Автор Тема: Русия,исляма и Запада  (Прочетена 1144 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Русия,исляма и Запада
« -: 12 Мар 2012, 01:24:08 »
Цитат
"The American Chronicle"
http://www.rusorient.ru/page.php?vrub=rm&vparid=14&vid=261&lang=rus
...
Варианти за действия на Русия

"Руско "отмъщение" в отговор на всякакви ходове в отговор на всякакви ходове на НАТО по задълбочаване на изкуственото и абсолютно неправомерно разделение между Европа и Русия,ще превърнат Старият свят в арена на надпревара във въоръженията и ще сложат край на всички илюзии на европейците,свързани с държавата на всеобщото благосъстояние,на социалните "завоевания" и процъфтяването,достигнати в следвоенните години.
Тъмната сянка на Москва надвисва над Балканите- последния регион в Европа,които не са напълно свързани към ЕС. Русия е напълно решена да използва за себе си каквито и да било разногласия, възникващи на Балканския "вулкан", оказвайки на подкрепа на всеки срещу всеки, ще бъдат поставя пред Европейския съюз една дилема след друга - за Косово, за Македония, за "Велика Албания", за Гърция, за Нови Пазар, за Сърбия, за Войводина, за Молдова и за Приднестровието. Русия се опитва да постави ЕС на колене, като го държи в хватката на православен фанатизъм, смесено с екстремистки национализъм, от една страна, и ислямската иредентизъм, размесен с уахабизма - от друга.

В момента Русия се стреми с всички сили да постига участие в една или друга форма във всички сделки,отнасящи се до добив и транспортиране на нефт и газ в Кавказ, в централноазиатските държави, Иран, Турция и на Балканите.
Всичко това свидетелства за наличието на една дългосрочна стратегия,насочена преди всичко да постави Европа в пълна зависимост от Русия.Тръбопроводите днес обещават спокойствие,но гарантират война утре.

Русия и исляма

Подпомагайки Иран и подръжката на ядрените му амбиции, Русия едновременно полага непрекъснати усилия на няколко фронта, за да откъснат Турция от НАТО, ЗЕС и ЕС. Включвайки към този процес и Китай, и съгласявайки се за формирането на Съюза на тюркските държави, Русия възражда желанието на Турция за бързо, дори по-бързо, отколкото Иран да стане ядрена сила. Русия по равно флиртува с двата полюса на турския политически и икономически елит  - светските военни кръгове и ислямистите, ръководени от Гюл и Ердоган,което и струва(на Русия) не толкова големи усилия  - заслугата за това е нарастващата антитурско- расистка истерия на Запада..."
===
===
Цитат
The West and Islam
Antony Black

http://www.oxfordscholarship.com/view/10.1093/acprof:oso/9780199533206.001.0001/acprof-9780199533206
"Западът и исляма"

"Това е история на политическата мисъл - философски аргумент и всекидневни нагласи - разглежда това, което западните и ислямските подходи към политиката са общи и там,където те се разминаваха..."
« Последна редакция: 12 Мар 2012, 01:53:41 от Петкан »
Ad honores
 

Tags:
   

  Нова история на запада, тероризъм и ислам

  Започната от april_z

  Отговора: 0
  Прегледи: 698
  Последна публикация 05 Мар 2011, 01:17:06
  от april_z
  Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада - PEGIDA

  Започната от Петкан

  Отговора: 0
  Прегледи: 991
  Последна публикация 10 Яну 2016, 20:28:11
  от Петкан