Защо Господ е позволил съществуването на дявола?

Започната от ichbin, 31 Дек 2011, 09:36:01

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен

vailen

Premium user
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен
Цитат на: CETNIKA - 31 Дек 2011, 11:13:18
Точно четник трябва да съм за да избивам свинете дето са решили от името на Бога да съдят света.
Е с какво да те наръгам бе с пръст ли ? Глупако камата не реже, тя пробожда.
Аз съм български четник и това ми дава право да трепам комунистите и враговете на моя народ.
За убиване на сатанист не знам дали трябва да се изповядвам - това е задължение на всеки смирен и кротък православен четник.
И това ми било вярващ и смирен човек  :grin-1: Истински вярващ човек никога не би казал, още повече написал подобно нещо.
България над всичко!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
vailen кой си ти да ме съдиш бе ? да не се изповядвам при тебе а ?
Смешник смешен !

vailen

Premium user
*
Forum Member
Активен
А ти какъв си ти бре, оцетник такъв? :)))
Просто познавам хора, които истински вярват в Христа и правя паралел между тях и такива като тебе. Това е всичко.
България над всичко!

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: diaspar - 31 Дек 2011, 15:00:53
Повечето езически религии проповядват ако не пряко физически и морален разврат, то несъмнено духовен такъв.

Какво имаш предвид под "духовен разврат"? Това понятие май го чувам за пръв път.

Горянин

**
Forum Member
Публикации: 260
Локация: Бузлуджа / Открития космос
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 01 Яну 2012, 06:51:06
Какво имаш предвид под "духовен разврат"? Това понятие май го чувам за пръв път.

Духовният разврат е служене на фалшиви богове.

Иначе по темата - Дявола е бил добър в началото, но после е пожелал да бъде на мястото на Бог - именно това - гордостта - е първият и най-голям грях. Дяволът е извършил това поради свободната воля, която има като дар от Господа, дар който впрочем и всички ние имаме.

Защо тогава не бъде унищожен?

"Кажи им: жив съм Аз, казва Господ: не искам аз смъртта на грешника, но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив." (Езекил 33:11).

Този цитат ми дойде като възможна идея за отговор.

Но в крайна сметка това е работа Божия, на нас ни е казано какво да правим, другото не ни интересува.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Активен
Духовния разврат е най-страшния. По-страшен от физическия !!!

vailen

Premium user
*
Forum Member
Активен
Цитат на: diaspar - 01 Яну 2012, 13:54:56
Духовният разврат е служене на фалшиви богове.
А откъде да знаем кой е истинският бог? И въобще какъв е критерият за духовен разврат? Значи ако упражняваме физически разврат не е страшно :)
Току що се измисли нов термин в теологията - духовен разврат. Да ни е честита българската изобретателност; нова година - нов термин! :)))))
България над всичко!

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Активен

Горянин

**
Forum Member
Публикации: 260
Локация: Бузлуджа / Открития космос
Активен
Цитат на: vailen - 01 Яну 2012, 14:18:56
А откъде да знаем кой е истинският бог? И въобще какъв е критерият за духовен разврат? Значи ако упражняваме физически разврат не е страшно :)
Току що се измисли нов термин в теологията - духовен разврат. Да ни е честита българската изобретателност; нова година - нов термин! :)))))

Батка, не те знам какъв си, ама си правиш чиста провокация.

Никъде не съм казал, че физическият разврат не е страшен, но духовният несъмнено е по-лош, защото докато човек е в лоното на истинната Христова Църква, то той има шанс да се поправи, а изневери ли на вярата, то шансът да се върне към нея е много малък.

Ние знаем кой е истинският Бог - това е Господ Иисус Христос - реална историческа личност, живял и родил се преди около 2000 години в земите на Юдея (днес наричани Палестина по политически причини), проповядвал и пожертвал се заради нас. Можем да научим за Него от различни свидетели и документи. Но да го приемем можем единствено със сърцата си.

Критерият за духовен разврат го казах вече - да изкривяваш истината, да служиш на лъжливи божества и идоли. В историята на св. Православна Църква има много примери за хора, които са пазели чистотата й през вековете. Духовният разврат несъмнено води след себе си и физическият такъв, но на по-късен етап.

Термина не е нов, съществува си от много, много време, проблема явно е, че ти (и подобните ти) не четете достатъчно богословска литература, ами предпочитате да провокирате по форуми.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 01 Яну 2012, 06:51:06
Поклонението на бесове представящи се за езически идоли е разврат в духовният смисъл, а от там и в житейският.
Езичеството е поклонение на някакви божества, които на практика са бесове и зло.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: CETNIKA - 01 Яну 2012, 20:39:03
Поклонението на бесове представящи се за езически идоли е разврат в духовният смисъл, а от там и в житейският.
Езичеството е поклонение на някакви божества, които на практика са бесове и зло.

Това са някакви етикети, които за мен не са меродавни.
Аз не се смятам за духовен развратник  :smile-1:

ichbin

**
Forum Member
Публикации: 369
Локация: София
Зодия: Capricorn Capricorn
Активен
Цитат на: diaspar - 01 Яну 2012, 14:45:24

Ние знаем кой е истинският Бог - това е Господ Иисус Христос - реална историческа личност, живял и родил се преди около 2000 години в земите на Юдея (днес наричани Палестина по политически причини), проповядвал и пожертвал се заради нас. Можем да научим за Него от различни свидетели и документи. Но да го приемем можем единствено със сърцата си.

Значи ти разпозна истинския Бог със сърцето си? Ами аз тогава със същия успех мога да разпозная Тангра със сърцето си! Излиза, че християните нямат обективна причина да твърдят, че именно това е Бог. Аз мога със сърцето си например да твърдя, че християнството е една от най-опасните секти, която подобно на други  издига култове и създава фетишизъм. И това също мога да усетя със сърцето си. Какво означава преклониението пред иконите на света богородица и съхранението  на разни други предмети, които оттдавна можеха да отидат в кофата за боклук? А между другото Хрисстос не е ли евреин? Какво е отношението на всички  националисти към евреите?
"Манастирът тесен за мойта душа е!"

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!
:shark:

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Hatshepsuт то за тебе може да не са меродавни, но е така. Ти може да се смяташ за каквото си искаш, но на базата на случилото се вече с езичеството спокойно може да се каже че води до духовен разврат.
Сега за другаря ИХБИН.
-твоето сърце е отровено, ти си лъжец и измамник и за това разпознаваш за свой Бог Танграта, който е всъщност паднал бяс. Българите винаги са били хора почтени и когато техният хан е станал цар и им е казал че истинският Бог е Христа те са го познали със сърцата си. Ти като комунист естествено си срещу всичко българско и срещу царя български.
- относно иконите и светите мощи : вземи и чети и се ограмоти бе !
За изказването на този че: българите християни, които са 85-90% от населението са членове на някаква опасна секта - трябва другаря да изяде бана .Иначе форума излиза че е антибългарски и позволява българите да бъдат наричани членове на опасна секта. Поне го изтрийте!!! Мене един келеш ме триеше за удоволствие, а когато другаря ни нарича членове на секта - нищо, даже и триене.

ichbin

**
Forum Member
Публикации: 369
Локация: София
Зодия: Capricorn Capricorn
Активен
Цитат на: CETNIKA - 02 Яну 2012, 11:18:40
Hatshepsuт то за тебе може да не са меродавни, но е така. Ти може да се смяташ за каквото си искаш, но на базата на случилото се вече с езичеството спокойно може да се каже че води до духовен разврат.
Сега за другаря ИХБИН.
-твоето сърце е отровено, ти си лъжец и измамник и за това разпознаваш за свой Бог Танграта, който е всъщност паднал бяс. Българите винаги са били хора почтени и когато техният хан е станал цар и им е казал че истинският Бог е Христа те са го познали със сърцата си. Ти като комунист естествено си срещу всичко българско и срещу царя български.
- относно иконите и светите мощи : вземи и чети и се ограмоти бе !
За изказването на този че: българите християни, които са 85-90% от населението са членове на някаква опасна секта - трябва другаря да изяде бана .Иначе форума излиза че е антибългарски и позволява българите да бъдат наричани членове на опасна секта. Поне го изтрийте!!! Мене един келеш ме триеше за удоволствие, а когато другаря ни нарича членове на секта - нищо, даже и триене.

Тебе те трият, защото пишеш постоянно глупости по форумите, без да се опитваш дори да се аргументираш. А що се отнася до християнството, нека да си припомним малко истортията. Какво е направил Борис, за да въведе християнството в България като основна, държавна и единствена религия. Ами той е избил по-голямата част от аристократите - боляри, под предлог, че не са християни. Основната причина е била борбата за власт между знатните родове. А това кърваво събитие в синхрнон ли е с православието? Или може би унищожението на десетки знатни български родове е лъжа и измама? Ами какво ти е отношението към българското богомилство? Богмоилите лоши хора на дявола ли са били? Тук има интересен материал за богомислкото движение:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8
"Манастирът тесен за мойта душа е!"

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!
:shark:

Similar topics (1)