1. Защото България е моята Родина.
Може ли да запитам какъв повод за гордост е това? Всеки човек е роден някъде, дори страната му да е най-великата в някое отношение това какво право му дава той да се гордее?2. Защото държавата ми отвоюва своята над 13 вековна история на Балканите
Има разлика между "създадена преди 13 века" и "на възраст 13 века", сами се сетете. А и така да беше каква гордост е тази?3. Защото българите днес удивяват света със своите постижения, знания и успехи.
Това е глупост, избройте ми всички постижения и изобретения на българи, после се поинтересувайте какво са постигнали останалите народи, сравнено с тях нашето е почти нищожно, поради факта, че не познавате историята на другите държави сте сляпи за техните постижения. Дори да удивявахме света с "постижения" какъв повод за гордост е това, че сте родени в същите граници?4. Защото българите са носител на цивилизацията на Балканите.
Хехе, "цивилизацията на балканите", едно че не е особена гордост и две, че народите преди българия да е създадена са дали много на балканите.5. Защото в Добруджа е побит мечът на Аспарух.
No comment...6. Защото Македония е българска земя.
Някой ще ми обясни ли за това и за предното защото явно аз съм тъпия...7. Защото звездите са най-ярки над Пирин.
Интересен факт, не го бях чувал, източник има ли? А и така да беше какъв повод е това да се гордееш?8. Защото небето се оглежда в езерата на Рила.
Това пак много важно, в хърватска например природните красоти са хиляди пъти по-красиви от тези тук, ама не сте чували за тях нали? А и да бяха нещо особено тези езера какво Ви кара да се гордеете, че сте родени в близост до тях?9. Защото в Родопите ехти камбанен звън.
No comment просто10. Защото Вардар, Струма, Места и Марица се срещат в Бялото море.
Ъ?11. Защото Балканът пази спомена за Караджата.
С какво Караджата е нещо изключително и защо се чувствате горди с това. Много близка роднинска връзка ли имате?12. Защото опълченците все още бдят на Шипка.
Тук каквото и да кажа ще ме изядат с парцалите, общо взето дали е нещо по-различно от останалите въстания?13. Защото екът от Сливница се чува в Пирот.
Тук при този железен довод и американце ще си смени гражданството.14. Защото “Одрин падна”.
Аз като българин какво общо имам с постижението на някакви си хора, живели на същото място преди няколко века?15. Защото над Дойран още се носи българското ура.
Същото като предното.16. Защото враговете на България още помнят удара “На нож”.
Направо съм убеден че го помнят. Всъщност това го има само в българските умове и учебници.17. Защото нито едно българско бойно знаме, никога не попадна в плен.
С много уговорки. Освен това не една и две войни са изгубени, какво значение имат битките?18. Защото моят народ създаде и съхрани през вековете своята писменост и култура.
Кой е този народ? Все едно аз да се гордея, че алфред нобел е бил много умен човек а всички произлизаме от едни и същи прародители.19. Защото България е там, където има и един българин.
Много прочувствено, но не обяснява защо е хубаво да си българин, или националист.20. Затова живея и се боря за тази България, духовна обединителка на българския род, пазителка на хилядолетни традиция и култура.. Националният нет на българите
www.bg-nacionalisti.org www.bgrod.orgНе че съм дошъл тук да се заяждам, но просто се чудех дали е възможно някой да ми изтъкне поне един довод, поради който трябва да се гордея с мястото, на което съм роден.