Автор Тема: "Inosmi.info" :"Каква е трагедията на системата на Путин?"  (Прочетена 1976 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Цитат


В чем трагизм системы Путина?

11 марта 2018, 14:30

http://www.inosmi.info/v-chem-tragizm-sistemy-putina.html
...
Със съкращения от:
http://www.inosmi.info/v-chem-tragizm-sistemy-putina.html

В продължение на почти две десетилетия Владимир Путин е на власт.
Това е по-дълго от времето, когато Леонид Брежнев беше на власт - "вечният" генерален секретар на Централния комитет на КПСС по времето на Съветския съюз.
Израснало е цялото поколение руснаци, които просто не знаят какъв е животът без Путин. Русия с него се е променила - за добро и за лошо. Тя стана по-богата и по-силна, но в същото време по-застояла и изолирана.
Русия демонстрира сила в Донбас, но средният руски отново се чувства слаб и вярва, че е в опасност.
Как този човек успява да остане на власт толкова дълго? Какво направи "Путинската система" толкова продължителна? И какво ще стане, когато престане да бъде президент? В крайна сметка, според Конституцията през 2024 г. той няма да има право да участва отново в изборите
Това са въпроси, които водят до отдалечените места в Русия, където " путинските" години са оставили още няколко следи, а не само в столицата, а точно там, където живеят повечето руснаци. Тук е по-лесно е да разберем как живее Русия на Путин. Накратко, всичко се свежда до някакъв "бартер": държавата не дава на своите граждани правото да гласуват, но им дава нещо в замяна: чувство за стабилност и новопридобита национална гордост.
 Кремъл като, че ли казва: "Не се намесвайте - ние ще действаме и ще бъдете защитени от икономически проблеми, и ще ви уважава света, който е срещу нас".
Стабилността и националната гордост са обещанията на "системата на Путин", а нейните инструменти са измама и власт.

Така че, нито либералната Ксения Собчак, нито новия кандидат от комунистическата партия Павел Грудинин, вероятно никога не биха били в състояние да участват в президентските избори, ако Кремъл се страхуваше от тях. Навалний още от момента на получаването на отказ за регистрацията му, призовава руснаците да бойкотират изборите.
Въпреки това, мнозина смятат, че стратегията на бойкот е грешна стратегия, защото тя разцепя опозицията, както и това, че ефекта от участие в изборите ще бъде трудно измерим.
Основното обещание на Путин към избирателите, което отдавна може да се формулира с една дума е стабилност.
В сравнение с предшественика си Борис Елцин, той успя да спази обещанията си. По време на управлението му нямаше дефицит на стоки, както през 1998 г., нито конституционна криза, както през 1993 г. Заедно с нарастването на цените на петрола нарасна приходиха на държавата, а световната финансова криза от 2008 г. правителството успя да се "смекчи". При Путин бъдещето е станало предвидимо и много руснаци са му благодарни за това.
Но сега чувството за стабилност отново изчезна. След като Путин се завърна в Кремъл през 2012 г., рублата загуби половината от стойността си спрямо еврото. Съответно и реалните доходи на населението намаляват в продължение на четири последователни години. Според официални данни 22 милиона руснаци живеят в бедност.
Икономическите проблеми се забелязваха още преди началото на украинската криза, но конфлкта на Путин със Запада значително ги задълбочи. Между амбициите във външната политика и вътрешната политическа стабилност, благодарение на икономическия растеж, Путин направи избор в полза на първия въпрос. Въпреки това не можем да кажем, че руснаците са му обидени - анексирането на Крим бе посрещнато в Русия с "ура ".
В една от забутаните улички в центъра на Москва се намира офиса на Глеб Павловский. На масата му има всякакви статуетки и фигурки, и по-точно, малка парцалена "кукла" на самия собственик на офиса.
 Павловский е известен московски политолог, а някога е бил един от най-влиятелните представители в тази "индустрия". Сега той се е превърнал в критик на системата, в създаването на която той  в същото време признава с гордост и срам) е участвал пряко.
Павловский е бил един от тези, който преди почти две десетилетия доведе Путин на власт. В администрацията на Кремъл тогава това се се е наричало "Проект "Наследник" " - и това е било необходимо за да се осигури приличен изход от политическата сцена на болния, и необичания от хората Борис Елцин, и да попречи на  разпадането на държавата.
 Павловский помага на незабележимия по това време "наследник" да създаде лоялна фракция в Държавната Дума и да получи добри резултати в изборите.
Същият този Павловский  участва в създаването на мита за всемогъщия Путин, решаващ сам всички съществени въпроси, който много се харесва на електората.
Идването на Путин на власт става огромен успех. Едва след това Павловский осъзнал какво е направил. Сега той прилича на механик, които твърде късно е разбрал, че случайно е свалил спирачния механизъм.
Самостоятелните губернатори, опозиционните комунисти в парламента, критичните медии - всичко това, доколкото е някаква сериозна пречка за Путин,бяха премахнати последователно- стъпка по стъпка. И сега всичко това се движи свободно, без всяквкво съпротивление по пътя му. И това поражда сериозни опасения.
Към края на втория президентски мандат авторитетът на Путин е вече толкова голям, че за него е било достатъчно само посочи с пръст към абсолютно нехаризматичния премиер Дмитрий Медведев, за да гоизберат руснаците да бъде следващият президент.
 Безпроблемното прехвърляне на властта, което след  Елцин стана  с голяма трудност, след осем години по-късно стана толкова лесно, като в детска игра. Прехвърлянето на властта обаче не беше нищо повече от външна изява, а всъщност Путин не изпусна властта от ръцете си.
В един "прекрасен" ден през пролетта на 2011 г., пропуска на Павловский в Кремъл изведнъж спрял да работи. Отначало дори охраната помислили, че е възникнал технически проблем, но в действителност това е било сигнал, че Павловский е загубил благоволението на Путин.
 Причината е,че Павловский публично се изказал за това, че Медведев да се кандидатира за втори президентски мандат, но през 2008 г. Путин, който се е преместил на стола на премиера, иска да се върне в Кремъл. Той се страхува от конспирация от страна на Медведев и смята, че изказването на Павловский е доказателство за страховете му.
Образецът Путин от 2012 г. се промени много. Той се страхува се от уличните протести, които предшестваха завръщането му в Кремъл. Можем ли да кажем, че руснаците са уморени от него?
 Той изглеждаше недокоснат по време на празненствата за победата му, дори  сълза потече по бузата му, а след това, в най-скоро време, противниците на Кремъл бяха обявени за "вътрешни врагове" - за "пета колона" на духовно и културно чуждия на Русия Запад,  за "национални предатели" и "чужди агенти". Зачестиха случаите на задържане и осъждането на политически активисти.
През февруари 2015 г., в центъра на Москва, близо до Кремъл, е прострелян и убит опозиционният лидер Борис Немцов - убийство, от което Путин обаче се дистанцира и това убийство не бе разкрито до края, въпреки че по-късно няколко чеченци и са били осъдени като извършители, а кой е бил поръчителят, това не беше изяснено.
Чисто външно досега "системата на Путин" е издържала и най-мощното сътресение без някакви щети, но тя коренно се промени , стана по-репресивна и популистка. Само две години по-късно се извършва анексирането на Крим и в Донбас започна военна операция, с последващо разрушаване на отношенията със Запада. Путин, който много често действа прекомерно предпазливо, този път пожертва външната политика - и хората му бяха благодарни за това. Популярността на президента се покачи на небето - навсякъде хората започнаха да се появяват в тениски с образи на Путин и лозунги като: "Санкции" ? Не разсмивайте нашите "Искандър"-и! "И това възхищение не беше фалшиво и очебийно, а съвсем искрено.
А рискованата линия на външната политика продължи - този път под формата на напълно неочакваната военна операция в Сирия, въпреки че тази операция не се ползва с популярност сред населението, защото Сирия е чужда страна за тях, но за пръв път в продължение на много години Русия показа, че може да действа равнопоставено със Съединените щати и  руснаците изведнъж погледнаха собствената си страна, сякаш с различни очи. Те внезапно почувстваха чувство на гордост към нея, което компенсираше многобройните за тях унижения, които им се налага да изживяват в ежедневието, защото заобикалящите ги вече започнаха да говорят, че "Русия е стъпила на краката си".
Оттогава, горепосоченият "бартер", на който почива доминирането на Путин, се е променил. Сега руснаците имат възможност да се гордеят с величието на своята страна - но за сметка на спада на стабилността и нивото на собственото си благосъстояние. Руската икономика изпитва стагнация, защото липсват реформи, защото няма достатъчно инвестиции в иновациите и образованието. Но как може да се модернизира Русия, ако е изолирана от Запада и разчита на "тихото мнозинство"?
...
...
Добра статия, от която става ясно, че външната политика на Путин и през следващия му мандат ще бъде агресивно-милитаристична.
« Последна редакция: Март 14, 2018, 13:44:12 от Петкан »
Ad honores
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,511
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Забравил си да отбележиш че направи голяма грешка, като изгони соросоидите, забрани НПО-тата и педерастките паради. Така според мене се прецака яката. Как може подобно нещо ?
 

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Забравил си да отбележиш че направи голяма грешка, като изгони соросоидите, забрани НПО-тата и педерастките паради. Така според мене се прецака яката. Как може подобно нещо ?
Не ми давай съвети, а се научи да анализираш!
Путин като изгони соросоидите, забрани НПО-тата и педерастките паради, какво е по-добрто за България?
Това, че част от тези структури се пренесоха в България ли?
Ad honores
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,511
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Не ми давай съвети, а се научи да анализираш!
Путин като изгони соросоидите, забрани НПО-тата и педерастките паради, какво е по-добрто за България?
Това, че част от тези структури се пренесоха в България ли?
Аха те от там дойдоха у нас, все едно ги нямахме преди това. Доброто е че даде пример как може да се сритат задниците на тези образувания.
 

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Цитат
Отец Александър е чест гост на България. Още през май 2006 г. по покана на новооснования тогава Центъра за проучване на нови религиозни движения той участва в международния семинар под заглавието „Заплаха от Сибир – нови религиозни движения се стремят към българското духовно пространство”, проведен в гр. Бургас, с доклад ”Новоезическата секта „Анастасия”: история, учение, практика и цел на създаване”. 
https://dveri.bg/wy64r

Цитат
Статистиката става ясна след случая с 18-годишния Калоян, който преби медсестра и се самоуби. Родителите му казаха, че е зомбиран от руската секта Анастасия...Феновете на Анастасия се маскират като еколози. Привържениците прокламират първобитен начин на живот, не ядат месо. В Русия имат около 300 000 членове. У нас имали комуна от сламени и дървени къщи до елховското село Славейково. Никой не може да проникне там, твърдят местни хора.
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/11/01/nad-100-opasni-sekti-u-nas-niakoi-se-maskirat-kato-ekolozi.357920

Руски гуру издирван от Интерпол.
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/arestuvanijat-u-nas-ruski-guru-ekskluzivno-pred-btv-ako-me-ekstradirat-shte-me-ubijat.html

Цитат
Гомосексуальная «Россия»

По данным "Центра геополитики и современной конфликтологии", каждый 10-й русский военнослужащий подвергался сексуальному насилию во время службы в рядах ВС РФ. Некоторые солдаты, не выдержав насилия, кончают с собой. Военные списывают самоубийства на "неуравновешенную психику солдат".

Громкие случаи сексуального насилия в армии говорят о постепенном превращении ВС РФ в содомистское войско. Вернее сказать, в армию "опущенных", которые бывают, как известно, самыми изощрёнными садистами. МВД СССР проводило эксперимент, собрав "опущенных" со всей страны в одну спецколонию. Эксперимент провалился: собранные вместе, "петухи" построили гораздо более жесткую иерархию, подвергая друг друга пыткам, что не характерно для обычных зон...
Именно в Москве появились первые "гей-клубы" на территории бывшего СССР. До 1993 года они были подпольными, а с упразднением статьи за мужеложство, они начали работать официально. Вскоре подобное появилось в большинстве областных центрах РФ, но в Москве их количество росло в геометрической прогрессии и вскоре превзошло сумму всех подобных "клубов" в городах СНГ. К примеру, в Киеве до 2013 года их было всего 2, когда в Москве — уже более 50.

В августе 1993 года 27 местных организаций формально создали общенациональную ассоциацию лесбиянок, геев и бисексуалов "Треугольник". Геи и лесбиянки имеют региональныеправозащитные и культурные организации в Москве, Петербурге, Барнауле, Ростове, Нижнем Тагиле, Калуге, Мурманске, Омске, Томске, Ярославле и некоторых других городах.

В начале 1994 года впервые на "пост[нео]советском" пространстве в России выходит иллюстрированный эротический литературно-публицистический и рекламный журнал для педерастов "АРГО"...
До 2012 года в рейтинге Human Rights Watch, по уровню распространения и комфортности жизни гомосексуалистов, Россия стояла выше всех других стран СНГ, занимая первое место в Восточной Европе.
https://nngan.livejournal.com/771192.html
...
Това са факти и си затвори рубладжийската уста, мишко!
« Последна редакция: Март 15, 2018, 16:28:02 от Петкан »
Ad honores
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,511
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist

...
Това са факти и си затвори рубладжийската уста, мишко!
Да бе как не ха-ха-ха, вярваш ли си ? Кой е за гей-прадите и правата на хомосексуалните : Русия или САЩ и запада ?
 

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Ти руски трол ли си или какво?
За САЩ е ясно, че толерират пеdерунгелите, ама това, че не признаваш, че в Русия има пеdерастки организации си е чиста лъжа, и за сектите също.
Маниерът ти на незнание и отрицание на съществуващи факти говори красноречиво за твоите знания.
Ти просто си програмиран идиот и заради това Калоян те е изгонил от форума.
Темата е за трагедията на системата на Путин.
Ad honores
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,511
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Ти руски трол ли си или какво?
За САЩ е ясно, че толерират пеdерунгелите, ама това, че не признаваш, че в Русия има пеdерастки организации си е чиста лъжа, и за сектите също.
Маниерът ти на незнание и отрицание на съществуващи факти говори красноречиво за твоите знания.
Ти просто си програмиран идиот и заради това Калоян те е изгонил от форума.
Темата е за трагедията на системата на Путин.
В Русия може да има педерасти и педофили даже, но официалната политика на властите не е да ги защитава и да се борят за правата им. За сметка на това САЩ правят точно това. Ти соросоиден трол ли си ? Интересно чие правителство отделя над 50милиарда $ на година за сектите ? не е руското ! Ta Петкане нека правим разлика че  е едно да има п,едерасти и секти в някоя страна, а съвсем друго е правителството на дадена страна да дава пари за сектите и п,едерастите и да се бори за правата им. Дали успя да го разбереш ?
« Последна редакция: Март 15, 2018, 22:17:37 от Sirows »
 

Неактивен ПетканTopic starter

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Цитат
В Русия може да има педерасти и педофили даже...
:mad:
Не си много сигурен, че има такива в тази страна, а?
Когато твърдиш нещо, давай линк, за да стане ясен източника на информацията това, че е истина!
Дай линк за това, кое правителство отделя над 50милиарда $ на година за сектите?
Руското првителство е на друга вълна, не харчат пари за секти и пеdерасти, а предпочитат да приберат парите в... джобовете си.Ето ти и доказателството:
https://pikabu.ru/story/reyting_stran_po_urovnyu_korruptsii_v_2016_godu_4798640
Линк за корупцията в любимата ти страна и кой какъв е от корумпираните по групи:

https://apostrophe.ua/news/world/ex-ussr/2017-03-29/v-rossii-otsenili-uroven-korruptsii-v-strane-opublikovana-infografika/91627
...
Сега разкажи на всички, защо Калоян те изгони ЗАВИНАГИ от форума?
« Последна редакция: Март 15, 2018, 22:39:36 от Петкан »
Ad honores
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,511
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist

...
Сега разкажи на всички, защо Калоян те изгони ЗАВИНАГИ от форума?
Не ме е гонил никога за винаги от форума, винаги ме е връщал, колко пъти съм връщан а ? Правеше го под натиска на разни да не казвам какви. Не мисля повече да му ровя костите.
Колкото до тебе не ме учудваш: все пак потдръжаваш на идолите ти от запада, а за тях няма нищо свято, което да не опетнят с кеф.
 

Tags:
   

  Трагедията в Беслан

  Започната от Атила

  Отговора: 5
  Прегледи: 1143
  Последна публикация Септември 10, 2010, 12:30:19
  от опълченец
  Светът си спомня трагедията в Чернобил

  Започната от Nordwave

  Отговора: 10
  Прегледи: 4191
  Последна публикация Ноември 08, 2013, 20:12:05
  от Петкан