Автор Тема: "Да потърсим сметка от властта защо се е самопредложила на мутрите..."  (Прочетена 2931 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,658
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

Цитат
"Отвратяването започна със затваряне на очите. Виждахме мутрите да влизат в министерствата и да печелят търгове, виждахме нашите избраници да журират конкурси за красота заедно с тези мутри, виждахме как бързото богатство на политиците започна да разкрива селския им манталитет под формата на големи къщи и високи огради. Решихме, че е по-достойно да ги отлюспим от мислите си, вместо да им потърсим сметка.
Сега се питаме как така не предвидихме, че ще стигнем точно дотук. Изглежда толкова логично, изглеждало е логично и преди, но тогава не го виждахме. Накрая политически ангажирани останаха предимно малка група по-възрастни комунисти или антикомунисти. И безскрупулните. Виждахме ги на гребена на всяка вълна, а преди четири години ни яхнаха изостаналите цинични кариеристи трето качество. Как въобще сме си представяли, че това може да не ни отведе към бетонната стена. С бясна скорост.
Отказахме се да участваме в голямото общо, но не се отказваме да участваме в малките ни общи неща. Продължаваме да ходим на събрания на етажната собственост, защото знаем какво ще се случи, ако изпуснем контрола: малкото безскрупулни ще поемат управлението, а другите ще започнат да плащат и за тях, в сградата обаче ще си е все така мръсно, никой няма да сменя изпочупените от бурята стъкла, покривът ще тече, а парите постоянно няма да стигат. Това обаче ни е важно и не го допускаме, нали?
За съжаление реагираме само на битови дразнители, а политиката я зарязахме. Единственият й шанс да я забележим отново, беше да се промъкне през битов проблем. Така и стана. Чак когато токът стана непосилно скъп, чак тогава казахме на глас, че нещо не е наред и решихме да потърсим сметка на политиците..."
http://www.dw.de/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B8/a-16698246
...
...
Трагичното е това,че Темида в България окончателно и безвъзвратно е превърната в проститутка,а нравите в обществото са също като тези в джунглата.
Ако Тодор Каблешков беше наш съвременник,едва ли щеше да се занимава с предизборна кампания,а щеше да напише Кървавото писмо с кръвта на някой властник-мутра.
« Последна редакция: Август 08, 2016, 12:30:30 от Hatshepsut »
Ad honores
 

Tags:
   

  Защо телевизията стана по-скучна

  Започната от Norton

  Отговора: 31
  Прегледи: 4308
  Последна публикация Януари 31, 2012, 18:34:18
  от Tiesto