Author Topic: Лично творчество  (Read 12538 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anneti

• Forum Member
  • **
Re: Лично творчество
« Reply #30 on: 05 Apr 2009, 13:30:04 »
Стихотворенията са на Иван Вазов - Виден български кумонист , който не е направил нищо за българскато литература  ;D Като не са ти интересни - не ги чети  :)

П.С. Не се притеснявай , трудно можеш да ме засегнеш!
« Last Edit: 05 Apr 2009, 13:32:32 by павлова »
Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме!

Offline Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
« Reply #31 on: 05 Apr 2009, 13:41:42 »
Стихотворенията са на Иван Вазов - Виден български кумонист , който не е направил нищо за българскато литература  ;D Като не са ти интересни - не ги чети  :)

П.С. Не се притеснявай , трудно можеш да ме засегнеш!
Айде сега ! Не се прай на утрепана !   ;D
 Много добре знаеш за кои стихотворения говоря.  >:(
Не падай духом, където ти падне !

Offline Бай Иван

• Hero Member
  • Зодия: Scorpio Scorpio
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Reply #32 on: 12 Apr 2009, 00:28:38 »
Решение

Кората на дъба усещам здраво.
Попивам сила от природната мистерия.
Зелена пелена от слънчева феерия,
ме топли с гъста  светлина.

В студа, дъхът ми стеле се пред мен,
излиза, влиза в дробовете на талази.
Но чувствата са друго, те за мен
са кратки, пълни с време интервали.

Дори страхът е толкова човешки,
а смелостта е негова сестра.
И земният ни път е пълен с грешки,
но щом съм тръгнал няма да се спра...

Надявам се пътуването край да има,
цената вече съм платил.
И смятам скоро да почина,
щом Господ тъй го е решил!

След туй, не знам,
дали по друмищата нови
ще гоня бели ветрове!
Но, друго знам!

Мълчание на мен не ми се пада,
дори, ако остана неразбран!

Иван Иванов
« Last Edit: 16 Sep 2016, 14:41:19 by Hatshepsut »

Offline Бай Иван

• Hero Member
« Reply #33 on: 07 May 2009, 17:02:28 »

Глух тътен.
Сивота далечна, препречена от мрежа мараня.
Не е горещо, но е топла, тежка, първична пустота.

Посред боклука,
мяркат се прозорци, почернели дупки самота.
Не е типично, и май боли туптяща, изживяна свобода.

Посмей да станеш!
Ще те затиснат нови, че и стари сто неща.
Не е трагично, но е жалко, че изход няма засега.

Иван Иванов
« Last Edit: 07 May 2009, 17:05:46 by Бай Иван »

Offline Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • България над всичко!
« Reply #34 on: 08 May 2009, 18:32:53 »
И моето любимо стихотворение...

Най-добрият ученик

Той беше добър ученик.
Най-добрият в класа.

Седеше на първия чин;
до прозореца, вляво,
беше нисък на ръст,
с коса като пламък,
червена и права,
с цяло съзвездие лунички
върху двете страни.

Беше много добър ученик.
Знаеше всеки урок,
отговаряше точно и ясно,
не мълеше,
когато учителят,
питаше:
прав зад катедрата.
- Кои са царете от Второто българско царство?
- Къде се намират Азорските острови?
- Какво получаваме, когато прибавим
към натрия три молекули сребро?

Той беше добър ученик.
Най-добрият в класа.

Веднъж,
съвсем неочаквано,
влезе един офицер.
Прав зад катедрата,
офицерът посочи
първия чин до прозореца вляво,
и каза:
- Излез на дъската.
Ела.
Говори.
Отговаряй на всички въпроси
подробно и ясно.

Беше в час по мъчение.

От стената
като от черни килии
гледаха Ботев и Левски.
Върху празните чинове
седеше страхът
и подсказваше:
- Кои са ония,
с които си ходил на явка?
- Къде се намира
квартирата, дето се срещаше с тях?
- Какво си получил?
- Кому си го дал?

Беше в час по безстрашие.

Тои беше добър ученик.
Най-добрият в класа.
Излезе навън
пред дъската.
Косата му рижа изгря
върху нейното черно небе
с тебеширени облаци.
Лицето му
беше спокойно и ясно
под златните лунички.

Беше много добър ученик.
Най-добрият в класа.

Но нищо не каза.
На всички въпроси
отвърна с мълчание.

Мълчеше,
когато го питаха в класната стая.
Мълчеше,
когато навън го поведоха.
Мълчеше,
когато го туриха прав
до стената на задния двор.
Мълчеше,
когато последен звънец
удариха пушките.

Беше много добър ученик.
Мълча
и получи отличен

в час по безсмъртие.

Ей, смахната госпожице, досега си мислех, че си наред с главата, но щом това ти е любимото стихотворение, значи си с безвъзвратно увреден и прояден комунистически мозък! Ти си срам за твоето поколение! Отсега нататък ще те преследвам като цербер във форума, защото от всичко на този свят най не понасям комунисти, и то млади. На старите им е простено, но не и на теб!
България над всичко!

Offline Anneti

• Forum Member
  • **
« Reply #35 on: 13 May 2009, 21:15:38 »
Тебе пък кой те пусна от лудницата или и там имате интернет вече. По-леко карай с обидите ! Много ме уплаши с преследването У ФОРУМА ... къде ли да се скрия  :-P ... дано хапчетата най-после подействат и да спреш да веждаш комунисти навсякъде.

Offline Anneti

• Forum Member
  • **
« Reply #36 on: 13 May 2009, 21:51:37 »
Мислех да не си правя труда да ти обеснявам ... ама все пак е форум..

Разбирам , че тези които сте "виждали комунизма" сте наплашени от него , но спокойно - той няма да се върне - ще има "корекомски яйца" докато ...kinder спре да ги произвежда  ;D Комунизма не е заплаха за България , защото е само история - минало!

Ще ти обясня позицията си по - просто . Ако баща ти / дядо ти е бил комунист , ще изоставиш ли наследената от него къща?
Така е и с литературата , комунисти или не, тези хора са били талантливи писатели / респективно спортисти, художници.... /!
Единственият вариант да пишат поезия е бил да пишат комунистическа поезия, дали са вярвали в това или не, нас не ни интересува!
Очите с които ти четеш това стихотворение и с които аз го чета са много различни , а разликата е именно там , че аз съм освободена от предрасъдаците на комунизма и посланията им .  Аз не виждам в него "комунизъм" , защото не съм напоена с неговата идеология, над черната дъско в училище не са стояли образите на комунистите!

И на последно ,но не и по-важност място - не виждам как един млад и нормален човек би бил комунист : 2 вида салам , марципан , купони за хляб , дънките да са лукс ,  техниката извънземно  и плановата икономика... това не е за нашето поколение :-P

Offline Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • България над всичко!
« Reply #37 on: 13 May 2009, 22:06:04 »
Повечето от комунистическите писатели са толкова талантливи, колкото ти си умна и интелигентна- т.е. нито ти си умна и грамотна, нито те са талантливи. А който си го няма в главата ако ще и стихотворения на манафи от вемето на турското робство да публикува във форумите, все тая- в кухата му тиква нищо няма да се промени.
България над всичко!

Offline Anneti

• Forum Member
  • **
« Reply #38 on: 13 May 2009, 22:17:27 »
Общо взето нищо не казваш смислено , а само обиждаш УАУ какъв интелигент  :-P :lol: Т.е. спор не съществува , защото аз си говоря на стената , а ти само "храниш". След като няма шанс да получа смислени отговори , няма смисъл да говоря.

А сред българския народ винаги е имало и ще има талантливи хора , без значение дали живеят в демокрация , комунизъм, робство или  каквото и да е !

Offline Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • България над всичко!
« Reply #39 on: 13 May 2009, 22:31:46 »
А сред българския народ винаги е имало и ще има талантливи хора , без значение дали живеят в демокрация , комунизъм, робство или  каквото и да е !
Това е вярно, но не и за авторите на част от стихотворенията, публикувани от теб тук. Трябва наистина да няма нищо в главата ти, за да разбереш, че с тези стихотворения провокираш и дразниш хората, които са видяли "прекрасния" живот по време на комунизма. Това е все едно на българите 20 години след Освобождението някой идиот като теб да им публикува стихотворения от турски, помашки и т.н. поети, възхваляващи "борбата" на турците. Докажи, че в главата ти има капка здрав разум и престани с идотиските си публикации.
България над всичко!

Offline Anneti

• Forum Member
  • **
« Reply #40 on: 13 May 2009, 22:46:25 »
 Примерът ти е доста несвързан, защото едните са българи , а другите не!
Нека провокирам хората , живяли по това време , най-после да го оставят в миналото и да се концентрират върху "БЪЛГАРИЯ СЕГА".
И дано след 20 години, младото поколение само са чували за "турската заплаха" за България , защото това ще значи , че нашето ще се е преборило с нея  :write:
.

Offline Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
« Reply #41 on: 14 May 2009, 01:52:38 »
 Генерале, явно др. Павлова е меко казано малко тъпичка и трябва да и се обясни с по-прости думи за какво се говори във въпросното стихотворение.

Др. Павлова, вашето любимо стихотворение е поръчково, тоест писано с цел да се пропагандира "славната" борба на комунистите срещу "гадните" "фашисти" от поет угодничил на партията.
 (Слагам и фашисти отделно в скоби, защото в България никога не е имало фашизъм нито пък някога ще има такъв, то и в Третия райх дори не го е имало и Хитлер никога не е бил фашист ама това е друга тема и е от прекалено висока сложност за да я обсъждам с вас.)
 Това стихотворение се опитва първо да внуши, че комунистите са били най-добрите ученици, което както вече казах съвсем не е вярно. Те ако въобще са посещавали училище са били или двойкаджии или най-много посредствени ученици и то доста мързеливи. Защо ако не беше така по-късно по времето на комунизма дядовците и бабите "активни" борци масово осиновяваха своите внуци за да могат да влизат във вузовете като "деца на активни борци", а не се явяваха като другите по общия ред ?
  Второто внушение е, че "фашистите"(разбирай националистите) са жестоки главорези убиващи без съд и присъда, което пак е долна лъжа, защото и те самите твърдят, че тяхната омраза към Симеон втори била, защото смъртните им присъди били издавани в негово име.
 Аз лично считам, че вие сте в нарушение на правило  3.2. от условията за ползване на форума, което гласи:
 Няма да предавате информация, която е обидна, неприлична, сексуално ориентирана, заплашителна, нападателна, комунистически ориентирана, незаконни материали или всякакви материали, които съдържат елементи на насилие към другата страна. Моля, уведомете ни ако установите нарушаване на тези условия
 и е крайно време модераторите да обърнат внимание на тази ваша нагла провокация.
Не падай духом, където ти падне !

Offline Nordwave

• Webmaster
  • Founder
  • Hero Member
  • *
  • R.I.P. 2017
    • Български националисти
  • Интереси: История
  • Зодия: Capricorn Capricorn
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
« Reply #42 on: 14 May 2009, 05:28:35 »
Форумът на Родово Наследство - Български Националисти. има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината. Спазването на правилата, изложени тук, е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител. Условия и правила за ползване. http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=8771.0

Offline BMPO

• Senior Member
« Reply #43 on: 15 May 2009, 11:54:24 »
Мислех да не си правя труда да ти обеснявам ... ама все пак е форум..

Разбирам , че тези които сте "виждали комунизма" сте наплашени от него , но спокойно - той няма да се върне - ще има "корекомски яйца" докато ...kinder спре да ги произвежда  ;D Комунизма не е заплаха за България , защото е само история - минало!

Ще ти обясня позицията си по - просто . Ако баща ти / дядо ти е бил комунист , ще изоставиш ли наследената от него къща?
Така е и с литературата , комунисти или не, тези хора са били талантливи писатели / респективно спортисти, художници.... /!
Единственият вариант да пишат поезия е бил да пишат комунистическа поезия, дали са вярвали в това или не, нас не ни интересува!
Очите с които ти четеш това стихотворение и с които аз го чета са много различни , а разликата е именно там , че аз съм освободена от предрасъдаците на комунизма и посланията им .  Аз не виждам в него "комунизъм" , защото не съм напоена с неговата идеология, над черната дъско в училище не са стояли образите на комунистите!

И на последно ,но не и по-важност място - не виждам как един млад и нормален човек би бил комунист : 2 вида салам , марципан , купони за хляб , дънките да са лукс ,  техниката извънземно  и плановата икономика... това не е за нашето поколение :-P

Госпожица Павлова иска да живее в свръхмодерен свят в който магазините са пълни с дрънкулки и залъгалки за големи деца, пазарната иконика да бълва емигранти, а саламът, който ядем го поглъщаме през задните части. А това госпожице Павлова не е светът на Българските националисти.
И не харесваме комунистически стихотворения.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!

Offline Бай Иван

• Hero Member
« Reply #44 on: 12 Jun 2009, 21:54:57 »
Машината

Машината се движи неуморно,
поскърцва в стария си ритъм,
тъга в мъгла, простряла се около нея,
скрибуцане и пак напред до края.