам и че няма да се случи, защото не искам децата ми да живеят в мизерия защото са много.

Да се оправи всичко това е почти невъзможно.

Тъжно е и че с нас ще си отиде и хилядолетна култура и езика, на който пишем.

Е така като те слушам дай направо да лягаме да умираме ?!

А ако имаш 5 деца сигурен ли си, че ще живеят в мизерия?

Аз още нямам семейство, но в семейството на родителите ми, аз съм 6 години по-голям от сестра си. Сега работя и ги подпомагам.

Тоест, като сте много и като има хора на разнообразна възраст, може би ще живеете по-добре.

Неактивен penko

• Registered user
  • Senior Member
  • Публикации: 694
:-)

Младиястарец, да ти копна какво ми каза една грамотна циганка току що, по повод на тази статия. Колкото да си продължим приказката.  :-)

"Колко сте глупави. След няколко години ще е обратното. Вашите деца ще са малцинство. Още малко ви остава."

Браво  нортан  те   и  Англичаните  си  мислеха  че  са  хванали  господ  за  либадето  във  Индия  но  Махатма Ганди  им  показа  че  са  хванали  на  индийците   инструментите   и  е  време  да  си  събират  куфарите  от  където  са  дошли   .   Не  може  100  000  англичани  да  контролират  и  да  ги  държат  във  подчинение   70 милиона  индийци . ( Само  в  скоби  ще  кажа  че  Ганди  е  бил  образован  човек  които  е  станал  водач  на  своето стадо за  да  го  поведе  към  неговата  независимост ).

Образовахме   турците  и  им  изтървахме  юздите  сега  наред  са   циганите  да  им  отворим  учите  и  на  тях  да  изтървем  юздите  .      Защо  все  си  мисля  че  май  глупаците  са  в  политиката  а  умните  хора  стоят  на  страна  и  им   гледат  простотиите  на  глупаците  .

Tags: