Политическите партии в България - надежди и разочaрования

Започната от rumena moma, 11 Фев 2012, 11:51:19

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
Публикации: 882
OPS !
Локация: където ми е кеф
Зодия: Leo Leo
Активен
         :smirk:

Режисьорите на дублажа

Нови политически ментета се продуцират преди изборите, за да се запази статуквото

Oт     Галя Горанова
Не става дума нито за Трендафилка Немска, нито за Екатерина Късметлийска. За режисьорите на дублажа в политиката ми е думата. За авторите на политически дубликати. Те не завеждат добрия превод, а перфектната подмяна - на думи и лица. В пазвите си винаги крият по някой нов проект, който да замести вече проваления. БКП с БСП, СДС с ГЕРБ, царя с Кунева, напоследък чувам, че се мъти и приемник на "Атака" или поне на освободената от пишман националистите територия. "Новото" ще е компилация на добре забравени стари експерименти. Този път лидерската роля е поверена на евродепутата и бивш атакист Слави Бинев, който ще се бори за поддържаща роля в следващия парламент. Ролята на "патерица". Той ще е новият Волен или може би новото Яне.

Режисьорите на дублажа вече местят пешките по дъската, търсейки варианти за следващо управление на България. Вариантите са два.

ГЕРБ и коалиция срещу БСП и коалиция
Двете големи партии недвусмислено показаха, че изключват съюз помежду си. Сами ще са неспособни да си спечелят мнозинство. За да сполучи едната или другата комбинация обаче, трябват "патерици". В БСП му викат "решаване на въпроса за съюзника", нали още не могат да се отърват от докладната лексика. В ГЕРБ досега не се замисляха над въпроса заради електоралния си триумф, но с пролетното снеготопене ще започне да се отлива и рейтингът й. На кого може да се опре Борисов? Само Янето не стига, колкото и да "го уволнява". А и присъствието му в следващия парламент съвсем не е гарантирано. В средата на везната засега е само ДПС. Еднакво неудобен партньор както за едните, така и за другите. Само плахата вероятност за нов социално-либерален вектор моментално ще отпрати левицата в опозиция. ГЕРБ също няма как да зареже антидепесарската тоналност, поне преди изборите. После знаем как става.

Нужни са нови балансьори в центъра, годни за показване на авансцената. Зад кулисите вече чака реда си Меглена Кунева с нейното движение "България на гражданите". Профилът й е достатъчно размит, за да става за съюзник както вляво, така и вдясно. Режисьорите винаги се презастраховат. "Ние не изключваме всякакви развръзки", каза неотдавна съидейникът й Даниел Вълчев на въпрос дали няма да им се наложи да управляват с ГЕРБ. Бившата еврокомисарка трябва да замести царя на политическата сцена, но докато Величеството се самоопределяше като социалдемократ, то Кунева пробва да се пласира по-вдясно. С което предизвика блясък в очите на повехналата стара десница, която се размечта за връщане във властта върху крилете й. Американският посланик Уорлик, в духа на сериалите, кумува както на едните, така и на другите в този опит за летене. За последно се яви на кметската сбирка на СДС в парк-хотел "Москва", за да даде благословия на събитието. На Кунева пък още от началото е супервайзър. Голяма битка се очаква за сърцето на евродамата, като се има предвид, че Първанов също й е хвърлил око като евентуален съюзник. Ако се вземат, тя ще е гарантът, че векторът ще е по-скоро либерален, отколкото социален.

Но както се казва, най-важни са процентите. Въпреки продуцентите

Кампанията на Кунева засега е на кота нула, а времето безмилостно напредва.
Съотношението на силите никога не е било по-несигурно. Дори и с Кунева успехът на бесепарите не е гарантиран. Дори и с Кунева ГЕРБ може да загуби. Затова са нужни допълнителни гаранти. И ето - от запаса е привикан таекуондистът Бинев, бизнесмен с борческо минало и евродепутатска заплата, архонт, достатъчно управляем националист и приятел на Льо Пен. Ще го играе крайна десница в размития политически спектър, което би могло да означава всичко, както нагледно демонстрира "Атака".

Свойството на политическите ментета е, че те се заиграват с всеки, който ги "хареса". Брокерите рядко се водят от чувства. Те са златната акция на режисьорите на дублажа във всяка управленска конфигурация. Засега се чака накъде ще се наклонят везните преди вота. То и везните са нещо илюзорно, доколкото от двете им страни стоят продукти с еднакво съдържание, наричани условно левица и десница. Просто ментета с по-дълъг срок на годност.

Политическите дубликати нямат профил,те са пазители на статуквото, такова, каквото го пожелаха победителите от прехода. Пускат ги в употреба, за да се предотврати рискът от преразпределение на заграбеното, да се избегнат изненадите в политиката и да се овладеят вакантните електорални ниши, преди в тях да се настанят неконтролируеми самозванци. Поредният дубликат вероятно ще е ракета-носител и за множеството бизнесмени, напиращи към властта. Този вариант вече бе проигран с партията на Волен Сидеров, в чиито листи на последните избори се озоваха повече предприемачи, отколкото националисти. Не че в останалите партии няма места за бизнесмени, но там местата са отдавна заети. Изкуствените, режисирани конструкции са единствената възможност за поява на "нещо ново" в политиката впрочем. Решен им е проблемът с финансирането и достъпа на медии. С промените в законодателството за политическите партии и изборите гольовците с кауза бяха обречени да висят по площадите, без шанс за пробив в политиката. Откъдето и пълната деморализация и упадък на системата. Единственият шанс за промяна на тази продуцентска система е от дългото й загниване да се натори почвата за покълване на нови хора с нов манталитет.

:huh-1:

Редактирано от модератор: Коригирани правописни грешки в заглавието на темата.

СоколъСкитникъ

*
Junior Member
Публикации: 80
Локация: Някъде там
Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Активен
 Тази статия освен всичко друго идва да подсети всички ни, как неусетно минава времето и как мандатът на поредния парламент вече е към края си. Тоест идват избори за парламент и те са наистина само след малко повече от година. Както е видно от статията в тази връзка вече почна поредното пренареждане, създаване и пресъздаване в политическия ни живот. А когато времето до следващите парламентарни избори стане само година, ще отвори врати до болка познатия ни политически цирк. "Всички са поканени" както гласеше рекламното послание на една фирма лидер в технологичната индустрия. Тоя път без мене... в смисъл, не че до момента някога съм ходил на въпросния тъп цирк, плащайки билет, разбирай пускайки бюлетина... но винаги до сега съм се забавлявал от цялата тая гротеска наблюдавайки я отстрани, без да съм в публиката с купен билет, разбирай с пусната бюлетина за любим циркаджийски актьор. Като казвам тоя път без мен имам предвид, че вече дори изгубих интерес да наблюдавам нещата отстрани, вече не ми е смешно, защото всичко това всъщност и най-вече е много, много тъжно. Българите, а и националистите ги лъжат все по един и същи начин и те винаги се връзват на въдицата, точно както във футбола някой гениални футболисти в един мач могат да правят все един и същи финт на все един и същи противников състезател... и той винаги да минава.

Така че, цирка е за наивниците които все още си въобразяват, че изборите могат да променят нещо.
Тезъ що въ менъ духъ свободенъ, духъ за борба завещаха.

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Важното е това,че ГЕРБ и Атака ще си отидат безвъзвратно. :smile:
Ad honores

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Активен
Цитат на: Петкан - 11 Фев 2012, 17:44:22
Важното е това,че ГЕРБ и Атака ще си отидат безвъзвратно. :smile:
За ГЕРБ не съм толкова сигурен за жалост  :sadsmile: Доста сериозно стъпиха във властта по места и си имат апарат !

:police:

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Ратникъ - 11 Фев 2012, 17:46:35
За ГЕРБ не съм толкова сигурен за жалост  :sadsmile: Доста сериозно стъпиха във властта по места и си имат апарат !

:police:
Този апарат е обречен,защото работи по указанията на Тиквата и на България и предстои мизерно съществуване,т.е. тя цялата ще стане едно голямо с.Бисер...
Как мислиш,бедните,безработните,фалиралите търговци,а такива хора като тези от с.Бисер,дали ще гласуват за ГЕРБ?
А това означава почти всички българи.
Ad honores

Tiesto

Hero Member
Публикации: 1 306
Активен
Заглавието на темата е сгрешено, няма политически партии, а има политическа партия и тя е една безбожната комунистическа банда БКП и нейното подразделение БЗНС.

Затова ГЕРБ = БСП = АТАКА = ДПС и т.н.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Изтрит, напуснал форума на ЦК на БКП ! - 11 Фев 2012, 18:06:20
Заглавието на темата е сгрешено, няма политически партии, а има политическа партия и тя е една безбожната комунистическа банда БКП и нейното подразделение БЗНС.

Затова ГЕРБ = БСП = АТАКА = ДПС и т.н.
Е те тия кой ги брои за живи бе брат ми :) Тея са на крила и те - ляво и дясно ! Все сган - Янка курвата от там тръгна !

Hitlerist

Senior Member
Публикации: 502
Активен
Цитат на: Петкан - 11 Фев 2012, 17:57:23
Този апарат е обречен,защото работи по указанията на Тиквата и на България и предстои мизерно съществуване,т.е. тя цялата ще стане едно голямо с.Бисер...
Как мислиш,бедните,безработните,фалиралите търговци,а такива хора като тези от с.Бисер,дали ще гласуват за ГЕРБ?
А това означава почти всички българи.

Е то така казваха и преди миналите избори, а се видя че ГЕРБ пак биха почти навсякъде, както и президент взеха. ГЕРБ няма кой да ги бутне скоро, защото окупираха властта тотално.

Tiesto

Hero Member
Публикации: 1 306
Активен
Какви надежди и какви разочарования може да имате другари, след като вие сте виновни за членството си в безбожната КПСС към която прилягат всички партии в България с едно котило ЦК на БКП и ДС.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Изтрит, напуснал форума на ЦК на БКП ! - 11 Фев 2012, 19:31:11
Какви надежди и какви разочарования може да имате другари, след като вие сте виновни за членството си в безбожната КПСС към която прилягат всички партии в България с едно котило ЦК на БКП и ДС.
Хахахах бате къртиш  :mad: :mad: :mad: :mad:

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
OPS !
Активен
 :amazed:

Възмутена съм от лъжите, отвръща Кунева ......
                                                                                  13.02.2012 10:14

Тя никога не била участвала в преговорите по АСTA
Председателят на сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева категорично отрече да е участвала в преговорите по търговското споразумение за борба с фалшификациите АСТА, което разбуни духовете и предизвика протести в цяла Европа.

По повод публикациите от последните дни първият ни еврокомисар коментира във Facebook атаките срещу нея.

"Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин", пише Кунева.

Според нея генерирането на енергия в нейното сдружение "уплаши бъдещите коалиционни партньори - ГЕРБ и БСП", и фабриката за компромати заработи отново с пълна сила.

"Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел - подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това", допълва Кунева.

"Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това", категорична е председателят на сдружение "България на гражданите".

Справка в интернет страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори - януари - октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция.

Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България - няма.

"Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата", смята Кунева.

"Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет потребителите и под страх от поредно освиркване", заявяват още от Сдружението.

По думите на Кунева много преди споразумението АСТА да е било на дневен ред, тя последователно и категорично е защитавала правата на потребителите.

Именно в качеството си на комисар тя успяла да извоюва включването на дефиницията "интернет потребител" в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС.

"У нас протестите по АСТА са срещу следенето в интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София", коментира Кунева.

"Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака", допълва още Меглена Кунева.

"Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от "България на гражданите". Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии", заключава председателят на сдружение "България на гражданите".

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
OPS !
Активен
 :emo-1:

Бойко Борисов: Сам съм на "Свети Валентин"

- Ще гледам мач и ще пия вино вкъщи

13 февруари 2012, 21:10
                                                                         София, България

Премиерът Бойко Борисов няма да отбележи празника на влюбените "Свети Валентин".
Борисов е без нежна половинка до себе си, след като преди около година и половина се раздели с банкерката Цветелина Бориславова.

"Не, няма да празнувам. Не го празнувам. Днес ще правя това, което се прави по традиция – ще пия вино. То какво друго се пие на такъв ден, нали традицията е такава", казва министър-председателят пред столичен вестник.

Той допълва, че вечерта ще бъде сам. "Ще изкарам празника, като гледам мач от Шампионска лига пред телевизора с чаша вино", допълва Бойко Борисов.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

А господин Б.Б няма ли вече фенки , които да се влачат след него с разпилени коси и да си разкъсват дрехите самоотдаващи му се и да му изпращат кичозни валентинки и всякаква плюшена гад и картички и етикети и послания и всякакъв лепкав кич , кич който поне да беше бисквита , че да го изяде човек или пък виното с разни искрящи сърчица и захаросани мехурчета...ох !!!!!!

Hitlerist

Senior Member
Публикации: 502
Активен
Дали ще е сам или с Миролюба Бенатова, е под въпрос..

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
OPS !
Активен
 :huh-1: 

Симеон Сакскобургготски:     Борисов не се прави на шеф

- Има феноменална интуиция!

17 февруари 2012, 09:45

София, България

Бойко Борисов не се прави на шеф, а има феноменална интуиция - така улавя нещата, че виждате в политиката колко бързо умее да тушира проблемите или да каже това, което хората очакват.
Тази оценка идва от не кой да е, а от бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Изказването е част от интервю за книгата "Моделът на успеха 22", публикувана на личния сайт на царя www.kingsimeon.bg.
"Не е за учудване, че Борисов стана премиер, още повече че той постепенно минаваше през интересни предизвикателства. Даже веднъж, спомням си, че на шега му рекох: "Генерале, вие сте много млад, ама аз като много по-стар си спомням, че баща ми казваше: "Градоначалникът на София е трамплинът за министър-председател". Тогава беше само за градоначалник въпросът", казва царят.

Книгата "Моделът на успеха 22" е създадена по идея на търговския директор на Globul Анатоли Георгиев, който е и основател на фондация "Училище за успех". Негови партньори в проекта са журналистите Емил Спахийски и Георги Стайков. По повод 22 години от демократичните промени в България, екипът интервюира 22-ма изявени българи от различни сфери на обществения живот. Те споделят своята лична формула за успех, за преодоляване на препятствията, с които всеки човек неизбежно се сблъсква в живота си.
"Трябва повече да вярваме в себе си, да говорим повече за успеха, защото това винаги е нещо положително и увлича останалите", казва Сакскобургготски в обръщението си към присъстващите. Той изказа задоволството си, че толкова интересни хора от различни професии са се събрали на едно място, за да споделят общи ценности.

В интервюто му, публикувано в сборника, той разказва още: ,,В други страни - хайде не бива да се обобщава, но е така в повечето случаи - хората се гордеят с преуспял сънародник, а не се опитват да го ,,върнат в казана". Аз ви казах, че този негативизъм го забелязах още като се върнах в България. Преди да направиш каквото и да е, вече има сума изказвания, които да неутрализират какъвто и да е ентусиазъм. Ама, да допринесеш ти, сам да се захванеш и да опиташ – това го няма. Затова мисля, че не бива да се търси и показва онова, което сваля надеждите или позитивната енергия. Трябва да сме по-динамично настроени, защото, ако един успее, цялото общество успява. Хората трябва да се идентифицират с успелия, той да бъде даван за пример и децата да се опитват да станат като него."

В сборника са представени Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ралица Василева от CNN, Калоян Махлянов –Котоошу и др. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат изразходвани за повишаване на образованието на деца в неравностойно положение.

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
OPS !
Активен
 :laugh-1: 

Гаврят се с Плевнелиев и във "Фейсбук"

Президентът разпънат на кръст в "Стани богат" заради жена си

17 февруари 2012, 15:28

София, България
Поредна подигравка с президента Росен Плевнелиев се върти от около седмица в социалната мрежа "Фейсбук". В основата на сатиричното изпълнение е категоричният отказ на първата дама Юлияна да се появи публично до съпруга си след встъпването му в длъжност.
В явен фотомонтаж Плевнелиев е вкаран в излъчваното до неотдавна тв шоу "Стани богат". Без да е отбелязо за каква сума играе, на президента е зададен въпросът "Къде се намира жена Ви в момента?" с четири възможни отговора. Сред тях се отличава вариант "С" - "В Twitter". Именно в споменатата социална мрежа Юлияна Плевнелиева постваше критики към премиера Бойко Борисов, след като именно той назначи съпруга й за министър на регионалното развитие и благоустройството, а по-късно го издигана и за кандидат-президент на ГЕРБ.

Намесата на водещия Ники Кънчев пък намеква, че президентът изпитва трудност да открие съпругата си. Шегобийците са вкарали в устата на г-н "Стани богат" многозначителното предложение "Може би е време да използваме "Помощ от приятел", препращащо към появилите се наскоро папарашки снимки, показващи как Юлияна се разхожда под ръка със семейния другар и неин бизнеспартньор Камен Станев, докато Росен Плевнелиев се поти над държавническите дела в президентския си кабинет на "Дондуков" 2. /БЛИЦ

Similar topics (5)

Отговори: 0
Прегледи: 878

Отговори: 56
Прегледи: 7970