Author Topic: Бандитска Варна управлявана от ТИМ, ГЕРБ, ДПС, а доскоро и от БСП  (Read 32401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
С любезното съдействие на:
Община Варна
Проститатура Варна
МВР Варна
КАТ Варна
Районен съд Варна
Административен съд Варна
и всички знайни и незнайни субекти превръщащи красивия ни град в корумпирана кочина. Без всекидневните им усилия да мачкат и тормозят обикновения гражданин тези новини не биха стигнали до вас.

Само в БЛИЦ! Морската градина на абсурда, или раят на БМВ-тата Шофьори, пистата е ваша, карайте, правете гонки, джаскайте – и дърво да ударите – то ще е виновно

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/samo-v-blits-morskata-gradina-na-absurda-ili-rayat-na-bmv-tata_news509840.html


„На 01.05. т.г., около 14:20 часа, в гр. Варна, в района на Приморски парк, е възникнало ПТП. 68-годишният водач на велосипед Н.Д. от Варна, при преминаване от дясна в лява част на алеята, се блъска в преден десен калник на Л.А. «БМВ» с водач Х.Т., който го изпреварва. Вследствие на инцидента велосипедистът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.“ Ето така в официално съобщение полицията във Варна описа случая, при който Никола Дуков в почивния 1 май бе пометен от джип на алея в Морската, докато е на велосипеда си.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/samo-v-blits-morskata-gradina-na-absurda-ili-rayat-na-bmv-tata_news509840.html

Виновният е той – за това, че не позволил на БМВ-то да го изпревари, че не карал близо до бордюра, че се бил „отклонил от дясната част на платното за движение в лявата, без да се съобрази с преминаващия от лявата му страна в попътната права посока лек автомобил БМВ Х5 с рег. Номер В8220НА и се блъска в предната му дясна страна“. Платна, бордюри, въображаеми маркировки… И тенденциозни изказвания на пътния полицай, написал акта – че Дуков бил карал на „зиг-заг“ по „правомерен път“, че нарушил правилата, че блъснал клетия джип, който от толкова метри се бил опитвал да го изпревари безопасно, ама не можал… Всичко това е „установено“, „доказано“ чрез думите на шофьора на джипа. Без да е имало един свидетел на ПТП-то… Секирата на ЗДвП се стоварва с цялата си мощ върху недобросъвестния и нагъл велосипедист. Шофьорът на джипа е невинен, жертва. Никъде не се говори, че става въпрос за алея в Морската градина, че на нея бордюри няма, а само огради, че задният трябва да пази предния, че все пак става дума за велосипедист, че този велосипедист можеше да е дете… което, ако недай боже, беше на мястото на Дуков, също би следвало да понесе цялата строгост на закона – да му бъде написан акт, понеже не се е движило в тази лента на алеята, а в онази, че е попречило на дадено моторно превозно средство да го изпревари безпрепятствено… Съобразно официалното съобщение на полицията някои медии излязоха със заглавие: „Колоездач блъсна „БМВ“ в Морската градина“, с което вероятно се опитаха да илюстрират случилия се абсурд. Така или иначе – успяха. Заглавието предизвика бурни дискусии в групи във фейсбук, свързани с Морската градина. Коментарите и иронията са безупречни: „очакваме заглавия от типа: „Дете блъсна „БМВ“; „Дърво блъсна „БМВ“… И с право – всякакви заглавия може да се очакват, що се касае за Морската градина на абсурда.
За какво всъщност иде реч в конкретния случай с велосипедиста Никола Дуков и шофиралия БМВ Х5-ицата Х. Т. Малко след 14 часа на 1 май 68-годишният Никола Дуков карал велосипеда си по алеята в Морската в посока „Пикадили парк“, когато няколко метра след хотел „Дукеса“, до рибния ресторант на алеята, му се случило така, че полетял от велосипеда си. „Както се движа и няма никой, изведнъж усетих страхотен удар. Излетях на 3 – 4 метра… Казах си: „Утрепаха ме!“. Изпаднал съм в безсъзнание. Събуждам се и виждам – до главата ми една автомобилна гума, а колелото – на метри зад мен. Ставам, не мога да виждам, от лицето ми тече кръв. Целият асфалт беше в кръв“, разказва Дуков. И допълва, че след като джипът го помел, се изнесъл напред и минал вляво на алеята.

Оттук следват моменти, за които можем да правим само изводи за човещината: велосипедистът, целият в кръв, моли за помощ, за аптечка шофьора на Х5-ицата, той стои в джипа, не реагира. Не се обажда на Бърза помощ, нито на КАТ. Но пък звъни на жена си. След минути минават и хора – и никой от тях не се обажда на спешните медици. Отгоре на всичко друга кола пожелава едва ли не да мине през падналия на алеята велосипед. Защото бърза по алеята в Морската. Дуков, който вече се е поосвестил, не разрешава. Настоява на място да дойде полиция. Сам се обажда на спешните медици, както и на полицията. На мястото идва линейка. Лекарите казват, че Дуков е с „тежко комоцио“. Полицаите ги няма. Медиците го вкарват в линейката, правят му преливания със серум. Дуков отказва да тръгне с линейката, докато не види, че на място има полицай – искал е да се увери, че местопроизшествието няма да се разбута и че човекът с БМВ-то няма да изчезне. „По едно време дойде полицай от „Общинска полиция“. Оставих му личната си карта и така ме закараха в болницата. Направиха всички нужни прегледи, казаха ми пак, че съм с комоцио, и предложиха да ме хоспитализират. Отказах, защото исках да се върна на мястото. В болницата беше дошъл и един полицай, който ми каза, че не мога да тръгна, преди да дойде полицейска кола. Чак след 30 минути пристигна патрулен автомобил с двама полицаи. Още там, без въобще да е установено каквото и да било, започнаха да говорят, че аз съм бил направил нарушение. В болницата лично бях настоял да ми бъде взета кръвна проба, за да се види, че не съм употребил алкохол. Независимо от това те започнаха да ме карат да духам на дрегера. Показах им, че ми е взета кръвна проба, но те пак настояваха. След това почнаха да топат топката – не тръгват към мястото. Бавиха се поне половин час. Като тръгнахме от болницата, дори спряха на една пресечка да си вземат кафе!?“, обяснява Дуков. И добавя, че по пътя полицаите го разпитвали какъв е, какво работи и т. н. – нещо, което не е ясно по какъв начин касае въпросното ПТП. Така или иначе, станало ясно, че Никола Дуков е старши научен сътрудник в областта на морските технологии, уважавана фигура в черноморския бизнес и един от най-добрите ни ветроходци.

Като се върнали на местопроизшествието, Дуков поискал пътните полицаи да направят измерване – на какво разстояние от двете страни на алеята се намира велосипедът, след като е бил блъснат от джипа. Ролетката показала, че левият курбел, който заорал в асфалта, е на 2,80 метра от лявата и на 3,80 от дясната страна. „Направих го, защото започнаха един куп варианти да измислят само и само мен да изкарат виновен“, обяснява Никола Дуков. И добавя: „На предния десен калник на джипа има следа от удара, която започва веднага от фара. В началото се питаха даже тази следа дали да я описват. Имено там шофьорът на БМВ-то ме удари в левия ми хълбок и седалката, а след това, като се завъртях, се удари и в кормилото ми, като ясно личеше следата на кормилото след началото на следата от седалката. Но накрая го изкараха така, че аз съм се бил ударил странично в калника. А на седалката отзад се виждат следите от удара. Я ми кажете, ако аз се движа с по-ниска скорост, може ли да се ударя в нещо встрани, ако то се движи с по-малка скорост или равна с моята?! И с цялата си наглост ще ми казват, че съгласно правилника трябвало да се движа в Морската градина на безопасно разстояние от автомобила, защото било равнопоставена улица. Това е алея!“, гневи се Никола Дуков. Когато от болницата се върнал на местопроизшествието, там бил и синът на шофьора на БМВ-то. „Попита ме: „Кой сте вие? Какво става?“. И аз му обясних, че баща му ме е блъснал. Тогава баща му започна да се намесва, че не било така. Ето в този момент вече реших, че не мога да оставя нещата така. И казах на сина му: „Аз съм добронамерен човек, ама баща ви лъже и пред мен, и пред вас. А това не мога да изтърпя“. Освен това този човек дори не се извини. Казал му че баща му бил излязъл от обяд в ресторанта в края на улицата и че не бил пил. Направи го чак когато го попитах дали поне едно „извинявай“ няма да каже“, разказва Дуков. И когато разбрали, че си имат работа с неслучаен човек, баща и син започнали да си говорят помежду си, а също и по телефона. Полицаите също си говорили с тях двамата. Факт е също така, че за разлика от Дуков, шофьорът на БМВ-то не е дал кръвна проба за алкохол. По думите на пресаташето на полицията, той бил тестван с дрегер и нямало наличие на алкохол. Кога и как е тестван – само той и пътните полицаи си знаят.

По думите Дуков, през цялото време бил убеден, че след час и половина писане на протокол полицаите ще констатират вината на шофьора на джипа. Но когато го накарали да чете и подписва констативния протокол изготвен от катаджиите специално попитал къде са констатираните и измерени разстояния на велосипеда и колата, посочили са го и тогава подписал протокола. След известно време полицаите извикали двамата до полицейската кола и прочели съставения акт. Оказало се, че виновния е велосипедиста съгласно чл. 25(1). Бил преминал талкова рязко от дясното платно в лявото , че ударил колата.

„Тогава отказах да подпиша акта. Отказаха да ми дадат копие. След направено възражение в акта все пак го получих. Отказа да ми дадат констативния протокол със скицата и разтапянията. Казаха да ги получа на другия ден след два часа в КАТ. Интересното е, че след като съпругата ми отиде на следващия ден в КАТ да вземе протокола, се оказа, че получения протокал е съвсем различен от този, който бе съставен на местопроизшествието. Нямаше я скицата с измерванията, нямаше го моя подпис“, разкрива Никола Дуков. Той е категоричен, че ще даде под съд шофьора на джипа, който се казва Христо Трайков. „Бих бил склонен въобще да не се занимавам дори и след като пострадах тежко, можех да махна с ръка. Ако пък бях получил човешко отношение, едно искрено „извинявай”, даже и по една ракия бих пил. Ама така нагло да лъже този човек… не мога да го подмина така, въпросът е принципен. Защото на мое място можеше да е всеки – възрастна жена, дете“, обяснява Дуков. Той вече е освидетелстван от съдебен медик. Освен порезните и охлузените наранявания, които има, налице е и комоцио, което се окачествява като средна телесна повреда и по закон би следвало да се преследва не само по частен ред, а и от държавното обвинение.
Коментари под тази новина:

МАФИЯТА РАЗПРОДАДЕ МОРСКАТА ГРАДИНА И ГЕРБ ГЛЕДАТ МУТРИТЕ ОТ ТИМ ВАРНА СПОКОИНО 04 Май 2017, 14:50 МАФИЯТА РАЗПРОДАДЕ МОРСКАТА ГРАДИНА И ГЕРБ ГЛЕДАТ МУТРИТЕ ОТ ТИМ ВАРНА СПОКОИНО

Възмутен 04 Май 2017, 14:54 Горкият възрастен човек, караш си колелото и някакъв ДДС-ар те шибва понеже иска да компенсира малка пиш*** с голяма кола и скорост :( +43
историк 04 Май 2017, 15:00 номера на БМВ то се вижда--има ли в българия народни отмъстители --време е да се поевят--хайдути--павлик морозовци-- неуловимите--червените бригади ---чакам такива новини +42
крон 04 Май 2017, 15:04 Така е в Кочината. Добре, че пострадалия е малко по известен. За обикновените граждани справедливост няма, а само тормоз. +34
 Жалко за възрастния човек 04 Май 2017, 15:09 Като видя по пътищата на РБ разни селяни с дебели задници да карат скъпи возила и ме удря на смях и разстройство.Първо нямате пътища за скъпи коли,второ нямате покритие и визия да управлявате луксозни возила.Купувате коли на лизинг,живеете на лизинг и когато дойде зима нямате пари за дърва и въглища. За това тази държава винаги ще е бедна и последна дупка на кавала.

« Last Edit: 04 May 2017, 21:48:12 by Hatshepsut »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female

Бившите служители на “Общинска полиция” Илиян Танев (34 г.) и Йорданка Манушкина (30 г.) бяха осъдени днес /23.01.17/ за лъжесвидетелстване. Варненският районен съд им наложи условни наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Служителите на реда бяха обвинени, че са излъгали в показанията си след задържането на варненския бизнесмен Лъчезар Братоев и втори път – по време на делото срещу него.

На 2 февруари 2014 г. Братоев беше арестуван от въпросните полицаи – за “хулиганско поведение и оказване на съпротива”. По бързо полицейско производство няколко дни по-късно спрямо него бе предявено обвинение в хулиганство и внесен обвинителен акт в съда. Първоначално прокуратурата искаше 5 години затвор за бизнесмена, но после промени наказанието на 2 години пробация със задължителни занятия по овладяване на гнева. През юни 2014 г. един от свидетелствалите полицаи – Юри Юриев, призна, че е излъгал в показанията си. През декември същата година Братоев беше оправдан.
АКО СЕГА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЖЕРТВАТА НА ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ПРОИЗВОЛ ВЪВ ВАРНА Е ОПРАВДАН БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ СЪДИИ, ТО МНОООООООООООООГО СЕ ЛЪЖЕТЕ!
След шест публични заседания, на които бяха разпитани над 20 свидетели и изслушани няколко назначени експертизи, яхтсменът беше признат за невинен. За оневиняването му помогна записът от охранителна камера, която заснела спорната ситуация с главни действащи лица Братоев и двамата полицаи (видеото можете да гледате ТУК).

Записът от камерата, който бе излъчен в ТВ предаването „Господари на ефира", доказва порочната схема, която цари в цяла България, между полицаи и прокуратура, твърди Лъчезар Братоев.


„Най-вероятно са се подразнили, че мои приятели са се обадили на най-големия в системата, за да ме защити. И някой решил: „Този какъв е, дето се прави на бизнесмен, я да го опраскаме". И решиха да ме опраскат. Само че една камера ме спаси. Ако не беше тази камера, можеше да лежа сега в затвора, а те да се радват, че съм поредният опраскан", смята яхтсменът.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
По Нова телевизия, предаването СЪДЕБЕН СПОР бе излъчило репортаж за детска градина „Златно зрънце” в гр. Варна, от които ставаше ясно, че едно дете е било бито, почти с извадено око, според баба му и с надлежни документи от съдебна медицина.
Имаше интервю с Директорката г-жа Мария Динчева, нейната адвокатка и други служители.
Изпитвам огромни трудности да намеря материали за това предаване.
Защо?
Може би знаем, че ДГ „Златно зрънце” в гр.Варна е „Детска градина „Златното зрънце“ – гр.Варна. Инвеститор „Зърнени храни“АД. „ГБС-Варна“АД за срок от 4,5.................
А, ти да видиш? Зърненни хрании АД  инвеститор и спонсор,
това какво идва да каже на уважаемите пребити:
1/ Всичките си жалби до Община Варна да си ги наврат отзад;
2/ Всичките си молби до МВР – Варна – tambien – сиреч също;
3/ Всичките си жалби до Проститатура –Варна могат да ги изгорят в печката.
Милата и любима моя водеща Нана се закани, че няма да остави нещата така? Да, ама не само че ги оставиха така, ами нещо много се затруднявам да намеря въпросното предаване на съдебен спор.

МОЛЯ ВИ, който има facebook да провери дали записа още съществува и да даде линк към него
.
« Last Edit: 04 May 2017, 21:07:54 by Hatshepsut »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Инфо Блиц.бг
Веско Маринов потъна вдън земя от срам след бруталните изцепки на щурата му любовница

Веселина Пеева - любовницата на Веселин Маринов, е сътворила чутовен скандал във варненски магазин. Като инцидентът на косъм не е завършил с арест за нея, съобщава в. „Телеграф”, позовавайки се на очевидци.
………………..
Заплашила, че няма да си тръгне от магазина, докато не й дадат нова чанта. Виделите се в чудо продавачи по едно време сериозно се притеснили от екшън ситуацията и решили да се обадят в полицията. Явно точно в този момент Пеева разбрала, че като нищо може да бъде заключена за хулиганство и си тръгнала.
…………….
Наскоро тя направила и друг скандал във Варна. Блондинката нахлула в елитно частно училище в морската столица и се опитала да изкара от час малкия си син.
…………….
Охраната и учителите се пробвали да спрат блондинката, но без успех. Тя казала, че за нея законите не важат. От стреса синът й се разплакал, а очевидци на грозната сцена били всичките му съученици и преподаватели. Срещу нея заради тази постъпка е подадена жалба в прокуратурата и в Агенцията за закрила на децата, разкриват запознати.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/vesko-marinov-potna-vdn-zemya-ot-sram-sled-brutalnite-iztsepki-na-shchurata-mu-lyubovnitsa_news510035.html


Защо не важат законите за въпросната госпожа, защото нейния любим е с дълбоки връзки в първо РПУ Варна. Неговия другар господин Цветанов, който е родом някъде от Попово и е потомствен комунист и милиционер всъщност / като всички, които се правят, че ‘работят’ в това районно/, ако не се лъжа е бил Началник там или поне е работил там още по онова време.
Мой познат ми разказа как още преди 1998г. са го карали в работно време с работно МПС да върши услуги по преместване на строителни материали от Попово към Варна, че Цв. Цв да не се изхарчи да си купи нови или да плати за транспорт строейки къща тука. А за капак излъгал прекия Ръководител на използвания човек, че искал ‘почерпка’ за свършената работа. 

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Уникално достижение на варненските полицайчета, което искам тука да си го препрочитам, защото е много показателно с какво всъщност се занимава варненската полиция, каква е ползата за гражданите от нейната работа, а за превенцията да не говорим.
Това е дело заведено от ВОП, като свидетели по това дело са били ангажирани работещи полицай. Четете с какви глупости се занимават в града с най – голяма мафия, най – много престъпници, наркотрафиканти, наркопласьори, които си бръмчат и около училищата, педофили и всякакви екскременти.
ТЕ СА УСПЕЛИ ДА ОПРАСКАТ НЯКАКЪВ ПИКЛЬО, КОЙТО НЕ ПРОДАВА, А ВЕРОЯТНО СИ КУПИЛ ДРОГА ЗА 2.51СТ.

„Като разгледа докладваното от съдия М. ******* ВНОХД № ***по описа на съда за 2014г., за да се произнесе взе предвид следното:
Предмет на въззивното производство е Присъда по НОХД № ***/2014г. по описа на РС Варна, ХХХVІ състав, постановена на 17.03.2014 година.
Присъдата е осъдителна за *.*., като той е признат за виновен в това, на 18.07.2013 г. в гр. Варна, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин със съдържание 19 % в 0.53 грама, на стойност 2.51 лева.”
И ще се пусна Ицо Хазарта да слушам: кажи това не са ли тъпанари - абсолютени?
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
"Осъдиха журналист по-тежко и от футболните хулигани
Варненският районен съд даде тежка присъда за хулиганство на главния редактор на сайта "Топновини-Варна" Георги Александров. Въпреки че е с чисто съдебно минало той получи 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок за обида на полицай.
Инцидентът се разиграл на 5 април миналата година. Журналистът бил в заведение с приятели, прилошало му и викнали Спешна помощ. "Свестих се в линейката. Лекарят изобщо не ме прегледа и въпреки че не можех да стана, ми нареди да си отивам. Поисках да ме закарат в спешния център, защото ми беше зле, но вместо това извикаха полицая Деян Колев. В линейката той ми удари шамар. Естествено, че реагирах, нагрубих го, а той ми щракна белезници", припомня случая Александров. След 24 ч в ареста и той подал жалба в МВР за шамара, но не й дали ход.
Присъдата обаче е по-тежка от ежедневните глоби от по 100-200 лв., които се налагат за дребно хулиганство, защото обвинението е по чл. 325, ал. 2 от НК - за деяние, извършено с особена дързост и цинизъм, коментира говорителката на ВРС Стела Янкова. "Обидих полицая, защото ме удари без основание, в момент, когато бях зле. А ме третират като бандит, по-лош от футболните хулигани, които дори често се отърват и без глоби , каза Александров, който ще обжалва присъдата пред Варненския окръжен съд."
http://legalworld.bg/43027.osydiha-jurnalist-po-tejko-i-ot-futbolnite-huligani.html

Някои ще кажат, че действията на полицаите и съда се отличават с ‘изключителна дързост и цинизъм’, на кого да се оплаче човека?  Третирали го по-лошо отколкото някой бандит? ! ? Абе, ти добре ли си, ми ти ако си бандит те няма да вдигнат очи да те видят бе, няма да посмеят да те извикат на разпит, че камо ли да те арестуват. Това последното може, НО само след справка със шефа.
Всъщност те като са били малки много са си мечтали да станат полицаи, да ‘ловят лошите’, но......... Когато са пораснали и са завършили някоя школа в Симеоново или Пазарджик, или все едно къде и са били разпределени според връзките си кой – къде........ започнали са работа и са установили, че ....
Първо – не може да буташ сутеньорите, щото се отчитат на някой от шефчетата;
Второ – не може да буташ наркотрафикантите, щото те се отчитат на шефа на шефа, на техния шеф ;
И какво им остава не милите – да се правят на мъже пред мучо, но не кой да е мучо само пред обикновени хора, които именно не са бандити, не са и престъпници.

 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Полиция, лекари, банки, властта с подразделенията и вкл. съдебни власти, повечето медии, почти всички крупни работодатели...всички са от един отбор.
Ние сме от противниковия отбор за тях.
Те имат за помощник цялата система на която служат безмозъчно и безчовечно. Създадена от подобни като тях.
Нашата надежда е в Бог. И в стабилни хора, на които можем да разчитаме и те да разчитат на нас. Дано имаме повече такива в живота си.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Зверовете си имат собствен съд

Биячи на студенти застават пред съда
20 февруари 2017 08:49 Автор: Дарик Варна

За кой път от 2011 година насам?
Почти шест години след жестокия побой на трима младежи в центъра на Варна техните биячите все още нямат влезли в сила присъди. Днес Варненският апелативен съд за пореден път ще гледа делото срещу Васил Петров и Антон Истатков, които на първа инстанция получиха общо 33 години затвор за опит за убийство и нанасяне на средни телесни повреди на студентите от Военноморското училище.

Час и половина след полунощ на 21 март 2011 г. Манол Марков, Георги Иванов и Михаил Михалев си поръчват дюнери от заведение на Черния площад. Там се засичат с Петров и Истатков, които се държат с тях враждебно. След като студентите изяждат сандвичите си, решават да изпушат цигара в близката градинка. Тогава до тях спира „Мерцедес”, от който изскачат Васил и Антон и ги нападат.

Биячите са въоръжени с бухалка, а първата им жертва е Михаил. Той е повален от Васил след удар по главата и губи съзнание.

Васил се нахвърля и върху Георги, който също след удари в главата падна безпомощен на земята.

Най-тежкият побой е нанесен на Манол. Той е повален на земята с бухалка, а Васил и Антон го ритат по главата и цялото тяло. Когато жертвата престанала да реагира, нападателите го ударили още няколко пъти и избягали.


За жестокия побой сигнал в полицията подават случайни граждани. Манол веднага е откаран в болница с множеството травми - счупване на черепа, контузия на мозъка и десетки наранявания по главата и тялото. Момчето е оперирано по спешност заради кръвоизлив в мозъка, а няколко дни лекарите борят за живота му.

След ударите с бухалка Георги и Михаил са със счупени челюсти, избити зъби и травми на главите.

Нападателите са задържани от полицията два дни по-късно. И двамата тогава са на по 21 години, а Антон вече е осъждан два пъти. Едната от присъдите му е заради побой на съученик, когато е в 11.клас.


През ноември 2013 г.  биячите са признати за виновни заради опита им да убият Манол Марков по хулигански подбуди, както и за причиняване на средни телесни повреди на Георги Иванов и Михаил Михалев. Васил е осъден от Варненският окръжен съд на 17 години затвор, а Антон – на 16 години.
Наказанията обаче са драстично намалени от Апелативния съд, като подсъдимите получават по 6 години затвор. До това се стига, след като отпада обвинението за опит за убийство и така Васил и Антон са осъдени само за нанасяне на средни телесни повреди.

Решението е обжалвано пред Върховния касационен съд, който връща делото за ново разглеждане. В средата на миналата години нов съдебен състав на Варненския апелативен съд потвърждава първоначално произнесените присъди от общо 33 години затвор. Решението е подписано с особеното мнение от съдия Илия Пачолов, според когото обвинителната теза за авторството на престъпленията не е доказана по несъмнен и категоричен начин.

Следва ново обжалване пред Върховния касационен съд, който отново връща делото за ново разглеждане. 
Фамилия Истаткови
http://www.168chasa.bg/article/4910627
Истината за жените, които направиха тока двойно по-скъп

Бившата шефка на НЕК Истаткова и cъпpyгът й за една година си купили две жилища в престижен квартал

Копирано от http://www.168chasa.bg/article/4910627 © www.168chasa.bg
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Ако съм съдия или прокурор или някакъв следовател...ще ме е срам да ходя по улиците.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Полиция, лекари, банки, властта с подразделенията и вкл. съдебни власти, повечето медии, почти всички крупни работодатели...всички са от един отбор.
Ние сме от противниковия отбор за тях.
Те имат за помощник цялата система на която служат безмозъчно и безчовечно. Създадена от подобни като тях.
Нашата надежда е в Бог............................

Аз не виждам светлина в тунела що касае нашия град, абсурд. Единственото, което може да прави човек е да ги сочи с пръст, дали им пука от това, то е ясно, че не. А другата причина да си развяват коня е, че хората са много страхливи, че понякога се чудя струва ли си човек да се бори и за тях. Тая тема ще е от мен, каквото намеря ще цъфва тука аз толкова се отвращавам от тях, че не мога дори да се страхувам.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Светлина в тунела има, само трябва хората да се избавят от страха си.
Какви са биячите Васил и Антон? Две торби с месо, с които роднините на убития могат много лесно да се справят.
Българското правосъдие е станало за смях, а прокуратурата е лошото дете на правосъдието, т.е. внася обвинения, които се нуждаят от редакция или са толкова компромисни (парично подплатени), че и новобранец съдия ще намери вратичка за престъпниците.
Пример за решаването на проблемите с бандитизма. Отмъщението заради убийството на близък човек ВИНАГИ трябва да стои над българското "правосъдие", което гъмжи от подлизурковци, кариеристи и алчни индивиди.
Този филм е много добър пример за това, как човек трябва да омъсти на изроди!

http://www.avetorrents.com/details.php?id=192955
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Активно мероприятие на Нова телевизия, което ще намали присъдата на двойния убиец Бейтула Исмаил
Всички знаем историята на Бейтула Исмаил, който уби двама различни човека при две различни ПТП-та, но това което се ‘сготвя’ за делото в защита на обвиняемия е изумително. Със сигурност на първа инстанция той ще получи присъда, чиято цел ще е да замаже очите ни с лайна, той ще обжалва и благодарение на материала на Нова Тв, който показва Бейтула като съвестен гражданин притекъл  се на помощ на пострадало момче от волтова дъга, докато е бил на работа във автомивка срещу жп гара Варна, разбира се пак ще се отърве със смешна присъда.
    Абсурдно е да се смята, че той е допринесъл за спасяването на момчето понеже сигнал вече е бил подаден и линейка е пътувала към него, а помощ е получило в болницата, а не на тревата до жп вагона.
     Абсурдно е да се предполага, че журналястката взела това интервю не е знаела кой е Бейтула Исмаил, че е затрил два живота докато е карал модифицираното си МПС със много над допустимата скорост.
Тя тази информация е била известна и на катаджийте обслужвали произшествието след което Ники Терзиев е убит, премазан с 220 км/ч. според написаното в новинарските сайтове, нооооооо те са го пуснали да си ходи по живот по здраво, щото..................и аз не знам защо.

/То  в нашия КАТ работи един тъмен /във всички аспекти на думата/ субект с nickname Караибрахим, повече от това какво да си разправяме?/

Всички знаем, че Б. Исмаил беше арестуван чак след като сестра му на писа писмo във facebook: „Ники беше убит преди месец, като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/час. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК „Спартак“ Варна лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23“. Боряна Терзиева попита също „Докога законът ще защитава тези, които го нарушават? Докога подобно безразсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт „по непредпазливост“?
« Last Edit: 09 May 2017, 12:24:48 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female


Като отваряш дума за съдиите, то веднага влизам в голямата беля. От едно известно време  масово се назначават съдии млади жени, направо момичета със според някои хора:
-   съмнителен външен вид;
-   съмнителен морал;
-   съмнително образование по право придобито в свободния университет „Черноризец Храбър”
Храбър, храбър колко да е храбър когато трябва да гледа дело срещу рецидивист, много ми е интересно каква е целта на тези назначения. Явно е че срещу ‘мучо’ може да си избие всичките комплекси, но срещу някой престъпник половината ще се овлажнят, щото .............., а другата половина ще се ******* от страх.
For example, как трябва да изглежда една съдийка:

Orange County, California са много далеч от съвършената справедливост, понеже аз съм фен и направо обичам тези щати, които се отличават с не толкова демократични, а са по-близко до крайните и категорични форми на управление и правораздаване, но просто като пример за външен вид и излъчване. 
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
От последните минути! Областният управител на Варна със стряскаща новина: Открих нещо страшно! Всички тук се разболяха!

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/ot-poslednite-minuti-oblastniyat-upravitel-na-varna-ss-stryaskashcha-novina-otkrikh-neshcho-strashno-vsichki-tuk-se-razbolyakha_news511468.htmlОбластният управител на Варна Тодор Йотов съобщи, че е открил финансови нарушения за 500 хил. лв., извършени от служители на администрацията му. „В следствие на това настъпи „счетоводна“ епидемия и в момента и тримата служители на счетоводството на Областна администрация са в болнични“, добави Йотов, който определи случая като саботаж, предава Петел бг. „Вероятно в понеделник на всички ще им е минало и ще са пак на работа“, коментира с усмивка Тодор Йотов, намеквайки за очакваното негово отстраняване от поста от новото правителство. Данните за нарушенията за предадени на Окръжна прокуратура – Варна за да установи дали има извършени престъпления, каза още областният управител. Начините за източване на средства от Областна администрация са няколко: На три частни фирми са изплатени средства без дори местната държавна администрация да има сключени договори с тях. И трите фирми били на служител на областния управител, който заемал две длъжности - юрист и шофьор – и получавал две заплати. Плащанията са направени от служителка на областна, чиято майка управлява въпросните частни фирми. След като нарушението било разкрито, въпросният служител, който Тодор Йотов назова и по име, заплашил него и заместника му с физическа разправа. Преди време стана известно, че „шофьорът – юрист“ е задържан от полицията за заплахите и в момента срещу него се води досъдебно производство. Същият служител пък участвал и в тежка катастрофа със служебен автомобил, който след това бил оставен на частен паркинг, а в последствие транспортиран до Девня. Вероятно той има и връзка с друго нарушение – нерегламентирано плащане на гориво. Областният управител на Варна съобщи, че от бюджета са платени близо 2000 литра пропан бутан, което е шокиращо, при положение, че всички автомобили на областната администрация са дизелови. Към финансовите нарушения Тодор Йотов прибави и „командировки“ на коли за Нова година до Велинград, а също и изплащане на обезщетение на напуснали служители без те да имат право на такова. Друго тежко нарушение пък извършила друга високопоставена служителка на Областна администрация – Варна, която сама си продала без търг държавния имот, който обитава. Той се намира в историческия център на града, буквално на метри от сградата на Областния управител. Договорът на служителката също е прекратен, съобщи Тодор Йотов.
Неговата пресконференция беше своеобразен отчет за свършената за три месеца работа, в очакване на смяната му от новото правителство и възстановяването на поста на предишния Областен управител , Стоян Пасев. Последният беше избран за депутат от ГЕРБ, но напусна парламента по собствено желание преди дни.

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
“КРАЙНО НУЖДАЕЩ” СЕ ЗАМ-КМЕТ НА ВАРНА В АФЕРА С ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА! СЪСЕДИТЕ МУ – ПРОКУРОР, ЕКСШЕФ НА ДАНС, БОПАДЖИЯ, ЕКСШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА…
Източник: http://afera.bg/%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%B5%D1%89-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82.htmlЗаместник-кмет живее в общинско жилище като крайно нуждаещ се. Брилянтно журналистическо разследване на Боби Касиков осветли нагла афера с общински жилища, 52 на брой, в които живеят лица от варненската СИМБИОЗА, със смешен наем и с възможност за закупуване на общинските жилища за смешни пари.

Част от разследването бе излъчено по Нова тв, в което лъсна в ефир с цялата си прелест и заместник – кметът на ГЕРБ Община – Варна Пейчо Пейчев, бивш водещ офицер на агента от ДС – тъста на варненския ГЕРБ кмет Иван Портних – Красимир Маринов.

„Живея в това жилище от есента на 2015 г. Получил съм го като ведомствено жилище. Не съм се самонастанил, както твърди Касиков, защото съм го получил легитимно от кмета на града. Апартаментът е от 110 кв./м, а наемът е около 90 лева. Цените се определят от общински съвет съгласно наредба и методика”, коментира пред Нова тв Пейчо Пейчев.

Той заяви, че не само той ползва апартамент от ведомствен фонд на общината и всички останали служители ги ползват. Пейчев коментира това, че жилището е преминало във фонд за крайно нуждаещи като техническа грешка.

Пейчо Пейчев заяви, че нямал фирми, не взимал отникъде стотинка и живеел със заплатата си от 1200 лева, която “ми стига”.

ОЧАКВАЙТЕ В “АФЕРА” РАЗКРИТИЕ КАК НАГЛО ЛЪЖЕ ЗАМЕСТНИК КМЕТА НА ВАРНА! ОЧАКВАЙТЕ И В “АФЕРА” КОИ СА СЪСЕДИТЕ НА ПЕЙЧЕВ – ЕКСШЕФ НА ДАНС-ВАРНА, ПРОКУРОР, БОПАДЖИЯ, ЕКСШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА…

Целият репортаж на Нова тв гледайте във видеото:

https://nova.bg/news/view/2017/05/09/181657/живее-ли-зам-кмет-в-общинско-жилище-като-крайно-нуждаещ-се/
------------------------------------------------

В същото време става ясно от репортажа на Касиков, че граждани на Варна, чиито имоти са били принудително премахнати, за да се разшири пътя, който минава и покрай този нов блок още чакат обещаните жилища, които трябва да получат. Блока беше строен от Пътища и Мостове ЕООД
« Last Edit: 10 May 2017, 13:44:30 by HighVoltage »
 

Tags: