Author Topic: Българските съд и прокуратура  (Read 36785 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #15 on: 20 Jul 2017, 11:31:21 »
Скоро четох добра публикация из нета,че прокурорите чийто дълг е да събират доказателства и повдигат обвинения...даже не го правят или най-често обвинението е отбиване на номер. Говорим за корупция из властите.
Правосъдието е сведено до чиста търговия както виждаме. Както здравеопазването.
« Last Edit: 01 Jul 2020, 05:17:49 by Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #16 on: 30 Jul 2017, 00:05:28 »
Съдия Нели Куцкова: Оттеглянето на текстовете от Закона за съдебната власт за финансиране на организациите на магистратите е добре, но остават други разпоредби, които противоконституционно ограничават свободата на сдружаване

Съдия Нели Куцкова, в интервю за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“.

Водещ: ГЕРБ оттегли текстовете в Закона в съдебната власт, с които се предвиждаше забрана на професионалните организации, на съдии и на прокурори да получават чуждестранно финансиране. Това обяви днес зам.-председателят на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Припомням, че текстовете предизвикаха дискусия и опасения сред организациите на магистратите, които работят и се финансират основно по проекти от донорски програми. Освен това с предложените промени на практика щеше да се прекрати и финансирането по програми от Европейския съюз. Сега обаче остава въпросът как законът да се прецизира така, че съсловните организации да са спокойни за финансирането си, но и да се пресекат евентуални опити за външно влияние върху правосъдната система у нас. Темата ще коментираме в следващите минути със съдия Нели Куцкова.
Съдия Куцкова, един от основните мотиви на управляващите за оттегляне на текстовете е, че според тях, информацията по темата е представена повече спекулативно, отколкото разумно и градивно. Предлагам ви една минутка, да чуем малко от това, което заяви днес в парламента г-н Цветанов. Съдия Куцкова, на първо място е важно да кажем от какви донори съсловните магистратски организации получават всъщност финансова подкрепа и за какво се използва тя?

 Нели Куцкова: Аз мога да ви кажа за Съюза на съдиите, защото за другите колеги не мога да знам със сигурност, знам, че и Асоциацията на прокурорите ползваше финансиране от „Америка за България“. А нашият съюз е получавал от външно министерство на Холандия няколко пъти финансиране на проекти, а не така пари кеш да си ги харчим за каквото си искаме. Имаме и проекти, финансирани от „Америка за България“, имали сме и от Европейската комисия финансирани проекти. Държа да подчертая, че нито един съдия не е взел и стотинка по тези проекти. Ние там плащаме на външни консултанти, когато са ни необходими, плащаме на служител на Съюза на съдиите, но никой от нас не си е сложил пари в джоба...
...
...
За взетите американски стотинки в съдииския джоб, признавам си,не знам, но за американския кочан в гербаджийския и съдийския задник е добре известно, и на бездомните кучета.
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #17 on: 30 Aug 2017, 22:09:33 »
Да, нищо не е в състояние да ограничи свободата на българските съдии!

Скандална новина, свързана с бабаита Цветан, пребил бременна и приятеля й на "Тракия"


Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/skandalna-novina-svrzana-s-babaita-tsvetan-prebil-bremenna-i-priyatelya-y-na-trakiya_news540167.html

57-годишният Цветан Петров, който нападна бургазлия и бременната му приятелка на АМ „Тракия” е освободен от ареста. На 24-ти август мярката му е изменена на „домашен арест” от съда в Пловдив, където беше задържан.
Според източници Цветан се е прибрал в къщата си в Ямбол. Съседи обаче са го забелязали да се разхожда свободно из улиците. Те твърдят, че той има дебели връзки зад гърба си и благодарение на тях вече не е зад решетките. „Той е бивш борец и е голям приятел с бившите президенти на федерацията по борба. Най-вероятно те са му съдействали за освобождаването от ареста. От една седмица е на свобода, а никой не разбра, никакъв шум не се вдигна. Сигурно и това е благодарение на връзките му”
Нападнатите пътували към София /19.07.2017/със стар „Опел“, когато на пътя в дясната лента имало два тира. Шофьорът погледнал, че отзад няма друга кола и предприел изпреварване. Когато подминавал втория тир зад него вече се била залепила колата на двамата братя. Шофьорът започнал да присвятка, а след прибирането в дясна лента на двете коли, започнал истинският екшън. „Мъчеха се да ни избутат в канавката, беше просто страшно, едва запазих управлението. След това спряхме.“, разказа потърпевшият. Двамата мъже от другата кола скочили срещу двойката в Опела и започнал боят. „Единият тръгна да ме души и ме събори, след което веднага скочи върху мен и другият. Бях на земята. Три пъти изкрещях, че приятелката ми е бременна, за да да не я ударят.“  burgasinfo.com
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #18 on: 31 Aug 2017, 00:33:31 »
13 години затвор получи 46-годишният Стефан Стефанов,

който уби с нож жената, с която е живеел, а след това наряза тялото ѝ с моторна резачка, за да прикрие престъплението си. Делото срещу него се гледа днес в Шуменския окръжен съд по съкратено съдебно следствие, съобщава Дарик радио.
Присъдата не е окончателна, като прокурорът по делото е заявил, че ще я протестира.
- Убийството на 49-годишната Галина е извършено в периода от 13 до 21 август 2016 г. в дома на Стефан на ул. "Червена стена" в Шумен. На 21 август 2016 г. при проверка в дома на подсъдимия полицейски служители открили и иззели останки от разчленен труп на жена.
 - Убийството на Галина било извършено с пет прободно-порезни наранявания с нож.
- След убийството Стефанов намерил спестените от работа в Канада пари на Галина и с тях купил автомобил "Форд Фокус", с който да превози трупа на жертвата си.
-  Плановете му се провалили, след като в деня на покупката на колата, Стефанов катастрофирал.
Същия ден той закупил моторна резачка, за да разчлени тялото на Галина. За тленните останки купил и чували, в които да ги сложи и извози от дома си.
- Двамата имат дъщеря. Животът в семейството бил непоносим. Често Стефанов посягал на Галина, както и на дъщеря им.
- След като отношенията станали нетърпими, пострадалата потърсила помощ в полицията. С решение на Шуменския районен съд Стефан бил отстранен от дома им и му била наложена забрана да го доближава за срок от 18 месеца.
- 46-годишният мъж е осъждан 7 пъти.
- Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го определя като индиферентен към убийството, с липсващо емоционално съпреживяване и формално декларативна критичност.
-  Цялото поведение на подсъдимия според съдебните психолози след тежкото умишлено деяние било насочено към прикриване на следите.
----------------------------------------------------------------------------------------
За този доказан изрод, след серия от утежняващи вината му обстоятелства Шуменския бавноразвиващ се съд определя 13 години затвор. Уникален съд! Уникални съдии!
.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #19 on: 05 Oct 2017, 17:35:21 »
Не е актуално, но не ме интересува. Тука има място за тази изцепка на българския съд.

Осъдиха Мануела Горсова да плати на Стависки 21 000 лева съдебни разноски


Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки "Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. като неоснователен и недоказан. Освен това тежко пострадалата Мануела в инцидента край Ропотамо, трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски, предаде БЛИЦ.
Исканата от адвокатите на момичето сума е стойността на парите, дадени за лечението й в Израел. Според съдийския състав обаче прие, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с пари, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Мануела получава необходимите й медицински грижи благодарение изцяло финансовата помощ на близки и приятели на семейството.
Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения. Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".
Главни действащи лица:
Безскрупулната застрахователна компания на убиеца:

Убиеца и дегенерат с оскотялата му съпруга, които нямат място в България:

Адвокати на убиеца: Росен Кожухаров и Явор Нотев, който освен адвокат е също тала член на ПП "Атака" /на горната снимка/

Председател на съдебния състав: съдия Йорданка Моллова:
Снимка: НЯМА
Гордите със дейността си български съдии се крият като мишки, не смеят да си покажат муцуните, неписано правило е да не се снимат от журналисти и да не им се показват лицата в свободното пространство, явно защото и те осъзнават какви мизерабли са. Даже свободните журналя не смеят да напишат имената на целия съдебен състав – това е.


-------------------------
АКО Цацаров ЧЕТЕ ТОЗИ ФОРУМ /БИ БИЛО ДОБРЕ / ДА ЗНАЕ, ЧЕ ЧАКАМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ПО УБИЙСТВОТО НА АЛЕКС ОТ БЯЛА.
ОБЕЩАХТЕ ЗА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ, А ТОЙ МИНА!!!!!!!!!!!
КОГА??????????????????????????

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #20 on: 01 Dec 2017, 12:17:31 »
Освободиха още трима от арестуваните роми в Асеновград (обобщение)

Седем от общо 11-те подсъдими за побоя на деца-спортисти на язовира край Асеновград вече са на свобода под парична гаранция. Днес /29.11.2017g./районният съд в града даде ход на делото с разпоредително заседание. Безредиците, случили се в Асеновград в края на юни, предизвикаха вълна от протести с искания за справедливи наказания и повече сигурност.
Днес съдът освободи под парична гаранция още трима от подсъдимите и така в ареста остават четирима. Адвокатите на всички изтъкнаха, че продължителното задържане вече се е превърнало в репресия.
    Живко Чепишев, адвокат на трима от обвинените: "Считаме категорично, че са нарушени правата. Ако погледнете в България, ако намерите някакво друго подобно дело за такива хулигански подбуди "задържане под стража" толкова време, няма как да стане."

    Венелин Савов – прокурор: "Всички имат обвинения за квалифицирано хулиганство, двама имат и за закана за убийство, други двама за средна телесна повреда, причинена по хулигански подбуди. Дори и за хулиганството предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода Това, че някой е лежал 5 месеца в ареста, не значи нищо."


Петима от подсъдимите поискаха споразумение с прокуратурата, другите отказаха да признаят вината си.
Един от пострадалите непълнолетни спортисти внесе граждански иск за 40 000 лева заради счупена при сблъсъците ръка. Баща му бе недоволен от обвиненията.

    Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите деца: "Очакваме максимални присъди. Това, което говорят за хулиганство, за мен това не е хулиганство. Това беше опит за убийство. Тия 150 човека са организирана престъпност."


Съдът няма да връща повече делото на прокуратурата въпреки настояванията на защитата, а следващото заседание ще бъде през януари.
http://news.bnt.bg/bg/a/osvobodikha-oshche-trima-ot-arestuvanite-romi-v-asenovgrad
---------------
Това което не намирам като информация в нито един новинарски сайт, но е останало като спомен от чутото от мен е че съдът не е уважил иска на стойност 40 000лв., както и че не е признал няколко 'телесни повреди', щото така иска той.

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #21 on: 01 Dec 2017, 13:28:13 »
- Харесваш ли клоуни??
- В цирка или въобще?

Адвокатите на циганите нападнали и били деца в Асеновград

Като гледам напрегнатото от старание лице на адвокат Живко Чепишев не мога да не му помогна на този чиляк, нищо че е спечелил случайно’ 6 000лв. от националната лотарията той има нужда човека от още  пари и още реклама, защото е дарител – сърцат и чувствителен човек.

Има една малка чуденка, адвoĸaт Живĸo Чeпишeв,който е бил ĸaндидaт зa нapoдeн пpeдcтaвитeл от ΠΠ “Aтaĸa” и адвокат Живко Чепишев, един от яростите защитници на циганите побойници от Асеновгад – ми, едно и също лице ли са или двете лица на едно и също лице ........
Живко Чепишев, защитава Яшар Али, разкритикува остро прокуратурата и едва ли не ги обвини в расизъм.
"Мярката срещу тези деветимата е взета по цвят на кожата. Роми са, значи са виновни. Вменена им е вина, защото са роми. Защо няма задържани гребци? Прокуратурата е абдикирала, тя се поддаде на уличния натиск. Това е преследване, а не разследване. Защо само тези девет човека са задържани? Другите къде са? Вижте, те имат рани по главите. Сами ли са се ударили?", каза Чепишев.


"Aпeлaтивeн cъд Бypгac пpeĸpaти BHOXД 203/2015 г., oбpaзyвaнo пo пpoтecт нa Coфийcĸa гpaдcĸa пpoĸypaтypa cpeщy пocтaнoвeнaтa нa Живĸo Чeпишeв и Здpaвĸo Чeпишeв oпpaвдaтeлнa пpиcъдa. Toвa cъoбщиxa oт пpecцeнтъpa нa cъдa, пpeдaдe Фoĸyc.Ha 09.07.2015 гoд. Oĸpъжeн cъд – Бypгac e пpизнaл зa нeвинoвни и e oпpaвдaл двaмaтa пoдcъдими пo пoвдигнaти им двe oбвинeния – зa тъpceнe и зa пoвpeждaнe нa apxeoлoгичecĸи oбeĸти нa 22.11.2011 г. в зeмлищeтo нa c. Чepнoгpaд, oбщинa Aйтoc, в мecтнocттa „Moгилaтa”. Cпopeд oбвинeниeтo двaмaтa в cъyчacтиe ĸaтo cъизвъpшитeли, пocpeдcтвeнo чpeз тpeтo лицe, бeз cъoтвeтнo paзpeшeниe пo peдa нa чл. 148 oт Зaĸoнa зa ĸyлтypнoтo нacлeдcтвo, тъpcили apxeoлoгичecĸи oбeĸти нa тepитopиятa нa нeдвижимa ĸyлтypнa цeннocт, пpeдcтaвлявaщa нaдгpoбнo cъopъжeниe, cвъpзaнo c пoгpeбaлнитe oбичaи и пpaĸтиĸи и ĸyлтa ĸъм пpeдцитe нa дpeвнитe тpaĸи, нaceлявaли нaшитe зeми във вpeмeтo нa ІІ xилядoлeтиe пpeди Xpиcтa дo ІV вeĸ cлeд Xpиcтa, ĸaтo зa извъpшвaнe нa дeяниeтo e билo изпoлзвaнo мoтopнo пpeвoзнo cpeдcтвo – caмoxoдни мaшинa „бaгep”, yпpaвлявaнo oт тpeтo лицe.

http://www.smolyannews.com/news/obshtestvo/apelativen-sad-burgas-prekrati-vazzivno-delo-za-imanyarstvo-sreshtu-zhivko-i-zdravko-chepishevi
Не са ли симпатяги, а? Много са симпатични, така е, но какво ги свързва с подсъдимите - разбира се  любовта към Майката природа, обичат да ходят по полянки, язовири и могилки за разтуха, да им мине времето.

-----------------------------------------------
Ето го и моя "любимец" адв. Красимир Елдъров, той ми е седнал така да се каже на сърцето по турски:
"Обвиненията са внесени заедно. Няма индивидуализъм в обвиненията. :crying-1: На обществото се поднася изкривена информация. Идват едни хора уж да протестират, подтикват към бунтове и етнически размирици. Прави се опит да се свържат този случай и случаят с Пазарджик. Моите подзащитни не са осъждани, нямат прояви. Хулиганство, направено на къра и хайде в ареста. /СПОРЕД ТОЗИ БЛЯСКАВ УМ СЛУЧИЛОТО СЕ НА КЪРА СИ ОСТАВА НА КЪРА, ТОЛКОВА Е УМЕН/Какви непристойни действия може да се извърши в Балкана, на язовира? Цопнало едно дете във водата, те ли са го разсеяли? Тя си признава сама, че е паднала сама във водата. Ето, има го. А сега имаме внушение. Ами нямат пари да идат на морето и разпускат на язовира.", завърши Красимир Елдъров, който защитава трима от обвиняемите.
Се си е друго да имаш син пироман, търсещ хора на глава, за да утрепят някого; се си е друго да си толкова долен, че да печелиш от нещастниците изгубили любимите си хора на пътя, като им крадеш парите. Какъв авторитет може да имаш ти???
---------------------------------------------------

"Няма опасност той да се укрие. Няма доказателства от страна на прокуратурата, че той е извършил това, в което е обвинен. Има един неясен протокол за разпознаване. Нищо друго. Факт е само, че е бил пред болницата.", посочи Моллаюмер, адвокат на Емрал.

Хубаво са те попитали какъв го дири Емрал пред болницата с брадва, а ти чиято тъпота очевидно е безгранична, какво отговори?

------------------------------------------------------------------------------------
Румен Руменов, който защитава Костадин и Исмет също уточни, че държавното обвинение няма доказатества срещу подзащитните му.
"Искането на прокуратурата е неоснователно и не отговаря на изискванията на закона. Нека съдът не вземе никаква мярка спрямо тях, защото няма никакви доказателства в подкрепа на твърдението. Нищо ясно няма в обстоятелствената част. Прокуратурата не знае какво точно са извършили те двамата. Били псували в Асеновград, но градът е голям, къде точно са псували? Някакви лица били около болницата и станал скандал и трябва да има повече задържани лица."


---------------------------------------------------------
Лалка Минцева, адвокат на Адраман Адраманов: "Моля за по-лека мярка. Той не е избягал преди да бъде задържан. Няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Няма и доказателства, че е извършил това, в което е обвинен. Той има дете на 7 месеца и трябва да се грижи за него.", заяви Лалка Минцева, адвокат на Адраман Адраманов.
Значи не намираме нищо срещу кака Лалка, освен въпроса в **** боли ли и не те ли е срам да се излагаш, ма?
-------------------------------------------------------------
Адвокат Виолета Тръмбева, представляваща Стефан Димитров, поясни че е допуснато  нарушение в досъдебното производство и обвиненията срещу клиента й са неясни и той не ги разбира.
 


« Last Edit: 07 Feb 2020, 12:55:47 by HighVoltage »
 

Offline Rakovski

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 276
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #22 on: 01 Dec 2017, 17:11:16 »
Талибанина с голямата брада го пускат срещу 700 лв. гаранция,изумително безобразие и служебно престъпление.А ония цигани,дето върлуваха из Асеновградско ,само няколко са привлечени към съд и ще се разминат с по 1-2 г. за опит за убийство на деца.Наложителна е пълна подмяна на цялата съдебна система,която в момента е поставена в услуга на престъпниците.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #23 on: 22 Dec 2017, 14:13:22 »
Не бях видяла коментара ти, ето че се оказа пророчески. "Раковски" ти позна, а аз си признавам че пак съм шокирана!


Днес /18.12.2017г./ 11-е биячи признаха вината си, затова делото се гледа по съкратената процедура. Най-високите присъди са 1 година и шест месеца и 1 година и десет месеца ефективен затвор. Съдът постанови три присъди по 10 и 8 месеца зад решетките. Останалите са с условни присъди от по 1 година. Близките на жертвите останаха потресени, след като чуха наказанията на ромите.Ангел Джамбазки подчерта, че е обичайно решенията на съда да не се коментират, но добави: "Така са ме учили в моя факултет в Софийския университет, но това събитие е толкова необяснимо и толкова нелепо и нередно, че трябва да бъде коментирано по някакъв начин. Да нападнеш деца с брадви, мотики и лопати и да бъдеш наказан с година и половина - това е най-тежкото наказание, при което 6 месеца вече са излежани, това е необяснимо, това е нелепо, това е отказ на българската държавност от българската държавна територия. Това означава, че съдебната система си измива ръцете - тези хора, които се страхуват и обясняват, че нямат доверие в момента абдикират от своите задължения да въздадат справедливост и правосъдие", каза той пред БНР.
------------------------------------------------------------------------
Това което в много медии не се коментира е, че при някой престъпници ниските ефективни присъди всъщност са заменени с  това на което му казват ‘изпитателен срок’.
Свършеното от тези простаци – съдии и съдебни заседатели може да се погледне по два начина: в България на фона на абсурдното правосъдие циганите направо може да се каже, че са най – примерни граждани, звучи абсурдно казано от мен, но аз се чудя как те не убиват и безчинстват още повече при това свръх толерирано положение, което имат. Другия важен извод е, че българската съдебна система няма нищо общо с българската държава.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #24 on: 05 Mar 2018, 21:12:43 »
Дори със смъртта си престъпния плъх успя да превърне д-р Димитров в жертва, разбира се със съдействието на Прокуратурата.Многохиляден протест в подкрепа на доктора, утре ще има пак протест в Пловдив, ако си спомням добре ще се „пие кафе” пред районното, където е арестуван. Тъй като медиите явно са инструктирани  трудно се намира информация за протестите в различните градове и часовете им, и за моя почуда най – информативен днес бе Канал 3.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #25 on: 12 Apr 2018, 15:29:02 »

-------------------------
АКО Цацаров ЧЕТЕ ТОЗИ ФОРУМ /БИ БИЛО ДОБРЕ / ДА ЗНАЕ, ЧЕ ЧАКАМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ПО УБИЙСТВОТО НА АЛЕКС ОТ БЯЛА.
ОБЕЩАХТЕ ЗА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ, А ТОЙ МИНА!!!!!!!!!!!
КОГА??????????????????????????
Минаха 6 месеца, хубаво е че прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на Алекс от Бяла, ние също искаме това!
Делото се бави и се надяваме това да е за хубаво, вероятно следствието търси други съпричастни към убийството лица, които също да бъдат привлечени като обвиняеми, дано да е така. Чакаме делото и присъдите!
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #26 on: 19 Apr 2018, 15:55:03 »
Тримата охранители от варненския мол, които пребиха до смърт Нягол преди 3 години, се разминаха с по-леки присъди

Ангел Николов получи 11,4 години затвор, а Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 10 години.


Делото за убийството на Нягол започна от нулата и бе върнато отново на първа инстанция на друг съдебен състав, след като прокуратурата и подсъдимите бяха недоволни от първото решение. Държавното обвинение поиска по-големи наказания, а обвиняемите - да им бъдат намалени присъдите, или да бъдат признати за невинни.


----------------
Ангел Николов от Кърджали получи 11,4 години затвор, а Красимир Димитров от Ямбол и Цветан Маринов  от Варна– по 10 години.

Миналото лято тримата охранители получиха общо 49 години затвор. Този път те се възползваха от така нареченото съкратено съдебно производство, при което признават фактите и обстоятелствата, изнесени в обвинителния акт, отказват се от разпити на свидетели, а съдът е задължен от закона да намали наказанието им с една трета.

Според разширения петчленен съдебен състав, убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Тримата мъже ще изтърпят наказанията при първоначален строг режим, като времето, в което са били задържани под стража, ще им бъде зачетено.


Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2018/04/17/za-ubiistvoto-na-niagol-31-godini-i-4-meseca-zatvor.373873


Бяз присъда съдът остава началникът на смяната пребила Нягол - Светослав Миланов той беше лично помилван от варненските прокурори обясни вчера някакъв галфон/ прокурор по радио Варна. Така решили те след множество срещи между прокурори, не било лично решение.
Въпросния Светослав Миланов също трябваше да лежи в затвора за подбудителство, тъй като е 'надъхвал' пикливите си охранителчета.
Диагноза тъп охранител, Светослав Миланов: " “Аз до последно стоях зад гърба на момчетата, а те ме предадоха”, представете си този бедил се има за рицар на честта! Е, мухльо проституиращата варненска прокуратура не те предаде сега си и длъжник.


---------------------
На едно от първите дела, момче което не е съпричастно към престъплението споделя:
".....Най-покъртителните показания днес даде Тихомир Т., който е бил част от смяната на тримата обвиняеми и свидетел на действията им. “Казваха му “свирки ще правиш ли”, караха го да пее Даньова мама и Зайченцето бяло. Той дори изпя една част. Там има една счупена пазарска количка – накараха го да влезе в нея. След това го блъскаха. От уплахата той побягна към вратата на стаята за видеонаблюдение, която помисли за изход. Там беше настигнат в гръб.......По думите на свидетеля той два пъти им е казал да спрат, но “не е бил фактор” и единствено шефът на смятана е можел да прекрати побоя. Всичко се е случило под камера пред стаята за видеонаблюдение, която се намира на ниво минус 1. От показанията на Тихомир стана ясно и че подобни неща и друг път а се случвали в смяната на Миланов.”, разказа Тихомир

« Last Edit: 19 Apr 2018, 16:08:39 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #27 on: 24 Apr 2018, 15:31:21 »
Бившият шеф на Административния съд в Бургас Атанас Вълков няма да влезе в затвора за извършени от него документни престъпления и за това, че си измисли дело, чрез което опита да придобие апетитен имот край морето.

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на Софийския апелативен съд (САС), с която Вълков беше осъден условно на 2 години и 6 месеца затвор и има забрана да заема магистратска длъжност за 5 години и половина. Преди това състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Весислава Иванова осъди Вълков ефективно на 3 години и 6 месеца затвор.

Миналата година апелативните съдии Николай Джурковски, Красимира Медарова и Емилия Колева намалиха наказанието на Вълков и го замениха с условно, като мотивите им бяха свързани с тежкото му здравословно състояние и продължителността на делото, което започна в съда през 2012 г.

Година по-рано Атанас Вълков беше арестуван и тогава стана ясно, че е опитал да продаде парцел от 12 дка край Несебър за 2,2 млн. евро. От името на вуйчо си Димо Ненов, който изобщо не подозирал за случващото се, Вълков успял да възстанови имота по съдебен път. Той беше обвинен, че е изготвил и ползвал фалшиви протоколи за собственост от средата на миналия век, които изкуствено състарявал, като ги заливал със зелен чай. Целта му била с тях да докаже, че земята е на дядо му Иван Габровски. Накрая Вълков стигнал и до продажба на имота, като сключил предварителен договор за 2,2 млн. евро, но купувачите се оказаха агенти под прикритие и той беше арестуван. Срещу него имаше обвинение и за пране на пари, по което обаче беше оправдан на всички инстанции.

По сходен начин той опитал да придобие и друг имот край морето, който е частна общинска собственост. Вълков пак използвал данните на вуйчо си, но завел от негово име административно дело за отчуждаване и възстановяване на собственост на два парцела, които никога не са били на Димо Ненов. Бившият съдийски шеф сам си съчинил делото, след това си го разпределил и започнал да го гледа, но беше арестуван преди да го реши.

https://news.lex.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B0/
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #28 on: 15 May 2018, 15:05:25 »
Осъдиха на 10 години затвор Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи и избяга

Бекташ блъсна мотористите на пътя край Драгоман и след това се укри.


Тежката катастрофа стана на 24 юли 2016 г., когато Бойкови бяха тръгнали с мотор за Австрия, за да видят внука си, и бяха прегазени от Бекташ край Драгоман. Той избяга от правосъдието, след като бе пуснат под домашен арест с мотива, че има адрес в София. Той обаче изчезна от квартирата, която беше взел под наем.

На Бекташ е наложена и 12-годишна забрана за шофиране.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Делото срещу Бекташ се гледа задочно. След като му беше наложена мярка "домашен арест", той избяга. Бекташ беше открит в Германия, но властите в Берлин отказаха да го върнат у нас.

https://offnews.bg/temida/osadiha-na-10-godini-zatvor-faruk-bektash-kojto-ubi-semejstvo-motoris-680444.html
-----------------------------------
Значи първо го пуснаха да си ходи по живо по здраво, дадоха му време да прехвърли имотите и парите си на други лица, за да не плаща кръвнина, а сега задочно го осъдиха. Поредния срам за евтините и продажни български съдии и прокурори! Ако беше убил на пътя сестрата на Бойко Борисов, а не тези безизвестни хора дали пак така лежерно щяхме да приемем факта, че Германия отказва да предаде грозния карабатак Бекташ, който явно е достатъчно важен и ще бъде част от евтин политически пазарлък?
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #29 on: 10 Jun 2018, 22:12:52 »
Кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно дете, отиващо на училище. Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб. Катастрофата става на 13 ноември 2015 година. Тогава кметът също отива към училището, за да остави своето дете там. На 19.07.2016г свидетели оттеглят показанията си/ПОД НАТИСК/, а разследването твърди, че детето самò се е блъснало в джипа, самò си е причинило разкъсване на черния дроб и спукване на далака.

Ст. Николов
---------
Днес

Майката на детето, блъснато от кмета на Трън, със смразяващ коментар за оправдателната му присъда

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/maykata-na-deteto-blsnato-ot-kmeta-na-trn-ss-smrazyavashch-komentar-za-opravdatelnata-mu-prisda_news606088.html

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с джипа си, беше оправдан. Това се случи в края на май. Не бяха ясни мотивите тогава. Преди два дни те бяха обявени: Николов е оправдан, защото катастрофата е станала случайно.
„Всичко това е унизително за мен”, каза в ефира на „Събуди се”майката на пострадалия Ивайло Анита Гълъбова. Тя каза, че при разглеждането на случая магистратите са взели предвид само нещата, които оневиняват Николов.

„За мен институциите в Трън са зависими. Прокуратурата си свърши работата, но съдът – не. Той не защити едно невинно дете”,

категорична бе Гълъбова. Тя поиска извинение не само от виновника за страданието на сина й, но и от събията по делото – Михаил Алексов. Бившият кмет отказа коментар. Опитите на екипа на NOVA да говори с издалите съдебното решение също останаха без успех.