Автор Тема: Розети за Волжска България  (Прочетена 25415 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
Re:Розети за Волжска България
« Отговор #15 -: Юли 22, 2010, 17:08:31 »
На гербът на Татарстан има крилат барс (снежен леопард), а не лъв. Барсът също е свещено животно.
На гербът на Осетия също има барс. На пръстенът на цар Калоян по мое мнение е изобразено същото животно, както и на съкровището от Над Сент Миклош.

и двете животни са български символи и са свещени за нас.
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 17:11:00 от Балкани »
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 4,511
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
« Отговор #16 -: Юли 22, 2010, 19:22:44 »
Познавам путанчо мамин глупав да не си изненадан? В интерес на истината много са малко магазините във Варна които нямат розети или пръстени със знака IYI.
Изненадам съм главно от злобата и тъпотията ти. Кога розетата ще стане общобългарски символ и ще е на герба на България а ? Отговора е никога. От прочетеното до тука виждам само едно : че сегашните политици с всичките им недостатъци и с цялото им продажничество и извратеност са по-стока от 90% от националистите ни.
даже са и доста по-умни.
А в сравнение с тебе са на право цветя за мирисане.
Кой нормален и разумен човек плува срещу течението при положение че даже не може да плува ?

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
  • Публикации: 827
  • Зодия: Scorpio Scorpio
« Отговор #17 -: Юли 22, 2010, 22:37:44 »
На гербът на Татарстан има крилат барс (снежен леопард), а не лъв. Барсът също е свещено животно.

Мммм да така е сега се сещам за лъвчето от Преслав, което даже беше изобразено на старите пари от 90-те и то много прилича на барса тук от снимките. Явно наистина барса и лъва са били свещени животни за предците ни. В съкровището от Наг Сент Миклош имаше жезъл с лъвски глави както и изобразени лъвоподобни животни най-вероятно барсове.

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #18 -: Юли 22, 2010, 23:04:49 »
Кога розетата ще стане общобългарски символ и ще е на герба на България а ?

Ах ти плиткоумно и ограничено безмозъчно създание кога съм казвал розетата да става герб на България?? Защо си измисляш и приписваш думи които не съм казвал ти жалка гъсеницо? Герб България има, както и свое знаме.

А розетата си е Български символ, както и много други. Ако твърдиш обратното или си много неук или си очеваден безродник за което свидетелства и мизерната ти имигрантска участ. Розетата е доказателство за изключително древния произход на Българите и дава много сведения за тяхната религия и вярвания, които коренно противоречат на написаните глупости в учебниците. Тя датира от период, когато Българите все още не са били разделени езиково и религиозно както е сега и са били хомогенен единен народ. Затова както каза създателя на тази тема тя би бил добър обединителен символ за Българите с друга вяра и по стечение на обстоятелствата друг език, за да си спомнят общата кръв, произход и минало. Един наистина чудесен подарък за Волжките Българи, някои от които имам удоволствието да познавам.

По-ясно няма как да го напиша така че тикво проста ако нямаш да кажеш нещо по-умно освен еднотипните ти, повтарящи се и досадни то втръсване глупости по-добре сложи капака на тоя кенеф дето му викаш уста, че взе яко да ми мирише.    

От прочетеното до тука виждам само едно : че сегашните политици с всичките им недостатъци и с цялото им продажничество и извратеност са по-стока от 90% от националистите ни.
даже са и доста по-умни.

Хахха и това го казва един скапан имигрант?? Кой си ти бе мишко нещастна какво общо имаш ти с България бе вмирисано италианско дьонме че да даваш оценки кой какъв бил в държавата??

Кой нормален и разумен човек плува срещу течението при положение че даже не може да плува ?

Има два типа хора, амебо: такива които не започват игра която няма да спечелят и такива които вярват че няма игра която не може да бъде спечелена.

« Последна редакция: Юли 22, 2010, 23:07:50 от Родолюбец IYI »

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #19 -: Юли 24, 2010, 23:27:13 »
да розетата, за която не се знае нищо конкретно е супер символ на древните българи.
Интересното е че и ти, като комунистите си се хванал за този древен символ, те и масоните са там де. Не е нормално да се смята че неща пропагандирани от измамните масони и комунисти са добри, ама толкова ти е акъла на тебе.
Няма българи нехристияни и не говорещи български език. Защо пак като масоните и комунистите си се хванал за някакви уж волжски българи, които са много по-малко от истинските българи в бившия СССР ?
Защото си комунист нещастнико вулгарен.
Скапаните имигранти, като мене държат в момента Българската икономика на крака.
Ще давам оценки понеже за разлика от тебе имам нещо малко в главата. И кой си пък ти бе , та да обиждаш българите работещи в чужбина , прогонени от немотията наложена от комунистите - твоите съидейници.
Да бе има пет вида хора и ти си тоя дето ще ги определя - пак си се самопревъзнесъл от прекалено многото комунизъм в тебе.

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #20 -: Юли 25, 2010, 05:00:13 »
да розетата, за която не се знае нищо конкретно е супер символ на древните българи.
Интересното е че и ти, като комунистите си се хванал за този древен символ, те и масоните са там де. Не е нормално да се смята че неща пропагандирани от измамните масони и комунисти са добри, ама толкова ти е акъла на тебе.
Няма българи нехристияни и не говорещи български език. Защо пак като масоните и комунистите си се хванал за някакви уж волжски българи, които са много по-малко от истинските българи в бившия СССР ?
Защото си комунист нещастнико вулгарен.
Скапаните имигранти, като мене държат в момента Българската икономика на крака.
Ще давам оценки понеже за разлика от тебе имам нещо малко в главата. И кой си пък ти бе , та да обиждаш българите работещи в чужбина , прогонени от немотията наложена от комунистите - твоите съидейници.
Да бе има пет вида хора и ти си тоя дето ще ги определя - пак си се самопревъзнесъл от прекалено многото комунизъм в тебе.

Знае се тъпако това е медальон показващ седемте познати тогава планети изобразени с руни. Счита се че с него са гадаели звездите и е доказателство за няколко важни неща - че Българите не са тюрки и славяни както се пишеше а много стар и древен народ и че са имали високоразвита култура основаваща се на астрономията. Виж се само какъв смешен невежа си имигрантче.

Какви масони какви комунисти бе побъркан ти чуваш ли се кви ги плещиш??

Поддържали икономиката хахахах хюмнета като тебе поддържат собствените си задници като лапат на някой западен работодател за жълти стотинки. Хората които работят тук поддържат икономиката а не такива долни продажни твари и капка срам нямаш нагъл си до безобразие.

Естествено че ще бягаш от немотията нали си страхливо безгръбначно мекотело. Бягай от немотията вместо да се бориш срещу нея куче безволево и продажно. Ми дай всички да бягаме от немотията и да затваряме България а??
И ти имигрантски плужек се осмеляваш да смърдиш тука с жалката си личност нямаш ли поне малко срам бе копук??

А волжките Българи са много повече Българи от тебе имигрантче защото докато ти страхлив крастав пес бягаш те остават в родината си и се борят да бъдат признати с истинското си име с най голямата държава в света - Русия. И спечелиха битката - от 2010 вече има националност волжский Булгарин в Руската федерация. Така че не смей да обиждаш тези хора щото не мож им стъпа на малкия пръст страхлив продажен имигрант такъв!
« Последна редакция: Май 12, 2011, 10:42:48 от Hatshepsut »

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #21 -: Юли 25, 2010, 12:44:45 »
Абе я не ми ги пробутвай тези ненормални окултно-еврейски глупости с гадаенето на планети, руни и астрология.
Замириса на чифутизъм - твоята вера.
Теориите за древноста на българите идат главно от масоните и техните медии, защо им вярваш а ?
Те казват истината и трябва да ги слушаме ли ? Ами слушай си ги - аз ще пропусна.
Сега за емигрантите. Знаеш  ли келешино че : половината от хората от този форум пряко или не са свързани с роднини и приятели работещи в чужбина ? Ако не се лъжа дори някой от родителите на Калоян е в чужбина. Така обиждайки мене обиждаш и всички тези хора.
Какво работят българите в България бе ? Та то отдавна няма икономика и работни места. Има само : администрация, магазини , кафета и ресторанти и чат пат някоя дребна фабрика.
Икономиката на България наистина се крепи на емигрантите пращащи пари в родината си - жалко но е факт.
как така смесилите с монголи някогашни българи от Волга са по-българи от мене ? Я ми обясни.
Те не знаят български, нямат бг-култура, нямат нашта вера, немат нищо наше.
А сега ми кажи зашо не каза и дума за етнически чистите българи от бившия СССР ? А зашото комунисто-масонските медии не ги споменават ли ?
Голям националист си да знаеш.

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #22 -: Юли 25, 2010, 12:46:19 »
А волжките Българи са много повече Българи от тебе имигрантче защото докато ти страхлив крастав пес бягаш те остават в родината си и се борят да бъдат признати с истинското си име с най голямата държава в света - Русия. И спечелиха битката - от 2010 вече има националност волжский Булгарин в Руската федерация. Така че не смей да обиждаш тези хора щото не мож им стъпа на малкия пръст страхлив продажен имигрант такъв!
А викаш вече няма да са татаристан, а Булгаристан ли ?
ха...ха...ха !!!!! ненормалник.

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #23 -: Юли 26, 2010, 06:40:06 »
А викаш вече няма да са татаристан, а Булгаристан ли ?
ха...ха...ха !!!!! ненормалник.

Не аз а ти си мръсен комунист амебо лигава защото именно те не признават волжките българи и те им сменяха имената и народното име. Също както отрекоха македонските българи и им смениха народното име. Независимо че религията е различна, а езика потурчен от монголското иго те си остават българи палячо и най голямото доказателствоза това е тяхната родова памет,която дори болшевиките не можаха да затрият

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #24 -: Юли 26, 2010, 07:32:16 »
Абе я не ми ги пробутвай тези ненормални окултно-еврейски глупости с гадаенето на планети, руни и астрология.
Замириса на чифутизъм - твоята вера.
Теориите за древноста на българите идат главно от масоните и техните медии, защо им вярваш а ?
Те казват истината и трябва да ги слушаме ли ? Ами слушай си ги - аз ще пропусна.
Сега за емигрантите. Знаеш  ли келешино че : половината от хората от този форум пряко или не са свързани с роднини и приятели работещи в чужбина ? Ако не се лъжа дори някой от родителите на Калоян е в чужбина. Така обиждайки мене обиждаш и всички тези хора.
Какво работят българите в България бе ? Та то отдавна няма икономика и работни места. Има само : администрация, магазини , кафета и ресторанти и чат пат някоя дребна фабрика.
Икономиката на България наистина се крепи на емигрантите пращащи пари в родината си - жалко но е факт.
как така смесилите с монголи някогашни българи от Волга са по-българи от мене ? Я ми обясни.
Те не знаят български, нямат бг-култура, нямат нашта вера, немат нищо наше.
А сега ми кажи зашо не каза и дума за етнически чистите българи от бившия СССР ? А зашото комунисто-масонските медии не ги споменават ли ?
Голям националист си да знаеш.

От масоните идвала ах ти скапан болшевишки люх още ли четеш коминтерновската история за славянските фантоми дето едно копче от тях не намериха в България? Сега очаквам да чуя как един от най старите народи бил "славянски" (каквото и да означава тоя измислен през 16 век етнос в услуга на руските империалистически амбиции термин) и как хората използвали канализации и средновековен вариант на подовото отопление били шепа монголски диваци от сибир дето си ядат лайната и въшките.

И като си толкова навътре по теории на еврейските конспирации дай доказателства за тъпите си твърдения дето си ги вадиш от задника. И не само доказателства а и причини за тази грандиозна манипулация. Искам да се посмея малко  :-D

Няма нищо лошо да отидеш в чужбина за да оправиш финансовото си състояние и да направиш нещо свое - собствен бизнес или нещо от сорта но тук в България. Даже подкрепям защото така се развива личната инициатива, вливат се свежи пари в икономиката и всички икономически изгоди остават за и в България. Но за съжаление повечето хюмчета изчезват за да си дават гъза за малко повече евро, цял живот духат на някой западен работодател и накрая се женят и остават там за винаги да пълнят джобовете на и без това богатия западняк

Това, че нямат нашата религия и че езика им е турцизиран вследствие на монголското иго нищо не означава. Важно е какво казва родовата им памет и какви се чувстват, как са се наричали техните бащи и дядовци. Езика им впрочем може да се води тюркски но са доказани 2 неща: 1 той е възможно най далечния от турко -тюркските езици и 2 езика на волжките българи преди монголското нашествие не е бил тюркски а индо-европейски и доста вероятно сходен на нашия.

Не е вярно за традициите един волжки българин ми разправя за техните традиции и се оказа че например те също имат кукери, сурвакане и мартеници само че под други наименования.

Колкото до това дали са се смесвали с монголите можеш да видиш сам:

« Последна редакция: Май 12, 2011, 10:49:11 от Hatshepsut »

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #25 -: Юли 26, 2010, 07:36:38 »
Какви българи в СССР? Волжките българи са българи в СССР както и бесарабските и молдовските ако за тях питаш и много от тях бяха бастисани от сталин и болшевишката му шайка

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #26 -: Юли 26, 2010, 19:32:05 »
Какви българи в СССР? Волжките българи са българи в СССР както и бесарабските и молдовските ако за тях питаш и много от тях бяха бастисани от сталин и болшевишката му шайка
А не знаеш какви българи в бившия СССР ? Ми те са няколко пъти повече от тези татарстанци дето говорят на турски.
Е нали си националист бе как не знаеш за Райна Манджукова и т.н. ?
Ти какво знаеш да говориш цинизми ли ? За нищо не ставаш брате за нищо !!!!!!

Неактивен PodkrepaTopic starter

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 91
    • Новини за българите по света
« Отговор #27 -: Юли 27, 2010, 00:08:42 »
На гербът на Осетия също има барс. На пръстенът на цар Калоян по мое мнение е изобразено същото животно,

Нема такова животно като Барс в хералдиката  :-D
Някой тук сещал ли се е някога да погледне старите български гербове http://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Bulgaria ?

Гривата се появява, когато след освобождението заимстват лъвовете от западноевропейската хералдика. Където пък се появява чак с кръстоносните походи (логично, в Европа лъвове няма). Докато тия лъвове без гривите можете да ги видите и в Иран, и в Украйна/Крим/Велика България, и при нас, и по волга. Та чак по барелефите на първите руски църкви (зидани от български зидари).

Крилата там идват от Казан

- и до сега герба е със змей
, а змея e и символ на града.

Въпросния змей е Барадж - добър змей-закрилник от (пра)българската митология. Иван Грозни поставя основите на Руската Империя с погрома над Казанското Ханство. От тогава конника, пронизващ змей е в руския герб и иконите, а змея се представя като символ на злото.
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 00:40:07 от Podkrepa »

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #28 -: Юли 27, 2010, 19:17:20 »
Айде бе чакай малко бе !!!!! Конника св. Георги победоносец го има на икона пронизващ змей с копието си поне 1000г. Преди Иван Грозни. Уж много знаеш, ама не знаеш.

Неактивен Родолюбец IYI

• Senior Member
« Отговор #29 -: Юли 28, 2010, 05:36:20 »
А не знаеш какви българи в бившия СССР ? Ми те са няколко пъти повече от тези татарстанци дето говорят на турски.
Е нали си националист бе как не знаеш за Райна Манджукова и т.н. ?
Ти какво знаеш да говориш цинизми ли ? За нищо не ставаш брате за нищо !!!!!!

Езика им е тюркизиран следствие на монголското иго палячо. Преди това са говорили индо европейски език. Преди да ги съдиш и да ги наричаш с измисленото от болшевиките име (ах как ми мязаш на дърто комуне с тия простотии дето ми ги ръсиш от седмици насам) си спомни колко много българи у нас си дадоха вярата и езика през турското иго

Нещо не коментираш снимките паляк с паляк де са монголците бе късогледа маймуно?

И не ме наричай брат ако брат ми беше такъв клоун щях да се застрелям

Трета република в Русия поиска да се казва България

Започната от Hatshepsut

Отговора: 4
Прегледи: 19440
Последна публикация Юни 27, 2017, 12:38:50
от Индивидуалист
Волжка България. Някои нещица за нашите Освободители

Започната от LordOfChaos

Отговора: 32
Прегледи: 22143
Последна публикация Октомври 09, 2011, 20:17:29
от Hatshepsut
Писмо от Волжка България

Започната от Инжинер Донев

Отговора: 72
Прегледи: 22205
Последна публикация Юли 01, 2008, 19:13:14
от Елтимир
Филмчета за Волжка България и за Волжките българи

Започната от Цар Борис три

Отговора: 1
Прегледи: 5055
Последна публикация Април 09, 2015, 08:47:48
от Hatshepsut
Българи, а не татари! Да подкрепим българите от Волжка България.

Започната от Радко

Отговора: 39
Прегледи: 22282
Последна публикация Септември 23, 2012, 21:30:46
от Даниел Николов