Автор Тема: Български народни юнаци - национални герои  (Прочетена 10157 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 4,511
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
Правилното название е " НАРОДНИ ЮНАЦИ" но вече се е приело да се наричат национални герои, под чие влияние е прието така е съвсем друга тема.
И така понеже това с : народни юнаци - национални герои на някои хора не им е ясно, пускам тази тема с надежда лека-полека да се изяснят нещата. В последните години в порив на патриотизъм или само-превъзнасяне доста хора в интернет започнаха да обявяват всеки  и едва ли не всички за народни юнаци - национални герои.
 Например за такива бяха обявени Ст. Стамболов, З, Стоянов, Л. Каравелов и доста други които не ми се изброяват. За народни юнаци - национални герои, бяха обявени даже царе , които са царе , а не народни юнаци - национални герои, което не ги принизява, просто не са в съответната графа.
Някога за народни юнаци - национални герои са били признавани само определени личности при това знакови из между  борилите се и загинали за свободата на България, както и някои легендарни-приказни народни юнаци: доживели до освобождението. Става дума за Ф. Тотю, Дядо Ильо Воевода, Капитан Петко, но него по-малко, П. Хитов , Дядо Желю и други които не са никак малко.
Напоследък обявиха и Ген Луков за народен юнак - национален герои. Този генерал  е доста спорен, но в никой случай не е между  т.н. народни юнаци - национални герои. Може да е велик, голям но той е нещо друго не национален герой. За хора като него и подвигът му си има друго определение. Например величави българи или велики военни или големни личности . Сега се сещам че за такива , като Луков и други велики генерали и офицери, даже няма определение към кои принадлежат и за какви да бъдат смятани. Така се получава докато надъхано се занимаваме с несъществуващата руска опасност, омраза към този или онзи, вместо да развиваме нашата си българщина.
Надявам се да няма спам в тази тема и да има сериозни обсъждания. Относно Ботев, ако някой се чуди: признат е за национален герой, но е имало доста спорове преди да го приемат за такъв.
« Последна редакция: Юни 08, 2018, 22:27:44 от Hatshepsut »

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,458
  • Интереси: История, Философия, Политика
  • Зодия: Aries Aries
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Така,записвайте деца:Стамболов,Каравелов,Стоянов не са нац.герой.Национални герой са ГБХ,поповете-педерасти,русняците и техните слуги.Да не забравите,че също великия цар и пълководец Симеон-никакъв герой не е.Луков и Жеков направо са си комунисти-пълната истина :lol: Ботев също много хора го отричат,пък франсетата-тъпанари,тръгнали да му слагат паметни плочи,сигурно сорос я е платил.На последно място да знаете,великия роман "Време разделно" си е комунистически. :lol: Mишок,развеселяваш ме повече от рубриката за вицове в някой вестници.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
Така,записвайте деца:Стамболов,Каравелов,Стоянов не са нац.герой.Национални герой са ГБХ,поповете-педерасти,русняците и техните слуги.Да не забравите,че също великия цар и пълководец Симеон-никакъв герой не е.Луков и Жеков направо са си комунисти-пълната истина :lol: Ботев също много хора го отричат,пък франсетата-тъпанари,тръгнали да му слагат паметни плочи,сигурно сорос я е платил.На последно място да знаете,великия роман "Време разделно" си е комунистически. :lol: Mишок,развеселяваш ме повече от рубриката за вицове в някой вестници.
Мисля че добре поясних за Ботев, както и за Цар Симеон, чиито баща ти хулиш зверската и за генерал Луков.
С подобни хора, като човека с ник Ген. Жеков: къщата на българщината няма да се построи, само ще се руши. Веднага е оспамил хубавата ми тема.

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
Извинявай сорос ми плати.Получих 3лв на цяло,монета.Бащата на Симеон си е за хулене.В списъка народни герой е и сина на борис-Владимир Расате,доста по-интуитивен и дори успешен до някъде от брат си и баща си.Къщата на национализма не е обитавана от такива като теб,така че не бери грижа за нея.Аз съм си добре в нея от много години,сегашния стопанин Расате се грижи много добре за къщата,така че няма проблеми
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
Бащата на Симеон си е за хулене
Администраторът : този човек официално заявява че един от най-великите ни царе е за хулене. Няма ли да му се направи забележка ? Така всеки ще започне да си хули, когото и каквото си иска.

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
По темата : тези неща с нашите народни юнаци - национални герои, трябва да се изяснят иначе скоро някой ще назначи за такъв и Т. Живков или Д. Благоев.

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
По темата : тези неща с нашите народни юнаци - национални герои, трябва да се изяснят иначе скоро някой ще назначи за такъв и Т. Живков или Д. Благоев.

Близо е руските другари да го направят.

Администраторът : този човек официално заявява че един от най-великите ни царе е за хулене. Няма ли да му се направи забележка ? Така всеки ще започне да си хули, когото и каквото си иска.

Лично мое мнение,както и на други хора е,че борис просто е прокарал в българския народ една чужда на нас религия.Хулене не в смисъл на обиждане и подигравки,разбира се,а в смисъл на тотално несъгласие с религиозната му политика.
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
Човекът направил това изображение , го е направил добре. Всички ако не греша нещо са наистина народни-юнаци - национални герои.
Често обаче има събрани на едно место и представени за герои, хора които не са такива, но са сложени рамо до рамо с хора които са признати за такива.
Това става от незнание и слаби познания в областта на българщината.

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
Сега внимателно си помисли и ги разграничи-едните от другите.После спокойно излез от форума и ако имаш съвест-не се връщай повече.Днес обиди толкова много НАЦИОНАЛНИ герой,че водиш в класацията за най-тъп пост за месеци напред
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Неактивен Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Публикации: 7,070
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Националният герой е личност, приета за такъв от цялата нация, без оглед на политически и обществени убеждения. Типичен пример за български национален герой е Васил Левски.

Български национални герои:

Георги Раковски
Васил Левски
Христо Ботев
Любен Каравелов

https://bg.wikipedia.org/

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
Re: Български народни юнаци - национални герои.
« Отговор #10 -: Юни 04, 2018, 23:26:18 »
Много добре.Смяташ ли,че има някой допълващ списъка,в синхрон със мишока?Той реши,че всеки хайдутин е герой,със едничката цел-да оправдае самоназованието си и да се нарича герой.Та,тук въпроса се изменя до:С цялото ми уважение,но смяташ ли общия ни приятел Мишока за нац.герой?
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #11 -: Юни 04, 2018, 23:27:43 »
Националният герой е личност, приета за такъв от цялата нация, без оглед на политически и обществени убеждения. Типичен пример за български национален герой е Васил Левски.

Български национални герои:

Георги Раковски
Васил Левски
Христо Ботев
Любен Каравелов

https://bg.wikipedia.org/
Уикипедията не е  сериозен източник на който да се разчита. Не знам кой и кога е Приел Каравелов за национален герой. Не знам и какво е направил за да е такъв ? Някой ако може да ми обясни ще го изслушам с удоволствие и ако обяснението е правилно ще го приема. Ботев е загинал геройски, независимо от останалото, ама Л. Каравелов не е загивал, не е влизал с чета и въобще не се сещам, какво е направил, освен че е пратил Д. Общи при Левски, знаейки добре за какъв човек става дума.

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
« Отговор #12 -: Юни 04, 2018, 23:29:43 »
Уикипедията не е източник на който да се разчита. Не знам кой и кога е Приел Каравелов за национален герой. Не знам и какво е направил за да е такъв. Някой ако може да ми обясни ще го изслушам с удоволствие и ако обяснението е правилно ще го приема. Ботев е загинал геройски, независмо от останалото, ама Л. Каравелов не е загивал, не е влизал с чета и въобще не се сещам, какво е направил, освен че е пратил Д. Общи при Левски, знаейки добре за какъв човек става дума.

Бе,като гледам-направо си е соросоид,какво мислиш? :lol:
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Неактивен Мишок

• Banned
  • Hero Member
  • *
« Отговор #13 -: Юни 04, 2018, 23:31:43 »
С цялото ми уважение,но смяташ ли общия ни приятел Мишока за нац.герой?
Ще те помоля да не разводняваш темата с личните си заяждания. За да съм народен юнак-национален герой трябва първо да загина в бой за родината или да направя велики неща за освобождението и ! Това че съм Главен хайдутин не ме прави национален герой. То звучи и малко , даже доста откачено.

Неактивен генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
« Отговор #14 -: Юни 04, 2018, 23:34:46 »
Главен хайдутин  То звучи и малко , даже доста откачено.

Подкрепям.По темата-национален герой е всеки,дал от ввремето си,усилията си,средствата си в помощ на родината,на България,Българите и Българщината.В този смисъл,великия националист Боян Расате е национален герой също.Даже и аз съм такъв,до някъде,като всички в тогавашното БНС.
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Tags:

Какви са целите на българските националисти в момента?

Започната от BulgarianBlood

Отговора: 54
    Прегледи: 9066
    Последна публикация Октомври 12, 2011, 20:25:44
    от vailen
    Анкета за Българския Национализъм

Започната от Сосипатор

Отговора: 2
    Прегледи: 1138
    Последна публикация Декември 23, 2007, 13:25:25
    от Nik
    Happiness is up - диагнозата на българския национализъм

Започната от Петкан

Отговора: 6
    Прегледи: 1542
    Последна публикация Февруари 18, 2018, 00:00:16
    от Петкан
    Защо съм български националист?

Започната от Nordwave

Отговора: 103
    Прегледи: 21331
    Последна публикация Март 12, 2018, 13:03:49
    от Мишок
    Български национализъм, нацизъм, фашизъм...

Започната от Мишок

Отговора: 105
    Прегледи: 15952
    Последна публикация Юни 10, 2018, 11:37:08
    от Мишок