Author Topic: Дали потомците на волжските българи не тръгнаха по стъпките на т.н."македонци"?  (Read 14440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Симеон Велики

• Senior Member
  • Зодия: Libra Libra
Така се подготвя почвата на великотюркскитя шовинизъм и турските имперски амбиции...

Абсолютно вярно! Тюркската теория за произхода на българите е най-удобна за неоосманистите и пантюркистите. Целта е, един прекрасен ден, след като съзнанието ни е промино от сериали, различни културни обмени и побратимявания, подплътени със солидни шведски маси, тук да се убедим, че, видите ли, културата ни е почти еднаква, пък и двата народа са тюркски, следователно - Турция и турците не са враг за нас.
Не забравяйте - историята е средство за полититка. И ако трябва да фалшифицирам история, за да спася България, няма да ми мигне окото - от тъмно до тъмно ще преправям документи!
България на българите!

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
  • Зодия: Aquarius Aquarius
Здравей, питанчо, явно не случайно се появяваш, (по принцип съм скептичен към съвпаденията). И така, дали съм чел история? - Да определено, и търся отговори, аз не съм догматик.Тази история, за която пишеш съм я чел много от рано.Ще ми се да прочета и произведенията на Ганчо Ценов(виж уикипедия).За славянската кръв виж последните ДНК изследвания от октомври 2011г. Не смятам, че е логично да ги обсъждаме.За имената не си прав погледни именник на българските имена.Знам какво ще ми кажеш, че тези имена са от скоро приети.Само един пример ще посоча,  кое име перефразирано по народному е звучало Пурко...............Сега за останалите факти които споменаваш, съм писал.Поради липсата на време ще пиша по-късно...............................Както казах не съм догматик, и сравнявам всичко което чета.Какво вземам под внимание, като сложа на везната различните хипотези се оказва, че официално приетата има много повече условности и неясноти от останалите.................................Мисля, от това, което съм чел, че е неоспоримо че българите са по- стар народ от славяни и особенно тюрки.Така, че звучи нелепо да се твърди някяква принадлежност(расова, езикова, културна и др.)към по-младите народи.Доста по-логично звучи, че славяни и тюрки са наследници на народа ни. Налаганата история е комплексарщина от тяхна страна.   !
В името на Бог и с негова помощ, да бъде волята Му.

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
Абсолютно вярно! Тюркската теория за произхода на българите е най-удобна за неоосманистите и пантюркистите. Целта е, един прекрасен ден, след като съзнанието ни е промино от сериали, различни културни обмени и побратимявания, подплътени със солидни шведски маси, тук да се убедим, че, видите ли, културата ни е почти еднаква, пък и двата народа са тюркски, следователно - Турция и турците не са враг за нас.
Не забравяйте - историята е средство за полититка. И ако трябва да фалшифицирам история, за да спася България, няма да ми мигне окото - от тъмно до тъмно ще преправям документи!

Да цар Симеоне, един от аргументите, на администратора-тюркист, който ме изгони от Феисбук групата "Булгары", беше, че такива като мен, които не споделят тюрските му възгледи "наливат вода в мелницата на ДПС".Демек, дай да се съгласим, за да не стане лошо! :mad:.......................Самият факт, че въпросният администратор(Валентин Иванов от Сеново- Русенско) използва служебното си положение на администратор в безсилието си в защита на тюркската теория е ОЧЕВИДЕН!!!  Вдигна бялото знаме, а още не бях изложил и половината от аргументите се.

Редактирано от модератор: Добавен цитат на кореспондиращия постинг.
« Last Edit: 25 Nov 2012, 05:30:05 by Hatshepsut »

Offline Питам

• Junior Member
  • *
Дай ми един пример за исторически засвидетелстван човек (с източник), носил име като Крум, Курбат, Аспарух или някое друго от Именника на българските канове, като разбира се, не броим Боян и Борис, като този човек е живял в периода от началото на Второто българско царство до написването на История славянобългарска от Паисий.

Обаче да ти кажа - няма да успееш - никога! Защото такъв човек няма. Всички тези имена са били забравени и народът е бил просветен за тях от Паисий - след близо хиляда години забрава и забвение, защото са били езически.

Освен това не си прав, че при волжките ни братя ги няма - напротив има такива имена. Името Борис е засвидетелствано в изворите за тях и то след падането на Казанското канство под властта на Иван Грозни.

Хайде посочи ми личност от този период. Ако не го направиш, знай - компроментираш изказванията си в цялата тема.

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
Е, какво друго да не броим? Тез имена си ги има и ги е имало! Дай сега да видим някой тюрк дето се казва така.Пък макар и само Боян и Борис, щом ги признаваш само двете имена. Слагаме ги на везната и какво се получава. Първо вземи открий нелепостите в тюркската теория(няма въобще да се затрудниш), и ела да обсъдим и другите.  Ха-ха-ха, ама че веселие.   

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
Много се радвам, че се появи един такъв манипулатор.Така, че няма да търсим пример, той сам ни намери.Това потвърждава моето мнение за сериозноста на проблема. И така, да разгледаме субекта, който ни посети(останалите действат по подобен начин).Целта им е да бъдем въведени в СЪМНЕНИЕ, относно нашата национална идентичност, като се оспорва идентичноста на името на народа ни, името на езика ни и произхода на обичаите ни. Пренебрегвайки реалностите в момента, че изброените елементи носят името български и прякото им потвърждение от ДНК, антропологични и др изледвания, на тези, които в моминта, както и през всичките викове досега ноят името БЪЛГАРИ.     Най-общо стремежът на манипулаторите е чрез увличането ни в сложни исторически беседи ДА СЕ ОБОРЯТ РЕАЛНОСТИТЕ С ОПРЕДЕЛЕНИ ИСТОРИЧЕСКИ ХИПОТЕЗИ, А НЕ КАКТО Е ЛОГИЧНО ДА СЕ ДОКАЖАТ РЕАЛНОСТИТЕ С ИСТОРИЧЕСКИТЕ ХИПОТЕЗИ.  Има още поради липсата на време ще продължа после.

Offline Питам

• Junior Member
  • *
Дай пример както ти писах, иначе всичко от теб отива по дявалите. Българите на Дунав са забравили корените си - факт. Българите на Волга - също.

Единствено за името Борис можеш да откриеш, защот е влязло в християнския свят след канонизацията на царя.

Айде кажи пример - кажи един Аспарух или Кубрат, или Крум, Тервел и т.н., който е живял преди История славянобългарска и след падането под Византийска власт.

Няма такъв. Цялата ти теза тук пропада.

Осланяш се на някакви квазизаключения без нито един годен цитиран извор.

Дай пример! Ама няма да успееш.

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
Виж именник на българските имена, има го в нета.Или ще кажеш че те са се появили по-късно.МОЯТА ТЕЗА Е НЯМА ТЮРК С ТАКОИВА ИМЕНА, ТАКА ,ЧЕ ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ НЯМА КАК ДА СА ТЮРКИ. Ти изопачаваш мнението ми. Нека говорим за реалности. А реалностите са че моят народ, дори и след 5 вековно турско(тюркско)робство са запазили име,език и самосъзнание.Ако корените ни бяхя тюркски какъв щеше да бъде проблемът да ни потюрчат.Факт е че тези имена съществуват само при нас. Примерите ги виж в насоящето и си прави паралели с бъдещето.А ако искаш да си тюрк, проблемът си е твой(и без това не си обявил кой си).

Така, че драги ми манимулаторю, или манипулаторке, нямя как да зная, защото за разлика от мен криеш името и националноста си и не заставаш с тях зад думите си, за да обориш тезата ми за имената ти щетрябва да дадеш примери за тюрки със български имена.Пък дори само Борис или Боян.

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Last Edit: 17 Nov 2012, 06:11:01 by Hatshepsut »

Offline Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
На първо място: Повечето българи тук също поддържат тюркската теория. ...
...
Киде ги видя бе, Питанчо !?
Къде са, техната м*ма !?! :mutra:

... След Християнизацията всички такива имена като Аспарух, Крум, Персиян, Тервел, Кубрат и други езически, които са известни изчезват. ...

О, неразумний юроде !!! :wallhit:
Трижди АНАТЕМА за тебе !!! :pop:
Как можа да наречеш имената на толкова в Христа Бога владетели на България езически !?!
Дори името на светия благоверен цар български Тривелий (Тервел), чието монашеско име е Тривелий-Теоктист не си пожалил.
Знаеш ли неразумний, че това е първия български светец, чието име се слави и от православни и от католици като спасителят на християнската вяра в Европа ?
Не падай духом, където ти падне !

Offline Питам

• Junior Member
  • *
Вие чуватели се? За името Аспарух, Кубрат, Тервел и много други все още се спори как точно се произнасят. Едиствената причина сега да се разпространяват е, че в историческата доктрина са се приели за такива.

И не те питам за човек с такива имена, не се прави на ударен:

Кажи ми човек, исторически засвидетелствана личност с име: Аспарух, Крум, Тервел, Омортаг (или Омуртаг), Кубрат, Паган или друго КАНСКО име, без името Борис в следната епоха:

1185 г. - 1762 г.

Няма да успееш, защото всички такива имена са били забравени и изчезнали, по-късно историците решават сами, че се изговарят така и хората решат пак да ккръстят децата си с тях.

Offline Даниел Николов

• Junior Member
  • *
  • Обичам народа си.
Вие чуватели се? За името Аспарух, Кубрат, Тервел и много други все още се спори как точно се произнасят. Едиствената причина сега да се разпространяват е, че в историческата доктрина са се приели за такива.

И не те питам за човек с такива имена, не се прави на ударен:

Кажи ми човек, исторически засвидетелствана личност с име: Аспарух, Крум, Тервел, Омортаг (или Омуртаг), Кубрат, Паган или друго КАНСКО име, без името Борис в следната епоха:

1185 г. - 1762 г.

Е, хайде сега същата песен.Какво ще ме питаш за неща, които не твърдя.ТВЪРДЯ!!!! ЧЕ НЯМА ТЮРК С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА!!!.Твоите тези ти си ги разяснявай.Те сигурно са толкова объркани като примерът ти с Омуртаговата колона :mad:Що не вземеш да си изясниш на тюркски или на гръцки е написана(между тези езици няма нищо общо)и тогава да ни обясниш на нас. :mad: И махни феса като пишеш тук :mad:

Няма да успееш, защото всички такива имена са били забравени и изчезнали, по-късно историците решават сами, че се изговарят така и хората решат пак да ккръстят децата си с тях.

Така ли господин манипулатор?Точно така ли са решили историците и точно така ли са направили хората :mad:Голяма веселба пада тази вечер :mad:.Е, и тюрките ако са българи, защо и те не са решили да си кръщават децата така, а осъждат тази промяна през "възродителния процес"?Или те не са "хората", дето се казва "Асан не е ли хора"? :mad:

Редактирано от модератор:

- Консолидация на два последователно пуснати постинги
- Добавен цитат на кореспондиращия постинг
« Last Edit: 25 Nov 2012, 05:28:26 by Hatshepsut »