Author Topic: Янка Такева - председателят на Синдиката на българските учители  (Read 5386 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Такева: Подслушването на учители учи децата да бъдат доносници


„Използването на "бръмбарчета" в джобчетата и якичките на децата в яслите и детските градини не е начин за морално възпитание. Така малчуганите се научават, че могат да бъдат доносници и утре ще предадат и майка си, и родината”.
Именно Такева в четвъртък обяви, че учителите са готови да стачкуват, ако превръщащото се в практика подслушване продължи.

„Стачката ще бъде 40-дневна и ще я проведем през септември или октомври”, каза още синдикалният лидер.

Тя се обяви и против поставянето на камери в помещенията в яслите и градините.
https://nova.bg/news/view/2017/05/19/182633/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/

Щрихи от биографията на мадам Такева:
"Аз знам, че нищо не знам",
често обича да казва синдикалната лидерка Янка Такева.
В края на миналата година тя се осмели да призове на "тепиха" и цялата мъжка половина на обществото ни, срещу която ще се изправят амазонките на ръководения от нея Обществен женски парламент.
Вихърът на живота бързо понася току-що дипломираната начална учителка и скоро тя се оказва омъжена и задомена.
Кухнята обаче ще се окаже тясна за амбициозния й характер
"Това бяха много тежки години за мен, понесох много неочаквани удари от съдбата и реших, че трябва да започна да се занимавам с нещо по-духовно, нещо, което да ме изпълва с морално задоволство", обяснява тя. Търсещият й дух я отвежда през 1974 г. в дома за извънбрачни деца в Драгалевци. Там тя ще прекара 18 незабравими години и ще спечели първата си важна битка.
"Беше много страшно, по това време домовете бяха пълни с извънбрачни деца, защото обществото отказваше да ги приеме. Водеха всякакви деца - и на бедни, и на богати и авторитетни семейства", разказва тя. Съчувствието и тъгата обаче бързо отстъпват пред сериозната работа и борбата за повече уют в сградата. След 8 години учителстване в дома Такева е вече негова директорка и се захваща с редица преобразувания. "

------------------------------------
За пореден път ще наруша културния ракурс на форума и конкретния раздел, но няма друг път.

Никой не се съмнява, че Такева му разбира както на доносничеството, така и на предателството на родината, да бъде информирана че 2-3-4г. не са в състояние да сътворят това което може да направи тя.  :Azn:

Никой не е в състояние да озапти тези мръсни комунистически чучела, които са свикнали да издевателствуват над беззащитни същества по най – садистичен начин и разбира се в пълно затъмнение.
Такева е изключително сериозна във виждането си, че родителите трябвало да си стоят в къщи и да си гледат децата, аз пък смятам че е обратното в къщи трябва да си ходят мързеливите лелки като нея и да оставят децата ни на мира и в ръцете на някой, който иска да ги гледа и обича. Да ги гледа и обича докато ние работим за да можем да си плащаме данъците и тока / и г-н Борисов, и бсп, и дпс ще се съгласят с мен/, това е което иска от нас държавата, за това изначално са измислени яслите и градините.
И ако не бяха нашите ‘посерковци’ какво щяхте да работите вие, бездарници и безхаберници такава? Че тази госпожа  за нищо не става – не може да изкара два лева нито с акъла си, нито с гъза си, цял живот е чакала на държавна хранилка. Сега чака на нашите деца /посерковци/, за да има хляб в мръсната си уста да сложи, пък и ще ни обижда.
Да си подаваш оставката и да се скриваш в дупката, от която си изпълзяла. 
Във яслите, както и в конкретната ясла „Иглика” на смяна има по 3 ЖЕНИ, ПО ТРИ ЖЕНИ – мързеливи, тъпи, работещи едва по 6 /ШЕСТ/ ЧАСА НА ДЕН. За половин работен ден вие не сте в състояния да се мобилизирате и да свършите за 5 лева работа???????? Ще ни заплашваш със ДАНС, с полиция, с протести? Ма, верно ли? Да не стане така, че като се съберат всички родители, които след като са си оставяли децата при твоите синдикалистки  като ранени глигани са обикаляли да слушат как им бият децата от двора, тези хора да минат като танк върху теб.
ФАКТ е, че повечето жени работещи в системата не създават проблеми, борбата на тези родители е само срещу ‘лелки’, които явно имат психически проблеми, на които трябва да се забрани да работят с хора, камо ли с деца. Те трябва да бъдат осветлени и дискредитирани и да напуснат системата, това може да се случи само ако са подслушани и разобличени.
Щом не можеш да се справиш с проблема Такева – изчезвай, взимай с теб и некадърните, луди лелки и на пазара да продавате краставици и домати.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Стара комунистическа мастия е Янка Такева-член на БКП, мутирала в синдикалист.
Мислех, че вече е на онзи свят тази дърта вещица.
Ad honores
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
По време на учителската стачка Янка Такева дала ултиматум на правителството. Или изпълняват исканията на учителите или тя си напуска поста. Стачката завършила с грандиозен успех. Нито били изпълнени исканията на учителите, нито Янка Такева си подала оставката.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
 Възпитателка в детска градина в Русе тормози деца? /ОТНОВО/
https://gospodari.com/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-video131608.html
Скъпи приятели, разполагаме със скандален запис от детска градина, от който става ясно, че една от възпитателките тормози децата. Разтревожени майки ни сигнализираха, че в една от детските градини в Русе системно се отнасят зле с децата и им причиняват физически и психически тормоз.
Въпреки че носи име на приказен герой, зад стените на детска градина "Червената шапчица" приказката се превръща в кошмар. Освен грубо отношение, децата получават и наказания. Родителите твърдят, че им се посяга и физически. Стрес и нощно напикаване са само част от последствията върху децата.
Чутото е повече от отвратително, а възпитателките показват недопустимо поведение. Сред ужасните думи, които се чуват на записа от страна на възпитателката към едно от децата са:

"Само да ти потече кръв, няма да те погледна. Да ти изтече кръвта, пукни", "Махай се оттука".


Когато детето казва, че няма долнище, с което да спи, госпожата казва: "Ти и мозък нямаш, ама това няма да го коментираме....Безмозъчно същество".
Следват още непристойни констатации: "Много си наплашен, пък как ядеш допълнително, бе!", както и заплахи: "Ти гледай себе си! Да не те стресирам ей сега!".

Дани Йорданов отиде на място, за да се срещне с майките на децата и да чуе техните разкази.

---------------------------------------
Тежката артилерия на Янка Простакева отново е в действие и попълва криминалните хроники.
Единствената добра новина в тази ситуация е че все пак родителите не се поддадоха тотално на страха и все пак продължават да търсят истината, до която може да се достигне само чрез подслушване на персонала в детските заведения.
Голямо браво!!!
Прави впечатление, че родителите се крият, това е много тъжно, че техните деца са обект на престъпление и че са невинни, но заплахите за саморазправа чрез ДАНС си казват думата.

 Бездарния номенклатурен индивид все пак успя да посее зърното на страха и да причинява допълнителен тормоз над пострадалите.
Простакева като типичен комунистически кадър НИКОГА няма да подаде оставка, ама ние ще чакаме да я уволнят все някога. ЗАЩОТО няма европейска демокрация, в която овластен да заплашва обикновени гражданин с впрягане на най – репресивния апарат в държавата с цел лична саморазправа и това да остане ненаказано.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
ПОРЕДЕН ТОРМОЗ НАД ДЕТЕ В ДЕТСКА ЯСЛАДобромир Богатев - коментар във facebook
Много съм "за", хората да се наказват с това, с което умишлено са се провинили и то в повече. В случая въпросната Дерменджиева да се заключва в една стая, да й се тропа, да я държат изолирана и като поиска нещо просто да й се крещи "млъквай" два шамара и пак изолация.
« Last Edit: 03 Sep 2018, 22:15:24 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Брутално ВИДЕО от ОДЗ "Брезичка"! Учителка малтретира деца, хока ги, че са "тъпунгери и лигльовци"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/brutalno-video-ot-odz-brezichka-uchitelka-maltretira-detsa-khoka-gi-che-sa-tpungeri-i-liglovtsi_news575880.html
Скандален клип, на който е показано как учителка тормози деца в ОДЗ "Брезичка" в Бургас, взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как възпитателката малтретира свои възпитаници, нарича ги тъпунгери и лигльовци, пише "Флагман". "Пуснах много сълзи, докато се сглоби клипът и няколкобройните повтаряния на сцени", споделя неговият автор Константин Никитов. „Въпросната госпожа, ако има някакви отклонения, няма работа да гледа нашите деца. Надявам се, че ще достигнем достатъчно популярност да спрем това насилие заедно българи“, добавя Никитов.


Просто поредната евтина и психично болна простачка в системата.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Брутално ВИДЕО от ОДЗ "Брезичка"! Учителка малтретира деца, хока ги, че са "тъпунгери и лигльовци"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/brutalno-video-ot-odz-brezichka-uchitelka-maltretira-detsa-khoka-gi-che-sa-tpungeri-i-liglovtsi_news575880.html
Скандален клип, на който е показано как учителка тормози деца в ОДЗ "Брезичка" в Бургас, взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как възпитателката малтретира свои възпитаници, нарича ги тъпунгери и лигльовци, пише "Флагман". "Пуснах много сълзи, докато се сглоби клипът и няколкобройните повтаряния на сцени", споделя неговият автор Константин Никитов. „Въпросната госпожа, ако има някакви отклонения, няма работа да гледа нашите деца. Надявам се, че ще достигнем достатъчно популярност да спрем това насилие заедно българи“, добавя Никитов.


Просто поредната евтина и психично болна простачка в системата.
Не е само тя!
Много са евтините мастии в системата.
Лично познавам две провинциални началнички на ДФ "Земеделие", които са по-прости от задника на БиБи, но се шибаха с един заместник-министър с рязана пишка и направиха много пари, т.е. станаха част от Системата.
Положителното, което може да се каже за двете замминистерски подлоги се изчерпва със следното:едната от тях била богина на флейтата, а другата правела истинска сталинградска битка с дупето си.
Сега има нови звезди от този род, както в столицата, така и в покрайнините на Системата.
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Това важи за комунистката Янка Простакева, която така на млади години се е издигала. На нейната персонална съвест щяха да лежат всички малтретирани деца, ако тя имаше съвест. Опитва се да прехвърли личната си отговорност върху община Бургас, беше толкова жалка в студиото на Нова ТВ, но обратно на жалкото си положение демонстрира голямо самочувствие, много характерно за комунистическа измет.
А тази „учителка” е евтина, защото писала съм го това – то разбира своето безхаберие и непрофесионализъм, но знае че за нищо не става и затова го работи, за това търси възможност да работи с деца, които не могат да я оценят и да се защитят от нея. 

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Директорка на ОУ с пениса в тортата

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/direktorkata-s-penisa-v-tortata-sega-veche-szhalyava-zhestoko-za-iznenadata_news608678.htmlКрасимира  Стоянова, директорката на ОУ “Г.С.Раковски“ в несебърското село Оризаре, която грейна на снимка с торта, украсена с огромен полов член, бе освободена от работа на мига.   Скандалната фотография е запечатала паметен момент от пищно тържество, по случай 38-я рожден ден на директорката Красимира Стоянова-Иванова, припомни Флагман.бг.
 Шокиращият кадър втрещи не само родителите, но и учениците от школото. На същото мнение са и в бургаския инспекторат на МОН.
. Виолета Илиева. Тя беше категорична, че учител с подобно скандално и непристойно поведение няма място в образователната система.  Уволнената директорка не се е озовала никак случайно в Оризаре. Родителите й са родом от селото и живеят в момента там. Красимира Стоянова - Иванова пък живеела със съпруга си двете им деца в Поморие, но всеки ден пътувала до Оризаре.
Преди това тя е работела като продавачка на плажни стоки в търговския център на в.с. "Елените", пише Монитор. "Тази жена никога не е работила като учител преди. Беше си продавачка дълги години. Не знаем какво е завършила и дали изобщо има педагогическо образование. Изведнъж от продавачка влезе в политиката и стана директор на училище. Обществена тайна е неприличното й поведение по барове и дискотеки", разказаха жители на Поморие, потресени от поредния скандал с школската директорка. Съпругът й Иван Иванов е от Сливен и работел като готвач по хотелите в Слънчев бряг.
---------------------------------
След скандала с пениса върху торта: Директорка на детска градина позира полугола върху масата

"От няколко дни статията за директорката на училище в с. Оризаре, община Несебър беше доста коментирана и реших да ви уведомя, че май се оказва редовна практика директори на учебни заведения да показват какво ли не във Фейсбук. Снимката, която ще видите, е качена лично от директор на детска градина в с.Кошарица, община Несебър, за което бях сигнализирала и в РУО-Бургас. На къде върви образованието? Какви са тези "директори"? Същата "директорка" си позволява да ходи на работа в детската градина полугола , което прави впечатление дори и на децата, а за персонала - не знам, нямам думи и не мога да си представя тези хора, как са се чувствали цял ден на работа около една полугола жена  - директор и работодател".
https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sled-skandala-s-penisa-vurhu-torta-Direktorka-na-detska-gradina-pozira-polugola-vurhu-masata-798611 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Янка Простакева трябва да потърси възможност да им увеличи заплатите на директорките, защото и като леки дами явно не заработват достатъчно. Ниския им морал върви ръка за ръка с повърхностното им отношение към децата, които са им поверени  и техните родители. Това са "войните" на Такева  :laugh-1:
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
България е сред челните места по училищен тормоз
https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/bylgariia-e-sred-chelnite-mesta-po-uchilishten-tormoz-2000572
България е сред първите десет държави по индикатор "училищен тормоз". Това показва международно изследване, проучващо поведението и здравето при децата в училищна възраст. Изследването обхваща 43 държави от Европа, както и САЩ и Канада. В България е било извършено сред 4796 ученици от 5,7 и 9 клас в 163 училища.


Най-тормозени са момчетата на 11-годишна възраст, каза доц. Лидия Василева от Института за изследване на населението и човека към БАН. Момчетата причиняват тормоз по-често от момичетата - 15 на сто, показват данните. Най-малък е делът на българските ученици от всички участници в изследването, които смятат, че съучениците им са мили и услужливи.

Тревожни са данните, свързани с първите сексуални контакти, като се отбелязва, че те започват около 14- 15-годишна възраст, каза още доц. Василева, но отбеляза, че сред момчетата по тази тема е възможно да има доза самохвалство. Близо половината от 15-годишните момчета споделят, че са имали сексуален контакт, докато делът на момичетата е 21 на сто. Всяко трето дете посочва, че първият сексуален контакт е бил на 13-годишна възраст.
------------------
Всяко  четвърто дете се страхува да ходи на училище, много малко деца споделят на родителите си за това че имат проблеми от такова естество,също талкова малко от случаите, които биват регистрирани от учителите.
Проблема с детската агресия не идва от семейството както твърдят масово  психолозите, а от обществото и от липсата на адекватна реакция на институцията УЧИЛИЩЕ, която се 'бори' за всеки сополанко в класовете си и омеква пред всеки властимащ родител, най - вече ако е и дарител.
Липсата на срам във хората също дава своята лепта, преди един родител дори такъв без особен престиж, казваше на детето си: "Не прави така, че ме излагаш", значи тогава е имало някакъв колективен морал, обществото е имало съпротивителни сили срещу простаците, избягвало ги е и по този начин ги е осъждало.

Някои съществени примери за истинско насилие в училище:
12.10.2016 Четирима младежи пребиха ученик в Пазарджик
13.12.2016 Момичета пребиха своя съученичка.
02.2017г.11-годишно дете почина след побой в училище. Случая от 52-ро столично училище.
03.2017 След системен тормоз, момче бива бито до степен да е със счупени ребра, учителката отказва да се намеси във тази вражда, ясно е защо. Директорът на училището в Самоков научава от медиите за случая.
15.03.2017 Бой в училище пред учителкаПрофесионалната гимназия „Димитър Маринов” в монтанската община Вълчедръм.
06.2017г.12-годишно момче е в болница след бой в училище, Габрово.
10.2017г. 16-годишен е в болница след бой в училище, Исперих.


03.05.2017г. 14-годишно дете почина след сбиване със свой съученик, инцидентът от Славяново, Плевенско.
01.2018г. Масов бой между шестокласници в Бургас.
01.2017г. Дете в болница след сбиване в училище. Две тийнейджърки са се сбили в училище „Христо Ботев“ в Кубрат
04.2018г. Агресия заради момче прояви седмокласничка от Основно училище „Васил Левски” в Ловеч. Това стана известно от социалните мрежи, където две клипчета на ситуацията предизвикаха множество коментари.
25.04.2018. Димитровград, след удар в корема шестокласник в болница.
06.2018 Видеоклип, на който се вижда насилие в училище отново разбуни духовете в интернет. Боят е между две момичета и е станал в салона по физическо.
22.06.2018 бой между ученици в столично училище, ж.к.”Младост”
-----------

Разбира се тормоза е съвсем друго нещо. Той навярно няма как да влезе в новините, но е също толкова пагубен, вероятно се упражнява всеки ден над по-беззащитните деца.

Разбира се този пост е подходящ и за "Деградация на българското общество".


 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Вече имаме подписан колективен трудов договор и учителските заплати стават 1500лв., честито!  :drink:

Очертаната работна седмица на учителите в първите 2 минути от това видео:

  :eusa_clap:

Най - добре да се почива всеки ден в трудовата седмица :laugh-1:
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
На учителя с любов

Българските първолаци най-скъпи на родителите си в целия EС

Нужни са средно по 200 лева от семейния бюджет за най-основните неща

Вече тече трескава подготовка за купуването на основните ученически пособия. Ученическата раница струва между 50 и 250 лева. Родителите са склонни да дават повече пари, ако са сигурни, че е щадяща за гърба на детето.

Цената на несесера заедно с нужните моливи, гумички и тетрадки може да стигне 60 лева. 40 лева пък струва комплектът за рисуване. А разходите за спортен екип и ученическа униформа стигат и 200 лева.

За сравнение – почти същата сума за първокласник дават и родителите в Швеция, Финландия и Германия – и докато у нас, 100 евро са около 20% от средния ни доход, то този разход в другите страни е само около 3-4%.

Освен ученическите пособия, голяма част от родителите трябва харчат пари и за униформа.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarskite-parvolacheta-naj-skapi-na-roditelite-si-v-celija-es.html

------------------

Ааааааааааа това е само началото, все пак още преди 15.09. за родителите на всеки първолак ще има среща, на която ще им се сервира колко трябва да платят за допълнителни пособия и належащи ремонти.
Абе качествена е услугата, за това така  :wink-2:
 

Offline генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,458
 • Gender: Male
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Другата интересна част от същото уравнение са "малцинствата".Българската държава плаща същите тези 200лева,за да бъде пригодено циганчето към училищната обстановка.Резултата обаче е доста странен-циганчето не само,че не използва тези пособия,а дори не стъпва в класната стая.Неговите многобройни бащи,майки,чичовци,братя и т.н,обаче,трябва да се изхранват,получават помощи от държавата,като не се поставя условие за определен труд за тези пари.Така,цялата система работи против Българските деца и ги демотивира да постигат успехи,независимо дали услугата "предлагана" от образоватилната система е добра или не-това е друг въпрос
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!