Автор Тема: Болшевиките от Движение "Че Гевара"  (Прочетена 22394 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Kuber

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 294
 • Пол: Мъж
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2009, 13:36:18 »
Единият от тези комуняги в лицето на Павел Иванов го знам, неведнъж съм спорил с него по разни пловдивски форуми преди време. Този индивид е доста мургав, очевидно е циганин. Но най-гнусното е, че тази гнида претендира, че бил "потомък" на български революционер от Пазарджишко, участвал в Априлското въстание  (swear)
 

Неактивен skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 617
 • Пол: Мъж
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2009, 23:10:08 »
Е па вземете напишете вие нещо тогава. То един да пише и всички да критикуват не върви.

Е па я не го критикувам! Просто е "много сложна" материята и избягва да я чета, че ме боли после глава!  :-D
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Неактивен Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,076
 • Пол: Жена
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #17 -: Ноември 19, 2009, 05:16:43 »
Ти избягва да чете, ама Хърса смел и прави критика. А аз прави критика на писанията на Хърса ;-)
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
 

Неактивен Радко

 • ιYι Свободен- Социален- Национален! ιYι
 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,222
 • Пол: Мъж
 • ιYι Не предавай, не лъжи, обичай Родината! ιYι
  • Ген. Христо Чаракчиев
 • Интереси: Радикален Атеизъм
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #18 -: Юни 10, 2010, 17:06:00 »

Филологът Павел Иванов е учредител и председател на младежки комунистически клуб “Че Гевара” в Пловдив. Идеолог за създаването му е бившият премиер Жан Виденов, затова и до днес той е безспорният авторитет сред червените младежи.

Няколко месеца преди това формацията гравитира около БКП, но след преименуването на партията в БСП през април 1990 г. младите комунисти се отцепват. Когато година по-късно Жан става партиен шеф, клубът отново сближава позициите си с БСП, дори повеждат агитацията в Пловдив преди изборите през 1994 г., спечелени от БСП.

Най-силните години на пловдивския “Че Гевара” са 1991-1996, когато 400 си вадят членски карти. Щабът им официално се нарича “Дупката” - сутерен на ул. “Христо Данов” 39, на същия адрес е централата на БСП, в избата тогава се помещава една от най-прочутите дискотеки по онова време - “Червената бабичка”.

Зададат ли се 1 май, 9 май, 9 септември, 23 септември и др. бележити дати от червения календар, почти не минава без инциденти, често арестуваните са активисти на пловдивския комунистически клуб.

През октомври м.г. отново се заговори за “Че Гевара”, когато Павел Иванов и двама ученици с качулки обявиха в Пловдив създаването на Обединен антифашистки фронт. Така искали да се противопоставят на тормоза на неонацистки организации като “Комбат 18” и “Кръв и чест”. Дегизирали се от страх, че фашистите ще ги пребият, както често се случвало. Ден след медийната изява момчетата бяха разпознати от директорката на гимназията им. Тя вдигна скандал, а Павел Иванов я обвини, че ги е направила мишена на бръснатите глави. Оттогава яли бой няколко пъти, призна Иванов, който е и областен лидер на Съюза на комунистите в България.

Войната между леви и десни фракции пламна с нова сила, когато в трамвай 20 активисти на “23 септември” ядоха бой от маскирани младежи.

А иначе Иванов работи в пловдивската община “Марица” като шеф на пресцентъра и като специалист по европроекти в социалната сфера и етноинтеграцията, досега с негово участие в управата са влезли около 500 хил. лв. (24часа)

Павел Иванов: И висши магистрати залитат по неонацизма

- Г-н Иванов, защо все по-често се бият крайнолеви и крайнодесни?

- В обществото се създава голяма заблуда. Не сме крайнолеви. Ние сме единствените леви у нас. Говоря за организации като “Че Гевара”, “23 септември”, Съюз на комунистите в България, Българска работническа партия. Крайнолеви вероятно е цветно за статия, но не отговаря на истината.

- Защо се палите само от един въпрос?

- Искам да уточним какво значи крайнолеви. Ако се разбира размахване на пушки, предизвикване на улични боеве - няма нищо общо с нас. За 20-годишната история на “Че Гевара” няма случай на наш член или симпатизант, уличен в използване на сила срещу опонент, дори и срещу т.нар. крайни националистически формации. Но от тяхна страна е имало куп нападения спрямо нас.

- Казвате, че сте единствените леви. Къде е БСП?

- БСП и по-специално ръководството й не следват лява политика. Те не са част от обединената левица в Европа, а са членове на среднистката ПЕС. Наложеният от тях монопол върху лявото създава заблуда у хората. Но полека нещата се променят.

- С какво си обяснявате зачестилите сблъсъци? Те по нищо не се различават от уличните боеве на ултраси?

- Категорично от лявата страна ултраси няма. Нашата пропаганда и идеи са за обществен строй, в който няма потисничество, експлоатация. И в никакъв случай не създаваме войнстващи групи. Не срещаме обаче медийна подкрепа.

- Какви са членовете ви?

- Студенти, преподаватели, млади хора, ученици от горните класове.

- Писахте декларация след ницидента в трамвая. Знаете ли какво се е случило?

- Истината е, че някой е следил тази група. Видял ги е да се качват, подал е сигнал. На другата спирка са ги чакали в храстите, забулени и готови за действие.Отварят се вратите на трамвая и те влизат и започват да бият. Ако отиването на митинг в защита на емигрантите се смята за провокация.

Мога да ви покажа, че снимки на наши привърженици се разпространяват в националистически сайтове. Посочват ги като мишени за бой. Наше проучване ни отведе до организацията “Национална съпротива”. (Отваря сайтове. В един от материалите има видео от митинг за 1 май, а някои кадри са забавени, за да се видят лицата на участниците.)

- Не си ли играете на конспирация с тези момчета?

- Фактите говорят сами - и във вашия вестник има кадри от обиските в домовете на биячите - пречупени кръстове, униформи, бойни ножове.

- Защо не потърсите мирен вариант?

- Битката е за идеи. От тях няма да отстъпим. На кръв налитат само т.нар. националисти. Никога наши хора не са преследвали противници да ги бият. Нали веднага медиите ще разтръбите: “Комунистите са убийци.”

- Вие въоръжен ли сте?

- Нямам оръжие. Същото е и с членовете и симпатизантите на “Че Гевара”. Разберете, ние не дрънчим с оръжия, а прокламираме идеи. А нашите опоненти ходят въоръжени до зъби. Ще ви кажа и една опасна тенденция - това просмукване на неонацисткото и крайнодясното го има от най-ниско до най-високо ниво - от футболните фенклубове до висши магистрати като прокурори, съдии. Богати хора ги финансират.

- Ако направят обиск у вас или у някой от привържениците ви, ще намерят ли оръжие?

- Оръжие - не. Но знамена, сърп и чук, трудове на Маркс и Енгелс, общо взето, интелектуални пособия. С подобни провокации искат да ни вменят, че участваме в улични банди. Ние не сме лумпени, а нормални хора, последователи на автентичната лява политика. Казваме, че като дойдем на власт, няма да има бедни, а бизнесмените трябва да са социално отговорни. Срещу ни някакви хора пращат шпицкоманди, а държавата не реагира.

- Ще национализирате ли, ако вземете властта?

- Вече не искаме да конфискуваме собствеността. Идеите от средата на XIX в. са архаични. Самият капитализъм отдавна е променен. Защо капитализмът да се променя, а комунизмът - не. Като комунисти ние сме по-скоро научно движение. Настояваме гражданите да имат контрол върху богатствата, които някой е натрупал с техния труд.

- Като Уго Чавес.

- Какво лошо направи той. Дойде и за 10 г. вдигна със 76% качеството на живот във Венецуела. Сега всяка западна компания може да работи там, стига да носи социална отговорност, а не да краде.

- Както Бойко Борисов скастри енергото ли?

- Не. Той е избран да управлява държавната собственост, но не се справя.

- Преди време предупредихте, че ако има още провокации, ще стане като в Гърция - кръв, безредици, предизвикани от крайни движения?

- За съжаление е така. Ако държавата не вземе мерки, не можем да гарантираме, че агресията няма да породи агресия. Държавата трябва да ликвидира причините за зараждането на тези явления, да създаде условия на тези хора, наричащи себе си националисти, да се развиват като нормални граждани, а не да се капсулират. Те не нападат само нас, а убиват роми и невинни по улиците. Ето и случая със студента по медицина Мишо преди година. Знаят ли службите, че вече се заражда ромски национализъм като отговор на неофашистките движения? А кой уби професора в Захарна фабрика? И на фона на това няколко правителства не вземат мерки.

- Вие патриот ли сте?

- Да. След това съм комунист, а накрая - интернационалист.

- БНС също се зоват патриоти.

- Патриотът не посяга на инакомислещите. Той мисли как страната да се развива, да стане по-богата и по-успешна. Другото е шовинизъм.

- Съвпадение ли е, че инцидентът в трамвая стана дни след побоя над Расате?

- Да. Това с боя над Боян си е тяхна вътрешна борба. Ако някой подозира нас, да знае, че нямаме практики да бием, да отмъщаваме.

- А вас били ли са ви?

- Имало е опити. Съпругата ми беше бита при лепене на плакати. Мен обаче не са успели. От 25 г. се занимавам с бойни изкуства. Бил съм инструктор по киокошинкай, но не влизам в схватки.

- Защо не запознаете с проблемите си ръководството на БСП?

- Докато ние организираме протести, те играят голф по дупките на околовръстното! Това е, тази партия няма интерес да ни съдейства, въпреки че и там би трябвало да има антифашисти.

« Последна редакция: Юни 10, 2010, 19:04:42 от Радко »
 

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 952
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #19 -: Юни 10, 2010, 19:53:52 »
Ще ви кажа и една опасна тенденция - това просмукване на неонацисткото и крайнодясното го има от най-ниско до най-високо ниво - от футболните фенклубове до висши магистрати като прокурори, съдии. Богати хора ги финансират.


"Богати хора" финансират съдии и прокурори, за да решават казуси, съобразявайки се с неонацистки идеали? Този вярва ли си изобщо :lol: :lol: :lol:
 

Неактивен Absinthia

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 239
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #20 -: Юни 10, 2010, 20:34:28 »
Сигурно и с масоните въртим бизнес... mad
 

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,222
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 15:35:52 от Hatshepsut »
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.
 

Неактивен Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,076
 • Пол: Жена
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #22 -: Юни 11, 2010, 13:24:55 »
Звездите му говорят на човека...
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
 

Неактивен кан Тервел

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 33
 • Пол: Мъж
 • България на Българите!
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #23 -: Юли 12, 2011, 11:06:46 »
Болни утрепки....
И Богъ с нами!
 

Неактивен Щурмовак

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 312
 • Пол: Мъж
 • България над всичко и всичко за България!
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: None None
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #24 -: Септември 02, 2011, 15:12:56 »
Най-лошото е, че има хора, които не са запознати с националистическата идея и именно тези хора ще вероятно ще му повярват ...
Национална Съпротива България
 

Неактивен patrioti

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 25
 • Пол: Мъж
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #25 -: Ноември 04, 2011, 21:47:54 »
Тия са платени от ония капути в НС ..
Факт е обаче ,че все повече такива промити мозъци като тия се появяват и правят организации,парти и т.н .. от друга страна патриотите и националистите не остъпват..което е хубаво. :)
 

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,928
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #26 -: Юли 11, 2018, 17:53:14 »
Болшевиките от Движение "Че Гевара" обвиниха Нинова, че работи за меншевиките от ГЕРБ !   :lol:

Прави са БОЛШЕВИКИТЕ от педерастко, ляво движение Че гОбара, че другарката им КУРнелия работи за МЕНШЕВИКИТЕ !  :lol:

КУРнелия си е стара се-ДеСарка в края на краищата, за кой да работи, ако не за нЕкоя меншевишка партия, меншевиките сДС умрЕха, да живеят меншевиките от ГЕРБ !

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/komunistite-ot-dvizhenie-che-gevara-obviniha-ninova-che-raboti-za-gerb
« Последна редакция: Юли 11, 2018, 18:15:36 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #27 -: Юли 11, 2018, 18:01:33 »
Ако някой знае по-големи боклуци и смешници от "Че Гевара"-да ми каже.  :lol: Помня един репортаж за тях,говореше млад,но напреднал наркоман,с маска и шапка-сигурно по примера на Ал Кайда,даже те бяха по-леко маскирани.Лидера им обясняваше как ги бяха пребили някакви скинари,и затова момчетата са ЗАБУЛЕНИ-било ги страх от скинарите.Един се изправи и каза "ама те от БНС имат бобми и пищови",или нещо подобно,но в този смисъл. :lol: Мнението ми е,че са наркомани-шизофреници,обаче сега като обвиняват Тодорка Живкова,може и да пострадат,тя няма да ги търпи.Това ще отслаби шизофрениците от Че гевара,а тия от БС(К)П,ще си загубят част от избирателите-ще станат смешни в очите на хората
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #28 -: Юли 13, 2018, 20:16:37 »
Ако някой знае по-големи боклуци и смешници от "Че Гевара"-да ми каже.  :lol: Помня един репортаж за тях,говореше млад,но напреднал наркоман,с маска и шапка-сигурно по примера на Ал Кайда,даже те бяха по-леко маскирани.Лидера им обясняваше как ги бяха пребили някакви скинари,и затова момчетата са ЗАБУЛЕНИ-било ги страх от скинарите.Един се изправи и каза "ама те от БНС имат бобми и пищови",или нещо подобно,но в този смисъл. :lol: Мнението ми е,че са наркомани-шизофреници,обаче сега като обвиняват Тодорка Живкова,може и да пострадат,тя няма да ги търпи.Това ще отслаби шизофрениците от Че гевара,а тия от БС(К)П,ще си загубят част от избирателите-ще станат смешни в очите на хората

Че Гевара е бил педофил, садист и крадец.
Добре е, че са го убили.
Ad honores
 

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Болшевиките от Движение "Че Гевара"
« Отговор #29 -: Юли 13, 2018, 20:52:11 »
Всеки убит,имащ неговите "качества" и политически пристрастия е един вид подарък за хората,страдащи от първите два признака.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

 

Движение за Съпротива "23 Септември"

Започната от Veskou

Отговора: 21
Прегледи: 4421
Последна публикация Август 08, 2012, 07:32:28
от Tiesto