Author Topic: ДПС с нова оферта към циганите  (Read 1235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Исперих

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,624
 • Gender: Male
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • Religion: None None
“Евророма”: Листата показва бъдещия конфедерационен облик на България
Според политолози Доган компенсира загубата на гласове от Турция

Евророма ще се яви на изборите за Европарламента заедно с ДПС, обяви Цветелин Кънчев. Политолози веднага пресметнаха, че това е поредният блестящ ход на Доган. И коментираха, че този път няма да се налага лидерът на движението да агитира циганите със спиране режима на тока. Както и, че вотът на гетата ще компенсира загубените гласове на изселниците заради принципа за уседналост.
НАЙ-НАЙ……
Нашата листа е най-силната в България, най-адекватната, най-компетентната, най-красивата и най-отговорната. Ако бях противник на ДПС, с удоволствие щях да гласувам за тази листа, каза Ахмед Доган при представянето на своите кандидати за европарламента. Лидерът на движението подчерта, че съотношението християни-мюсюлмани е 9 към 9. Той определи списъкът с кандидати за ЕП като безпрецедентен.
Първата позиция не изненада никого. Отдавна се знаеше, че е отредена за депутатката Филиз Хюсменова.
ИЗНЕНАДИ
Истински сюрприз за редовите депесари бе поставената на второ място Мариела Баева. "Монитор" научи, че за филоложката-икономист се застъпили европейските либерали. Самата Баева обясни, че е представител на консултантска фирма за GPS-технологии, която имала отношения с Германия.
Не по-малко смут внесе и третият в листата ­ Метин Казак, който в момента е зам.­ омбудсман. В ДПС до последния момент очакваха избираемата трета позиция да е за неговия брат близнак Четин, който и в момента представя България в ЕП. Единственото логично обяснение за изтикването му на 13-та позиция били търканията с Филиз. От ДПС подхвърлиха, че Четин бил по-дебел от Метин и това го правело далеч по-непредставителен.
На четвърто и пето място са поставени двама представители на академичните среди ­ Владко Панайотов ­ професор в Минногеоложкия институт и Ваня Матанова ­ д-р на психологическите науки.
ЕВРОРОМИТЕ
Човекът на Цветелин Кънчев Милена Христова (юрист в Министерството на земеделието и горите) е шеста. Другата циганка Анелия Илиева е 11-та.
Няма по-уникална листа като характер, който да подчертава бъдещия конфедерационен облик на България, така Кънчев определи листата на ДПС, преди тя да бъде представена. Лидерът на Евророма не се нае да прогнозира каква част от циганите ще дадат вота си за евродепутати, но каза, че обикновено на изборите гласуват от 30 000 до 500 000 роми.
ИЗХВЪРЛЯНЕ
Преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Людмил Георгиев, който е на 17 място в листата на ДПС за евроизборите, смята, че и той има шансове да бъде избран: Моята позиция е на кантар, но с малко повече усилия в предизборната кампания мога и аз да вляза, заяви проф. Людмил Георгиев пред Агенция "Фокус".
По думите му ­ подобна листа като тази на ДПС не е имало до момента в България.

Цветелин Кънчев: С Доган сме заедно от шест години
От 2001 година сме заедно с Доган. Нашите хора, които са назначени в изпълнителната власт тогава и досега си изпълняват функциите.
Не се притесняваме, че явяването общото ни явяване на изборите за евродепутати ще бъде изтълкувано, че ДПС компенсира изселническите гласове с ромски. За нас е по-важно да си изкараме нашите гласове, а не да компенсираме този нюанс.
На местните избори където се налага също ще бъдем заедно. БСП взема най-малко цигански гласове през последните 4 години. Ромите с право на глас са над 300 000.

Михаил Константинов, зам. председател на ЦИК: Съюзът легитимира плащането на гласове в махалите
Тази коалиция не е интересна, тъй като ДПС си купува циганските гласове и без коалиция с циганска партия. През 2005 година на парламентарните избори за първи път ДПС масово закупи циганските гласове в области като Видин. Там взеха 6 000 -7 000 гласа, а на предишни са получавали стотина гласа. Това най-лесно може да се провери като се разгледа гласуването в циганските махали.
Циганите вече масово гласуват за ДПС и не защото го обичат, а защото купуват гласовете им. Чрез коалицията с Евророма Доган много лесно може да обясни защо изведнъж циганите го подкрепят. Истинската причина ще бъде покупко-продажбата на гласове, а формалната ­ те имат цигани в тази коалиция. Това е пълна глупост, защото циганите у нас винаги са гласували шарено. Гласуват за този, който даде повече. Последната схема е изключително опростена. Няма нужда да се прави и индийска нишка. Плаща се за свършена работа ­ парите се дават след гласуването. Отива се при тартора и се казва: От тази секция искаме 500 гласа. Тарторът свиква мангалите и им вика: Пичове, ще има по 20 лв. плюс ядене и пиене ако пуснете бюлетина, иначе пердах… И пичовете гласуват. Ако циганският глас струва 40 лв. тарторът взема по 20 лв.
Партиите ще отворят черните каси и ще плащат. По мои изчисления по време на избори се пръскат три пъти повече отколкото декларират.
На евроизборите няма да гласуват и 150 000 цигани, а до урните общо ще стигнат около 2 000 000 избиратели. Лошото е, че в списъците пак останаха около 700 000 фантоми.

Агитация с “етнически” ток
След 10-дневни преговори със собствениците на Електроразпределение­ Пловдив бе постигнато споразумение да отпадне режимът на тока в Столипиново и да има постоянно подаване на електрозахранването. Това съобщи в разгара на предизборната кампания за НС през 2005 г. местният лидер на ДПС Фикрет Сепетчи. Той обяви, че това му казал самият лидер на движението. Ахмед Доган пък се закле, че ще направи пробив и в Пловдив и ще вземе 1-2 мандата.
Токът на циганите не бе пуснат, тъй като дълговете им надхвърляха 10 млн. лв.

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=116594&cid=1&eid=1033
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов
 

Offline абв

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 227
 • Gender: Male
Е те това требе да им е електората!
« Reply #1 on: 12 Apr 2007, 08:01:33 »
Е те това требе да им е електората!