Author Topic: Католиците — еретици или "църква-сестра"  (Read 39324 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
РУСКА ОМРАЗА по Светата Католическа  църква, която, нито познаваш, нито си прочел и един ред за нея, но я мразиш
Предполагам в Италия руснаците карат католиците да псуват Бога и Богородица ?  Как да не познавам католицизма - познавам ги доста повече от тебе. Тя тази църква отдавна не е света и няма благодат в нея. Освен педофилията за тебе да е нещо свято, То на запад е пълно с педофилски партии , та не бих се учудил.
Не мразя никакви католици, даже ми е жал за тях. Постат преди причастие не като нас - православните поне 7 дена, а само 1 час, но цял тежък за тях час. И това за него била света църква ха-ха. Пропуснал си да призовеш да станем католици !
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Еееее , ама не може всички да сме специалисти като теб във всички области, или специалист по всичко, като теб, най - вече специалист по прекрасната според Теб комунистическа НРБ и комунистическата казарма, в която ти поне преди 10.11.89г. не си и стъпвал, ама карай да върви. :laugh-1:

От постът ти разбирам, че ТИ ЗАЩИТАВАШ ЧУЖДАТА за всеки българин - РУСКА православна църква, и ЗАЩИТАВАШ -  Единствената страна в Европа,  в която политическият комунистически режим отрича Бога !?     :laugh-1: Твърдиш ли, че КОМУНИЗМА не е пагубен за Христянската църква и религия, сигурно ще ми кажеш, че по време на комунизма  НЯМАШЕ проблем с това свободно да кажеш АЗ СЪМ ХРИСТЯНИН, или нямаше проблем на Коледа, Великден и който и да е друг религиозен празник СВОБОДНО да се посещават ПРАВОСЛАВНИТЕ ви храмове, наистина ли това твърдиш !?  :laugh-1:

Първо да те питам, като специалист  по КОМУНИЗМА най - вече, би ли ми разяснил комунизма ПРОхристянска идеология ли е, или е крайно АТЕИСТИЧНА и най - вече  АНТИхристянска  идеология,  за да разбереш, ако можеш,  защо в България от 09.09.44г. до ДЕН ДНЕШЕН(както и в съветска РУСИЯ) -  НЯМА и НЕ може да има не просто независима, а изобщо да има истинска - Христянска провославна Църква !!!

Аз не твърдя, че съм специалист, като теб по религиозни въпроси, но ще ти цитирам нещо много ПОКАЗАТЕЛНО за комунизма и христянската религия.......-  в марксистко-ленинскато тълкуване на марксистката теория(наложена  след 09.09.44г.от руския окупатор и в НРБ), разработена от руския революционер Владимир Ленин, религията се възприема като забавяща човешкото развитие.  :laugh-1: Поради това, редица марксистко-лениниски правителства от XX век, като Съветския съюз след Ленин, Китайската народна република и другите соц страни, налагат правила за въвеждане на държавен атеизъм  

Тост специалисте да разбирам, че ти както твърдиш в постът си, си специалист по Католическата църква, в което силно се съмнявам, но понеже съм запознат с левите ти русофилски предпочитания, съм убеден, че няма как да не си почитател на КДСарската православна църква на България, висшият клир на която е на 100% ДОНОСНИЦИ на КДС,  а огромна част даже са били и членове на АТЕИСТИЧНАТА БКП :laugh-1:
Предполагам , като специалист по църковни въпроси, си запознат, че и по епархиите ръководителите на т. нар. православна църква на 100% са свързани освен с КДС и с любимата ти руска КГБ,  запознат си предполагам, че т. нар. българска православна църква и до ден днешен е на пряко подчинена(още от комунизма) на руската САТАНИНСКА църква на КГБ,  та молбата ми е създайте си първо ИСТИНСКА ХРИСТЯНСКА Църква , която почита БОГ, ДЕВА МАРИЯ и христянските ценности, а не комунизма, БКП, Ленин и руските болшевишки ценности,  махнете АТЕИСТИТЕ комунисти от ръководството на УЖ Христянската ви църква, махнете ръководните свещеници комунисти от епархиите ви, прекъснете пагубното влияние на КГБистката руска църква над българската и тогава давайте на нас Католиците акъл, каква била нашата Света Католическа църква !!!

Защото нашите католически свещеници не се предадоха, нито се ПРОДАДОХА като вашите на комунизма и атеизма, нашите свещеници не предадоха Светата ни Католическа църква и ВЯРА, нито на КДС, нито на  БКП, най - малко пък на АТЕИСТИТЕ от рАсия, затова и много от тях бяха избити като кучета, прочети за делата против католическите свещеници, против  Монсеньор Босилков, против сестрите ни и тогава си позволявай да петниш името на Светата ни Църкват, която НЕ се предаде и продаде за няколко сребърника на червените сатанисти и за разлика от вашите свещеници,  които поднесоха църквата ви на тепсия на комунистите и руския комунистически атеизъм, нашите Католичеиските УМРЯХА за вярата и за светата ни църква и я запазиха и спасиха от пагубното влияние на атеистичния комунизъм и простите атеистични комунисти, както и от руския окупатор 
  :laugh-1:

Как по болшевишки Светият Синод стана агентурно поделение на Държавна сигурност.
http://desebg.com/2011-01-13-09-25-08/3503-2018-03-07-10-38-50
нЕкъФ коментар по изнесената информация от линка отгоре, дали специалиста по религиозни въпроси ще благоволи да направи !?  :laugh-1:

11 от 15-те митрополити от Светия Синод били агенти на Държавна сигурност. :laugh-1: Останалите 4, са агенти и доносници на КГБ !  :laugh-1:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBsIW7jozaAhVCmbQKHb57CPkQFggmMAA&url=https%3A%2F%2Fdariknews.bg%2Fnovini%2Fbylgariia%2F11-ot-15-te-mitropoliti-ot-svetiq-sinod-bili-agenti-na-dyrzhavna-sigurnost-839272&usg=AOvVaw1TJVxPbnfD2FAjjyh1Az5K

Отец Касиян: Висшият клир беше от репресивния апарат

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjehM_ZiYzaAhUHaVAKHR_1AvYQFggyMAI&url=https%3A%2F%2Ffrognews.bg%2Fnovini%2Fotets-kasiian-visshiiat-klir-beshe-represivniia-aparat.html&usg=AOvVaw0hlMvNock3qy__OvQKoOZi

Педерастията в православната църква, потърси в интернет и ще видиш колко много клипчета има за извратени православни педерастеещи свещенничета , както и педофилстващи православни свещеничета: :laugh-1:


Ще ти кажа защо ги недолюбва.
Ненавижда не е точна дума в случая.
Ненависта идва от другата страна.
Недолюбва ги защото малко са страните, където Католическата църква е църква.При повечето си е чиста политика. Е затова.
Иначе виждам,че хърватите застанаха чрез църквата си срещу истанбулската конвенция и виждам, там нещата са други. А и те са католици.

Няма смисъл да цитираш папата. Там където има оръжия, педерастия, гейове- свещеници, масова педофилия сред свещеници/даже и не трябва да ги наричаме така/- ТАМ ВЯРА НЯМА, има само политика и влияние.

Пак правиш теми, от които НИЩИЧКО НЕ РАЗБИРАШ!

Папагалска работа.
« Last Edit: 27 Mar 2018, 13:11:58 by Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Понеже  в постът си отгоре Индивидуалист, твърди че нищо не разбирам от Католическата си ВЯРА и ЦЪРКВА, та затова реших да попитам  "специалиста" по Католическа църква и вяра,  :laugh-1:

Колко обряда има католическата църква в България............ понеже знам, че не си запознат, не само с живота преди 10.11.89г. в НРБ, да не говорим за казармата  :laugh-1:,  но да не се отклоняваме от специалността ти Католицизъм,  понеже съм убеден, че специализацията ти в тази област е също толкова жалка, както и в областта НРБ и комунистическа казарма, та да ти обясня, че освен западен, Католическата Църква има и Източен обред - Униатство, аз лично семейно принадлежа към ЗАПАДНИЯТ Латински обряд, но все пак ти си специалиста,  та като специалист би ли ми обяснил, защо се е появил ИЗТОЧНИЯТ обряд в Българската Католическа църква !? :laugh-1:

........................, Хайде нека аз "не"специалиста :laugh-1:  обясня, защо....,  БЪЛГАРИТЕ в средата на XIX век(а не русофилите) искат САМОСТОЯТЕЛНА църква,  искат да водят службите си на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (НЕ на славянски, не на руски , не на гръцки) :laugh-1:, затова отиват да молят Цариградската патриаршия за независма църква и независимо служение в църквата ни,  РАЗБИРА  СЕ,  Цариградската патриаршия   отказва на българите подобно нещо, напуътствана по БРАТСКИ от рАсия и руската православна църква  ! :laugh-1: След това българите  молят(без да знаят пагубата и крайно АНТИБЪЛГАРСКА РОЛЯ в това българоугодно дело) и любимите ти руснЯци, и най - вече  руската православна цЕрква  за помощ в решаване на проблема за НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРСКА църква и водене на службите  в българската църква на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, и аууу колко "интересно",  любимите ти руснЯци и руска православна "църква" ОТКАЗВАТ да ПОДКРЕПЯТ българите,  и както винаги по "БРАТСКИ към българите"  застават на страната на Гърците и  Цариградската доминирана от Гърци и руснЯци патриаршия !?  :laugh-1: 

Голяма част от българската интелигенция не може да се примири с това и като най-радикално средство за разрешаване на църковно-народния въпрос вижда приемането на върховенството на католическата църква в Рим !
Така се стига до 30 декември 1860 г., когато стотина съмишленици се срещат с папския представител в Цариград, монсеньор Паоло Брунони и му връчват молба, подписана от множество българи, търсещи апостолическо покровителство.
Подписан е акт за присъединение към Ватикана, в който се формулират основните български искания - самостоятелна църковна йерархия и училища “според началата и системите на едно учение народно” и водене на СЛУЖБИТЕ в Църквата на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ! Към тях изрично се настоява и за запазване на съществуващия източен църковен обред.
Това решение на "ЛОШИТЕ и МРЪСНИ" КАТОЛИЦИ  довежда до признаването на българите от Светия престол и Високата Порта за отделна религиозно-народна общност в рамките на Османската империя.
Като специалист, би ли ми обяснил, защо така славянските ти правАславни братя руснЯците и руската ти БРАТСКА правАславная цЕрква НЕ НАПРАВИХА това за БЪЛГАРИТЕ, нали УЖ РУСНяЦИТЕ  били ваши православни-славянски БРАТЯ,  защо православните ви славянски БРАТЯТА НЕ направиха това за БЪЛГАРИТЕ, а това го направи ВАТИКАНА и Католическата Църква, ЗАЩО !?    :laugh-1:

След няколко месеца, на 2 април 1861 г. в Сикстинската капела в Рим, архимандрит Йосиф Соколски е ръкоположен за архиепископ и глава на Католическата църква от източен обред на българите лично от папа Пий IX в присъствието на висши духовници, влиятелни политически фигури, дипломатически представители и делегация на присъединените към Рим българи. Униатското движение започва да печели позиции и в други селища, главно в Македония и Тракия и тн и тн.......

Комунистическият режим поставя рязка граница в историята на католическата църква в България. През 1952 г. срещу повече от 50 свещенослужители и други лица от Католическата църква, сред които висшето духовенство и свещеничеството на католиците от двата обреда, е организиран манипулативен съдебен процес по обвинение в участие в “шпионска и заговорническа католическа организация”.   Процесът завършва с четири смъртни и множество други ефективни присъди с големи срокове затвор и с пълна конфискация на имуществото на католическата църква с Указ № 88 на президиума на комунистическото НС от 1953 г."Интересно",  това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на комунистическият режим, от незнание ли, от какво ли, но не беше го изтъквал, като още едно изключително положително постижение на комунистическият режим, който обикновенно възхваляваш, или по който изпитваш непреодолима носталгия !?  :laugh-1:

Знам, че ти си "специалиста" по Католическата църква, но ще си позволя да пусна най - накрая и специалиста да се запознае, с Католическите процеси и политически съдебни процеси в България срещу католически епископи, свещеници, монаси и миряни в началото на 50-те години на XX век., да понаучиш и ти туй-онуй за терора и изстъпленията на комунистите против Католическата църква !


Католическите процеси:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjg0Y7alozaAhUOalAKHZLzCv4QFggsMAE&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8_%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25BE%25D1%2586%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25B8&usg=AOvVaw2CpkKWw0XSKpdZQ7ttaL9z

Репресиите срещу Католическата църква и католиците в България:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjg0Y7alozaAhUOalAKHZLzCv4QFghAMAM&url=http%3A%2F%2Febox.nbu.bg%2Fcomunism%2Fview_lesson.php%3Fid%3D211&usg=AOvVaw2ChdP6PgkWLnxYfRM4UIiM

Разстрелът на четиримата Католически свещеници:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjg0Y7alozaAhUOalAKHZLzCv4QFghgMAY&url=http%3A%2F%2Fdnes.dir.bg%2Fnews%2Fdarzhavna-sigurnost-razstrel-katolieska-tzarkva-katolieski-sveshtenitzi-26571470&usg=AOvVaw3T13lQc0AZXU53y0--TEBj


« Last Edit: 27 Mar 2018, 13:19:05 by Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Всички църкви са пострадали след 1944 г в България. И Православната и Католическа и протестантските. Процеси, обвинения в чужд шпионаж, убийства, лагери. Това са едни от най-големите грехове на строя от преди 1989 г. Винаги съм го казвал и имам теми по тези въпроси - преди време, когато имах и време и желание да съм по няколко часа из форумите на ден. Преписвал съм на ръка от книги, които имам, издадени след 1990 и съдържащи разкази на осъдени пастори или свещеници.
Ликвидират водачите , къде физически , къде с присъди и слагат послушни хора в църквите, доносници.
Когато стане дума за вяра, не искам да раздавам квалификации, но е факт че при католиците разликите от Божието Слово са много повече отколкото при православните. Идеално няма. Най-добрата църква е тази, която е най-близо с действията си до Божието Слово. Пак повтарям за католиците в Хърватия,че постъпват според Словото и са срещу конвенцията. Моите почитания към приноса на католици за нашата църква през 19 век. В съвремието обаче почти всичко е политика, най-вече при католиците. При протестантите е забогатяването. Православните са най-близо до истинското учение. Казвам го безпристрастно.
Но ако нямаш вяра в Христа, се съмнявам че разбираш всичко, което говоря.
« Last Edit: 27 Mar 2018, 13:17:02 by Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Много мило г-усин модератор, вчера ме нарекохте идиот, който не познава Католическата си църква и религия, а днес си позволихте да ме обявите и за АТЕИСТ, който нямал вяра в Христос,  :laugh-1: браво поздравления г-усин медератор,  "БРАВО", надявам се поне Hatshepsut да е щастлив, че модератор(а не някакъв си обикновен член на форума) - ОБИЖДА членове на форума ! Очевидно изобщо не познавате Католиците и не познавате нашата безпределна вярност и преданост към светата ни Католическа църква и вяра !? Не ви съветвам да говорите подобни глупости и откровенни лъжи в католическа държава, най - вече в Ирландия,  защото вярвайте ми, че за подобни сквернословия към светата ни църква, в Католическата част на Ирландия няма да останете жив, не знам как като специалист, не сте информиран за тези неща, но "извинявайте", забравих че вие сте специалиста по католицизъм....!  :laugh-1:

Да ви кажа, това което аз виждам е ,че вие не просто нямате и капка познание по моята Католическа църква и вяра, но и изобщо нямате и капка познание не само по вашата КДСарска -болшевишка църква, а по христянската религия, като цяло,  затова е и разбираемо, всеки път да не разбирам точно какво искате да кажете, след като виждам, че даже не сте успял и да РАЗБЕРЕТЕ какво съм написал за католическата църква ИЗТОЧЕН ОБРЯД !? :laugh-1: 

"господин" модератор, най - учтиво ще ви помоля когато отговаряте на постовете ми, преди това да си направите труда, поне да прочетете какво съм написал в постът ми, а и най - малко от уважение към трудът който съм положил да ви предоставя толкова много ФАКТИ , които вие незнайно защо отново не прочетохте и както винаги НЕ  коментирахте !?  :laugh-1:

За съжаление, с удивление установявам, че отново НЕ сте разбрали, какво съм написал, въпреки, че само преди ден, САМ се определихте, като най - големият специалист по Моята Католическа религия и църква !? 
 

Затова се налага, Пак да повторя и обясня Никъде не съм написал, че Католическата Църква има НЯКАКЪВ ПРИНОС към ВАШАТА православна ЦЪРКВА в 19-ти век, молбата ми е,  четете написаното в постовете ми,  а не правете свободни съчинения върху разказ, който или не сте прочели, или очевидно, изобщо не сте успял да разберете  !!! 
 
Пак повтарям - БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ от множество ПРАВОСЛАВНИ епархии в средата на 19-ти век МОЛЯТ Цариградската патриаршия, след това и РУСКАТА православна църква да им се РАЗРЕШИ да водят службите в ПРАВОСЛАВНИТЕ си тогава Църкви на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , както  настояват и за отделна религиозно-народна общност в рамките на Османската империя и тогава през 19-ти век  Цариградската патриаршия ПО ДАВЛЕНИЕ на РУСИЯ и руската православна Църква  ОТКАЗВА да РАЗРЕШИ на българските православни общности това !..,  -   да водят службите в българските православни църкви на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК  !!!

Заради това те решават да помолят Папата и Ватикана да им позволят това,  след като Ватикана ПРИЕМА ВСИЧКИТЕ им искания , тези до тогава ПРАВОСЛАВНИ български  общности стават  КАТОЛИЦИ от ИЗТОЧЕН ОБРЯД  ! 


Сега дали е ясно написаното, или пак ще се наложи да обяснявам на специалисти в религиозната област(и най - вече по въпроси СВЪРЗАНИ с КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА и ВЯРА) тези елементарни неща,  за -  БЪЛГАРСКАТА КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА - ИЗТОЧЕН ОБРЯД,  как и защо се е появила тя  ?

PS г-усин специалист, ОТНОВО НЕ РАЗБРАХ, и не ми разяснихте,  защо славянските ви правАславни братя руснЯците и руската ви  БРАТСКА правАславная цЕрква НЕ РАЗРЕШИХА на БЪЛГАРИТЕ да служат на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК в църквите, нали УЖ РУСНяЦИТЕ  били ваши православни БРАТЯ,  защо православните ви БРАТЯТА НЕ ПОЗВОЛИХА това на БЪЛГАРИТЕ, а това го направиха "лошите" Католици от ВАТИКАНА и "лошата" Католическата Църква, ЗАЩО Католическата църква позволи това БЪЛГАРОУГОДНО и най - вече  БЪЛГАРОФИЛСКО ДЕЛО, а православните ви УЖ "братя" РУСНЯЦИТЕ не го направиха  !?   :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:

И моля г-усин специалисте , да ми обясните, фактът за РАЗЛИКИТЕ  :laugh-1: , за който САМО Вие, КДСарската и Кремълската КГБистка църква на рАсия твърдите, че при нас Католиците разликите от божието Слово са много повече отколкото при вас православните КГБисти !?!?! След това ще предоставя на вашето експертно внимание, разликите между двете църкви, които изобщо не са това, което Кремъл твърди, но с ОГРОМНО НЕТЪРПЕНИЕ очаквам изчерпателният ви отговор и фактология по въпроса !!!   :laugh-1:

Моля ви също да ми разяснете, след като при нас Католиците всичко било политика,  :laugh-1: а не вяра, тоест ние Католиците не сме христяни, а нЕква политическа партия  :laugh-1:, така да ви разбирам, нали г-усин специалисте ?  Абе аз все съм чел бая досиета на български и руски ПРАВОСЛАВНИ СВЕЩЕНИЦИ от най - високото до най - ниското място в църквите ви, и те всички до един бяха ОФИЦИАЛНО  членове на БКП и КПСС, да не говорим че нямаше такъв от тях който да не е доносник на КДС и КГБ, тост ДОНАСЯ за МИРЯНИ и добри ХРИСТЯНИ и ВЯРВАЩИ, това за вас предполагам са - невъобразими христянски православни ДОБРОДЕТЕЛИ  :laugh-1:, нали така !? Даже в досиетата на тези комунистически АТЕИСТИ, а НЕ свещеници имаше стихотоворения и дитирамби във възхвала на компартията(също като вашите дитирамби за комунизма) , но да ви кажа,  да днес, така не открих досие и на един Католически свещеник в България, който да е член на АТЕИСТИЧНАТА антихристянска  БКП, явно вие като специалист в тази област ще ми предоставите данни и факти за меко казано - голословните ви твърдения и цинични антихристянски (но типично РУСКИ) нападки към Църквата ми !?


Всички църкви са пострадали след 1944 г в България. И Православната и Католическа и протестантските. Процеси, обвинения в чужд шпионаж, убийства, лагери. Това са едни от най-големите грехове на строя от преди 1989 г. Винаги съм го казвал и имам теми по тези въпроси - преди време, когато имах и време и желание да съм по няколко часа из форумите на ден. Преписвал съм на ръка от книги, които имам, издадени след 1990 и съдържащи разкази на осъдени пастори или свещеници.
Ликвидират водачите , къде физически , къде с присъди и слагат послушни хора в църквите, доносници.
Когато стане дума за вяра, не искам да раздавам квалификации, но е факт че при католиците разликите от Божието Слово са много повече отколкото при православните. Идеално няма. Най-добрата църква е тази, която е най-близо с действията си до Божието Слово. Пак повтарям за католиците в Хърватия,че постъпват според Словото и са срещу конвенцията. Моите почитания към приноса на католици за нашата църква през 19 век. В съвремието обаче почти всичко е политика, най-вече при католиците. При протестантите е забогатяването. Православните са най-близо до истинското учение. Казвам го безпристрастно.
Но ако нямаш вяра в Христа, се съмнявам че разбираш всичко, което говоря.
« Last Edit: 27 Mar 2018, 14:53:21 by Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Човек, който има вяра в Христос е невъзможно да е събрал толкова злоба в себе си. Не ме интересуват дебелите ти или тънките ти шрифтове. Пиши си ги и си ги чети.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Човек, който има вяра в Христос е невъзможно да е събрал толкова злоба в себе си.
Добре го каза, вярващите не са така злобни, дори и католиците, макар че там нещата са страшни.
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Човек, който има вяра в Христос е невъзможно да е събрал толкова злоба в себе си. Не ме интересуват дебелите ти или тънките ти шрифтове. Пиши си ги и си ги чети.

Аз това го правя с ОБРАЗОВАТЕЛНА ЦЕЛ, но очевидно, ОБРАЗОВАНИЕТО е за образованите, а уроците в руското пАсолство, възприемате много по - добре !  :laugh-1:

Иначе, когато всеки ден ти натриват Невежото, Атеистично, болшевишко, русофилско носленце, най -  удобният отговор при всички случаи е горният ви отговор, г-усин стожер на "българщината" във форума   !!!  :laugh-1:

PS г-усин специалисте по католическа религия,   сега дали най - накрая РАЗБРАХТЕ, защо редица БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ общности в средата на 19-ти век  стават  КАТОЛИЦИ от ИЗТОЧЕН ОБРЯД  и каква е МРЪСНАТА и подмолна АНТИБЪЛГАРСКА роля на РаСИЯ ?   :laugh-1:

« Last Edit: 27 Mar 2018, 17:40:20 by Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline vailen

 • Premium user
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 403
 • Gender: Male
Quote
Човек, който има вяра в Христос е невъзможно да е събрал толкова злоба в себе си..
Точно заради такива "вярващи" и "Христови войни" като този  някой, хората масово станаха атеисти.
Всъщност комунизма и атеизма са европейски ценности - и двете се зараждат в Западна Европа, и двете са явления на неминуемият упадък на философската мисъл на Европа, които прикачени и вкарани в други държави и континенти и дадоха ужасяващи резултати. Предпоследния жалък напън бяха фашизмът в Италия и националсоциализма в Германия. Те разчистиха полето на ужасяващата либерална демокрация.
България над всичко!
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Точно заради такива "вярващи" и "Христови войни" като този  някой, хората масово станаха атеисти.
Предпоследния жалък напън бяха фашизмът в Италия и националсоциализма в Германия. Те разчистиха полето на ужасяващата либерална демокрация.
На атеистите все някой и винаги някой им е виновен за нещо, вината все у другите и никога у тях.
За това че нацизма и фашизма разчистиха пътя на либерализма, съм напълно съгласен, без тях Европа днес нямаше да е такава деградация, каквато е.
 

Tags: