Автор Тема: Внимание ИСЛЯМ!!!  (Прочетена 70590 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AmenhotepTopic starter

• Pharaoh
  • Hero Member
  • Публикации: 3,526
  • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
    • Профилът ми във VBOX7
  • Зодия: Gemini Gemini
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Внимание ИСЛЯМ!!!
« -: 03 Май 2007, 09:06:00 »
Мюсюлманите трябва да се молят 80 пъти на ден в Космоса

Малайзия публикува списък с правила, които трябва да спазват последователите на исляма по време на космически полет
02.05.2007

Малайзия публикува списък с правила, които трябва да спазват мюсюлманите по време на космически полет.

Първият малайзийски космонавт трябва да излети през октомври на борда на руския кораб "Съюз", но експедицията съвпада със свещения месец Рамадан, когато последователите на исляма са длъжни да постят.

В брошурата се посочва, че макар да се различават от земните, условията на живот в орбита не пречат на правоверния мюсюлманин да изпълнява съвестно задълженията си.

Все пак обаче при космическия полет настъпват редица усложнения за последователите на исляма, които те трябва да вземат предвид, ако искат да спазват предписанията на религията си.

Слънцето изгрява на борда на Международната космическа станция 16 пъти в денонощието, колкото са обиколките на станцията около Земята. Това означава, че мюсюлманите трябва да се молят 80 пъти на ден, тъй като на земята го правят по пет пъти.

Други проблеми възникват поради високата скорост на космическата станция, която, движейки се с 27 000 км/ч, застъпва свещените мюсюлмански градове.

Най-сериозният проблем обаче вероятно ще се окаже състоянието на безтегловност, което затруднява правоверните космонавти да заемат характерните пози за молитва.

Документът с правилата на поведение в космоса позволява на мюсюлманите да употребяват хранителни продукти, приготвени само в съответствие с нормите на исляма.

Все пак им се разрешава да консумират "съмнителна" храна, но само в количества, които подтискат глада. Да постят те ще могат едва след като се върнат на Земята.

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1039140 - Нетинфо
« Последна редакция: 01 Яну 2012, 19:03:35 от Hatshepsut »

Неактивен Ashikov

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 105
Re: Внимание ИСЛЯМ!!!
« Отговор #1 -: 02 Окт 2007, 13:46:30 »
Саудитец се разведе с жена си, защото я спипал да гледа сама телевизионно предаване, чиито водещ бил мъж, съобщи франс прес. Мюсюлманинът бил искренно възмутен от поведението на съпругата си, което според понятията му било "абсолютно неморално". Агенцията не уточнява какво именно  предаване е гледала жената, но подчертава, че в ултраконсервативната Саудитска арабия дори това може да се сметне за накърняване на съпружеската вярност.
Ловико - Видима Рак - 5:1
Етър Велико Търново - Ловико - 0:1
Ловико - Локомотив ГО - 2:0
Ловико - Добруджа - 2:2
Ловико - Хасково - 1:0
Ловико - Гигант Белене - 7:0
Ловико - Павликени - 5:0
Още желаещи?

Неактивен Инжинер Донев

• Hero Member
  • Публикации: 1,583
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
« Отговор #2 -: 02 Окт 2007, 20:28:38 »
Всъшност в Иран чернилките репреситрат зоорастрииците, и карат жените да носят забрадки. От партия с 10% днес партията на зороастрииците има само 1 депутат. Така че навсякъде където е проникнал исляма - дивия фанатизъм се е развихрил с пълна сила.
Един вид - исляма е оправдание за дивашко поведение

Неактивен Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,483
« Отговор #3 -: 02 Окт 2007, 20:40:08 »
:lol: :lol: :lol:

Не,не,не!!Това вече ме разби!Не съм се смял така отдавна! ;D
Тия са просто толкова назад с матеряла.Все едно живеят в 14ти век.Много са ми смешни понякога.Абсолютни ненормалници. :-[ :-[ :-[

Само заглавието на темата трябва да го смениш.Тук не става въпрос за морала на консервативните народи (германски,английски,италянски,полски..),а за морала на ненормалните мюсюлмански народи.
Веднъж и ти да си напълно прав.
 Явно участието ти в нашия форум започва да те очовечава.
      :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Не падай духом, където ти падне !

Неактивен Сит

• Hero Member
  • Публикации: 1,027
« Отговор #4 -: 05 Апр 2008, 01:44:55 »

Жена в Саудитска Арабия е била убита от баща си, след като я видял да чати с мъж в социалната мрежа Facebook, съобщава tech.co.uk.

Разгневеният родител първо пребил дъщеря си, след което я застрелял.

Това е поредната жертва на борбата между традициите и технологиите в Персийския залив.

"Facebook е врата към похотта и младите мъже и жени харчат повече пари, за да са в нея от своите мобилни телефони или интернет, отколкото за храна", заяви наскоро ислямският проповедник Али ал-Малики.

Според самата социална мрежа 30 000 жители на Саудитска Арабия използват нейните услуги.
Много от жените не публикували свои снимки, за да останат анонимни, но други използвали личния си профил, за да нарушат религиозните догми.

Правителството на Саудитска Арабия отказа официален коментар по убийството на жената.
« Последна редакция: 21 Окт 2018, 15:06:46 от Hatshepsut »

Неактивен Skarlet

• Hero Member
  • Публикации: 1,805
  • хуманистка
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
« Отговор #5 -: 16 Апр 2008, 13:14:45 »
8-годишна анулира брака си в съд в Йемен заради побои и изнасилвания
Николай Атанасов - 16 Април 2008
В началото на годината, Нуджуд Али била дадена насила от баща й на 30-годишен мъж

Защитата смята, че единственото спасение за Нуджуд и 6-годишната й сестра е в чужбина.

30-годишният съпруг на момичето.

8-годишната Нуджуд Али (Nujood Ali) от йеменската столица Сана сама потърсила в съда спасение от принудителния си брак с 30-годишен мъж, който редовно я бие и изнасилва, съобщава местният ежедневник Yemen Times. Нуджуд се обърнала към Западния съд в Сана на 2 април, посочвайки че съпругът й я подлага на постоянен психически и сексуален тормоз от 2 месеца. Освен срещу мъжа си, тя подала иск и срещу баща си, който я омъжил насила.

Делото на момичето не е първият подобен случай в Йемен, но за пръв път невръстната потърпевша сама се обърнала към съда с искане за развод. Въпрекиче според закона Нуджуд няма право да подава съдебен иск, тъй като е непълнолетна, съдията Мохамед Ал Кадхи (Muhammed Al-Qadhi) проявил съчувствие и разбиране към нея и издал заповед за ареста, както на съпруга, така и на баща й. По-късно обаче последният бил освободен по здравословни причини.

“Моят баща ме биеше и ми казваше, че съм длъжна да се омъжа за този човек, защото иначе ще ме изнасилят и никой закон или шейх в тази страна няма да ми помогне. Отказах, но нямаше какво да сторя срещу брака. Умолявах майка ми, баща ми и леля меи да ми помогнат да се разведа, но те ми казаха: “Нищо не можем да направим. Ако искаш, иди сама в съда”. Така и направих”, разказва момичето.

“Мъжът ми правеше лоши неща с мен. Опитвах се да избягам от него от стая в стая, но накрая той ме хващаше, биеше и пак правеше, това което иска. Когато исках да изляза да си играя на двора, той му удряше и ме принуждаваше да отида с него в спалнята. Това продължи 2 месеца”, описва “семейното” си ежедневие Нуджуд.

С решение на съда, бракът на Нуджуд е анулиран, тъй като момичето не е достигнало пубертета. Въпреки това обаче, семейството й е задължено да изплати на съпруга й – Фаез Али Тамер (Faez Ali Thamer) компенсация в размер на $ 250, съобщава Reuters. Тъй като Нуджуд е от бедно и разбито семейство, един от присъстващите на делото изявил желание само да плати наложеното обезщетение. Съдът решил да анулира брака, вместо да постанови развод, за да не може Тамер да потърси възстановяването на съпружеските си права.

В момента Нуджуд е под попечителството на чичо си, като впоследствие ще бъде настанена в център за закрила. Чичото разказва, че след като баща й изгубил работата си като шофьор на камион за смет, той пропаднал и започнал да развива психични отклонения.

Съпругът Фаез Али остава в затвора, но не смята, че е извършил нещо нередно и отказва да се разведе с Нуджуд. “Няма да й дам развод и е мое право да я задържа при мен. Няма нужда да спя с нея, достатъчно ми е да върши домакинската работа. Никаква сила не може да ме спре. Не е въпроса, дали я обичам, аз не я обичам, въпроса е да поставя на място и нея, и чимо й, които си мислят, че могат да ме бутнат в затвора, както и на съдията, който няма никакво право да ме държи зад решетките. Как е посмяла да подаде жалба срещу мен?”, завършва заплашителния си коментар Тамер.

Адвокатът Шата Мохамед Насер (Shatha Mohammed Nasser), която защитавала интересите на Нуджуд в съда, посочва, че според местните закони, момичетата или момчетата не могат да всктъпват в брак, преди да навършат 15 години. Според внесена през 1998 г. поправка, родителите могат да уреждат детските бракове още преди тази възраст, но интимна връзка между съпрузите може да има едва след 15.

“Опасявам се, че съпругът ще избегне всякакво наказание, тъй като според йеменските обичаи и закони, той не е извършил нищо лошо. Дори и да има закон, уреждащ тези отношения, никой не го спазва”, коментира защитничката Насер. Тя допълва, че Нуджуд има 6-годишна сестра, която е заплашена от същата, ако не и от по-лоша съдба. Адвокатката се надява, че ще се намери начин двете деца да бъдат изведени в чужбина, където да им бъде осигурена сигурна и позитивна среда, където да израстнат нормално.

Въпреки скандалният случай, парламентът в Йемен отказа да разгледа проектозакон за забраната на брака на момчета и момичета под 18 години, разработен от 61 парламентаристи и Националният комитет на жените (Women’s National Committee; WNC). Юридическата комисия на парламента обаче решила, че няма правни основания за прокарването на подобен закон, базирайки се на местните разбирания за Исляма.

Проучване на местния Център за иследвания на жените и развитието (Woman and Development Study Center), проведено през 2006 г. по поръчка на UNICEF сред 1495 семейни двойки от 3 поколения с голяма възрастова разлика, показало, че за няколко десетилетия, средната възраст за встъпването в брак все пак се е увеличила от 10,24 до 14,70 години за момичетата и от 20,97 до 21,54 години за мъжете. Средната възраст варирала в зависимост от географските райони, като например в регионите на Ходейда (Hodeidah) и Хардамоут (Hadramout) момичетата са омъжвани средно на 8-годишна възраст, а в Мукала (Mukalla) – на 10 години.

https://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=14752
« Последна редакция: 21 Окт 2018, 15:07:43 от Hatshepsut »

Неактивен AmenhotepTopic starter

• Pharaoh
  • Hero Member
  • Публикации: 3,526
  • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
    • Профилът ми във VBOX7
  • Зодия: Gemini Gemini
« Отговор #6 -: 22 Окт 2008, 09:56:19 »
Афганистански журналист осъден на 20 години затвор за богохулство

21.10.2008
Апелативният съд на Афганистан осъди афганистански журналист на 20 години затвор, смекчавайки предишната му смъртна присъда за разпространението на статия от Интернет, в която се казва, че пророкът Мохамед е пренебрегвал правата на жените, предаде Ройтерс.

23-годишният Первиз Камбахш, репортер от всекидневника "Джахан-е Нау", получи смъртна присъда през януари от съда в северния град Мазар-и-Шариф. Арестът и присъдата на Камбахш, който е и студент в университета, предизвика критики от страна на доста западни държави, на медии в Афганистан и на правозащитни организации. Обвиненият в богохулство студент свалил от мрежата статията и я разпространил сред приятели. /БГНЕС

Неактивен Skarlet

• Hero Member
  • Публикации: 1,805
  • хуманистка
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
« Отговор #7 -: 22 Окт 2008, 12:24:00 »
Мдааа, теа скоро нема да скокнат в 21 век.  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Неактивен Сит

• Hero Member
« Отговор #8 -: 22 Окт 2008, 14:54:35 »
Мдааа, теа скоро нема да скокнат в 21 век.  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
За да стигнат до 21 век първо трябва да минат през Ренесанса ;)

Неактивен Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,562
  • България над всичко!
« Отговор #9 -: 09 Юли 2009, 14:04:32 »
700 удара с камшик и затвор до 10 месеца е присъдата, издадена от саудитски съдия на 7 млади мъже и четири жени, за участие в „неморално парти", съобщава саудитски вестник, цитиран от ДПА.

11-те, сред които двама иракчани и 9 саудитски граждани - са получили присъда от  400 до 700 удара с камшик и между 4 и 10 месеца затвор.

Групата е била арестувана в северния район ал-Хаил в края на юни по обвинения в употреба на алкохол и участие в парти, на което са били и мъже, и жени.

Преди да бъдат задържани няколко дни те са били под надзора на полицията.

В Саудитска Арабия алкохолът е забранен
 :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
България над всичко!

Неактивен Сит

• Hero Member
« Отговор #10 -: 09 Юли 2009, 14:33:17 »
Май нещо се заразили със "Западни" разбирания за по-разкрепостен свят ;D

Неактивен Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,483
« Отговор #11 -: 09 Юли 2009, 14:36:27 »
Генерале, че ти сега ли разбра за тея неща !?
 Това не е новина. Ще ме извинявате ама ме мързи да пиша пак :

Ще те допъня само с това, което чух от един студент по медицина от Оман(държава на Арабския полуостров) в МА-София. На изпита по психиятрия му се паднал въпрос за наркоманиите и алкохолизма. Като стигнал до лечението професора му казал "Я сега разкажи на колегите как при вас се лекува това. Те за лечението в България си знаят."
    Ако някой употребява алкохол при тях лечението било 100 тояги на голо и на публично място, като ако е пиян предварително го охлаждат в бъчва с вода за да изтрезнее и усети по-добре терапията.  :-P  :lol:  :-P
    А за наркоманията каза , че посичането с ятаган е много ефективен способ .  ;)
                                  :-P  :-P  :-P

Е защо за тази държава не можеш да чуеш нищо в новините, а все за Иран.  :-[                  
Не падай духом, където ти падне !

Неактивен Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,562
  • България над всичко!
« Отговор #12 -: 09 Юли 2009, 14:42:06 »
Геме, знам за "тия неща" отдавна! Просто това е поредния случай.
България над всичко!

Неактивен Сит

• Hero Member
« Отговор #13 -: 09 Юли 2009, 14:54:50 »
Май нещо се заразили със "Западни" разбирания за по-разкрепостен свят ;D

"Западните" разбирания щяха да са ако се бяха масово ч*кали, дрогирали и напивали. Тогава и наистина щеше да е неморално. В случая просто са си купонясвали мъже и жени и пиели алкохол, което не е "западно", а напълно нормално. Колкото гнусен е разврата на запад, толкова гнусни са и тези "моралистки" закони в някой ислямски държави. Просто две крайности - еднакво гадни.
САЩ е най-големият съюзник на Саудитска Арабия и същевременно най-големият защитник на "Правата на човека". Що не се намеси ;D

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
« Отговор #14 -: 09 Юли 2009, 19:12:40 »
И на нас какво ни влиза в работата хората там как решават проблема с алкохола и наркотиците?
Ако щат и по 1000 камшика да им удрят. Всеки народ си има свои разбирания за пороците. Европейските примерно ги издигат в култ, ама това не е традиционното виждане.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Tags:

ООН да осъди ислямския фундаментализъм на Балканите!

Започната от Петкан

Отговора: 4
    Прегледи: 1097
    Последна публикация 28 Мар 2010, 18:31:11
    от Мишок
    Фундаменталният ислям в Европа

Започната от Nordwave

Отговора: 56
    Прегледи: 14896
    Последна публикация 14 Сеп 2015, 13:18:51
    от omerzen
    Русия,исляма и Запада

Започната от Петкан

Отговора: 0
    Прегледи: 1083
    Последна публикация 12 Мар 2012, 01:24:08
    от Петкан
    Маймуни-ислямисти отвлякоха трима българи в Судан

Започната от Amenhotep

Отговора: 3
    Прегледи: 1364
    Последна публикация 07 Юни 2011, 06:24:10
    от Hatshepsut
    Еврейско-американски сайт с анти ислямска пропаганда!

Започната от Сит

Отговора: 1
    Прегледи: 936
    Последна публикация 22 Фев 2009, 10:23:41
    от Ivo_the_MOnsTer