Author Topic: Българските съд и прокуратура  (Read 36394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Много отдавана е трябвало да се направи една тема за българските съд и прокуратора.
Понеже Първанов и вицето му го отнесоха много здраво с предсрочните освобождения на престъпници от българските затвори, сегашните политици са сметнали за много умно да ползват план „Б”, като явно са задали като задание на шефовете на затворите и съда /вечния слугинаж/ да ‘чистят’ затворите и да пускат престъпници за да тормозят хората.  Не стига, че присъдите са идиотско смешни, но дори не се излежават.

Поредно безумие! Освобождават предсрочно от затвора тумба убийци, изнасилвачи и грабители, начело с майката, удавила в пералня 2 годишното си детеПрочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/poredno-bezumie-osvobozhdavat-predsrochno-ot-zatvora-tumba-ubiytsi-iznasilvachi-i-grabiteli-nachelo-s-maykata-udavila-v-peralnya-2-godishnoto-si-dete_news520589.html
16 затворници с над 15-годишни присъди за убийства, изнасилвания и грабежи ще излязат на свобода до няколко месеца. Това показва справка на "Телеграф", предоставена от Министерство на правосъдието. От затворите в страната, които са преценили, че опасните бандити и рецидивисти е редно да излязат на свобода, се основават на факта, че всичките 16 престъпници отговарят на формалните предпоставки, регламентирани в чл. 70 НК. Това означава, че за тях съдът е постановил условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода, тъй като бандитите са представили доказателства, че в затвора са се поправили и са излежали повече от половината от наказанията си. Така по примера на двама от страховитата банда за отвличания "Наглите" - Любомир Димитров - Гребеца и Ивайло Евтимов - Йожи, на път да вкусят свободата са още 16 закоравели престъпници. Сред тях е бруталната майка, която като в същински филм на ужасите уби детето си, като го удави в пералнята. Младата майка грабва 2-годишния си син, напъхва го в пералнята и пуска машината да върти на бързи обороти. Въпреки въртенето на центрофугата то не умира толкова бързо. Жената отваря пералнята, хваща го за краката и така държейки го набутва главата му, потапяйки я в останалата в машината вода, докато го удави напълно.
« Last Edit: 12 Jun 2017, 23:41:45 by Hatshepsut »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #1 on: 12 Jun 2017, 12:29:11 »
http://pik.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%E2%80%9E%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87-news604300.html
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Затворник излиза на свобода, защото е станала „техническа грешка“ в пандиза в Бургас

Виновният служител, предал досието за подпис на директора Бранимир Мангъров, отнесъл дисциплинарна санкция
Това може да се случи само в България! Затворник излиза на свобода, защото някой някъде си е направил така, че е станала „техническа грешка“. И после търсим справедливост и очакваме бързи процеси.

Само в ПИК преди дни написахме, че директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров на своя глава е освободил затворник, а случаят е останал скрит от обществото и голяма част от службите.

Припомняме, че главно действащо лице в мелодрамата бе 23-годишният Орхан Мехмедали, който търпи множество присъди в бургаския пандиз.

Окошарен за множество провинения Орхан трябва да лежи до април 2018-а. Изненадващо обаче на 21 септември /2016г./тази година Орхан напуска затвора, след като е освободен с подписа на директора Бранимир Мангъров?!

Все пак в София улавят освобождаването и настояват затворникът да бъде върнат в пандиза. В полицията постъпва искане за общодържавно издирване на Орхан Мехмедали, защото го квалифицират като беглец. А всъщност той е пуснат през парадния вход!

Добре е, че 23-годишният Орхан се оказва примерен гражданин и не решава да търси късмета си в странство. Той е намерен на 7 октомври тази година и върнат в основния корпус на затвора. На 3 ноември обаче осъденият за кражба мъж е приведен в общежитие от открит тип.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #2 on: 12 Jun 2017, 12:40:46 »
http://focus-radio.net/28-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D0%BC/
28-годишният Бейтула Исмаил, причинил смъртта на друг водач на автомагистрала „Хемус“, бе осъден на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода28-годишният Бейтула Исмаил, който причини смъртта на друг водач на автомагистрала „Хемус“ при управление на конструктивно изменен автомобил със скорост 145 км в час, бе осъден днес от състав на Варненския окръжен съд на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим. С присъдата съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 8 години и 6 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
...................................................

Колата на признатия за виновен за тежкото пътнотранспортно произшествие, отнело живота на Никола, управлявал „Фолскваген голф“, който бил конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили. Пресветвал с фарове, за да му дадат предимство, като управлявал със скорост 215 км в час при разрешена в този участък скорост от 80 км в час и пътен знак.

Така с бясна скорост Бейтула застигнал колата на пострадалия Никола. Високата скорост не му позволила да владее автомобила си и започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали скоростта и успял да достигне до 145 км в час. Ударил с предната дясна част шевролета на Никола и продължил движението си напред и вдясно. От удара успял да изблъска колата на Никола към десния банкет на пътя. Шевролетът разкъсал металната мантинела, преминал в десния ръкав на бул. „Атанас Москов“, преобърнал се и паднал по таван на пътното платно.
Повиканият на място от свидетели на тежкото пътно-транспортно екип на спешната помощ констатирал смъртта на Никола. Назначената съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.
......................

Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост  в друго ПТП
, но вече е реабилитиран. Справка по делото показва, че са му налагани многократно наказания за нарушаване на правилата за движение, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския окръжен съд, произнесена по обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
-----------------------------------------
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #3 on: 16 Jun 2017, 13:44:08 »
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/akusherkata-prebila-nikol-mozhe-da-byde-opravdana-pritesneni-sa-roditelite-2030121

Акушерката, пребила Никол, може да бъде оправдана, притеснени са родителите
Протест за "Справедливост за малката Никол" пред Съдебната палата

Пред Съдебната палата в София тази сутрин /13.06.2017г./ се проведе протест под наслов "Справедливост за малката Никол".
 
Час по-късно започна и съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на тогава 4-дневната Никол.
Призивът на родителите на битото дете бе всеки, който минава покрай Съдебната палата в столицата, да остави цвете и така да подкрепи Никол.
 
Преди да влезе в съдебната зала бащата на момиченцето Румен Димитров каза за Дарик, че в социалните мрежи е имало голям отзвук, но реалността е друга.
По отношение на делото той сподели, че не очаква да приключи скоро и допълни, че днес е трябвало да бъдат готови три експертизи, но е готова само една - медицинската експертиза на Никол. А се очакват още атропологичната експертиза и тази на видеозаписа от вечерта на зверския  побой.
Бащата заяви, че не отхвърля вероятността да оправдаят Емилия Ковачева. "Да се окаже, че тя е невинна и един полтъргайст е пребил Никол и й е нанесъл 30 удара в главата", разочарован е бащата. Той допуска и друг вариант - акушерката да се размине с лека присъда, но все пак се надява съдът да даде справедливо наказание и обвиняемата да изгние в затвора.

------------------------------------------------------------
Уникалното на това дело е, че e единствено в света, да се разглежда документиран опит за убийство причинен от медицинско лице на новородено бебе, във болнична обстановка, докато мед. лице изпълнява служебните си задължения.
НЯМА ДРУГ ТАКЪВ СЛУЧАЙ. Високопарния български съд трябва да знае, че все някога на професионално ниво стотици съдии, заседатели и прокурори извън България ще научат за него. 

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #4 on: 30 Jun 2017, 13:48:41 »


Днес в национален ефир Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, коментирайки опита за убийство на деца пред собствените им родители в Асеновград от тумба цигани, съобщи че без намесата на полицията случая щял да повтори Катуница, където:
"ИМАШЕ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ"
......................................... СМЪРТЕН СЛУЧАЙ, аз ли полудявам или в тази българска прокуратура освен да си гелосват главите друго не правят, как и защо този индивид говори за един смъртен случай, след като в Катуница бяха умишлено убити ДВЕ МОМЧЕТА, доколкото си спомням непълнолетни. Как две убийства с два трупа се оказват един смъртен случай? Как?
Този човек е избран единодушно за втори мандат да бъде Окръжен прокурор, а той не е запознат с конкретиката на добилите най - голяма полулярност престъпления в поверената му територия.

Цацаров, това е да ти правят шах с пешката, това е. С такива служители не ти трябват пол-ки опоненти сами се закопавате.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #5 on: 02 Jul 2017, 20:14:00 »
E, ако може да се вярва на медиите Попов може и да има една достойна битка ..........с престъпната фамилия елдърови. Но като гледаме как си въртят геврека...............

-------------
Трима от циганите опитали  да убият деца в Асеновград тази седмица имат прелюбопитен адвокат, при това много скъп. Адвокат Красимир Елдъров.

Преди време синът на адвокат Красимир Елдъров, Владимир Елдъров заедно с други лица  имаше обвинения за подбудителство за убийство, няколко палежа и кражба.


 По време на процеса срещу Владимир Елдъров бяха извадени редица скандални факти. Тихомир и Таня Матеви, чиято къща в Хисар е била запалена през октомври 2013 година, разказаха как са щели да изгорят, докато спели вътре с 2–годишната си дъщеричка. Подпалвачите  поляли с бензин  къщата и джипа BMW X5, който се намирал в гаража им. Преди това Матев получил предупреждение по телефона от Елдъров, да внимава, защото знаел къде живее. Тихомир водел клиенти на адвокат Мерджанов, който също като колегата си Елдъров, се занимавал с дела за обезщетения от ПТП.
Драгомир Вълков от Марково разказа как в  края на 2014 година голям пожар изпепелил едната кола на семейството му – „Опел Вектра“, а пламъците се прехвърлили върху къщата и другата му кола.  „Беше невероятен късмет, че се събудих няколко минути преди огъня да стигне до покрива. Избягахме през пламъците с жена ми и детето.
 Полицаите от Първо районно претупали случая и решили, че става дума  за късо съединение в автомобила и пожарът е случаен. Палежът бил разкрит едва, когато извършителите направили самопризнания в ареста и завели следователите на мястото на престъплението. Те заявили, че са запалили колата по поръчка на адвокат Елдъров, тъй като той бил изнервен от лая на кучетата на Вълкови.
На свидетелската банка застана и адвокатът Владко Мерджанов, който според обвинението е бил потенциална жертва на заговор за убийство. Юристът каза, че познава обвиняемия Елдъров като колега, но никога не са имали пререкания.  Бил много изненадан, когато разбрал, че се готви неговото убийство.
Първоначалният план бил той да бъде застрелян с пистолет, но в последствие било решено да го пребият с метални тръби. Трябвало да бъде удрян по главата, където имал клапа за регулиране на вътрешночерепното налягане след преживян инсулт, като условието било раните да бъдат толкова тежки, че той да не оцелее.
ВЪОБЩЕ КАКВИТО СА ОБВИНЯЕМИТЕ ТАКЪВ И ЗАЩИТНИКА ИМ.
ПОВЕЧЕ за престъпленията на адвокатската фамилия в следното разследване на журналистка от Нова ТВ.
https://nova.bg/news/view/2015/01/26/99662/%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8/
Схема за измами с обезщетенията за жертви на катастрофи
От репортажа става ясно, че "големия" адвокат извършва измами и краде парите на хора, чийто близки са умрели при ПТП-та.След като близките на жертвите му направят пълномощно той лично и за себе си прибира тлъстите обезщетения от застрахователните компании.
Как адвокатът разбира кои са роднините на жертвите на катастрофи? И какво ще се случи, след като вече правосъдието го преследва?
А, познайте????????????
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #6 on: 07 Jul 2017, 17:35:25 »
"СУПЕР СЕНЗАЦИЯ В БЛИЦ! Свидетел разкри детайли около мократа поръчка за Киро Японеца! Излезе истината за убийството на сина на Венци Стефанов и откупа на ВИП бизнесмен! Скандална съдия оправда подсъдимите за убийството на Киро Японеца. Той пред БЛИЦ: Те могат да ме разстрелят!

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/super-senzatsiya-v-blits-svidetel-razkri-detayli-okolo-mokrata-porchka-za-kiro-yaponetsa-izleze-istinata-za-ubiystvoto-na-sina-na-ventsi-stefanov-i-otkupa-na-vip-biznesmen_news527439.html
Скандалната съдия Даниела Росенова оправда Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и останалите подсъдими за стрелбата срещу Кирил Киров-Киро Японеца, научи БЛИЦ. Така магистратите отмениха присъдите от по 17 години затвор на членовете на групата, които бяха произнесени от председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев. Днешното съдебно заседание бе белязано от поредица безумни решения и скандали в съдебната зала. В Спецсъда бе разпитан свидетел, който разкри потресаващи подробности за обвиняемия Ивайло Симеонов-Богьовеца, с когото са живели 20 години в една къща. Свидетелят обяви пред съдия Росенова и колегата й Врачева, че преди година Богьовеца е искал да го разстреля, за да предотврати явяването му пред магистратите.
.............................................................................
Решението за отменената от съдиите Росенова, Врачева и Петя Колева със сигурност ще бъде обект на множество коментари, още повече, че същите съдии скандално пуснаха под гаранция мутрокмета на Галиче Ценко Чоков. Още в самото начало на производството, съдиите дадоха прекрасна възможност на Йоско, който е наричан от прокурорите капитан на националния отбор по убийства, да избяга. А сега го оправдаха. Съдиите любезно поздравяваха изправените на подсъдимата скамейка и се обръщаха към тях с "момчета, как сте днес?". А после лукаво им се усмихваха...

--------------------------------------------
Не ми е за Киро Японеца, това което го гнети в момента е същото благодарение, на което е милионер в България: липса на правосъдие, жестока корупция, никой не е в състояние да въведе ред и дисциплина в зоната. Но това "момчета, как сте днес" от съдия към обвиняеми за няколко убийства, това чупи тъпомера тотално.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #7 on: 12 Jul 2017, 10:29:01 »
Ексклузивно в БЛИЦ! Разстреляха двама свидетели срещу Йоско и бандата му! Ще има ли трета екзекуция в София, след оправдателната присъда?

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/ekskluzivno-v-blits-razstrelyakha-dvama-svideteli-sreshchu-yosko-i-bandata-mu-shche-ima-li-treta-ekzekutsiya-v-sofiya-sled-opravdatelnata-prisda_news528540.html

Двама са разстреляните свидетели срещу сочения за един от най-опасните престъпници в новата история на България Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския. София е настръхнала от трета екзекуция на свидетел по делото, след като трите съдии от Апелативния спецсъд Даниела Росенова, Даниела Врачева и Петя Колева отмениха присъдите от по 17 години затвор за Йоско и съучастниците му, които им бяха произнесени от председателя на първоинстанционния специализиран съд Георги Ушев. Първият разстрел на свидетел На 20 май е застрелян Красимир Георгиев-Шмид. Килърът го е издебнал в мрака и го е пронизал с 6 куршума в гърба. Месеци преди екзекуцията, Шмид застава на свидетелската скамейка и дава показания срещу Йоско Костинбродския и групата му. Още тогава из столичния ъндърграунд се понася информацията, че по този начин е подписал собствената си смъртна присъда.

5 декември 2014 година се оказва последният ден в живота на Хрисим Хрисимов В студения зимен ден трима маскирани мъже изчакали Хрисимов да заключи вратата на малкото клубче и открили стрелба от около 2-3 м в гърба. Разстоянието било толкова близко, че от близо 15-те куршума 8 попаднали в тялото му. Трима от обвиняемите по "Килърите 4", начело с Ивайло Симеонов-Богьовеца, са били задържани за проверка в Костинброд след разстрела. Униформените ги разпитали дали имат алиби, проверили ги за барутни частици. Ръцете на Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и сина на Йосиф Йосифов-Йоско - Иван, били чисти. Четиримата обяснили къде са се намирали по времето на атентата. За последно Хрисим Хрисимов идва в съда на 19 ноември същата година и за пореден път свидетелства срещу бандата на Йоско. Трябвало е да дойде на заседанието и в петък, в деня след разстрела. "Охранителни полицаи винаги придружаваха свидетеля по време на заседанието. Но Хрисим отказваше някакъв тип специална охрана", заявиха източници от Главната дирекция "Криминална полиция", които следят делата срещу Йоско Костинбродския отблизо. Куршуменият дъжд спира Хрисимов по пътя към съдебната зала... В петък 7, юни т.г. пред Специализирания наказателен съд дава показания и трети свидетел срещу Йоско и групата му. Ще спестя името му, за да не последва съдбата на Шмид и Хрисимов. Свидетелят разказва подробно как дясната ръка на Йоско - Богьовеца се е опитал да го разстреля през 2016 година и по този начин да елеминира възможността да даде показания. А показанията на свидетеля са изключително ценни. Той разкрива пред съдебния състав, че Богьовеца е занесъл в къщата, в която двамата са живеели от дълги години, сумата от 880 000 лева, която е взел от откупа за отвлечения бизнесмен Стефко Колев. Свидетелят разкрива и многобройни детайли за престъпната дейност на Богьовеца. Показания, след които съдиите в Италия биха произнесли доживотни присъди, а тези в Китай смъртни.
Съдиите от Апелативния специализиран съд Росенова, Врачева и Колева са далеч по-благосклонни към подсъдимите, към които се обръщат галено с "момчета, как сте днес?". Магистратите с черни тоги отменят мотивираната присъда на Георги Ушев и дават свободата на всички подсъдими. Опитни съдии като тях не могат да не си дават сметка какви могат да са последствията от решението им. Припомняме, че според прокуратурата Йоско и бандата му са отговорни за убийството на сина на Венци Стефанов - Митко, покушението срещу Кирил Киров-Киро Японеца и отвличането на бизнесмена Стефко Колев. Двама свидетели вече са прибрани под земята, а почеркът е еднакъв - куршуми в гърбовете им.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #8 on: 12 Jul 2017, 11:07:34 »
Скандална ситуация се развила в затвора в Белене вчера. Блиц узна, че затворник се е движил из града с автомобил със специален режим на движение /СЪВСЕМ САМ/ и е блъснал колоездач след като се е движел с превишена скорост, като е навлязъл в лентата за насрещно движение. Лишеният от свобода избягал от мястото на инцидента /ПО ЗАПОВЕД НА Г-Н ШЕФА НА ЗАТВОРА/ и след това е намерен и върнат в килията.

Затворникът Хюсмен Юсменов излежава 12- годишна присъда на убийство.

Според мин. на правосъдието проф. Николай Проданов/право седи, криво съди/ велосипедиста е паднал сам, затворника е карал автомобила още от зимата на тази година /БРАВО/ и му оставало още малко да излежи присъдата си, БРАВО!
Николай Проданов кого защитава шефа на затвора или затворника, или и двамата?
Значи, ако видите кола със специален режим на движение да навлиза в насрещното да знаете - падайте от колелетата, че да не се усложнява криминалната обстановка.

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #9 on: 13 Jul 2017, 16:22:34 »
http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/gerb-spira-sys-zakon-vynshnoto-finansirane-na-syyuza-na-sydiite
Управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" внесоха в парламента множество промени в Закона за съдебната власт, засягащи професионалните организации на магистратите, както и дейностите, несъвместими с работата им. . Основен спонсор на Съюза на съдиите досега беше фондация "Америка за България".
Въвеждат се конкретни разпоредби за имуществото на професионалните сдружения. Изрично се посочва, че негови източници могат да бъдат само членски внос, имуществени вноски и дарения от техните членове. Същите изисквания се предвиждат и за организациите на съдебните служители. "Не се допуска друго финансиране или предоставяне на имущество под каквато и да е форма", категорични са управляващите. И се аргументират: "Самите ограничения на практика са в обществена полза, защото гарантират свободно сдружаване и в същото време забрана за финансиране и предоставяне на имущество под каквато и да е форма, освен от техните членове".
Премахва се възможността магистратите да се включват в управлението на професионалните сдружения на други юристи, както им позволява сега законът. Причината е, че това позволявало "участие в дейности, които накърняват независимостта на магистрата".

Според председателя на комисията за промени в закона Данаил Кирилов в случая става въпрос за нужда от прозрачност.

    "Ние още миналата година питахме - кажете, осветлете си проектите, да видим в какво участвате? Като се борите за публичност, пуснете прожекторите", заяви той.

И добави, че НПО-та изслушвали някои от кандидатите за ВСС от парламентарната квота в "софийски хотели".

Християн Митев пък даде пример - какво става със съдия, който разглежда дело, в която например страна е организация от Холандия, финансирала проект на Съюза на съдиите? Никой не му подсказа очевидния отговор - че си прави отвод.
Законопроектът предвижда и екстри - бонуси за членовете на настоящия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) при приключване на мандата му.
-----------------------------------
Правилно, би трябвало когато получават подкуп да се притесняват, че вършат нещо нередно както съдиите, така и организациите, които ги кредитират срещу услуги - това със сигурност.  Как изобщо сте допуснали тази подкупна практика да е законна?
« Last Edit: 01 Jul 2020, 05:17:12 by Hatshepsut »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #10 on: 17 Jul 2017, 15:02:59 »
Цацаров, кога ще арестуват Николай Петров - Ники Турчето от Враца?


Няма смисъл да се изброяват всички престъпления извършени през годините от Ники Турчето и глутницата му жалки помияри, стигат само няколко:
Припомняме, че на 25 октомври вечерта той нападна в гръб и преби малкия син на управителя на информационна агенция „Трибали“ Даниел Бузов. Момчето, което е футболист на „Ботев“, е седяло с компания в заведение, когато Ники Турчето го напада, без да каже нито дума. Още същата нощ повече от 10 свидетели дадоха показания, в които посочиха самозабравилия се собственик на хотел „Хемус“ за извършител на престъплението.
Веднага след това преписката бе вкарана в прокуратурата, където бе разпределена на прокурор Пешо Стаменов. От тогава по случая настъпи гробна тишина и няма и помен магистратът да демонстрира желание нападателят да бъде наказан съгласно НПК и да бъде вкаран в ареста.
Новият шеф на районната прокуратура Цветомила Събинска час по-скоро трябва да докаже, че слуховете, в които се твърди, че Ники Турчето е купил половината сграда на Съдебната палата, не отговарят на действителността.

-------------------------------
Пребитият Милен пред кървавото "Бирхале" остава в кома ..............
---------------------------------------
Нов тежък криминален инцидент е станал във врачанския бар „Бирхале", по-известен като „Бара на смъртта“. В нощта на сряда срещу четвъртък е бил зверски пребит надзирател от врачанския затвор. Шефът на районното управление Георги Митов и началникът на зандана Ангел Кабатлийски правят всичко възможно случаят да бъде потулен. 28-годишният Валентин Иванов празнувал със съпругата си в ресторант, след което решили със свой приятел военен да посетят „Бара на смъртта“. Около 4 часа сутринта по неясни на този етап причини започнал бой, при който младият надзирател пострадал жестоко.
-----------------------------------------
Работещите за Турчето Цофара, Скинара и Акулата убиха Ники от Враца, едно красиво и умно дете беше безсмислено убито с такава жестокост, че дори ‘дебелите’ връзки на Ники Лайнето не можаха да прикрият случая. В момента излежават 18г. си присъди, вместо доживотни.

-----------------------------------
Дни по-късно стана ясно, че врачанските мутри Иван Каменов - Цофъра и Ивайло Иванов – Акулата са ликвидирали със стряскащо хладнокръвие и жестокост и друг тийнейджър - 19-годишният футболист Стефан Георгиев.
Изплува и скандалната версия, че младежът е убит по поръчка на сина на бизнесмена Николай Петров – Турчето, който е собственик на верига бензиностанции и на хотел „Хемус“ и полага усилия да бъде онбашията на града.
Точно в един от баровете, негова собственост, „Бирхале” убиват 16-годишния Ники. Пак там, смъртта си намира и 19-годишният Стефан, който уж се бил самоубил.
Часове след като трупът на момчето бе открит, местната полиция прибързано обяви, че младежът се е самоубил, скачайки от покрива на 6-етажния блок.
Мотивите за самоубийството - момчето било изоставено от приятелката си Нина. Русокосото момиче се залюбило с доскоро най-добрия приятел на Стефан – синът на Турчето, Никола Петров.
Родителите на покойника, както и негови десетки приятели обаче яростно оспориха съдебномедицинската експертиза и категорично обявиха, че Стефан не е скачал от покрива, а е убит от Цофъра и Акулата.
Врачани разкриват, че Турчето командва полицията и прокуратурата в града. Той диктува правилата в страховита Враца.
Тези дни стана ясно, че кметът на града е отправил заплахи към собственика на информационна агенция „Трибали” Даниел Бузов, заканвайки му се с … Турчето.
В крайна сметка обаче, след като два пъти удължава разследването за смъртта на Стефан Георгиев, врачанската районна прокуратура го прекрати неочаквано в началото на февруари миналата година.
Досъдебното производство, заведено срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство, бе закрито поради липса на доказателства за извършено престъпление.
Убийците на Ники пък получиха 18 години лишаване от свобода, вместо очакваните доживотни присъди.
Вилата на Ники Турчето
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #11 on: 17 Jul 2017, 15:19:23 »

Вилата на Ники Турчето от Видин или Николай Емилов, Николай Петров, абе мангалска работа има си много имена човека, да си ги сменя и по тази причина от НАП трудно се ориентират.
За това райско място обаче знаят само някои врачански магистрати, полицейски шефове, бивши областни управители, както и няколко весели девойки. Тук е мястото, където Ники Турчето демонстрира своята финансова мощ, правят се завери за трупане на пари и се чертаят схеми за влияние в обществото. Благодарение на врачански магистрат, който е качил във Фейсбук снимки от гостуването си във вилата и от акостиралата на частното пристанище яхта, можем да покажем на хората колко успешно образование е получил Ники Турчето в механотехникума във Враца.
По непотвърдена информация само за луксозната яхта врачанският бизнесмен е платил на гръцка лизингова компания 1 200 000 долара. Кеш! Това е остатъкът от общата й стойност от 3 000 000 долара, която гръцки бизнесмен не успял да плати и върнал плаващия дворец на фирмата. По груби изчисления, вилата, басейна и цялостното облагородяване на имота би струвало поне 350 000 лева. Общата сметка, за да може един средно статистически гражданин със средно образование да си изгради подобно райско кътче с яхта в реката, е поне 2 000 000 лева.
НАП МОЖЕ ЛИ ДА ОТГОВОРИ НА ОБЩЕСТВОТО,КОЛКО И КАКВИ ДАНЪЦИ ПЛАЩА НИКИ ТУРЧЕТО?
« Last Edit: 01 Jul 2020, 21:11:28 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #12 on: 17 Jul 2017, 15:27:22 »
    Остава да разберем дали кмета на град Видин Калин Каменов наистина работи за Ники Турчето. Във всеки случай градоначалникът прави прелюбопитна политическа кариера. За него се говори, че е човекът, предоставил тъкмо навреме на ГЕРБ записа с думите на Ахмед Доган от средата на 2009 г.: "Аз съм инструментът във властта, ]който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос!" После младежкият активист на ГЕРБ в Благоевградско прихваща Цветан Цветанов за кум и следват назначенията му за заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето, за заместник-министър на младежта и спорта.

    Преди Каменов да спечели с малко кметския балотаж във Враца, опонентът му Николай Иванов направи емоционално обръщение, в което обвини ГЕРБ в брутална и безскрупулна кампания, довела ситуацията до абсурд и убила демокрацията. "Тяхната цел е една: да усвоят европейските средства от предстоящия програмен период, за да попълнят с тях няколко лични сметки. И в името на тази "велика цел" ГЕРБ са готови да вземат властта във Враца на всяка цена. Средствата не се подбират, използват се всички форми на рекет, психически, финансов и дори физически натиск. "

 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #13 on: 17 Jul 2017, 23:20:40 »
Quote
НСИ: Над половината от подсъдимите у нас се разминават с условни присъди

"Над половината от подсъдимите у нас се разминават с условни присъди или глоби по решение на съда. Това става ясно от данните на Националния статистически институт (НСИ) за миналата година.
В същото време обичайната практика на държавното обвинение е да пледира в съдебната зала за максимално предвидените в закона наказания за съответно престъпление. Въпреки това обаче най-често наложените ефективни наказания пък е до 6 месеца. Това е срокът при над 54% от присъдите. Между 6 и 12 месеца са присъдени в 28.2% от случаите.
През миналата година обвиняеми са били 34 101 души. Условни присъди са получили 16 548 души, което е 48.5% от тях. Други 14.6%, или 4966 обвиняеми, са освободени от наказателна отговорност. Така броят на разследваните, които не са стигнали до затвора, стига до над 63%...
През 2016 г. на доживотен затвор са осъдени шестима души. В един случай е постановена и най-тежката присъда - до живот без право на замяна. "
http://pik.bg/%D0%BD%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8-news676072.html
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #14 on: 18 Jul 2017, 19:47:22 »
Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдите на двамата роми, които миналата година душиха и пребиха от бой 94-годишната баба Дона Чернева от село Ръжево Конаре. Магистратите са уважили протеста на прокуратурата срещу ниските присъди на двамата изверги.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/nakazanie/uvelichikha-prisdite-na-izvergite-koito-bikha-i-dushikha-baba-dona_news479287.html

На 7 март миналата година ромите нахлули в дома на старицата. Преди това я проучили, знаели кога е сама, кога взима пенсията си. Изчакали сина на бабата, който дошъл от Пловдив, да си тръгне, и предприели атаката. Единият от биячите е от същото село, другият от съседното Дълго поле и преди време е лежал в затвора за убийството на старец, който по идентичен начин ограбил.

Бабата прекара дълго време в болницата преди да почине, а в страната за пореден път се надигна недоволство срещу ромските набези. Окръжен съд счете, че имало смекчаващи обстоятелства, защото престъпниците пратили въпросните 55 лева по пощата на пенсионерката. Апелативен съд обаче смята, че освен грабеж, е имало и посегателство върху личността на беззащитната жена. Георги Лазаров ще лежи в затвора 4 години, а съучастникът му 10 години.
--------------------------------------------

Така. Циганина убива с цел грабеж беззащитен възрастен човек за втори път и получава 10 години затвор.
 

Tags: