Днес ми хрумна да направя кодекс на българският националист. Всъщност това беше едно отдавна обмисляно решение и днес настъпи часът на неговото написване. Аз давам първата "тухла" в този проект. Надявам се, че няма да съм самотен "Дон Кихот" и, ще последват други предложения за преработка, усъвършенстване и допълване. Ще се радвам на всякакви мнения и препоръки, стига да са разумни и аргументирани.
Kодекс на българският националист
1. Българският националист обича България и българското, готов е на всичко за тях.
2. Българският националист е етичен спрямо български националисти, а спрямо другите - по съвест.
3. Българският националист не използва каузата за свои собствени цели. На него му са чужди приспособенчеството, лицемерието, сеирджийството, подлостта и други ниски морални качества. Тези качества могат да се използват само против враговете на България.
4. Българският националист уважава религиозните чувства на своите братя – националисти.
5. Българският националист великодушно прощава неволно допуснатите грешки на хората, но никога не оставя ненаказани злонамерените действия; снизхождението пред престъпниците е неетично и е престъпление пред невинните.
6. Предполага се, че при определени обстоятелства на всеки човек се налага да прави компромиси. Етично допустими са компромисите, при които българският националист ощетява само лично себе си. Недопустими са компромисите, ощетяващи другиго.
7. Българският националист не се прекланя пред фашизма и комунизма – те са вредни идеологии за българският народ.
8. Българският националист насърчава единството сред българският народ. Българският националист се старае да стои далеч от субкултури, които могат да разделят народа.( BulgarianBlood)
9. В случай, че български националист постигне някаква власт, нека помни каузата, на която се е отдал, а именно - запазване и въздигане на българщината, обединение и събуждане на българският народ. ( BulgarianBlood)