Author Topic: Как зарибяват сектите в България  (Read 8738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Секти зарибяват в затвори и общини

Делата от различни общности срещу църквата растат

Някои секти са опасни за психиката на хората и могат да доведат дори до самоубийство, предупреждават специалистите.

Сектите влизат и търсят жертви в различни държавни институции. Сред целите на алтернативните религиозни движения са затворите и общините. Шефовете на учрежденията клъвват на куката лесно и подлагат на опасност служителите си. Сектите, представящи се за сдружения или фондации, успяват да прескочат прага на институциите, като предложат на ведомствените ръководители безплатно услугите си.

За тази опасна тенденция алармира пред „Новинар” д-р Десислава Панайотова, директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий”. "Ръководните ни органи не знаят смущаващата история на някои от тях, не подозират за самоубийствата, засечени при много подобни секти", обясни Панайотова. Религиозните общности провеждали семинари или пък различни спортни мероприятия.

"На първото ниво служителите могат да се почувстват добре. Заниманията на сектите винаги са фокусирани около личността на създателя им, най-често определен гуру. Ако служителят се заинтересува, може да купи книги и впоследствие да стане техен последовател", обясни Панайотова. Според нея така се извършва нерегламентирана религиозна пропаганда. "По този начин сектите легитимират дейността си. Казват - "Ние сме обучили тези общинари, ето и благодарствените писма", и показват, че са обществено признати", предупреди Панайотова.

Работодателите, които имат „безплатна оферта” от съмнителни организации, е добре да проверят кой стои зад тях, съветва експертът Панайотова. Могат да направят това в Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий”.

Другият съвет на Панайотова е шефовете да направят поне най-простото нещо - да прочетат в интернет каква е въпросната организация, да проверят световната й история и кой е човекът в основата й. "Те много често се водят от някакъв супер учител или гуру. Нека шефовете си направят извода дали в тяхната фирма или институция имат място за прикрити религиозни семинари", допълни експертът.

По думите й в дейността на тези движения може да има и положителни практики, но притеснителното е това, че те лъжат хората. „Аз държа, когато една религиозна общност иска да върши нещо в България, да каже - „Ние сме религиозна общност”, не да се прикрива зад такива инициативи. Всеки има право да вярва в каквото желае, да прави каквото иска, ако това не заплашва здравето и живота на другите хора, но да се легитимира открито”, обяснява специалистката.

"Българската православна църква, когато прави богослуженията си не казва - Елате при нас, ние сме благотворителна фондация. Тя казва Христос е в църквата, елате да общувате с Христос. Тя говори открито на хората. За мен прикритостта е неприемлива", допълва Панайотова.

Отчитаме бум на сектите в България

За истински бум на сектите, които действат на територията на страната, предупреди д-р Десислава Панайотова, която е директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий”. Тенденцията, която отчитат специалистите, е нарастване през последните години на алтернативните религиозни общности в България.

Над 600 е общият брой на регистрираните по Закона за вероизповеданията и нерегистрираните секти, като в тази цифра се включват централите и клоновете на различните религиозни движения, обясни Панайотова. Нерегистрираните секти са религиозни общности, които са получили регистрация по друг закон и действат зад паравана на фондации, сдружения и т.н. Преди две години броят на сектите у нас е бил 180 без клоновете.

Бумът на сектите Панайотова си обяснява с търсенето на духовен живот от страна на хората. "Не намирам връзка между икономическата криза и множащите се секти, тъй като сектите процъфтяват в най-богатите общества, както е в Америка", обясни Панайотова. "Сектите стават повече и все по-агресивни. Виждам смущаващ ръст на завежданите дела срещу Българската православна църква, в частност срещу мен.

Все повече секти атакуват православната църква", допълни експертът. В момента дела срещу православната църква и богослова водят "Шри Чинмой Център – България" и фондация "Изкуството да живееш", съобщи Панайотова. По думите й те са регистрирани като сдружения с нестопанска цел. Уставите им подчертават тяхното положително отношение към човешкото развитие и здраве, към изграждането на хармонична личност.

„И двете организации, когато аз говоря в обществото, че трябва да се има предвид, че тези организации всъщност са религиозни, ме нападат и сега водят дела срещу мен за дискриминация”, разказа Панайотова. „Тоест сектите си позволяват да изземат моето право свободно да изказвам мнението си като православна християнка и това е абсолютно неприемливо”, допълни тя. Дело срещу Панайотова било заведено и от Апостолската реформирана църква във Върховния административен съд.

„Отсъдиха в моя полза. Аз имам право да отстоявам интересите на православните християни - заяви Панайотова и допълни: – Те си позволиха да искат промяна на чл. 13 от Конституцията на Р България и чл. 10 от Закона за вероизповеданията, в които се казва, че източното православие е традиционното вероизповедание в България. Позволяват си да атакуват устоите на българската национална идентичност и култура”, допълни Панайотова.Какво се разбира под понятието "секта"

Под понятието секта православната църква има предвид общност на християнска основа, която далеч във времето се е отделила от църквата или такава, която претендира да е църква, но всъщност не е. Това е религиозна общност, която се е оттеглила, самоизолирала от дадена основна религия или пък е възникнала на базата на някакво учение.

Секта е латинският превод на гръцката дума "ерес", която значи фракция, партия, школа, нещо, което е отделено, не е част от цялото, от църквата. Когато се говори за религии, под секта се разбира общности, които не представляват официалното изповедание.

 

Потенциалните жертви са младите и самотните

На негативното влияние на сектите се поддават най-вече самотните хора, загубилите работата си, разведените, самотните майки, възрастните хора и най-вече младите хора и децата. Това обясни д-р Десислава Панайотова. Сектите се целели най-вече в децата и младите хора, тъй като те са неопитни в духовно отношение.

„Родителите им не са ги научили, защото те самите са неориентирани”, смята специалистът. „В сектите има и духовно здрави хора, които нямат фрапиращи катаклизми в живота си, но у по-лабилните обикновено се появяват такива”, допълни тя. Според наблюденията й тези хора не записват висше образование, напускат университета, губят работата си, дори има случаи, при които зарибените отдават целия си живот на сектата или се самоубиват.

"Когато не си ориентиран в това, че религията означава тя да е непротиворечива, когато ти не знаеш, че вярата ти в Бог не бива да преминава през разрушителни процеси на личността ти или през самоизмама, лесно можеш да се поддадеш на сектата", смята експертът. Според нея в секта може да попадне както най-интелигентният човек, така и не толкова образованият.

"По тази причина църквата настоява за часове по религия в училищата. Българската православна църква държи религиозното образование да стане редовен предмет не за да натрапва православието, а за да даде възможност на децата да са религиозно грамотни и да могат да правят избор", обясни Панайотова.

http://novinar.bg/news/sekti-zaribiavat-v-zatvori-i-obshtini_MzUzMDs0NQ==.html
« Last Edit: 28 Dec 2011, 17:48:12 by Hatshepsut »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #1 on: 18 Mar 2011, 15:34:29 »
Гръцка секта зарибява деца във Варна

Индианска музика, шамански и вуду ритуали, странно съчетани с култ към Аполон – това са само част от методите, с които нова секта от Гърция „зарибява” младежи от Варна и региона. Това съобщи BNEWS. Веднъж привлечени към сектата, момчетата и момичетата били ползвани за мулета.

Индианска музика, шамански и вуду ритуали – това са само част от методите, с които нова секта от Гърция „зарибява” младежи от Варна и региона.

Странното е, че същевременно привлечените към сектата се кланяли на гръцкия бог Аполон.

От няколко месеца, дискотека в к.к. „Златни пясъци” се е превърнала в свърталище на гръцки сектанти. Разтревожени родители, пожелали анонимност, разказаха пред BNEWS доста странни неща.

До скоро синът им бил момче като всички свои връстници. Изведнъж се затворил в себе си, не общувал с никого. След много усилия, майката успяла да разбере истинската причина за промяната в поведението на сина си. Оказало се, че след посещения в дискотека на „Златни пясъци”, под въздействието на марихуана, индианска музика, съпроводени с ритуали момчето изпадало в транс. Неговите добродетели му разкривали „нов свят”, нови богове и хоризонти.

Във вила също край Варна се разигравали сцени като от филм на Хичкок.

Изпълнявали се ритуали с песни под съпровода на барабан. Извършвали се жертвоприношения с кокошки и кучета. Животните се заколвали, а кръвта им се използва за ритуала.

Иначе идеята на „жреците” от Гърция, била съвсем прозаична.

Да влияят върху крехката психика на децата, предимно младежи на възраст между 18 и 22 години, а след време да ги превърнат в „мулета”, които да пренасят наркотици между България и Гърция. Според родителите, първите „посветени” вече изпълнявали поръчки.

Майката споделя, че се страхува да потърси помощ от органите на МВР,

тъй като синът и бил заплашван, че ако проговори ще има неприятности. Според разказите му, сектата се покровителствала от хора по високите етажи на властта или поне това им втълпявали тарторите на сектата.

Всеки който се опита да напусне сектата, щял да бъде подложен на влияния на подсъзнателно ниво, дори и от разстояние.

Това е накарало притеснените родители да търсят съветите и помощта на ясновидка, която също потвърдила казаното от момчето.

Бъдете внимателни и наблюдавайте децата си, призовават родителите.

http://www.bnews.bg/article-15681
« Last Edit: 18 Mar 2011, 17:16:01 by Hatshepsut »
 

Offline орикс

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 362
 • Gender: Male
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #2 on: 18 Mar 2011, 19:56:03 »
Пълни глупости :-D :-D какво общо има Индианската музика, шамански и вуду ритуали  с култа към Аполон??.
 

Offline Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,405
 • Gender: Male
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #3 on: 18 Mar 2011, 21:08:03 »
не забравяй че все пак източника - сайта на Бареков, не е много надежден така да се каже.
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #4 on: 29 Nov 2011, 18:22:53 »
Сектанти взимат лични данни от наивници


Злоупотребявайки с наивността на хората, неизвестни лица разпространяват безплатно в пощенските кутии на старозагорци книги с Евангелието на Йоан, които не са издадени от Светия Синод.
Смущаващото в случая не е толкова съдържанието на самата книга, а приложените към нея брошура и формуляр. Въпросните притурки към изданието според свещеници от Старозагорска митрополия са средство за набиране на лични данни от нищо неподозиращи хора.

Попълвайки формулярите, информацията с имената и адреса на доверчивите вече е в ръцете на т. нар. пастори, които ги заливат с обещания за по-добър живот, а наивните хора постепенно стават част от сектантска група.
За да присъстват на проповедите обаче те трябва да внасят своя десятък за структурата.

Така заради невинните на пръв поглед материали в пощенските кутии, десетки хора се превръщат в жертви на добре сглобена схема в полза на поредната секта, която грубо се възползва от доверчивостта им.

Зад издаването на въпросното „Евангелие на Йоан” стои фондация с регистрация в София, а на формуляра е посочен варненски адрес на един от така наречените пастори за изпращане на личните данни.
 В крайна сметка обаче не става ясно кой трябва да прекрати подобни практики с разпращане на съмнителна литература, питат се старозагорци.

http://www.desant.net/show-news/23353/
« Last Edit: 19 Mar 2017, 20:22:41 by Hatshepsut »
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #5 on: 15 Oct 2012, 19:34:18 »
Куриери на Христос или ловци на души

Стотици секти трупат пари в бедна и разградена България

Виждали сте ги на улицата. Спретнати с бели ризки и еднакви вратовръзки, с ранички на гърба, със закачени на лицата изкуствено ведри усмивки и с леко отнесени погледи. Мълчаливо пъхат в ръцете на минувачите брошурки с картинки на Христос, окъпан в светлина или пък на Вечната книга, опакована в панделки. Не говорят български език. Не обичат да ги снимат. Избягват журналисти.

Те са същите, които пълнят пощенските ви кутии с „Божието слово“ и звънят по входните врати на къщите ви, когато вашите деца са сами у дома. Те са вестители, куриери, свидетели, воини, пазители – цяла армия, решена да превземе вашия свят от името на Божия син. Те са ловци на човешки души, превърнали вярата в бизнес.
Обиждат се, когато ги наричат секти.

Към 4 януари 2010 г. броят на религиозните организации, регистрирани у нас, е общо 1310. Само разклоненията на американската Баптистка църква в страната ни към днешна дата са 11 на брой.
Какво се крие обаче зад тази усилена религиозна дейност в малка България, в която според Конституцията „традиционната религия“ е православното християнство? С една дума – пари. С две думи – много пари.

Тези дни в безкрайния списък на одобрените от дирекцията по вероизповедания към Министерството на културата религиозни организации се появи още една. Зад името „Куриери на Христос“ група мисионери от САЩ агресивно набират последователи (разбирай спонсори) в София, Варна, Пловдив и Бургас. Примамката за среща със Словото е подарък луксозна Библия, а според предварителна информация, разпространена до медиите, по време на сбирките щели да бъдат разкрити „скритите тайни и закодирани информации на Вечната книга, както и истините за личността и деянията на Исус Христос“.

„Лекциите“, обещават организаторите, са отворени за всички,  които са „любопитни за посланията и пророчествата, заложени зад фасадата на притчите в Светото писание“. На 5 октомври екип на „Десант“ обаче изненадващо беше спрян на входа на Държавната опера в Бургас, където се провеждаше една от сбирките на въпросната организация.
Оказа се, че вместо беседа за тайни кодове, привиканите от улицата посетители са попаднали на религиозна служба, водена от Ник Малучи, пастор в Независимата християнска баптистка църква. Освен че и той е от САЩ, за него се знае много малко. Живеел в България от 9 години с деветте си деца и се занимавал с просветителска дейност.


Ник Малучи

Каква точно дейност, решихме да проверим и се натъкнахме на следната информация. Скрити зад различни наименования, тези хора всъщност „разкодират“ библията от няколко години, а подходът им навсякъде е един и същ. В края на септември миналата година „куриерите“ са действали активно в Сливен, а за няколко дни градът буквално е бил залят с анонимни листовки, както свидетелства блогърски материал, свален от интернет и публикуван във вестника без редакторка намеса.
Семейство Малучи всъщност много добре са се ориентирали как се печелят пари от наивни българи.

Докато Ник и жена му дърпат конците в бизнеса от София, мъж с името Дейвид Малучи е регистрирал във Варна Независима баптистка църква. Той пък от своя страна е в тясна връзка с Библейска баптистка църква на някой си Пол Оуенс (също натурализиран „българин“) и още един постоянно пребиваващ в страната ни пастор Ралф Морис Чийтууд, който представлява Новозаветна баптистка църква в България.
Интересно е името Чийтууд. Ралф Морис и Сандра Джанет Чийтууд са регистрирали у нас фондация „Ар Ем Си“, която по странно стечение на обстоятелствата се явява издател на агитационните материали, разпространявани от независимия баптист Ник Малучи.

И ако за читателя е трудно да се ориентира в ситуацията, можем само да добавим, че цялото това котило, заедно с  още две баптистки църкви - "Надежда" на Уелч Матю Мартин и "Добра надежда" на Корнилиъс Франк Алън, се помещават на един и същ адрес в София, на бул. „Евлогий Георгиев“ 111. Пак там е адресната регистрация на общо 8 първосвещеници на различни евангелистки секти.
Колкото и да звучи невероятно, цялата тази стройно изградена мрежа от разнообразни църкви здраво усвоява средства по различни програми на Европейския съюз. Едни от донорите на разните малучита например, макар и индиректно, са Оперативна програма „Административен капацитет“ и Европейския социален фонд.

Преди време фондация, близка до баптистите и с основен партньор „Ар Ем Си“, е усвоила над 250 000 евро за разработване на проект в България, свързан с изграждане на национална мрежа за взаимодействие с администрацията(!).
Като основна цел на въпросния проект е посочено „укрепването на капацитета на структурите на гражданското общество (СГО), чрез създаване на Единна стратегия на СГО и изграждане на национална мрежа за взаимодействие с администрацията“.
На наш въпрос, от какво се издържа в България, Ник Малучи отговори – от дарения. Което предизвика следващ въпрос, българите толкова ли са щедри? Даренията са от чужбина, уточни пасторът и побърза да влезе в залата на бургаската опера, където наивни граждани чакаха да чуят Божието слово.

http://www.desant.net/show-news/25610/
« Last Edit: 19 Mar 2017, 20:23:21 by Hatshepsut »
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #6 on: 02 Nov 2012, 06:51:36 »
Скандална фондация, смятана за секта, проповядвала на ученици


Росен Ангелов - основател на фондация ”Мечта”,
в която членувал мистериозно починалият Марио Нушков

Снимка: БГНЕС

12 училища в Югозападна България са плащали на скандалната фондация „Мечта” за семинари и тийм билдинги, в които под прикритието на екоидеи се проповядва култ към руската секта "Анастасия". Учението на Владимир Мегре е проповядвано дори на 5-годишни деца и учителките им, съобщи bTV.
 "Мечта" и учредителят й - Росен Ангелов, станаха известни покрай мистериозната смърт на млад последовател на учението. 25-годишният Марио Нушков беше намерен мъртъв до електрически стълб край благоевградското село Бистрица в началото на октомври.

 Ангелов, който е учител по философия, е предлагал на учениците от Езиковата гимназия в Благоевград книгите на Мегре за "Анастасия", които в Русия са обявени за посттоталитарен култ.
 „Пускаше списъци, препоръча на всички тази книга, препоръча и други. Аз си взех "Анастасия" и Ерих Фром. Казваше, че тези идеи са приети като секта. Но казваше, че не мисли така”, разказа пред телевизията Надежда - доброволец в „Мечта”.

 Идеите на Мегре внушават отказ от образование и здравеопазване, както и изолация в името на евентуално ново сътворение. Ангелов организирал и излети, на които учениците прегръщат дървета и се учат да предизвикват събития със силата на мисълта.
 „Господинът обясняваше, че когато вземем кора от кедър, трябва продължително време да я шлифоваме и да си я носим като медальон, че носи някаква енергия. Беше станал много близък с нас и точно по тази причина успяваше да наложи това, в което той вярваше”, каза и 20-годишният Михаил.

 Повечето доброволци във фондация „Мечта”, също като починалия Марио, са били ученици на Росен Ангелов в гимназията.
 „Аз самата бях в едни тежки състояния, г-н Ангелов ми хареса с това, че гледаше на нещата по по-различен начин и ни занимаваше с по-различни неща”, сподели последователка.

 Самият Росен Ангелов обясни, че предлага само проверени от самия него заглавия.
 „Моят прочит на книгите на "Анастасия" се основава на години”, твърди учителят.
 Той вече не преподава в езиковата гимназия, откъдето беше отстранен след смъртта на Марио.

 От ръководството на училището коментираха, че не са знаели за проповедите на култа в час.
 „Никога, никога не са ми сигнализирали родители, че има проблем с литературата”, каза директорката Тина Попова.

 Костадин Калайджиев, баща на бивш ученик в гимназията, обаче заяви, че няма как директорката да не е знаела за проповедите, тъй като родителите уведомили класната ръководителка и тя би трябвало да й е предала оплакването.

 Според експерти от Центъра за проучване на нови религиозни учения, модерните секти се крият зад паравана на различни фондации и така пробиват в образованието.

 След смъртта на Марио Нушков негова приятелка разказа пред Дарик рдио, че той постоянно гладувал с дни наред, за да се пречисти. Случвало се да не яде и по 15 дни.
 „Ходихме на почивка заедно в Турция. Марио беше с нас непрекъснато. Непрекъснато се обвиняваше за това, че се храни", каза Пламена, допълвайки, че след присъединяването си към фондацията той спрял да вижда хората около себе си, дори не можел да се изкаже.

 "Харесвам най-различни идеи, взимам ценното от всеки, но на никого не казвам например дали да гладува или не. Никой не нарежда в нашата общност какво да се прави. Някои гладуват по 1 ден през различен период от време", обясни тогава Росен Ангелов.

https://dnes.dir.bg/news/uchenitzi-sekta-anastasia-12326937
« Last Edit: 08 Aug 2018, 20:22:32 by Hatshepsut »
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Как зарибяват сектите в България
« Reply #7 on: 19 Apr 2014, 11:42:41 »
Бизнесмен с промит мозък си продаде имотите заради евангелистка църква

Пасторите внушават на последователите да променят изцяло начина си живот


Евангелистката църква щурмува упорито Благоевград, отскоро в плен на евангелистите е паднала известна богаташка фамилия, собственици на една от първите сватбени агенции в областния център. 45-годишен местен бизнесмен продава имотите си, за да подпомага съществуването на евангелистката църква.
На Фейсбук страниците на тези хора може да се видят странни послания към Бог и цитати от Евангелието. Евангелистите отричат иконите и библията. Те не палят свещи, не се кръстят, а имат специални песнопения, които поднасят на Бог. Но евенгелистката църква има и друго крило - ново, чиито ритуали са направо сектантски.

В областния център сбирките на евангелисти се правят на три места в ромската [циганската] махала, където местните богаташи се събират със събратята си за ритуалните песнопения. Семейството със сватбената агенция пътува на почти всички сбирки на евангелисти в страната и, според източници на Struma.com, скоро са били на тяхна сбирка в Бургас.

Евангелизмът нарежда на последователите си да променят изцяло начина си живот и лично да се свържат с Бог като четат и изследват евангелието. Евангелистите контактуват помежду си със странни символични изображения.

Въпросът е как тези богати хора, които до вчера бяха първи на хайлайф събития сега ще променят начина си на живот, отдавайки пари и имоти в името на вярата си? Тенденцията се задълбочава и евангелистката църква набира все повече последователи, според запознати над 300 известни благоевградчани вече са евангелисти.

https://www.blitz.bg/news/article/262148
« Last Edit: 08 Aug 2018, 20:23:09 by Hatshepsut »
 

Tags:
   

  Срещу сектите

  Started by Nordwave

  Replies: 28
  Views: 22148
  Last post 23 Jul 2017, 08:24:01
  by Hatshepsut
  Алианите – кои са те и какво знаем за тях?

  Started by Hatshepsut

  Replies: 1
  Views: 6603
  Last post 07 Jun 2016, 00:40:23
  by Петкан
  Учредиха “Обединени езически вероизповедания” в България

  Started by Hatshepsut

  Replies: 3
  Views: 3574
  Last post 27 Sep 2015, 14:25:59
  by Hatshepsut
  Протестантската общност в България

  Started by Hatshepsut

  Replies: 1
  Views: 3731
  Last post 23 Apr 2017, 20:53:54
  by Hatshepsut
  Езичеството възкръсва в България

  Started by Hatshepsut

  Replies: 1
  Views: 3101
  Last post 25 Sep 2016, 08:17:48
  by Hatshepsut