Реших да споделя моите виждания по отношение на национализма - една идеология, която изповядвам от много години
1. По отношение на либерализма и консерватизмаАз не се смятам нито за либерал, нито за консерватор. Наистина, мнозина отъждествяват национализма с консерватизма, но моето мнение не е такова. Грешно е да се придържаш към нещо вредно, само защото е "традиционно", и е грешно да отхвърляш полезни идеи, само защото са нови. По същия начин е грешно да отхвърляш полезни традиции, защото си против традициите, и да приемаш вредни нови идеи, само защото са "прогресивни".
Върши това, което е правилно, независимо дали то ти се струва "традиционно" или "прогресивно". Само когато нещата са на кантар, тогава избирай традициите, само защото са традиционни.
За мен, национализъм изобщо не е синоним на десни идеи или консерватизъм.
2. По отношение на религиятаЗа мен е недопустимо национализмът да се свързва изначално с определена религия, която да се натрапва като единствено приемливата. Знам какво е казал митрополит Климент преди 140-150 години "Има Православие у нас, има и български народ, няма Православие - няма и български народ.", но го приемам само за сведение. Не виждам никаква пречка неправославни християни, езичници, агностици или атеисти да бъдат български националисти. Аз зачитам свободата на съвестта на всеки, правото на религиозни убеждения е личен избор.
Мнението ми към сектите обаче е отрицателно, имам предвид такива сдружения като мормоните и "Свидетелите на Йехова", националистите трябва да се стремят към тяхната забрана. Причината е много проста, сектите са създадени от шарлатани за промиването на мозъците на вярващите и за тяхното подчинение, както и за ограбването на тяхното имущество.
По отношение изучаването на вероучение в училищата - категорично съм против, защото съм привърженик на секуларната държава и светския характер на българските училища.
За исляма мнението ми е отрицателно, с уговорката че към българите-мюсюлмани (т.нар. помаци) и волжките българи трябва да има по-толерантно отношение. Категорично съм за забрана на бурките, по този въпрос не трябва да се правят никакви компромиси.
Национализмът и християндемокрацията
За мен, поради изложените по-горе причини, националистическите партии трябва ясно да се разграничат от клерикарните партии, националистите следва да бъдат загрижени за просперитета на цялата нация, а не само за комфорта на поповете и монасите.
3. По отношение на филофобските страстиМнението ми по този въпрос е, че филофобските страсти са вредни за българщината и ние като българи трябва да се еманципираме и да отстояваме своите интереси без лакейство и слугинаж. Отношението към всички Велики сили трябва да е сдържано и резервирано, нашите естествени съюзници не са великите сили, а държави от нашия мащаб - Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватско, Прибалтийските държави (Литва, Латвия и Естония) и т.н.
Що е компрадорски национализъм?
Под това понятие разбирам едно уродливо явление, което избуя през последните години, а именно български националисти да се самоопределят като русофили и да развяват руски знамена по площадите. Така станахме за присмех и подигравка по медиите, дано да успеем да превъзмогнем това чуждопоклонничество.
4. Относно гей-браковете, гей-парадите и т.н.Мнението ми по този въпрос е категорично против гей-парадите, против гей-браковете, а също против осиновяването на деца от гей-двойки.
5. Относно легализацията на марихуаната и други леки наркотициКатегорично съм против легализацията на марихуаната, не приемам наукообразни или уж медицински аргументи, против съм и останалите наркотици.
6. Относно политическата коректностПолитическата коректност е бич за съвременното общество, натрапван и налаган от политиканите и продажните медии. Това е някакво евфемистично и изкривено възприемане и отношение към реалността, смятам го за изключително вредно и го отхвърлям от своя речник. Циганинът е циганин и трябва да се нарича циганин, а не "ром", негърът е негър и трябва да се нарича негър, а не "афроамериканец" и т.н.
7. Относно "Българския" хелзински комитетТова е една българомразка организация, която би трябвало да се разтури, това е вън от съмнение. Причините са ясни, тази организация подкрепя всячески деструктивните среди в българското общество - цигани, престъпници, педерасти, ислямисти, мигранти и т.н.
8. Относно членството на Турция в ЕСМнението ми по този въпрос е категорично - Турция не трябва изобщо да става член на ЕС под никаква форма. Турция е азиатска държава, която се ислямизира с бързи темпове и мястото ѝ не е в ЕС.
9. Относно нашествието на мигранти в ЕвропаПротив съм заселването на мигранти в България, тяхното място не е тук, националистите трябва да бъдат загрижени за собствения си народ и да го защитават от натрапници и нашественици.
10. По отношение на ЕС и НАТОПриемам членството в ЕС и НАТО, макар и с известни уговорки. Позицията ми е, че България не трябва да е последна дупка на кавала или пудела на Меркел, а трябва да отстоява своите интереси и да се ориентира към страните от Вишеградската четворка - Унгария, Чехия, Словакия и Полша. Против съм влизането в еврозоната, националната валута - българският лев е символ на националното достойнство и не трябва да се ликвидира с лека ръка.
Като цяло смятам, че България е европейска държава и мястото ѝ е в Европа, а не в Евразия, както по отношение на културата, така и по отношение на политиката. В своята 1300-годишна история България е била част от евразийски проекти в продължение на стотици години, както под властта на Византийската империя, така и под властта на Османската империя, а също подчинена на СССР... вредите за българската народност са известни на всички.