Форум "БГ националисти" се е доказал като най- демократичния и толерантен български форум. Тук има представители на всички националистически и патриотични партии и организации. Но рядко се случва всички да мислим еднакво по една и съща тема. Водили сме дискусии защо е така и може ли да се поправи. Хрумна ми друга идея- да изброим минусите и плюсовете на партиите, които се определят като патриотични, националистически, родолюбиви и др. Избрах някои от тях, подредени по азбучен ред:
Атака
БНРП
БНС
ВМРО
Национален фронт за спасение на България (партията на ТВ Скат)
Нова Зора
Ако се сещате за други, пишете и за тях.
Така, аз ще започна първи
Атака. Отдавна е доказано, че ръководството на Атака са всичко друго, но не и националисти. Лидерът на партията е политическа ку*ва- готов е да продаде и майка си, стига да знае, че от това ще има печалба. Първо е в СДС, плюе срещу Русия и православието, възхвалява Америка. След това хлопа на вратата на Жорж Ганчев. При идването на Царя, виси и пред неговите кабинети. Докато накрая решава сам да си основе партия, като залага на най- интимното чувство на българите- родолюбието им. Впоследствие и на много места из България стана ясно, че партията се състои предимно от интересчии. Ясно е, че минуси за тази партия могат да се изреждат безкрай, затова ще спра до тук. Плюсове... Съжалявам, но за тази партия плюсове не мога да дам.
БНРП. Като изключим, че лидерът на партията е със съмнително психическо състояние, а членовете й наброяват малко повече от малък цигански род, други минуси няма. Идеологията им ми е малко неясна- хем нацисти, хем националисти... Плюсове- харесва ми, че говорят остро против циганите и турците, без да се притесняват. Достатъчно внимание им обърнах, отнесено към влиянието им в обществото.
БНС. Социализмът им ми идва малко в повече. Предполагам, че това е от манията им да се изкарат национал- социалисти. Спорили сме и по тази тема- доколко национализмът български и национал- социализмът са съвместими, така че няма да коментирам. Друго, което не ми харесва в тях е прекалената им надменност- за тях всеки, който не е с тях, е против тях, следователно- против България. Може и да не е така, аз поне съм останал с такова впечатление. Плюсове- харесва ми стремежът им да се изградят в стройна организация- униформи, емблеми и др. Ред и дисциплина никога не са излишни!
ВМРО. Не знам доколко е минус, но май само за това се сещам- Красимир Каракачанов е сътрудничел на бившите служби за сигурност. Не е бил обикновен доносник, подслушващ съседите, а е разузнавал в района, който най- добре познава- Македония. Но така или иначе, това е единственото, с което спекулират, когато говорят за него. На простотиите за рословутите имоти няма да обръщам внимание- те могат да минат пред бабите на село, но не и пред сериозни хора. И в агитацията нещо не се справя тази партия- имат ресурси (идеен и финансов), но въпреки всичко, нещо не се справят. Плюсове- Ами всичко останало са им плюсове- патриотизмът им е изчистен, няма крайности, няма залитания към чужди идеологии...
Скатаджиите. Ами какво да кажа- те бяха с Волен от самото начало и много по- добре от нас го знаеха що за леке е. Въпреки това си стояха с него цели пет годинки. Явно и те са националисти по интерес. Плюсове- в медийното пространство вършат добра работа- има нужда от трибуна на патриотизма в България и те се справят с тази задача.
Нова Зора. Тези са ми една голяма нула- комунисти националисти... Не ми го побира акъла. Но фактът, че сега са в Коалиция за България, която беше в съюз с ДПС, сам говори какви патриоти са. Плюсове... Съжалявам, но не се сещам.